adrianbun

Membru
  • Content count

    50
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by adrianbun


  1. La 6/15/2018 at 3:13 PM, ionutmark a spus:

    Sautare,

    ma alatur voua, celor care sufera din cauza problemelor cu instalatia A/C.

    In situatia mea, cand sunt ~15-25ºC clima functioneaza correct, se aude cand cupleaza complesorul, baga aer rece; cand e mai cald de multe ori nu mai cupleaza compresorul (su se mai aude "click-ul" specific), si nu am aer rece.

    E foarte neplacut cand ploua ca se aburesc geamurule pe interior si sunt nevoit sa deschid un pic geamurile cu riscul de a intera apa in masina.

    Am gasit un filmulet cu un tip care isi repara complesorul de clima, ma gandesc ca ar putea fi o rezolvare la problema cuplarii ambreiajului( cand problema este strict la compressor).

    https://www.youtube.com/watch?v=x6084NqhbeE

    Vreau sa incerc si eu asta, dar inca nu sunt sigur ca asta este cauza cuplarii defectuoase a compresorului A/C.

     

    Sper sa ne ajute.

     

    Cele bune,

    Marc T.

    Salut, cum ai rezolvat pana la urma? Am aceleasi simptome. Multumesc!


  2. La 10.11.2017 at 5:23 PM, Kronborg a spus:

    Da, despre el ziceam.

     

    La 09.11.2017 at 7:58 AM, Gabriel1983 a spus:

    Salut Kronborg , nu-știu-despre ce lanț vb . Are lanț intre axele cu came, sau lanțul de jos de la pompa de ulei . ? Ms 

    Salut, am avut aceeasi dilema cu sunetul metalic cam 1 an si jumatate pana ce masina s-a oprit in mers si, ce sa vezi: lantul de la axele cu came a cedat! Partea buna e ca nu a distrus nimic pe langa in afara de ghidajul lui dintre axe (din plastic). Posibil ca unele came sa se fi tocit usor si de aici sa se uzeze prematur lantul (desi inclin sa cred parerea conform careia km nu sunt reali). Daca nu e nici fulie, nici tacheti/culbutori poti avea in vedere lantul de la axe, risti sa te lase cand ti-e lumea mai draga daca nu urgentezi operatiunea.

    1 person likes this

  3. Acum 6 ore, LucianBBN a spus:

    Eleronul 250 de lei. Nu era vopsit. Vopsitul 200 de lei. Montaj o lei. L am montat singur. Pt inmatriculat sunt programat in Decembrie, am facut programarea in iunie. 

    Calcul exact nu am...dar daca o sa recitesc o data tot ce am scris aici pot sa fac si un calcul. 

    Va multunesc! 

    Ps : sper ca masinuta nu arata “de cocalar”....adica investiitile sunt cu cap!!! 

    Nu arata rau insa probabil te cam usuca la buzunar. Sper sa te tina si sa nu regreti cu timpul, bafta!


  4. La 09.10.2017 at 2:38 PM, LucianBBN a spus:

    Eleron . 

    5D60D187-C207-4AC2-9010-B19AC3FDD736.jpeg

    0F821709-28EB-4829-9669-0040AEA01BC5.jpeg

    451108C5-5957-4EAD-A4C1-98A06D4973CB.jpeg

    Cat a costat eleronul? App, am tot urmarit post-ul tau si am observat ca investesti constant in masina. Ti-ai facut un calcul al investitiilor? In fine, banuiesc ca si la Olt transcrierea numerelor dureaza o eternitate...


  5. Gasita problema: lant de la axele cu came rupt! Axul de la admisie e in stare perfecta, dar in cazul celui de la evacuare sunt trei came usor atinse (1,4,7). Acum am explicatia pentru usoara bataie metalica ce o auzeam la motor...avand in vedere ca oricum voi vinde masina, merita sa cumpar axul respectiv (pe langa obligatoriile lant, patina, garnitura capac etc)? 

    20170823_134013.jpg


  6. Acum 22 ore, Bogdan G a spus:

    Nu masina este problema ci "mecanicii" ce incearca sa o repare. 

    Trebuie vazut cat este presiunea in rampa, la modelul acesta sunt frecvente problemele de senzor turatie arbore cotit si senzor presiune rampa comuna, daca ai probleme cu oricare din ele masina nu porneste . Se verifica cu testerul daca face presiune de start si se verifica bonul de motorina daca s-a alimentat cu motorina sau benzina . 

    Succes . 

    Ahh, prea tarziu :( deja s-a demontat bună parte din motor și nu stiu daca au facut operatiunile respective. Inca astept raspunsul :) exclus sa fi alimentat cu benzina :))

    Zi faina!


  7. Nu era bateria, nici alternatorul, nici distributia rupta si nici pompa de motorina. S-a demontat motorul pana aproape de chiulasa si inca nu s-a gasit piesa ce a cedat...a mai auzit cineva asa ceva? Cred ca am sa scap repede de masina, tare pacatos mi se pare 1.6 tdci/hdi.


  8. La 21/06/2015 at 6:47 PM, Bogdan G a spus:

    1. Antiskid service required

    2. power system service urgent .

     

    Mai mult ca sigur masina nu mai porneste si face click, clonk .

