adrianbun

Membru
  • Content count

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by adrianbun

  1. Salutari, Probabil banuiți deja ca imi da de cap acest mesaj de eroare ce consta in lipsa de putere a motorului si dezactivarea DSTC-ului. Mi-a aparut de 3 ori pana acum; in primele doua, n-a revenit dupa oprirea si repornirea motorului, dar de ieri nu scap de ea, persista. Cred ca turbina e moarta, nu simt acea senzatie de impins in scaun la 2300-2500 de turatii. In acelasi timp, pot tura peste 3000, nu stiu ce sa cred. Am verificat vizual acea valva de culoare rosie, pare in regula. In jurul turbinii este urma de cenusa, sa fie acolo problema? Daca s-a mai confruntat cineva cu problema, va rog sa-mi spuneti cauzele; mor de nerabdare pana maine, cond voi voi cauta un tester in Iasi. Multumesc cu anticipatie, Adrian
  2. Probleme Clima S40 2008 2.0d

    Salut, cum ai rezolvat pana la urma? Am aceleasi simptome. Multumesc!
  3. Verminderte motorleistung

    1300 daca imi amintesc bine. Am vandut masina imediat dupa.
  4. Volvo v501.6 d zgomot motor

    Salut, am avut aceeasi dilema cu sunetul metalic cam 1 an si jumatate pana ce masina s-a oprit in mers si, ce sa vezi: lantul de la axele cu came a cedat! Partea buna e ca nu a distrus nimic pe langa in afara de ghidajul lui dintre axe (din plastic). Posibil ca unele came sa se fi tocit usor si de aici sa se uzeze prematur lantul (desi inclin sa cred parerea conform careia km nu sunt reali). Daca nu e nici fulie, nici tacheti/culbutori poti avea in vedere lantul de la axe, risti sa te lase cand ti-e lumea mai draga daca nu urgentezi operatiunea.
  5. Senzor presiune turbo

    In Iasi iti pot recomanda Turbolider.
  6. OT 06 BBN

    Nu arata rau insa probabil te cam usuca la buzunar. Sper sa te tina si sa nu regreti cu timpul, bafta!
  7. OT 06 BBN

    Cat a costat eleronul? App, am tot urmarit post-ul tau si am observat ca investesti constant in masina. Ti-ai facut un calcul al investitiilor? In fine, banuiesc ca si la Olt transcrierea numerelor dureaza o eternitate...
  8. Oprit in mers

    Salut, S-a oprit motorul in mers urcand o rampa, apoi nu a mai pornit (am lasat-o si nu am mai incercat, intrucat ma grabeam). Dupa ce las cheia in poz II raman martorii din poza. Se aude miscandu-se ceva, dar nu porneste. Posibile simptome?
  9. Oprit in mers

    Gasita problema: lant de la axele cu came rupt! Axul de la admisie e in stare perfecta, dar in cazul celui de la evacuare sunt trei came usor atinse (1,4,7). Acum am explicatia pentru usoara bataie metalica ce o auzeam la motor...avand in vedere ca oricum voi vinde masina, merita sa cumpar axul respectiv (pe langa obligatoriile lant, patina, garnitura capac etc)? 
  10. Oprit in mers

    Ahh, prea tarziu  deja s-a demontat bună parte din motor și nu stiu daca au facut operatiunile respective. Inca astept raspunsul  exclus sa fi alimentat cu benzina :)) Zi faina!
  11. Oprit in mers

    Invartea, dar nu pornea. Se vedea si motorina pe furtunase, iar la tester nu dadea erori.
  12. Buna

    La picioarele pasagerului, siguranta nr. 79 (5A).
  13. Oprit in mers

    Nu era bateria, nici alternatorul, nici distributia rupta si nici pompa de motorina. S-a demontat motorul pana aproape de chiulasa si inca nu s-a gasit piesa ce a cedat...a mai auzit cineva asa ceva? Cred ca am sa scap repede de masina, tare pacatos mi se pare 1.6 tdci/hdi.
  14. Coduri erori

