ravana

Membru
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ravana

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 09/12/1988

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto Volvo s40
  • Fabricatie 2001
  1. Intretinere s40 1.8 benzina 122

    Salut. Am atasat o poza : hosting images
  2. Intretinere s40 1.8 benzina 122

    [url=http://imageshack.us/photo/my-images/560/picture0264p.jpg/] @Vita_Fresh Din poza nu se vede prea bine , dar volanul era uzat foarte mult in partea de sus . @ ipo Inca dinainte sa o vad eram aproape convins ca 130.000 nu sunt km reali. . Pretul mi se pare foarte mare , pentru cum e masina in realitate . Ar fi meritat maxim 2000 parerea mea , si cu diferenta de 700 de investit in ea astfel ajungandu-se la masina prezentata pe site. Mai ar fi ramas de facut revizia si distributia si era ok. Am ajuns la concluzia ca trebuie investit ceva timp si bani si am considerat ca nu merita.
  3. Salut. Si eu sunt nou pe forum , o sa incerc sa iti raspund la cateva dintre intrebari , cu informatii pe care le-am citit aici pe forum : 1. Motoarele sunt fiabile , trebuie ingrijite ( ulei de calitate , revizii la timp) din ce am inteles singura "buba" e vvt-ul , daca are probleme se aude ca un carait la motor.Cu un search pe forum o sa afli mai multe detalii despre vvt.Uite un link referitor la zgomotul care se aude : http://www.youtube.com/watch?v=zScIGOfXnt0 Din cate stiu , poti sa afli istoricul de la reprezentanta volvo daca fostul proprietar a facut reviziile si alte reparatii la ei, Daca le-a facut in fata blocului nu prea ai ce sa afli. Eventual poti merge la o reprezentanta volvo pentru o testare mai amanuntita a masinii sa stii ce ai de facut pe viitor. 2. cred ca numarul de airbaguri difera in functie de nivelul de echipare al masinii 3. Din cate stiu ESP-ul are rolul de a mentine traiectoria masinii . Acum si ABS-ul te ajuta , dar iarna daca franezi puternic si pierzi aderenta tot sanie te duci cu ABS cu tot. 4. Nu stiu. Ai putina rabdare , mai cauta pe forum informatii despre modelul pe care vrei sa-l cumperi, ce nu gasesti eventual poti sa intrebi , sunt colegi foarte amabili mult mai priceputi care sigur vor incerca sa te ajute.
  4. Intretinere s40 1.8 benzina 122

    Estetic era ok, putina rugina pe ici-colo , volanul cojit destul de urat , nu astea m-au deranjat. Aveam de facut multe cheltuieli : - cauciucuri -umblat la motor sa vad de ce manca antigelul -piesa aceea vvt , care am inteles ca se schimba cu inca o rola sau ceva de genu. -baterie pt ca cea de pe masina era dusa -switch-ul acela de pe pedala de frana ( daca asta era intr-adevar problema cu stopurile care nu se aprindeau sau ramaneau aprinse) -casetofonul care nu mergea , mi-au spus ca nu stiu ce are. Masina avea pilot automat , dar mi-au spus ca nu stiu daca functioneaza. Daca nici ei care se ocupa cu comertul cu masini nu au verificat, sau stiu daca functioneaza , atunci eu ce sa mai zic... Distributia si ulei + filtre nu le iau in calcul pt ca astea aveam de gand sa le fac indiferent ce masina luam. Mai bine sa stau linistit decat sa mi se rupa cureaua si sa stric valve, pistoane...etc pe la motor. Din ce-am calculat in mare , (nu stiu pretul exact la vvt si cu ce se mai schimba ) erau mai mult de 500 eur. I-am intrebat daca pretul este fix si mi-au spus ca scad maxim 100 eur.
  5. Intretinere s40 1.8 benzina 122

