valiro

Membru
  • Content count

    97
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by valiro


  1. La 2024-03-06 at 2:40 PM, mariusdaniel a spus:

    Azi trebuia să fac și eu un test drive cu versiunea cea mai dotată, dar... ieri a avut loc un incident cu mașina în trafic și s-a amânat. Voi scrie aici după test. Oricum, am văzut-o în showroom, am intrat în mașină. E cam de oraș și cam de damă, după părerea mea. Dar performanțele din prezentare sunt uluitoare. Mă sperie un pic lipsa totală a butoanelor din bord, însă o să am timp câteva ore să mă obișnuiesc. Cu opțiunea one-pedal m-am familiarizat de la testul cu XC40 electric, redenumit de luna asta EX40. Sincer, cel mai mult mi-ar plăcea un adevărat EX40, adică pe platformă 100% nouă, ca EX30, cu ceva butoane, ca până acum și cu ecran la șofer, sau măcar un head-up display. Tableta de la EX30 pare ok. Dacă ar mai avea și o baterie solid state cu autonomie de peste 700 de km. chiar ar fi o opțiune. Greu de scăpat de range anxiety... Dar ce vreau eu, s-ar putea să vedem abia peste câțiva ani. Și cel mai îngrijorător este că nu am auzit nimic despre o piață second hand. Nu mă încântă ideea de a da la fier vechi mașina după ce nu mai e bună bateria, sau de a plăti 10-15 mii de Euro pe o baterie nouă. De fapt nimeni nu spune nimic despre asta, se trece sub tăcere perspectiva de peste 5-7 ani de utilizare. De exemplu, eu acum, după aproape 6 ani de utilizare, pot vinde XC40-ul T5 cu circa jumătate din prețul inițial (am ofertă fermă). 

     

    Eu zic ca depinde mult de acomodarea cu …lipsa de butoane.

    aia cu one-pedal eu o gasesc brilianta la mersul in oras.

    Piata second-hand exista aici unde traiesc eu, mult mai dezvoltata in Norvegia. Iti dau link-uri pt informare, daca te imtereseaza.

    Varianta de am probat-o eu, fiind tractiune spate, cam derapa in curbe - ori eu neinvatat cu pedala(trebuie actionata mai cu grija) ori eu neinvatat cu tractiunea spate…

    Astept impresii dupa test drive

    1 person likes this

  2. Salutare!

    Schimbat rotile de iarna…au fost Nokian Hakkapeliitta R3 si acum am pus Michelin X-Ice North 4 SUV…cu tinte pe ele, de data asta.

    Originalele au mers aproape 5 ierni, urmeaza sa merg la ITP si nu vreau sa risc, plus ca, in viitor, eu voi conduce din ce in ce mai putin….


  3. La 2023-11-21 at 5:55 PM, mariusdaniel a spus:

    Eu zic să nu renunți. Ar fi păcat. Poate la service reușesc ei să pună un SIM de date și să dovedească funcționalitatea.

    Pai sa o iau metodic:

    - am intrebat la service volvo, numai diagnoza ma costa intre 100 si 200 de euro,,,pas- de banii astia iau un sim de date reincarcabil de la alt operator si ma duce aproape 2 ani

    - am aflat din surse diferite ca modem-ul (de pe xc40, cel putin) nu se prea intelege cu sim-urile de la operatorul meu

    Pentru mine ajung motivele astea


  4. Mda, cred ca renunt la internet prin sim dedicat…nu merge. Am schimbat cu alt sim de date…la fel. Am verificat cu sim-ul din telefon - merge.

    Asta e, o dau prin bluetooth cand este sa fie internet, se pare ca modemul, pur si simplu, nu se intelege cu sim-ul de date de la operatorul meu.


  5. Varianta cu resetarea modem-ului a sugerat-o si un tip de la dealer…zice ca pe unele modele merge, la mine nu a mers.

    Am programat o vizita in service, am timp pana atunci sa incerc si varianta cu sim-ul din telefonul meu(ma gandisem si eu la asta). 

    1 person likes this

  6. Mda, am luat si eu un sim de date(operatorul meu se numeste Telia) - cam aceesi Marie cu alta palarie. Nici asta nu merge in roaming si e doar de date. Mai butonez inca la el, vedem ce poate( cre’ ca trebuie sa debifez roaming in setari sa-mi afiseze altfel harta cand folosesc navigatia masinii…de TuneIn inca nu e vorba :-( , cam fluctueaza semnalul, prin telefon e mai stabila conexiunea la internet.

    IMG_0737.jpeg

    IMG_0736.jpeg


  7. Ai venit la fix cu aceste puncte de vedere asupra Motorola….multumesc!

    Doar ce mi-am schimbat mobilul cu unul cu incarcare(si) wireless si ma gandeam sa te intreb cum e cu device-ul asta.

    Sunt de acord cu tine in tot ce priveste TuneIn, apropo de calitatea sunetului si diversitatea de radiostations, cat de curand imi pun si eu un sim de date in portbagaj si sa vezi huzureala atunci.


  8. Din ce am vazut pe youtube, spatiul in spate e o idee mai mic(nevoile mele nici nu-mi cer mai mult, de fapt)… ideea de lipsa instrumentar de bord nu ma incanta, nici ca schimbatorul e pus in alta parte si butoane de geam ca la VW ID nu stiu care…dar e si vorba de obisnuinta, desigur.

