ValiU

si alte cluburi auto fac fapte bune.... si se mediatizeaza mai bine decat noi

29 posts in this topic

si tu acum.... :) Da stiu ca era moto dar... nah, am generalizat si eu.... tot roti si motor folosesc si ei doar ca difera numarul de roti si de cilindrii....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca raspunsul este in link-ul de mai jos!

http://www.dollo.ro/...n-iarna-lui-54/

sau puteti citi povestea aici:

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

În week-end l-am sărbătorit pe prietenul mamei, care a împlinit 84 de ani. De fapt a fost o combinație de tort cu colivă, pentru că mama a făcut totodată și o mică pomană pentru morții familiei. Oricum nu despre asta voiam să vă povestesc, ci despre amintirile celor doi (el 84, ea 70 de ani) din celebra iarnă a lui 54, la care se tot face trimitere zilele astea.

Ne uitam toți la apocalipsa albă de la TV și mama s-a revoltat la vederea unei muieri din Buzău care se isteriza la cameră, cu doi cârnați în mâini, ocărând primarul, sistemul și tot mapamondul că ea nu are cum să-și hrănească familia din puținul primit ca ajutoare. „Păi cum să n-ai tu, femeie în toată firea, ce mânca iarna în casă, dar ce gospodină ești tu?! Înseamnă că e ultima puturoasă a satului dacă așteaptă de la lume”, conchide mama cu năduf.

Apoi a început să ne povestească cum în iarna lui 54 avea 13 ani și că într-adevăr casa și toate acareturile au fost îngropate în zăpadă, ca acum. Mamaie era văduvă de război, cu trei copii, dar avea vacă, porc și câteva oi. Mama zice că nu era nici bogată, dar nici cea mai săracă din sat. Era o gospodină care știuse să-și producă în bătătură tot ce trebuia familiei ei.

Și, a venit armata? o întreb eu. „Nu, mamă, n-a venit nicio armată, mămica și cu nenea (fratele cel mare care avea 19 ani) au săpat niște tuneluri până la șură și până la grajd, ca să putem să dăm de mâncare la animale și să avem cu ce face focul. După câteva zile au reușit să sape un șanț adânc și până la poartă, dar acolo au făcut trepte ca să putem ieși pe drum, că zăpada era cât gardurile și pe drum. Și nenea ne-a făcut o sanie din niște crengi de salcâm și o scândură și ne-am dus să ne dăm cu sania”.

Seara când au revenit acasă mamaie încinsese soba care încălzea camera de dormit și bucătăria în același timp. În bucătărie soba se prelungea cu o plită. Nu aveau lemne, se încălzeau cu ciocanii și cocenii rămași de la vacă. După ce încingea bine soba și ăia ardeau, punea pe jarul rămas o tavă mare cu varză murată, tocată, cu untură, din care mâncau toți, cu mămăligă. La urmă, lapte acru și către dimineață probabil se grăbeau toți către șură, al cărei spate servea și drept budă. Tot ce se consuma era produs în gospodăria proprie. Nu aveau nevoie nici de armată, ca să-i deszăpezească, nici de solidaritatea orășenilor să le ducă mâncare. Știau de cu toamnă că vine iarna și că trebuie să se asigure cu provizii ca să reziste pe cont propriu. „Așa era la țară, mamă, dar așa e și acuma, ăștia de urlă la TV sunt puturoșii satului, dacă nu au ei ce mânca!”.

Pentru că, orășenii aveau altă grijă, nu să facă chete la chemarea iRealității. Trebuiau să facă planul în fabrici și uzine, pentru construirea comunismului și propășirea neamului, vezi bine. Prietenul mamei era în 54 maistru la o întreprindere din București. Își amintește că atunci au dormit o săptămână în fabrică, în sala de mese, ca să fie siguri că vor face planul. „Au fost ținuți oamenii în uzină, că dacă plecau acasă nu mai ajungeau înapoi. Dormeam în sălile de mese, ni se aducea pâine cu rucsacul de la Bariera Vergului și am reușit să facem planul, în ciuda înzăpezirii. Da, așa era pe străzi, cum arată ăștia în poze, cu nămeții cât tramvaiu, dar nu se văita nimenil!”.

Și la sat și la oraș oamenii știau ce aveau de făcut. Nu se revolta nimeni non-stop la televizor că primarul ține munți de ajutoare numai pentru el, și niciun om politic nu plângea demagog pe umerii ninși ai cetățenilor manipulați în războiul zăpezii. Deși nu credeam că o să ajung vreodată să spun asta, cred că principalele rele care i s-au întâmplat României în ultimii 20 de ani sunt astea: televiziunea de știri și reporterul apocaliptic care transmite de la locul faptei.

