quick

Membru
  • Content count

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by quick

  1. Salutare, M-am hotarat sa cumpar un set de perdele, in special pentru a il proteja pe cel mic. http://accessories.volvocars.com/en-ro/S40(04-)/Accessories/Document/VCC-449462/2009 Am ales aceasta varianta deoarece nu sunt un fan al foliei. Nu am gasit insa pe nicaieri detalii legate de factorul de protectie UV al acestor perdele. Mai are cineva perdele de acest fel? In caz ca da, au cumva un manual ceva care sa contina specificatii referitoare la UPF?  
  2. Oprire motor

    Salutare, Faza ciudata. In timp ce masina este in mers, pe liber, incepe se varieze turatia. Scade pana la 500, revine la 1000, scade din nou, revine, tot asa. Nu se intampla daca masina este in viteza. Cu cat este viteaza mai mare cu atat se observa mai bine. In viteaza a patra mi s-a intamplat chiar sa mi se opreasca motorul de vreo 2-3 ori. M-am gandit initial ca ar fi de vina calitatea benzinei, dar poate e altceva mai serios. Pareri?
  3. Oprire motor

    Salut, - 1.8 benzina;  - 2009;
  4. Oprire motor

    Scuze daca nu am fost suficient de clar, poate nu a fost cea mai fericita exprimare.  Ma refeream ca daca dintr-a patra o las pe liber, sa explic cam la ce viteza se intampla. Iti multumesc pentru sfaturi.
  5. Salutare, M-am hotarat sa va cer parerea dat fiind faptul ca am urmarit cateva discutii pe acest forum iar oamenii de aici mi s-au parut de treaba si dispusi sa ajute. Pe scurt, ma gandesc serios sa achizitionez in viitorul apropiat un S40, masina de familie. Probabil voi folosi masina 90% din timp in oras. Una/doua iesiri din tara pe an, restul mici plecari de weekend pe la munte/mare, etc. M-am gandit la o masina mai mare dar cred ca spatiul din s40 e suficient pentru ce am eu nevoie de la o masina deocamdata. Iau in calcul motorizarea de 1.6D, 115CP, an >= 2011, ceva de genul: http://autovit.ro/anunt/volvo-s40-ID4pd0uU.html#85cd790cb0 Ce parere aveti? Imi recomandati aceasta achizitie? Va multumesc.
  6. Service constanta?

    O sa incerc sa-mi fac maine dimineata la prima ora o programare. Vedem ce iese:)
  7. Salutare, Sunt cam "blocat" in Constanta. Masina pierde antigelul in mers. Merg 10 minute si recipientul e aproape gol. Cred ca s-a rupt vreun furtunas ceva. Imi puteti recomanda un service pe aici? Ma gandesc sa fac si o revizie ca tot e timpul. Ce stiti despre exclusiv auto?  
  8. Perdele masina

    Am uitat sa intreb, din ce material sunt? Nu-mi dau seama exact din poze.
  9. Perdele masina

    Cred ca asta cauti: http://accessories.volvocars.com/en-ro/V50/Accessories/Document/VCC-449462/2009 Din ce vad eu sunt separate. Rear doors (supplied in pairs) Part. No.     31399207   Installation Instruction Load compartment (kit of three shades) Part. No.     31399208   Installation Instruction Vorbeste cu MC.  
  10. ce fel de ulei sa folosesc?

    Are sens ce spui. Iti multumes pentru raspuns:)
  11. Perdele masina

    Va multumesc pentru raspunsuri. Dupa cum a spus si MC, ma intereseaza sa filtreze razele UV. Faptul ca tine umbra nu implica neaparat ca ofera protectie UV, vezi exemplul unelor umbrele de plaja. Din ce am citit razele UV-B sunt sunt in foarte mare proportie filtrate de geamuri dar cele UV-A trec prin geam. Parbrizurile in general ofera si protectie UV-A dar celelalte geamuri nu. BIneinteles, pentru a fi afectat e nevoie de o expunere indelungata. Sincer speram sa gasesc informatii mai detaliate legate de un asemnea produs.  
  12. ce fel de ulei sa folosesc?