    Nu stiu... Stii cum e vorba " Nu e prost cine cere , e prost cine da " Din poze pare foarte ok , eram foarte entuziasmat cand am ajuns acolo si usor usor am revenit cu picioarele pe pamant. Este/trebuia sa fie prima mea masina . Macar sa-mi fi zis de la inceput totul , sa nu mai mai duc. Au cumparat mai multe masina de la o firma care si-a schimbat parcul auto si au zis ca asta e ultima , acum inteleg si de ce. Nu sunt absurd , sunt constient ca o masina de vechimea celei din anunt nu e perfecta , are anumite defecte , nu are cum sa fie ca noua, dar nu ma asteptam sa descopar atatea lucruri . Pana si roata de rezerva nu era buna , era o roata de pe masina care fusese taiata , au inlocuit-o cu rezerva ( se vede in poze , pe fata dreapta) , iar roata taiata era pe post de rezerva... Nu stiu de ce au mai lasat-o daca era taiata . Ce mai puteam face cu ea ? Janta de refolosit , dar cu cauciucul nimic.Daca erau mai putine probleme , poate o luam si le faceam eu pe rand , cum aveam bani. Dar la cum s-a prezentat azi masina , NU.
  6. Intretinere s40 1.8 benzina 122

    Am vazut-o la o firma de leasing care vinde printre altele si auto rulate ,tocmai asta e culmea, ma asteptam la mai multa seriozitate decat de la un samsar din targ, dar nu a fost asa. Multe din cele descoperite de mine nici nu mi-au fost spuse.Au zis ca functioneaza ok , nu are probleme.A fost masina de firma , de aici probabil si multimea de defecte. Siti cum e mentalitatea: " e masina de firma , dau in ea , nu ma intereseaza" Postez linkul , sper sa nu se considere reclama, daca doriti puteti sa-l stergeti. http://www.tiriacaut.../volvo-s40/1345
  7. Intretinere s40 1.8 benzina 122

    Imi pare rau sa va anunt , dar nu am luat masina . Din punct de vedere estetic arata bine . Ce probleme am vazut eu : - bateria era dusa , a pornit doar cu redresorul -stopurile spate nu functionau pe frana sau ramaneau blocate aprinse -motorul scotea un " carait" , am suspectat vvt-ul -bara spate deplasata , in portbagaj sub mocheta era ok , deci nu fusese lovita prea tare -pe stalpii lunetei sunt 2 capace patrate , acolo am gasit cioburi mici, luneta fusese sparta , cred. -casetofonul nu mergea -initial au zis ca are istoric de service apoi mi-au spus ca nu-l mai gasesc -cauciucurile erau 4 marci diferite si 3 marimi diferite ( fata dreapta 175/65/15 fata stanga 195/65/15 , iar spate ambele erau 185/65/15) -masina nu avea antigel si au completat in fata mea cu 0,5 litri , care au disparut imediat si apoi au mai completat cu 1 litru si iar a disparut din recipient, am suspectat garnitura de chiulasa, nu era lichid scurs pe sub masina si am exclus radiatorul, sau furtune...etc) Imi pare rau , dar nu a fost sa fie. Sa vad pe viitor ce mai gasesc
  8. Intretinere s40 1.8 benzina 122

    Multumesc pentru raspuns. Am citit despre ulei,consum , despre problema cu vvt-ul (rola aceea si inca o piesa ). Nu m-au speriat problemele , acum doar ramane sa vad si sa verific masina( sunt constient ca fiecare masina are anumite probleme mai des intalnite , indiferent de marca) . Sper sa fie in regula si sa devin posesor de volvo. Numai bine tuturor.
  9. Va salut , Este primul meu post si am cateva intrebari: Am de gand sa achizitionez un volvo s40 1.8 benzina 122 de cai din 2001 130.000 km ( nu cred ca sunt reali, dar in fine...) si as vrea sa stiu ce ulei este recomandat sa-i pun , la ce anume sa fiu atent , sa verific , eventual "bube" specifice acestui model/motor . Nu stiu foarte multe despre acest model si vreau sa ma informez un pic . Pur si simplu la prima vedere mi-a placut masina( din poze). O sa ma duc saptamana viitoare sa o vad "live". Multumesc. Daca am postat gresit va rog sa ma scuzati si eventual sa mutati postul meu unde trebuie.