Atitudinea de asistați pe care o afișează oamenii în așteptarea armatei, a primarului, a premierului, după ce Dumnezeu, pe care-l invocau în mod curent, le-a răspuns cu troiene, este rodul celor 20 de ani de democrație în care s-a demolat vehement munca patriotică, dar s-a păstrat ipocrit așteptarea intervenției paterne a statului. Înjurăm comunismul, vrem libertate, dar când dăm de greu înjurăm statul că nu e suficient de grijuliu cu cetățeanul.

Iar televiziunile se fac că nu văd nimic și nu învață nimic din ultimii zece ani de inundații și alte calamități în care, an de an, negreșit, se petrece același lucru ca acum – soldații construiau diguri sau dădeau la lopată, iar bărbații satului stăteau la cârciumă sau în poartă. Pentru că nimic nu aduce rating mai mare decât să înjuri autoritățile că nu ne fac, nu ne dau, nu ne ajută. Iar cultivarea în mentalul colectiv al acestei sintagme - autoritățile nu și-au făcut datoria – asigură păstrarea publicului captiv, prin perpetuarea generațiilor de asistați social pe care statul va trebui să-i ajute în "fund"ând să se șteargă și la "fund", în regia și sub luminile reflectoarelor de la marile televiziuni naționale.

Da, a fost mai bine în 1954, mai ușor, pentru că oamenii nu uitaseră încă războiul, nu așteptau să le pice nimic din cer sau de la București, acceptaseră disciplina și munca pentru că erau singurele căi de reușită. Iar cei care se vor grăbi să mă înjure că sunt nostalgică după comunism, să se gândească un pic cum or fi reușit japonezii să se descurce cu toate calamitățile lor și chiar cu deszăpezirile alea spectaculoase cu care circulau filmulețe pe internet? Ăia nu sunt comuniști, sunt doar niște oameni pe care-i admirăm exact pentru munca, disciplina și onoarea de care dau dovadă.

***

Un PS necesar (pentru unii)Atunci când am scris această postare nu am vrut să arăt nici că omenirea trăia mai bine în 54, nici că autoritățile noastre competente sunt demne de laudă. Am vrut să subliniez mentalități care îi împiedică pe oameni să evolueze, pentru că se încăpățânează să aștepte ceva de la un stat incapabil să-i ajute. Nu am scris (de data asta) și despre autorități nu pentru că ar fi fost fără prihană, ci pentru că nu era nimic nou de spus despre niște instituții care dau încă o dată măsura incapacității cronice. Până la urmă statul suntem tot noi. De ce am fi mai breji pe drumurile naționale, dacă în curțile proprii nu ne descurcăm? Dar oamenii ăștia, care azi se plâng de primari, că nu le-au dat suficiente ajutoare, ghici ce vor face la vară? Vor vota cu aceiași primari, pentru o pungă cu ajutoare. Sunt gata să pariez pe asta.

Celor care ați înțeles mesajul acestei postări vă mulțumesc pentru vizită, că ați citit și share-uit în număr copleșitor de mare. Vă mai aștept. Cei care nu rezonați cu acest punct de vedere, sunt sigură că veți găsi suficiente alte locuri unde se scrie pe placul vostru. Nu e nevoie să ne înjurăm pentru atâta lucru. Mai ales că nu ne datorăm nimic.

Edited by Andu G
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

=))

si asa evolueaza minunata noastra tara... :) hi hi hi

.... draga Andu, iti doresc ca la 80 de ani sa fii in stare sa iti dezapezesti ultimul model de volvo aparut si pe care il ai in posesie....

.....numai bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne auzim peste 52 de ani, 27 de zile, 8 ore si 52 minute! :hello: :hello: :hello:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am niste colegi la facultate din Buzau (Oras) si au bunicii la sate unde zapada e cum e ... im spuneau ca toti (consatenii) stau frumos in case la cald si asteapta sa vina

sa-i dezapezeasca .. sau cei care au reusit sa iasa din casa s-au dus sa bea ..... si replica celor care au iesit cand au fost rugati sa dea o mana de ajutor a fost : si noua ce en iese . Tipic .

