bsterea

Membru
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About bsterea

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto Volvo 850 T5
  • Fabricatie 1994
  1. probeme la instalatie racire

    Va salut! Astazi am ajuns in fata blocului cu o dara de antigel insotita de un fasait puternic din zona din spate a motorului, acolo unde este turbina sau ce-o fi acolo. Locatia exacta este cam in centrul motorului, in spate, sub parbriz. Fiind intuneric, nu am vazut nimic decat rau de antigel si fasait puternic. De unde pot lua o schita, un plan o harta a instalatiei de racire ca mi-a scos peri albi in cap. Am schimbat termostatul, am schimbat vasul de expansiune, am schimbat caloriferul, acum a crapat altceva... Si, culmea, toate au costat 240 de lei. +/- 1 leu. Nu as vrea sa renunt la masina, am doi ani si jumatate de cand o exploatez la sange si cei 225 de cai imi dau satisfactie insa m-am saturat de problemele pe racire. Vrea cineva sa ma ajute cu un sfat de do it yourself? Multumesc anticipat! PS Cum pot deveni membru cotizant?
  2. Relanti neregulat

    Salutare. Sa ma scuzati ca intervin in discutie dar am avut aceeasi problema si eu la 850 t5-ul meu. Am avut noroc de un inginer doctor in motoare (fara gluma, i-am vazut diploma) care dupa ce m-a pus sa cuplez AC-ul, sa accelerez, sa opresc si sa pornesc, sa fac diverse chestii (chinezesti pentru mine) in legatura cu acceleratia, fara sa deshida macar capota motorului ori sa puna laptop mi-a spus nonsalant: - suspectez o problema la vacuum. Si, dupa 15 minute, dupa ce a schimbat cateva furtune coapte, T5-ul merge uns. Stiti ce am apreciat? Ca am rams cu banii in buzunar in loc sa-i dau pe ECu, pe bujii, pe baterie, pe alte prostii. Sincer, diagnosticul pus corect, salveaza vieti, in cazul meu, masina si bugetul. Sun acestea deoarece este necesar ca din cand in cand sa apelam la doctori in motoare sau masini pentru a ne salva bugetul. Nu toate se rezolva prin do it yourself si, pana la urma, mecanicii trebuie sa manance si ei, nu-i asa? MUltumesc pentru atentie si bafta! Sper sa fi fost de ajutor.
  3. ... si motorul de Volvo face volvolvolvolvol...

  4. Salutare la toata lumea. Dupa ce timp de 3 ani am fost fericitul unui posesor de volvo 740 hidramat, am trecut la un upgrade si am achizitionat de curand un Volvo 850 T5 din 1994, cu motorul de 2000 (rotunjit). Ca oriceom gospodar am trecut la teste si am pe pinul 2 codurile 232 si 121, pe pinul 7 231, 122, 113, 133, 123, 131, pe pinul 3 444, 141, 142. Nu am testat pinul 6 deoarece nu exista iar in unit B, nu am mai avut timp. Constatarile mele la vedere sunt: 1. Probleme cu relanti-ul, la rece 1000-1100 rot/min, la cald 1400-1600 rot/min. Cand am cuplat AC, turatia la cald a scazut la 1200 dar dupa cateva minute, a revenit la 1600-1800. 2. Probleme cu mentinerea acceleratiei dupa ce "iau" piciorul de pe acceleratie. 3. Probleme cu pierderi de ulei intre motor si cutia de viteze 4. Probleme cu kilometrajul (nu inregistreaza kilometrii) 5. Degivrarea parbrizului nu este multumitoare, se mentin aburi pe parbriz, aerul parca nu iese cum ar trebui. 6. Amortizoare moi. Toate. Probleme minore as zice vis a vis de pretul de achizitie. Ma intriga acea turatie neregulata ce ma duce cu gandul la sonda lambda, sau pesiune mica a uleiului. Am dreptate sau nu? Nu stiu daca se pupa 850 cu 740. Acum, profit de moment si as mai spune ca am luat o multime de piese cu care, deocamdata nu am ce face. Am alternator, compresor AC, un etrier, 2 faruri (cam ruginite), tevi de AC, aeroterma, bare stabilizatoare. Le-as da la schimb cu alte piese ce or sa-mi trebuiasca pentru a pune la punct t5-ul. Si inca ceva, am jentile de magneziu pe 16 inch, originale Volvo, cu 5 spite + rezerva dar pe 6 spite. As dori sa le schimb pe unele de 15 inch, in aceleasi conditii de calitate. Sper sa gasesc aici raspunsurile la intrebarile mele si sper sa ajut si eu la comunitatea asta mai deosebita, cea a iubitorilor de Volvo, singura marca ce are insemnul masculin pe grila.