    Bogdan, aceeași chestie cu  click, clonk am patit-o astazi. S-a oprit motorul in mers dupa ce s-a auzit un suierat...posibil sa fie tot alternatorul?
  15. Oprit in mers

    Duplicat*
  16. Martor bord

    Salut! Știe cineva să „traducă” acest cod de eroare? Mulțumesc!
  17. Martor bord

    Hello posesori de S40, Îmi apare în bord warning-ul „Scheinw. defekt wart. erforderl.”. Din ceea ce înțeleg, eroarea se refera la sistemul de iluminare (care funcționează corect), însă nici vechiul proprietar nu a fost foarte clar când mi-a răspuns (mai mult a speculat decât m-a informat spunându-mi că unul dintre faruri a fost schimbat - aftermarket, și de aici mesajul) și nici diagnozele nu i-au dat de cap (ok, pot apăsa READ la fiecare pornire, dar aș vrea să scap de eroare totuși).  Aveți idee ce poate însemna și cum pot scăpa de ea? Mulțumesc anticipat, Adrian, Iași
  18. Verminderte motorleistung

    S-a rezolvat complet după recondiționarea turbinei. Funcționa cu intermitențe apoi și am decis să schimbam si valva turbo-control...cand am scos-o din service avea aceleasi simptome (de lipsa a puterii ce mi-a scos înca o serie de peri albi :)), probabil mecanicul a inlocuit furtunasele pe acolo), dar acum simt din nou cei 109+ cai (proprietarul anterior a eliminat DPF-ul). Drumuri fara probleme!
  19. Verminderte motorleistung

    Verdict: geometrie variabilă distrusă
  20. OT 06 BBN

    52 l. Daca vrei sa afli exact consumul, fa un plin, apoi la 100 km inca unul si vezi cat incape.
  21. Verminderte motorleistung

    Turata la relantí se aude un clanc la circa 3000 si nu mai trece; concomitent, turbina scoate fum (atașez poză). 
  22. Buna ziua,

    Imi recomandati un service in Iasi pentru problema lipsei de putere (asa am inteles din comentariile dvs de pe forum, imi scoate peri albi si mie 1.6D-ul in ultima vreme)?

    Cu prietenie,

    Adrian, Iași

  23. Verminderte motorleistung

    In fine, am reusit sa fac resoftare si a disparut eroarea (cat despre presiunea scazuta la turbo tipul mi-a zis ca e o chestie mecanica, nu are cum sa ma ajute). Pe langa asta, am schimbat si filtrul de motorina, in speranta ca turbo lag-ul ar proveni de la infundare/colmatare a piesei. Masina a dat senzatia ca merge binisor imediat dupa operatiuni, insa astazi, la drum intins, mi-a scos peri albi: la orice drum in rampa pare neputincios motorul, nu reusesc sa ajung la o turatie optima pentru a schimba in viteza a 4-a! (am auzit ceva de un senzor rampa, o fi ceva?). Nema plăcere la condus acum, deja am dureri la piciorul drept de la cat apas pe acceleratie fara efect sau crestere infima a turatiilor/puterii. Viteza maxima cu care am putut rula a fost de 120 kmh, la o linie dreapta destul de lunga (foarte, foarte chinuit), la finele careia mi-a intrat in limp mode. Imi spune cineva unde e localizata valva control turbina, poate problema vine de acolo si necesita schimbata? Apoi am observat ca mai pierd si antigel...nicio problema nu vine singura, se pare. Multumesc anticipat  
  24. Motor volvo v50 1.6 D

    E scump, pot confirma. Argumentele mele: stop spate la Bogdan 320 de lei (nou); pretul lui - 400 (SH). racord admisie aer 60, 100 de lei; el - 200 etc. Mereu mi-a dat impresia ca aplica preturi prohibitive ghidandu-se dupa vechiul cliseu „Volvo? nu lua, ca-i scump la piese!” cand am avut nevoie de una-alta.
  25. Senzor presiune turbo

    Imi da si mie eroarea de "low pressure" la turbina (efectul este de lipsa a puterii, demareaza destul de greoi), credeti ca are sens sa schimb senzorul sau trebuie verificata turbina? Stie cineva unde e localizat senzorul la 1.6d?