BogdanG

Cernobil o atractie turistica ?

50 posts in this topic

Oho bine ai revenit nea Aline laugh.gif

Eu nu-l contraziceam pe Iuli spuneam doar ca radioactivitatea de pe hartie nu este tot una cu radioactivitatea practica.

Dupa accidentul de la Cernobil sau dupa Hiroshima & Nagasaki s-a spus clar ca 50 de ani nu o sa mai fie viata in acea zona, ei bine nu a fost asa, eu asta spun ca viata bate cercetatorul inchis intr-un laborator .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai cine zice ca nu mai viata? Se spune clar ca 400 de ani (nu 50) zona este compromisa si ca apar mutatii genetice. Pana la urma tot atomi suntem si noi. Si sunt altii mai grei care ii strivesc pe astia usori. Deocamdata reactorul este sigilat iar pericol de moarte este pentru o expunere indelungata acum. Dar cei care au sigilat reactorul pe dedesupt (mineri adusi in zona) au murit toti! Unii in 7 minute de la expunere. Si cei patru piloti de elicoptere care au adus primii plumb si nisip. Ulterior cand au trimis Canadienii si USA robotii au redus numarul de morti. Iar pisica aia de la televizor si ursul ala care se catara pe geam nu stau in reactor. De aici pana la concluzia ca zona e "clean" e cale lunga. Dar si Iuli a zis clar ca exista o predispozitie la anumite organisme. Toti avem cancer in noi. La unii se declanseaza, la altii nu. Daca celulele sufera mutatii genetice se vor transmite in ADN generatiilor urmatoare. Medicina e documentata inca inainte de 1970. Cate cazuri de leucemie la copii erau atunci? Cate sunt acum? Asta e pericolul nevazut. Ca ai patru sau sase picioare e prea putin important si da rau numai la imagine....

Asta e un subiect care m-a reactivat ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu incerc sa va spun ca exista zone infestate si in romania, iar oamenii din zona respectiva se simt si se comporta foarte straniu si din pacate sunt legati de zona pentru ca corpul lor s-a obisnuit cu un nivel de radiatie mai ridicat pe care fizica il considera insuportabil pentru o fiinta vie. Asa cum probabil si la cernobal toate acele creaturi s-au obisnuit cu nivelul de radiatii ridicat, mortal pentru multi din noi si sigur daca le-ai scoate din acea zona ar deceda la scurt timp daca nu sunt ajutate pentru readaptare

dar ma retrag. Toata polologhia cu cei trei izotopi de uraniu, am citit-o prima oara acum 13 - 14 ani cand am redactat o lucrare asa cum am mai spus si mai devreme.

Era o lucrare despre centralele nucleare canadiene de tip CANDU considerata la momentul respectiv una din cele mai sigure. Parca avea doua sisteme de siguranta fata de un sistem cum era cea a rusilor.

Centrala de la cernavoda, din ce stiam este de tip canadian CANDU care vine de la "CANada Deuterium Uranium" dar nu sunt sigur de asta recunosc.

Era o lucrare de fizica si stiam si de acei trei minunati izotopi de uraniu. Foarte interesanta si educativa.

Nu inseamna ca sunt meserias dupa ce am redactat, doar o lucrare ci doar ca am mai citit si eu.

Dar in fine

e asa cum spuneti voi.... si gata....

am mai vazut de astia ca voi.... vad doar ce e langa ei si neaga lumea de departe... nici la televizor nu se uitau dar se intreaba de ce se scumpeste combustibilul.....

sunt oameni mai destepti decat mine pe aici sunt foarte convins de asta insa nici eu nu cred ca sunt asa naiv.....

Iar fizica si chimia... incepe cu teoria si apoi cu practica....

Am inteles foarte bine ce a spus iulix. nu am inteles rautatea cu inocenta...... la care il contrazic.... am vazut si eu destule... Stiu cat exagereaza si presa dar cred ca sunt destul de matur sa extrag si ce e bun.

Pe vremea lui ceausescu, parintii ne interzisasera la un moment dat sa mai facem baie in rau Motru pentru ca, ne spuneau ei, "mai sus cu cativa km se spala uraniu". Asa se spunea.

Acum cativa ani am cunoscut o fata din ploiesti. Al ei unchi cand a auzit ca sunt din motru/gorj mi-a zis ca a lucrat si el acolo la deschiderea unei minicariere la cativa km de motru. (era geolog) O cariera din care vroiau sa extraga materialele radioactive siiii.... ce credeti, spalau sterilul in raul Motru...

