adrian1835

probleme pornire contact defect sau releu?

32 posts in this topic

Nu invarte pentru ca nu da OK-ul imobilizatorul. 

In primul rand trebuie facuta o diagnoza, ATENTIE diagnoza nu citit si sters erori. Trebuie vazut daca cheia este recunoscuta in primul rand. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 18 ore, Ballack a spus:

Salutare. Vin si eu cu o problema la un s40 an 2007. Zilele trecute am incercat sa pormesc masina. Dat la automat pana am ramas fara baterie (bateria era obosita). Am lasat masina asa 2-3 zile pana am cumparat alta baterie. Inainte sa schimb bateria am masurat-o pe cea veche. 12.4 V. Incerc sa pornesc iar masina. Pun contactul si imi apare pe display immobiliser see manual. Dau sa pornesc si masina este moarta. Mi se sting luminile de la plafon, radioul dar ceasurile raman aprinse (displayul principal de la ceasuri). Nu invarte deloc. Am schimbat bateria si am aceeasi problema. Ar putea fi ca nu mai citeste cheia? Si cam din ce cauza mi-a aparut eroarea cu immobiliser? Din cate stiu (poate stiu gresit) masina ar trebui sa porneasca 2-3 secunde si apoi se opreste singura daca nu citeste cheia. 

Sa fie totusi de la asta? Sau are altceva? Dintr-o data nu mai vrea sa porneasca, nici macar sa invarta ceva...

L.E. am rugat pe cineva cu tester sa faca o scanare. Mi-a spus ca este o ceroare 8A30. Am cautat si eu pe internet aceasta eroare dar nu am idee cu ce tester a fost facuta diagnoza. A zis ca eroarea este 8A30 si era ceva legat de imobilizator.

Salut.

La fel cum a spus si colegul Brava, este nevoie de o diagnoza inainte de toate.

Sunt patit si eu cu masina, avea exact aceleasi simptome. La mine se mai opera motorul in timpul mersului si nu mai vroia sa porneasca.

Daca esti din BV, gasesti tester Vida/DiCE pe strada Scolii la service-ul de parbrize, intre Str. de Mijloc si Str. Lunga. Sunt priceputi la Volvo in special.

Dupa indelungi incercari si variante, consider ca sursa problemeor a fost o conexiune electrica proasta intre CEM (sub torpedo)si mufele cablajului. Mecanicul a demontat totul, curatat si pus la loc. Am peste o saptamana de cand nu mai sunt probleme.

Inainte de asta am schimbat si contactul, pentru ca apareau niste erori la scanare si am considerat ca asta fiind cauza problemelor. Chiar si asa, a doua zi s-a oprit motorul cand veneam de la munca si a trebuit sa o duc pe sus la service. 

Succes! Sper sa rezolvi problema,  ca e al naibii de frustrant sa nu sti ce are. :)

 

O zi faina !

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Am un Volvo s40 2.0d din 2005, de cand l-am luat am o mica problema la el cu contactul. Mai exact dimineata cand e frig, in momentul in care bag cheia in contact o vede mai greu ... adica dureaza ceva timp pana deblocheaza volanul si pot porni. Scot si bag cheia de cateva ori si pana la urma merge. Daca se incalzeste pe parcursul zilei nu mai am probleme . Imi puteti da vrun sfat cu ce sa incep ? sa schimb contactul electric ? sau motorasul care deblocheaza volanul.

Va multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blocajul volanului necesita soft .

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 21 January 2017 at 5:27 PM, Bogdan G said:

Blocajul volanului necesita soft .

Ma poti ajuta sau indruma? Trebuie sa ajung la reprezentanta pentru treaba asta?

As mai avea o curiozitate. Am montat pe masina un kit xenon canbus. Poate afecta cu ceva ?(nu ma refer la partea cu cheia ... in general daca poate afecta electric.. stiu ca nu stau asa bine la partea electrica).

Multumesc mult! O seara frumoasa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Numai la reprezentanta.

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, xenonul poate duce la arderea controller-ului de la motorasul de stergatoare

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now