    Salutare,  Aveti idee ce tip de ulei ar folosi o reprezentanta Volvo pentru motorul B4184S11, aproximativ 140k km? Am vazut in manual ca se recomanda Castrol 5w-30 / 0w-30. Ma gandeam ca poate nu mai este aceasta recomandare de actualitate.
  13. Ticait motor

    Salutare, De ceva timp aud un tacanit/ticait la motor. Mentionez ca este discret, trebuie sa ciulesti putin urechile ca sa il poti auzi. De asemenea am observat ca se aude numai cand sunt in viteza, fie ca accelerez sau nu. Atunci cand las masina pe liber nu se mai aude. Aveti vreo sugestie? Va multumesc.  
  14. Multumesc agresor. PS: Nu mai vorbi la telefon la volan
  15. Are cineva idee daca la S40 2009 benzina distributia e pe lant?    
  16. Pareri A-Klasse

    Cum vi se pare? Ca sa fiu mai specific a doua generatie (aprox 2006-2008), 1.5 benzina. Intretinere, disponibilitate/pret piese (ma gandesc mai mult la aftermarket), probleme frecvente, etc. Ati avut experiente cu aceasta masina?
  17. Protectie piele / scauna auto copil

    Eu inca nu am pus scaunul, urmeaza. Dar am t-tec, nu piele si ma gandeam ca in timp va lasa urme.
  18. Achizitie Volvo S40 benzina

    Eu am gasit linukul asta, nu stiu cat de ok este: http://www.informatiiauto.ro/volvo-model-volvo-s40-dotari-standard-mid338.html Poate te ajuta.
  19. Achizitie Volvo S40 benzina

    Consumul e maricel in oras, depinde si cum o conduci. Mie de exemplu in traficul din Bucuresti, bara la bara (viteze inferioare, turatie mare) cu AC, imi ia 12-13. Asta fiind consumul afisat de catre computerul de bord. Real poate fi si mai mare. Inca nu am calculat consumul real, avand masina de putina vreme. Exista un topic stufos pe tema consumului, unde au postat si unii oameni cu aceeasi motorizare: Am facut vreo 2 drumuri pana in Constanta, am avut consum cam de 8-9, condus normal. Nu am incarcat pana acum masina sanatos, nu a fost nevoie, stand numai 2-3 zile. Puterea nu este nicidecum fantastica dar este un motor decent, echilibrat din punctul meu de vedere. Tine foarte mult de perspectiva personala, fiecare fiind obisnuit cu un anumit stil de condus. Sfatul meu este sa incerci sa faci un test drive ca sa-ti dai seama mai bine despre ce este vorba. Cred ca numai asa te vei lamuri cu adevarat.
  20. Protectie piele / scauna auto copil

    Salut, Sa-mi zici si mie cum se comporta. Sunt si eu interesat.
  21. Achizitie Volvo S40 benzina

    Ia-ti si tu 1.8i, ca sa marim grupul posesorilor acestei motorizari la 4. Asa mi-a spus cineva de pe forum, ca am fi pana acum 3:) Am trecut si eu de curand prin ce treci tu, mai mult sau mai putin: - poate te ajuta. Succes.
  22. Intrebare inmatriculare

    Ok, m-am linistit, chiar aveam nevoie de masina in aceasta perioada. Multumesc Ionut.
  23. Salutare, Nu am stiu unde sa incadrez acest topic. In caz ca era o sectiune dedicata pentru asa ceva imi cer scuze. Problema mea este urmatoarea: Am cumparat o masina inmatriculata in Romania, taxa de poluare platita si nerecuperata, toate bune si frumoase. Am urmat pasii normali de inmatriculare, in sensul ca am fost la directia financiara, am trecut-o pe numele meu, am fost la la RAR pentru atestare, etc. Singura greseala pe care am facut-o a fost ca m-am prezentat cam tarziu la ANAF in vederea obtinerii dovezii ca taxa de timbru a fost platita si nu a fost recuperata. Am depus acolo cererea, chitanta ca a fost platita, ma asteptam ca totul sa dureze in cel mai rau caz cateva zile maxim, dar surpiza, m-au programat pentru a ridica acea dovada peste 14 zile. Problema este ca daca astept cele 14 zile ies din perioada de 30 de zile pe care le am la dispozitie pentru inmatriculare, dovada de la ANAF fiindu-mi necesara la politie. Nu ar trebui sa circul cu masina in intervalul expirarii celor 30 de zile si momentul inmatricularii la politie, corect? M-am dus si la Politie, la inmatriculari si am intrebat pe cineva de acolo despre acest lucru si mi-a spus ca pot sa circul cu masina in acest interval fara problema, insa nu am incredere in raspunsul primit. Mi se pare ciudata situatia, de aceea m-am gandit sa va cer si voua punctul de vedere, poate v-ati lovit de aceeasi problema.
  24. Intrebare inmatriculare

    Nu, nu am trecut nimic pe talon la rubrica "instrainat catre". Citisem ca politistul iti poate cere actul de dobandire in cazul in care masina nu este pe numele tau, iar daca vede ca nu este inmatriculata dupa achizitie, iti ridica talonul, iti da si o amenda usturatoare, etc. Sa inteleg ca exista o oarecare flexibilitate din partea politistului in astfel de cazuri, avand de partea mea dovada bunei intentii:) Va multumesc pentru raspunsuri.
  25. Aux

    deci banuiesc ca numai la reprezentanta pot face asta.