Acum 1 saptamana am ramas fara baterie la masina pe la ora 22 in parcare la Carrefour Orhideea , era de vis -16 grade afara , bagaje , cu prietena care inghetase ... ma rog ideea e ca m-am dus la taximetristi sa-i rog sa-mi dea curent .... erau 5 taxiuri , si cam astea au fost replicile lor ... aaa nu domne dai si tu de o ciorba 200 asa , dai si tu 200 300 , fratior 500 ca e pe riscu meu daca mi se arde calculatoarele ( mda se pare ca nu prea o avea cu limba romana ) ca asa e masinile astea noi ( avea o kia ceed) , pana al urma am vazut un domn care baga bagajele in masina , l-am rugat sa ma ajute si am rezolvat problema .

Cam asta e lumea pe aici ....

Edited by Brava

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parasuta basista care a scris articolul asta sa se duca sa stea 3 zile sub 4 m de zapada fara caldura,fara hrana si fara apa si pe urma sa scrie la ziar daca mai are maini ...media de varsta in satele respective este de aproape 60 de ani...nu e vorba de dezapezit trotuarul din fata casei ci de zeci de tone de zapada cazuta peste case...

Dar e mai usor sa dam vina pe populatia betiva si lenesa decat sa recunoastem ca statul modernizat de Base e criminal si antisocial...sa inteleg ca singurul scop al existentei statului este sa colecteze banii cetatenilor si sa ii cheltuiasca pe contracte date clientelei de partid...nu mai intoarce cetateanului sanatate,invatamant,drumuri,protectie...scapa cine poate! ....Ha ha ha, sa traiti bine!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Acum 1 saptamana am ramas fara baterie la masina pe la ora 22 in parcare la Carrefour Orhideea , era de vis -16 grade afara , bagaje , cu prietena care inghetase ... ma rog ideea e ca m-am dus la taximetristi sa-i rog sa-mi dea curent .... erau 5 taxiuri , si cam astea au fost replicile lor ... aaa nu domne dai si tu de o ciorba 200 asa , dai si tu 200 300 , fratior 500 ca e pe riscu meu daca mi se arde calculatoarele ( mda se pare ca nu prea o avea cu limba romana ) ca asa e masinile astea noi ( avea o kia ceed) , pana al urma am vazut un domn care baga bagajele in masina , l-am rugat sa ma ajute si am rezolvat problema ."

E vedeti. v-ati contrazis singuri.... nu ne mai ajutam... asta s-a intamplat cu noi. Unul ne invata sa nu ajutam, celalalt se plange ca a cerut ajutorul si i s-au cerut bani pentru un lucru minor.

Cred ca se numeste EGOISM si OPORTUNISM...

Nu judec pe nimeni... Fiecare face ce vrea.

Andu, da ai dreptate, si la inundatii au facut la fel, trist e ca am inceput sa gandim mai toti asa si o sa ajungem ca oameni ca Vadim sa nu primeasca ajutor sau sa i se ceara foarte multi bani atunci cand il arde buza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne meritam soarta fratilor !

La noi hotul striga hotii.

Cei care au trecut pe la puterea acestei tari si au tot furat si furat din tara si cei care le-au fost prin preajma ,acum nici dracu nu mai are ce sa ne dea.

Cei care spera ca ajungind Ponta,Antonescu sau altcineva la putere ne vor scoate din necaz ca sa nu zic c...t pot dormi linistiti si sa consume din ce au produs (furat)inintea regimului Basescu ,noi cei de rind ne vom stinge unu cite unu cu toate protestele si anticipatele in gind

Cit priveste ajutorul...............?

Caz concret:am fost cu tirul in bulgaria,am avut ceva probleme,au trecut zeci de camioane romanesti pe linga mine fara sa ma bage in seama si un bulgar m-a ajutat.

Saptamina trecuta am avut o pana la filiasi.Au trecut iar zeci de romani pe linga mine vazindu-si de drum si a oprit un polonez care m-a ajutat.

Inchid cu ce am deschis:NE MERITAM SOARTA FRATILOR !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Padure fara uscaturi nu exista. Si la inundatii betivanii au stat la birtul satului si pompierii scoteau apa. Dar nu poti sa judeci o intreaga comunitate pentru 3-4 betivani. Oricum aia nu se vor schimba. Cat priveste topicul, se pare ca intotdeauna comunitatea motociclistilor a fost unita. Mai mult, Becali (asa narod cum e el) si-a facut rapid parc de utilaje si a plecat acolo. Ideea este ca fiecare ajuta cum poate. Eu si colegii mei am cumparat alimente de 4000 lei pentru sinistrati. Mai mult nu putem face. Fizic nu avem cu ce sa ii dezapezim.

Partea proasta este ca "autoritatile" au ascuns adevarul. Daca nu mergea presa acolo si cativa pasionati de offroad credeti ca facea cineva ceva? Faceau pe dracu. Astora daca nu le ies euro din asta nu fac NIMIC. O sleata de hoti, ca mie si scarba sa le pronunt numele.