    Si mai sigur e un 1.6D cu alternator defect .

     

    Zic bine ?

    Bogdan, aceeași chestie cu  click, clonk am patit-o astazi. S-a oprit motorul in mers dupa ce s-a auzit un suierat...posibil sa fie tot alternatorul?


  9. Salut,

    S-a oprit motorul in mers urcand o rampa, apoi nu a mai pornit (am lasat-o si nu am mai incercat, intrucat ma grabeam). Dupa ce las cheia in poz II raman martorii din poza. Se aude miscandu-se ceva, dar nu porneste. Posibile simptome?

    20170816_174308.jpg


  10. S-a rezolvat complet după recondiționarea turbinei. Funcționa cu intermitențe apoi și am decis să schimbam si valva turbo-control...cand am scos-o din service avea aceleasi simptome (de lipsa a puterii ce mi-a scos înca o serie de peri albi :)), probabil mecanicul a inlocuit furtunasele pe acolo), dar acum simt din nou cei 109+ cai (proprietarul anterior a eliminat DPF-ul). Drumuri fara probleme!


  11. La 23.07.2017 at 9:18 PM, LucianBBN a spus:

    Nu va mai certati fratilor. O sa vad de unde cumpar....si o sa va anunt. Pana la urma urmelor e un plastic. 

    Astazi am facut un drum Slatina Bucuresti si retur....asta inseamna aroximativ 400 km, la o viteza sa zic ca si medie de 130 , mers noaptea fara trafic si mi a consumat aproape tot rezervorul. 

    Nu vi se pare cam mult? Ce capacitate are rezervorul....am facut plinul din bucatii si nu am retinut cat am bagat . 

    Sa ma iau dupa bord? Sau nu e real consumul de acolo? 

    Mc mult 

    52 l. Daca vrei sa afli exact consumul, fa un plin, apoi la 100 km inca unul si vezi cat incape.


  12. In fine, am reusit sa fac resoftare si a disparut eroarea (cat despre presiunea scazuta la turbo tipul mi-a zis ca e o chestie mecanica, nu are cum sa ma ajute). Pe langa asta, am schimbat si filtrul de motorina, in speranta ca turbo lag-ul ar proveni de la infundare/colmatare a piesei. Masina a dat senzatia ca merge binisor imediat dupa operatiuni, insa astazi, la drum intins, mi-a scos peri albi: la orice drum in rampa pare neputincios motorul, nu reusesc sa ajung la o turatie optima pentru a schimba in viteza a 4-a! (am auzit ceva de un senzor rampa, o fi ceva?). Nema plăcere la condus acum, deja am dureri la piciorul drept de la cat apas pe acceleratie fara efect sau crestere infima a turatiilor/puterii. Viteza maxima cu care am putut rula a fost de 120 kmh, la o linie dreapta destul de lunga (foarte, foarte chinuit), la finele careia mi-a intrat in limp mode. Imi spune cineva unde e localizata valva control turbina, poate problema vine de acolo si necesita schimbata? Apoi am observat ca mai pierd si antigel...nicio problema nu vine singura, se pare. Multumesc anticipat :)

     


  13. La 14/07/2017 at 7:25 PM, MariusCocos a spus:

    Pe olx e un tip din Falticeni. E cam scumputz din spusele unora dar nu-mi asum aceasta afirmatie. 

    E scump, pot confirma. Argumentele mele: stop spate la Bogdan 320 de lei (nou); pretul lui - 400 (SH). racord admisie aer 60, 100 de lei; el - 200 etc. Mereu mi-a dat impresia ca aplica preturi prohibitive ghidandu-se dupa vechiul cliseu „Volvo? nu lua, ca-i scump la piese!” cand am avut nevoie de una-alta.


  14. Nu ar fi acel furtun, și nici turbina. Puteti trage vreo concluzie dupa aceste erori? Mi-au sters „Verminderte motorleistung” (sau poate a disparut in urma investigatiilor), dar comportamentul motorului nu pare tocmai in regula. Concluzia si sfatul mecanicului a fost sa caut pe cineva capabil sa reseteze eroarea cu FAP-ul (care este scos fizic, dar nu stiu daca este totul ok dpdv electronic).

    Off, cateodata simt ca ar trebui sa ne numim „Ford-Peugeut-Citroen Club”, noi, cei cu 1.6D :(

    20170710_113513[1].jpg

    20170710_113506[1].jpg


  15. Salutari,

    Probabil banuiți deja ca imi da de cap acest mesaj de eroare ce consta in lipsa de putere a motorului si dezactivarea DSTC-ului. Mi-a aparut de 3 ori pana acum; in primele doua, n-a revenit dupa oprirea si repornirea motorului, dar de ieri nu scap de ea, persista. Cred ca turbina e moarta, nu simt acea senzatie de impins in scaun la 2300-2500 de turatii. In acelasi timp, pot tura peste 3000, nu stiu ce sa cred. Am verificat vizual acea valva de culoare rosie, pare in regula. In jurul turbinii este urma de cenusa, sa fie acolo problema? Daca s-a mai confruntat cineva cu problema, va rog sa-mi spuneti cauzele; mor de nerabdare pana maine, cond voi voi cauta un tester in Iasi.

    Multumesc cu anticipatie,

    Adrian