Edited by ValiU

Share this post


Link to post
Share on other sites

"e asa cum spuneti voi.... si gata....

am mai vazut de astia ca voi.... vad doar ce e langa ei si neaga lumea de departe... nici la televizor nu se uitau dar se intreaba de ce se scumpeste combustibilul....."

Asa e Vali, suntem niste ignoranti rupti de realitate... ;) Unii dependenti de radiatii, altii de cafea.

Pe intelesul tuturor: http://www.ecos-magazine.com/uploads/1/2/2/0/122036/poluarea_radioactiva.doc

Totusi esti intr-o mare eroare pe care nu o pot ignora. Confunzi fizica cu matematica. Fizica a aparut din observarea naturii iar matematica din dorinta de a o intelege. Spune-mi ignorat, prost sau cum vrei tu...dar esti intr-o puternica "absenta a luminii" cu astea...

Ca sa vezi cat de teoretica e fizica, strict la subiect, delecteaza-te cu asta:http://www.descopera.ro/stiinta/7992572-o-istorie-radioactiva-sau-povesti-vesele-si-triste-din-istoria-radioactivitatii.

Fi obiectiv... pana la capat. Ce spunea la sfarsitul documentariului de la N.G.?

Edited by parola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am incercat sa definesc fizica si chimia si felul in care au aparut. Ci modul in care acum se lucreaza.

Marea majoritate a descoperirilor se incearca a se face intai teoretic si apoi practic.

Daca s-ar face invers, cred ca am avea zilnic ciupercute si alte chestii. Nivelul cunostintelor si experimentelor e prea mare pentru a se mai face intai practic si apoi teoretic sa vedem ce s-a intamplat de a murit juma de populatie.

Clar atunci cand s-a definit fizica si chimia nu exista notiunea de formule si calcule matematice.

Cand au inventat roata nu i-au calculat perimetrul cu 2"pi"R..... sau aria sau mai stiu eu ce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ia uite ce nu se spune la tembelizor si ignorantii de noi nu stim!

http://www.srccjro.org/revista%20pdf/nr%2016/efectul%20cernobil3.pdf

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Efectele-dezastrului-de-la-Cernobil-inca-afecteaza-biodiversitatea-zonei-1275.html

Vom putea in curand sa locuim in “zona moarta” din jurul centralei nucleare? Un lobby nuclear puternic si inteligent trage profit de pe urma catastrofei, dar nu pentru a evita un alt Cernobil in viitor. Obiectivul acestui lobby este exploatarea fara scrupule a consecintelor catastrofei in domeniul sanitar. Dar si strategiile de propaganda in favoarea “utilitatii “ centralelor nucleare au devenit mai subtile, culminand cu invocarea luptei contra incalzirii globale.

Adica mai pe concret, iti spala creierul cu tembelizorul ca tu sa crezi ca centralele nucleare nu sunt asa de rele cum zice lumea...si de fapt ajuta. Ahh, ignorantii astia.... ca mine si ca Iuli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cazurile sunt mai multe pt ca sunt numarate, inainte murea omu si spunea satu ca a murit de inima rea, asta este diferenta.

Sunt deacord ca radiatiile ucid, DAR nu sunt deacord cu ipotezele de genul o sa ne creasca inca 2 picioare, o sa ne modificam genetic, etc.

Oricum omul este o fiinta care evolueaza de fapt toate fiintele evolueaza din nevoia de a se adapta la mediu, cine nu se adapteaza moare.

Oricum Cernobil este o amintire a ce poate face omul cand nu este atent, din pacate asemenea accidente au mai fost si o sa mai fie, multe insa sunt pastrate secret ca asa e in tenis .

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Marea majoritate a descoperirilor se incearca a se face intai teoretic si apoi practic."

Prima data e matematica. Daca are corespondent in realitate devine fizica. 1+1 numai matematic fac doi. Fizic sunt homosexuali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca cauti in wikipedia despre orasul cernobil o sa descoperi ca deja acolo locuiesc 4000 de oameni.

O parte din ei sunt cercetatori alta parte, turisti. si nu au trecut 50 de ani.........

Ce-or face acolo? Si orasul e la 15 km de reactor care inca nu a terminat combustibilul bagat in ciment.....

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cernob%C3%AEl

Nu stie nimeni care va fi efectul pe termen lung.