    Apoi pe drum mai e si un var numit Zeekr X, si altele…


  9. @mariusdaniel  - nici pe mine nu ma incanta mai nimic din ce are Volvo acum, am testat si C40 si XC40 electrice(si alte marci), eu voi putea trai cu o electrica in viitor, fie Volvo sau nu - sunt curios de cum arata XC30 ce se lanseaza in iunie.

    Plug-in-urile mi se par o struto-camila, dar sigur ca aranjeaza pe cate unii…am vazut Lynk&Co 01 care-mi place cum arata si am condus mai multe.

    Am intrebat si eu aici in Suedia in stanga si dreapta cam cat as putea primi pe a mea ….nimic aproape de 30.000, poate in RO e altfel cu piata?


  10. Eu sunt in vara asta pe al doilea rand de roti de vara, la 82 000 km, cele de iarna Nokian ma mai tin si pe mine un sezon.

    Service-ul nu a zis nimic de figura cu incalzirea?

    Interesant gandul tau cu schimbarea…cam ce ar fi noua?

    1 person likes this

  11. Salut!

    Dupa ultima vizita la service, nu mai afiseaza, in aplicatia Volvo cars, status TPMS. Am sunat la serviciul clienti si mi-au spus ca stiu de buba si ca lucreaza la ea….a trecut o luna aproape.

    La voi cum e?

    IMG_0673.jpeg


  12. Acum 6 ore, MMihai a spus:

    Salutare!

    Nu stiu daca e de la ochiul meu, dar fontul nu pare sa fie exact ce trebuie.

    Cred ca va iesi mai ok daca le dai jos pe cele de pe masina, sablezi si apoi vopsesti electrostatic in negru.

    Nu e rea ideea…o pastrez pt orice eventualitate. Multumesc!


  13. Salutare, noutati!

    Am luat roti noi de vara, aceleasi cauciucuri Pirelli ca cele livrate odata cu masina.

    Rulat circa 78.500 km de la achizitionare.

    Imagini cu noua versiune Android auto(cred ca e noua versiune)

     

    6E06FB40-520F-4B50-B8AD-419C9ACDC216.jpeg

    4C8E2A0B-1653-4EF8-A6DF-49C8EB9D61B4.jpeg

    1 person likes this

  14. La 2022-04-18 at 7:56 PM, mariusdaniel a spus:

    Revin, așa cum am promis, cu detalii despre revizia la 63.000 de km. făcută la Primus Auto.

    În cadrul reviziei anuale/15.000 de km. s-a constatat că nu trebuie schimbate (încă) plăcuțele de frână și nici bujiile sau injectoarele. Așadar, ce spuneam eu că stilul de condus chiar contează (la plăcuțe), s-a adeverit. În rest, lucruri obișnuite, ulei, filtre, inspecția elementelor de siguranță, teste, etc. Nu am primit nicio atenționare pentru viitor.

    În ce privește update-ul de soft, nu am sesizat vreo întârziere la sistemul pilot Assist.

    Atrag atenția asupra bateriei CR 2032 din telecomanda mașinii, care cedează fără avertisment la aproximativ doi ani. Se pare că nu țin mai mult de 22-24 de luni. De aceea recomand să aveți la îndemână întotdeauna o baterie de rezervă, de acest fel. Nu știu dacă e bine să fie ținută în mașină (se poate supra încâlzi vara, sau să stea în frig excesiv iarna). Eu încă mai studiez dacă să o țin în portofel, cel puțin în sezoanele cu temperaturi extreme.

    Evident, am schimbat și roțile de iarnă cu cele de vară (Primus are și hotel de roți/anvelope). Ceva îmi spune că e posibil să fie ultimul sezon pentru anvelopele de vară. Dar, până în 2023 mai e ceva timp...

    P.S. Cafeaua e foarte bună la Primus Auto, iar oamenii mereu atenți și prietenoși.

    Salutare!

    Mersi de update!

    Este clar ca anumite lucruri tin de stilul de condus!

    Se pare ca ai avut dreptate si cu pilotAssist-ul, la mine merge cum ar trebui acum cand soseaua este uscata/marcajul se vede mai bine.

    Apropo de bateria din telecomanda, eu le-am schimbat din august anul trecut, cam la 28 luni dupa ce am luat masina(parca mi-dat mesaj in bord).

    Cu schimbatul rotilor mai am de asteptat ceva, vine frigul inapoi.

    1 person likes this

  15. Salutari!

    Facut revizia anuala ieri, schimbat bujii si placute frana spate, 62 000 km in 3 ani, multi km adaugati cu ocazia vacantei din Romania de anul trecut. Am vaga impresie ca PilotAssist se activeaza cu ceva intarziere dupa uppdate-ul de soft de ieri…mai observam.

    Azi o duc la primul ITP.

    1 person likes this

  16. Salutare!

    Am fost acum doua zile la prima revizie la un service situata la circa 270 km de mine...in total aproape 600 km dus-intors.

    Consumul mediu a scazut de la 8,9 la 8,4, condus in regim Dynamic, 90-115 km/h viteza maxima.


  17. Salut!

    Azi am montat marca de la clubul auto suedez. Evident ca, asa putin indemanatic cum sunt, am reusit sa pierd prin comp. Motor o piesa si a trebuit sa o prind putin ”romaneste”, nu cu sarma ci cu un soricel de plastic....sper sa tina.

    Treaba e ca am cautat sa vad cum se da jos grila radiator si nu am gasit...mi-ar fi usurat inzecit munca.

    Drumuri line!

    A9207B13-4986-4E26-932D-C8C3DE651DA8.jpeg