• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
Roberto

Aer Conditionat - de care ?

9 posts in this topic

Vreau sa iau un aparat de aer conditionat pentru acasa si doresc parerile voastre !

Am vazut ca sunt multe marci, majoritatea au 24 de luni garantie si toate se lauda cu clasa A la consum, dar sincer doresc unul fiabil in detrimentul functiilor, design-ului si chiar consumului.

Din ce am mai citit cica cele cu compresoare Toshiba, Panasonic, Mitsubishi ar fi fiabile, deh Japanese. :)) !

Doresc sa climatizez o camera relativ mica, cred ca in jur de 3m latime, 5m lungime.

Am gasit ceva Nordstar, Romstal, Daewoo, Yamato pe la ~1200 - 1300 ron.

9000 sau 12000 btu ?

Sent from my Blackberry Playbook

In ordinea numerelor de pe tricouri:

Daikin

Mitsubishi

Samsung, LG, etc

Compresoare japoneze au majoritatea (posibil japoneze fabricat in China) iar marea majoritate a aparatelor AC sunt fabricate in China.

Rar gasesti alta tara de origine.

Sfatul meu, ia-ti unul inverter de 9000 ca e suficient. In general cu cat mai scump cu atat mai performant este ca e concurenta mare si nu au cum sa-si puna adaosuri mari, deci in principiu platesti aparatul, nu un adaos de 100% al distribuitorului.Daca nu-l poti pune intr-o pozitie buna pe perete o sa ai ceva problema camera fiind cam dreptunghiulara.

Daca vrei temperatura controlata sunt bune solutiile "clasice" dar parerea mea este ca pentru o camera de casa/apartament, uneori pot fi supradimensionate si neoptimizate din punct de vedere al eficientei si costurilor.

Eu am vazut intr-un tren privat o solutie care imi cam face cu ochiul in postura de a fi adaptatata pentru o camera, la costuri de exploatare mult mai reduse:

http://www.rvcomfort.com/

Cel mai destept este asta are functia Around U care este exceptionala, pur si simplu spliterul urmareste telecomanda si ghideaza fluxul de aer spre aceasta iar cand temperatura in zona telecomenzii ajunge la temp setata atunci se opreste/termostateaza .

Iar ca aparate AC eu sunt multumit de Whirpool, am unul de 5 ani si merge impecabil .

Cel mai fiabil este si foarte silentios.

White-Westinghouse Inverter Air Conditioner

935106_10151577904581242_1378580548_n.jpg

in lipsa de altceva......

si are si functie de umidificare a aerului

:hello2: :hello2:

2 people like this

Raport calitate/pret, la suprafata estimata de tine, iti recomand NORDSTAR-ul de 9000 BTU. Compresoarele sunt Mitsu', plasticul spilt-ului este de calitate (insensibil la diferentele de temperatura), sunt silentioase si eficiente din punct de vedere al consumului. Atentie la montaj!!!

Bafta si spor la cumparaturi! ;D