Share this post


Link to post
Share on other sites

99% corect pt ca vine WHO(World Health Organization) si ne spune ca de fapt murim ba din cauza tutunului ca fumam prea mult, ba pt ca nu mancam bine, ba ca nu respiram bine.

De fapt mai multa lume moare in lume din cauza gripei decat de cancer sau de poluare, evident toate sunt legate dar nu se stie clar ce si cum .

Astept totusi sa aflu de la cercetatorii britanici cat de buna este radioactivitatea .laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa zica si aia ce au zis si nutritionistii minunanti.

Pana cum laptele gras nu era bun, acum e bun... la anul iar nu e bun.... apoi iar e bun...

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi nici nu va obositi sa cititi ce am scris.....asa ca discutam discutii. Sunt rapoartele ISP, UNSCEAR...s.a.m.d. Sunt sub ochii vostrii dar le ignorati si face-ti numai misto....ca asa e "cool"...

Valiu, wiki nu este material stiintific. Acolo poate scrie oricine, orice... ca si la OTV.

Io nu mai discut aici ca e monolog versus mistocareala iar mie nu-mi plac chestiunile astea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti se pare tie ca am scris eu pe undeva ca e o zona sanatoasa?

Am sustinut doar ca viata in zona nu a disparut si ca intr-un fel sau altul s-a adaptat si chiar a progresat.

Ca nu e sanatoasa, asta e o alta problema insa ea exista

Daca citesti ce am scris o sa vezi ca am spus despre efectele negative (randunica cu gusa rosie in loc de alba care nu s-a putut imperechea)

Am scris despre zonele noastre de extractie si de poluarea din zona si de faptul ca acei oameni au devenit dependenti de radiatii insa nu ca sunt sanatosi ci doar isi prelungesc viata sugand radiatiile ramase in steril in apa si in panza freatica.

Nu inteleg ce vrei tu sa ne demonstrezi

Chiar nu inteleg

Iar Bogdan sustine cam acelasi lucru insa nu crede ca or sa ne mai creasca doua perechi de picioare. Nu ne vor creste pentru ca vom muri....

Nu inteleg pronirea voastra.... ca ne documentam de la televizor sau ce citim...

Eu inteleg ca voi aveti materiale bazate stiintific insa .... de multe ori realitatea de pe teren e cu totul alta.

Sustii si tu la fel ca d-na de la mediul in Gorj. Rezolvarea gunoaielor din defileu era barajul care se construieste in amonte. Asa vad multi rezolvarea insa:

1. gunoaiele existente cine le aduna (dispar ele in 30 de ani)

2. gunoaiele erau aduse de jiu de la gropile de gunoi din amonte care erau spalate atunci cand jiul vine cu un debit foarte mare. Dar cand jiul vine cu debit foarte pare deci cu gunoaie... o sa treaca si prin sifon sau preaplinul barajului deci nefiltrate.... gunoaiele vor trece si ele.

Si asa se va narui speranta doamnei de la mediu ca nu or sa mai fie gunoaie.

Nu vreti sa vedeti pe ansamblu. Vedeti doar pana acolo si atat.

Sorry... fara jigniri.... deschideti ochii si priviti si in jurul vostru......chiar si la televizor...

Acum inteleg de ce voi, cercetatorii si oamenii de stiinta nu vedeti acele mormane de gunoi radioactive, nu vedeti haldele de steril proiectate de oamenii cu cap dar care pornesc la vale si ia cu ele paduri intregi, sosele si case.

Voi ganditi ideal. Ati facut documentatia ati pregatit totul dar uitati un lucru.

Datele din teren va sunt date tot de oameni care fie ascund ceva, fie au interese, fie ii doare in fund, iar cand sunt puse in aplicare sunt puse de aceeasi oameni care nu dau dovada de responsabilitate.

Din biroul vostru nu are cum sa se intample, formulele, calculele nu lasa sa se intample toate astea..... dar dragilor, pe teren e altceva.....

Daca intrati pe google maps cautati dupa Cernobil apoi luati acel omulet care va arata pozele.... veti fi surprinsi... sau e o conspiratie si nu sunt poze reale...

Dar o sa apara doua. Vizitati-le pe ambele.

Probabil ca ce-l de-al doilea este mai aproape de centrala

Edited by Danyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa inversunat le-ai spus ca era sa te cred ca ai fost personal acolo. :lol: Io stau in birou sa fac burta in ignoranta mea... cu tembelizorul stins... Dar daca tot esti asa umblat, ce nevoie ai de documentatia altora?

