nick53

Membru
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About nick53

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie piatra neamt
  • Auto VOLVO 740 GL TD
  • Fabricatie 1985
  1. HHO pe Volvo 740 td

    Am o Yamaha sr125 , motor 4 timpi si am facut o proba practica cu HHo. Pot sa va spun ca , cu HHO produs de o instalatie artizanala motorul a pornit si funtionat NUMAI cu HHO . Nu stiu daca am invatat " ceva ca lumea " dar eu ma simt bine ca am mai acumulat ceva cunostinte . Pentru a schimba turbosuflanta nu era nevoe sa mai invat ceva .Deci asi dori sa-mi spuna cineva ce presiune/debit face o turbosuflanta actionata de gazele de esapament pentru un motor diesel de 2400 cc . Cu HHOul pe motorul meu nu va pot spune ca am obtinut un consum mai redus de combustibil deoarece instalatia mea nu are o capacitate de producere a gazului suficient de mare . La benzina 125 cc merge dar la 2400 cc am observat ca dupa ce o folosesc un timp parca e un pic mai "zburdalnica " doar , ceva spre o " benzinara " dar nu ca una pe bezina . Cred eu ca doar ajuta ca arderea sa se faca mai bine ceea ce la un motor de generatie si vechime ca al meu nu e chiar rau . Ramane de vazut daca "e" sau nu "e" buna de ceva dupa ce mai fac o instalatie mai mare ( de fapt am facut-o ) si unele reglaje la avans (viteze de ardere diferite la motorina si hho ) . Deci ce vreau sa stiu ce debit si ce presiune face o turbosuflanta actionata de gazele de iesire si de ce una actionata de altceva nu ar putea face acelasi lucru . Si cu scuzele de rigoare ceea ce invat numai eu pot aprecia daca e "ca lumea " sau nu. Daca vrea cineva sa-mi spuna ce ma intereseaza ii multumesc anticipat . Deci eu nu pot intelege de ce e buna numai "aia " si "alta" nu e buna daca nu se argumenteaza punctul de vedere. O zi buna la toata lumea
  2. HHO pe Volvo 740 td

    Asa e,trage mai greu si nu mai are aceiasi putere. Acum cu puterea n-ar fi o problema (am avut masini puternice,am tras de ele si mia trecut ) problema e cu "trasu" ; trage greu si scoate fum,deci trebue "turbo". Ma gandeam la o turbosuflanta electrica dar asi vrea sa stiu ce debit/presiune trebue la un motor ca al meu (2400 cc/6 cilindri ) . Asi mai vrea sa-mi "bage" aer mai mult sau mai putin in functie de debitul de motorina , poate ceva "home made" ca-mi place sa fiu "baiat destept" si tot nu prea am ce face cu timpul liber acum, toata treaba e cu teoria. Ce parere ai ?!!
  3. HHO pe Volvo 740 td

    Am anulat turbosuflanta si intradevar trage mai greu. Daca reduc la debitul de motorina va trage mai bine ?! De unde se face acest lucru ?! Asi dori sa merg o perioada fara "turbo" deoarece scapa ulei. Se poate repara ? Pentru a o anula cum fac cu conductele de ulei , doar le obturez sau trebue sa fac un circuit al uleiului . Scuze ca pun atatea intrebari dar esti singurul care ai raspuns in mod corect si cred eu ca te si pricepi . Multumesc anticipat .
  4. HHO pe Volvo 740 td

    Despre HHO nu am nevoe de pareri/sfaturi, am citit/vazut zeci si zeci de ore de documentatie si vreau sa trec si la partea practica sa vad daca teoria se transpune in practica. Eu pana acum nu am avut diesele de aia cer parerea altora inainte de a umbla pe la reglaje. Cu fumul e asa : la pornire e fum negru dupa acaea e alb si dupa ce se incalzeste nu mai e. Din ce am mai citit eu de la "dieselisti" cica fumul negru e de la amestec prea bogat (mai multa motorina si mai putin aer ),fumul alb de la amestec sarac si cel albastru de la consum de ulei. Acum vin si eu si intreb : daca dau turbo jos (vechime mare posibil uzura si deci consum de ulei ) gresesc grav sau doar nu mai trage tare. Toti spun sa o turez sa se curete turbo dar in oras nu ai unde tura motorul si sa merg in trepte inferioare doar pentru a o tura nu prea vreau ca se uita toti dupa tine,un diesel sunand urat la turatii mari.
  5. Am un prieten care a facut o instalatie de HHO si o are pe o Lada 2000 benzina.Din ce am citit cica merge si pe motoare pe motorina da trebue sa reglezi avansul.La "benzinare " clasice e usor dar la motorul meu ( vw lt 2,4 in 6 cilindri ) ar trebui sa fac asta din pompa de injectie dar nu stiu cum.Pompa se afla in partea opusa distributiei si cureaua nu are intinzator. Cum fac sa pot da/lua din avans?! Orcium trebue sa fac ceva la avans deoarece am fum alb la esapament ( fara HHo)
  6. volvo 740 turbo diesel

    Nu stiu sa postez poze aici, nu am reusit sa& pun o poza nici la profilul meu,oricum multumesc de raspuns,problema e la montajul puntii cu plusul pe bujii.
  7. Am luat de curand un Volvo 740 TD GL din 1985 cu un motor de vw lt (original ?!) si asi dori sa stiu daca e cu injectie directa sau nu . De asemeni poate-mi spune cineva cum pot schimba bujiile din dreptul pompei de injectie, dau pompa jos si daca da cum fac sa o pot pune la loc in mod corect. Multumesc anticipat.
  8. Bobina overdrive Volvo 740 GLE

    Multumesc din nou am rezolvat problema,am pus intrerupator si intra in a 5-a dar am inteles ca ar mai fi un contact la treapta 4 care decuplaza/cupleaza a 5-a. La mine martorul din bord ramane aprins tot timpulcat e cuplata din intrerupator(chiar si in alta treapta sau scoasa din viteza). Daca stie careva pe unde este sa nu stau pe sub masina degeaba.
  9. Bobina overdrive Volvo 740 GLE

    Multumesc, Esti de acord sa-mi mai dai si alte informatii despre acest model(740 GL TD)? Daca esti da-mi nr. de tel.si te sun eu sau poate stii pe cineva care ma poate ajuta sa aduc la "adevar " aceasta masina
  10. Bobina overdrive Volvo 740 GLE

    Salut domnilor. Am cumparat si eu un 740 din '85 si multe chestii sunt anulate sau nu functioneaza si asi dori sa le aduc la starea originala. Una din probleme e treapta a 5-a .Deci la mine aveam langa levierul de schimbare a vitezelor un comutator cu revenire(deci facea contact doar la apasare ) pus pe doua fire care veneau de nustiu unde. La apasare nu se intampla nimic si dupa mai multe verificari am observat ca daca pun pe unul din fire + bobina de overdrive cuplaza.Acum eu vreau sa stiu la origine era de ajuns sa apesi pe buton si se mentinea viteza a 5-a sau era un comutator de tip inchis-deschis sau poate era altceva.Deci eu asi dori sa stiu cum se "baga" intra 5-a sa pot reface sistemul original.O zi buna va doresc si ma veti ierta daca am sa va mai plictisesc cu alte intrebari dar cei ce au avut masina au intretinuto in cel mai pur stil romanesc adica siplificand (anuland)tot ce nu merge si nu stiu la ce foloseste.