Alexandru Mocanu

Membru
  • Content count

    68
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Alexandru Mocanu


  1. Salut!

    Astazi m-am pus sa citesc printre randuri manualul de la HAYNES postat de @DanyX. La capitolul revizie am fost uimit de cateva aspecte precum:

    • Inlocuirea filtrului de motorina la 60.000 km, iar pentru tarile cu motorina contaminata la 20.000 km
    • La 20.000 km este recomandata eliminarea apei din filtrul de motorina - Cum e posibila aceasta operatiune?
    • Schimbarea filtrului de aer la 60.000 km - iar daca autoturismul este folosit in mediu ostil mai frecvent
    • Filtru polen la 20.000 km... mai des decat filtrul de aer?

    Personal obisnuiesc sa schimb toate filtrele + uleiul la 10.000 km... iar aici indica faptul ca doar filtrul de ulei + uleiul se schimba la 10.000 km.

    In concluzie voi cand schimbati si ce schimbati si ce include acea operatiune de "Drain the water from the fuel filter"?

    Untitled-22.jpg


  2. Salut! 

    Cum se comporta jantele de 18" 7.5j pe S40 motorul de 1.6d? Necesita anumite adaptari/ caseta de directie/etc?

    Are cineva jante de aceasta dimensiune pe S40 1.6d?

    Va multumesc anticipat!

    PS: Daca vinde cineva aceste jante sau alte modele pe 17" sau 18" astept raspuns.

     

    Va intreb deoarece am gasit aceasta informatie pe site-ul lor:

    Steering Deflection limiter installation kit.

    http://www.volvopartswebstore.com/products/Volvo/S40/Steering-Deflection-limiter-installation-kit-Steering-deflection-limiter-installation-kit--rear-bump-rubbers”/1114415/30664997.html

     


  3. Salut. Uleiul l-am cumparat de la Alex - Midnight si dupa cum zice si el si autodata in cutie ar trebui sa intre 1.8L. Acum nu stiu de ce au intrat 2L. Exista mai multe orificii in cutia de viteze excluzand cel de umplere si cel de golire, se poate sa fi introdus uleiul prin alt orificiu!? Nu stiu ce sa cred...?! Nu pierdeam ulei insa avea o mica ezitare cand incercam sa bag in R si in prima treapta.


  4. Salut! Astazi cand am facut revizia la masina am descoperit un fir "atacat" de o rozatoare. Dupa aspectul firelor de par lasate prin compartimentul motor presupun ca e vorba de un sobolan. Am cautat diferite solutii: spray anti-rozatoare de la diferite firme pana la aparate cu ultrasunete. Ati avut aceasta problema? Cum ati rezolvat-o?


  5. Astazi am schimbat uleiul din cutie. Am indoieli legate de cantitatea de ulei care a intrat... din cateva surse am inteles ca se completeaza pana la refuz insa au intrat 2l si tot nu dadea sa curga pe la busonul de umplere... stiind ca trebuiau sa intre 1.8l. Care ar fi cauza? E ok ceea ce s-a intamplat? Care e nivelul optim?


  6. Salut!

    De ceva timp oscilez intre posibilitatea de a schimba uleiul din cutia de viteze. Mentionez ca am un volvo s40 1.6d (5+1) si nu pot spune ca am probleme cu ea insa vreau sa fiu preventiv masina are 150k km. Unele persoane spun ca e ok de schimbat in schimb aud si pareri negative ce spun ca nu e ok de schimbat si s-ar putea sa am probleme dupa. Voi l-ati schimbat sau recomandati schimbarea lui? In manual nu am gasit nimic.

    o zi buna!

    Stergeti va rog acest post. A fost postat din nou din cauza greselii ortografice din titlu.


  7. Salut!

    Sunt curios ce pot face sa nu mai uit pozitiile aprinse. Daca las farurile pe pozitie (prima treapta) acestea raman aprinse si dupa ce iau contactul (lucru care la opel nu se intampla). Se aprind si se sting singure doar pe faza scurta (cand scot contactul), insa uzura este destul de intensa pe xenon si as prefera sa se intampla acesta comutare (pornit/oprit o data cu pornirea motorului) pe pozitie.

    Exista posibilitatea sa activez functia de Daylight running lamps doar pe pozitie?