Cineva spunea ca noi nu avem gena necesara pentru a intelege democratia si libertatea de exprimare...Inainte o carte tehnica era pe bani grei si la fel de greu de gasit. Acuma sunt gratis, dar cine mai are timp sa citeasca cand avem tv-uri? Si cata dreptate a avut.

Tine minte doar atat: Intr-o tara subdezvoltata, sa nu bei apa! Intr-o tara dezvoltata, sa nu respiri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK

Tu sa stai acolo sa citesti carti tehnice... ca deh esti un om cultivat... si sa proiectezi halde de carbune in spatele caselor oamenilor.

Sti ca in zona motru halda de carbune se afla la 30 metri de unele case

Pentru haldare se foloseste un utilaj care arunca carbunele de la cativa metri buni si care provoaca un praf incredibil?

Si totusi acolo traiesc oameni in praful ala pe care il inghit zilnic.... cartea ta tehnica ce spune? Situatia e compatibila cu viata? Care sunt efectele statului in praf de carbune pe o perioada de n ani?

Imi dau seama ca esti un ignorant orb care vede doar ce scrie in cartile tehnice si imi tie mie lectii de democratie si de libera exprimare.

Realitatea pe teren e cu totul alta prietene.

Si cu asta am terminat. Vad ca tu vezi doar cazurile ideale.... esti cam departe de realitate.

PS. sa te uiti si pe google cum ti-am zis sau si alea sunt trucate...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce inversunat esti mai Vali .laugh.gif

Adevarul este ca sunt multe zone chiar mai periculoase decat Cernobil-ul, hai sa ne gandim la zona unde americanii au testat ani de zile armele lor nucleare, dar acolo nu se plimba lumea, nu se fac excursii, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vali, francezii si altii au nenorocit zeci de atoluri prin Pacific cu teste nucleare. De unele se stie, de altele nu. Daca esti super-putere "democratica", mimezi ecologia si pasezi deseurile radioactive sau testele nucleare tarilor si regiunilor bananiere.

La fel si in Romania, tot zici de Motru si de alte zone defavorizate unde s-au facut nu stiu ce exploatari, oamenii aia simpli au fost bucurosi ca au de munca si salarii relativ mari, i-a durut undeva ca fac silicoza si ei si copiii lor sau n-apuca 50 de ani din cauza panzei freatice contaminate. Cand sunt bani, totul e bine, dupa ce nu mai sunt "vaiiii saracul ecosistem". De ce nu s-au pus pe urlat aia de la Copsa Mica prin anii 80? Fiindca aveau bani, ii durea-n paispe ca spalau rufele si cand le bagau in casa de la uscat le luau mai negre decat inainte de spalat. Stii la Barsesti cand functiona fabrica de ciment si era praful pe acoperisuri si pe frunze de 2-3 degete? N-a iesit nimeni in strada sa urle ca vrea filtre la cosuri, toti stateau fain frumos pe salarii babane si acum au ajuns sa-si scuipe plamanii.

La fel si aia de la Cernobil, cat mergea centrala n-a urlat nimeni ca se incalca vreo norma de securitate, ca scot apa de racire din reactor direct in rau. Aveau cinema, parc de distractii, magazine, gradinite, spital, era bine, desi stateau la 4-500 de metri de un reactor nuclear.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu se invata fizica de pe internet. fizica se invata la scoala, de la profesori si din carti.

a aduce ca argument ceea ce citesti pe internet e ca si cum ai considera ca ce scrie pe internet (in zonele publice) e corect stiintific. si nu este.

asa cum am mai spus : fizica nu este la indemina oricui.

vreti sa credeti bine, nu, treaba voastra....

Share this post


Link to post
Share on other sites

frate dar eu nici macar nu am negat ceva

Voi v-ati luat de mine ca sunt naiv si cred tot ce se spune la tv. Nu mai stiu cum v-ati exprimat si nici nu am chef sa caut

Eu am incercat sa va arat ca unele chestii chiar sunt adevarate....

Si la televizor chiar sunt putine din cele cate se intampla pe lume. Putine si minimizate foarte mult

Si ca idee.... in zona Motru, pe vremea lui ceausescu se avea mai multa grija de natura decat acum

Era mai multa responsabilitate..... acum mi se pare lasat totul la voia intamplarii. Sa isi faca natura treaba, natura si culegatorii de fier vechi.