Imi este frica ca o sa le distruga casele inundatiile ce vor veni de Duminica. Si aceasi poveste....cu autoritatiile......

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-am nimic cu nimeni, dar unii si-o fac cu mana lor. Betivi sunt 20%, aia sunt filmati, restul de oameni amarati si batrani sufera jigniri pentru ei. Prin toate satele alea amarate se voteaza pe zahar si pufoaice. Deszapezirea se face cu celebrele tractoare U650 cu anvelope sterse.

Ca sa fiu pragmatic, singura solutie pentru zonele alea ar fi o campanie de impaduriri. Pe care cine s-o faca? Din padure care creste lent nu ies bani. Din "deszapeziri" ohohoo. O sa vina primavara cu inundatiile si zapada o sa fie uitata. Pana la iarna viitoare.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate Romania , in marea majoritate a ajuns o tara de lenesi si egoisti (si aici vorbim in special de tineret , pana in 35 de ani ) , este dureros , dar asta este adevarul . Si am n exemple .... sunt foarte putini care se duc la munca cu gandul sa munceasca cu adevarat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai e si normal sa se intample asa ceva...suntem asaltati de promovarea non-valorilor ca modele de succes in societate,oameni care s-au imbogatit peste noapte din combinatii cu banii statului sau din curvasareala...ce sa faca noua generatie?..sa munceasca cinstit o viata intreaga si sa fie batjocorit la batranete de un stat criminal sau sa preia mentalitatea de "smecher" impusa de presa si TV?...

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aici ii dau dreptate lui Tommytza. Nu mai avem exemple de urmat. Au venit smecherii si au dat la o parte valorile. Pestele de la cap se impute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta seara am dar si eu zapada de pe masina si de pe strada din dreptul masini. Eu si doi vecini.

Ce credeti ca s-a intamplat?

A venit o tanti la noi si ne-a atras atentia destul de agresiv sa nu carecumva sa punem zapada in spatele masinii ei. Masina ei nu se mai vedea de sub zapada.

A trecut o alta tanti si s-a luat de noi ca am dat zapada la o parte de pe sosea si a ramas doar gheata si ea o sa isi rupa gatul desi ar fi putut sa mearga pe margine unde nu era deloc gheata si loc suficient. Sa vina cu o mana de sare si sa arunce pe acolo... nu putea.

A fost foarte amuzant. Noi, cei care munceam am fost certati :)

Il asteptam pe al treilea care sa ne ia la bataie ca dam zapada la o parte :)

Cam astia sunt multi dintre noi...

Asta e rezultatul educatiei ultimilor 20 de ani. Asa ne-au educat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:smile: Tocmai m-am intors din parcare: un vecin s-a gindit el asa ca i-ar fi mai usor sa arunce zapada de pe linga masina lui fix in fata masinii mele...

Noroc ca a revenit la decizia asta si-a mutat zapada pe spatiul "verde" ca raminea fara masina ! Cind l-am facut nesimtit se uita mirat la mine....(Toti ceilalti care am dezapezit am aruncat zapada pe iarba , numai el in parcare. Are bmw, nu e gluma !)

Toate cele bune !

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noroc ca nu sunteti in partidul de la putere ca va revoca 007.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ca sa raspund direct intrebarii din topic

CARE NOI?

ASOCIATIA VOLVO CLUB ROMANIA numara cu mindrie 7 oameni

ceilalti stau pe margine si vorbesc

tipic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da' regulamentul Asociatiei unde se poate consulta? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da' regulamentul Asociatiei unde se poate consulta? :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa vedeti cum se dezapezeste calea ferata la noi , vagoanele in care stau muncitorii (cusetele) sunt din lemn ... si inca o chestie , acest tren este blocat de o saptamana sau mai bine in mijlocul unui camp ca s-a stricat locomotiva ( are un echipaj de 16 oameni ) .. evideent ca nu s-a mediatizat . 1 plug avem ... si ala s-a stricat :lol:

Edited by Brava

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum stiti am fost reticent la infiintarea asociatiei Volvo Club. Acuma ca a aparut de la A la Z, nu mai pot comenta infiintarea ei! Insa vad ca reticienta e normal sa ramana atata timp cat nu dati 2 bani pe ea.

Dovada: Cati au citit statutul ? (cu exceptia membrilor fondatori). Si atunci de ce sa credem ca volvo club romania va face ceva pentru cineva? Obisnuiti-va cu ideea ca sunteti romani si nu nemti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now