Chiar nu inteleg de ce v-ati pus amandoi pe mine. Nu am negat nimic din fizica si din ce spuneti voi in ceea ce privesc cercetarile. Nu m-am dat nici fizician si nici chimist.

Am sustinut doar ca realitatea pe teren e cu totul alta fata de ceea ce scrie in lucrarile de doctorat si chiar materiale de cercetare....

Eu sustin doar atat. Una e pe hartie si alta e pe teren.

In fine... nu inteleg de ce mai discut... chiar nu inteleg. Nici nu ma mai mira ca acele zone exista. Exista pentru ca voi va incapatanati sa credeti ca ele exista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam asta se intampla la Sebes, unde functioneaza nestingherita fabrica de Pal, emanand 24/24 formaldehide cancerigene.

A fost un referendum pe tema asta si binenteles ca multi nu s-au prezentat, iar cei care s-au prezentat au votat pentru mentinerea fabricii, majoritatea fiind angajati ai fabricii.

Nu ii intereseaza ca au crescut vertiginos cazurile de cancer, atata timp cat au un loc de munca asigurat, considera ca si-au facut datoria fata de copii. Nu se gandesc in perspectiva cand vor cheltui mii de euro pe chimio, pentru ei sau copiii lor. Asta daca mai apuca.

O intamplare relevanta acestui fapt: un prieten al parintilor mei, crescator experimentat de albine, a vandut cuiva din sebes un roi de albine. In doua saptamani albinele au ramas fara aripi... pur si simplu li s-au topit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ce inversunat esti mai Vali ."

Sunt inversunat pentru ca avem un stil extraodinar.

Inchidem ochii.... sau cum spunea cineva "De ce sa ma uit pe jos cand pot sa ma uit pe sus ca e frumos"

Sau retardatul de Base. Ii invata pe arabi sa mearga cu elicopterul.

Normal ca de sus se vede frumos. Nu se vede mizeria nu se vad noroaiele nu se vad gropile din asflat. Si cred ca e fascinant sa vezi din elicopter o coada de masini de 10 km.

Masini de toate culorile.....

M-am saturat sa ii vad pe oameni ca inchid ochii si neaga realitatea..... De asta si suntem aici. Ne mintim in primul rand pe noi insine.

Nu credem nimic si in nimic.

Asta nu e cumva o gandire limitata/egoista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"

Cam asta se intampla la Sebes, unde functioneaza nestingherita fabrica de Pal, emanand 24/24 formaldehide cancerigene.

A fost un referendum pe tema asta si binenteles ca multi nu s-au prezentat, iar cei care s-au prezentat au votat pentru mentinerea fabricii, majoritatea fiind angajati ai fabricii.

Nu ii intereseaza ca au crescut vertiginos cazurile de cancer, atata timp cat au un loc de munca asigurat, considera ca si-au facut datoria fata de copii. Nu se gandesc in perspectiva cand vor cheltui mii de euro pe chimio, pentru ei sau copiii lor. Asta daca mai apuca.

O intamplare relevanta acestui fapt: un prieten al parintilor mei, crescator experimentat de albine, a vandut cuiva din sebes un roi de albine. In doua saptamani albinele au ramas fara aripi... pur si simplu li s-au topit.

"

Irina, conform cercetarilor si cartilor nu are cum sa existe asa ceva. Bati campii... te uiti prea mult la TV :((

Chiar m-am enervat pe indiferenta voastra sustinuta de materiale tehnice care ne arata ca nu e posibil asa ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum 27 de ani. Vă mai amintiţi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

cine?

ce?

a demult demult precum povestea spune intr-un loc uitat de lume a............

si aveam 27 ani

ironic nu doctore?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum 27 de ani eram la mare de 1 Mai. La Eforie Nord, caci Vama Veche era pustie pe atunci.

Stateam la soare si ne holbam la oamenii imbracati in salopete albe care umblau cu contoarele Geiger pe plaja...

Stiam de la Europa Libera ce se intamplase, dar nu ne pasa prea mult, caci nu se simtea nimic. Radiatiile omoara incet, fara sa stii.

In timp, mi-au aparut niste excrescente pe piele, un fel de veruci de culoarea pielii, dar foarte vascularizate, care au tot crescut si pe care in cele din urma le-am extirpat la un cabinet de chirurgie.

Probabil de la acele evenimente, sau cine poate sti ? Important e ca am scapat de ele definitiv si ca au fost benigne.

Edited by mariusdaniel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now