marius eremia

Masina nu porneste.

9 posts in this topic

Azi dimineață am incercat sa pornesc masina, se aprind becurile in bord si invart de cheie si se aude doar un click, dar electromotorul nu invarte. Am verificat tensiunea la borne si bateria este buna. Am pus testerul si imu arata 2 erori: ECM 3100 si ECM 3000. Sa fie de vina electromotorul sau senzorul de volanta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua!, dupa simptome si descrierea facuta pare a fi electromotorul defect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu cred ca este electromotorul. Scoate papucul din spatele lui si strangel putin cu patentul. Daca tot nu vrea, bate un pic cu ceva in el si ar trebui sa mearga

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut.si am avut probleme in dimineata asta cu al meu.nu a pornit.motorul invarte dar nu porneste.ieri a pornit fara probleme.sa fie de la mototrina sau de la bujii?motorina este normala de -10grade nu este aditivata.ma poate ajuta cineva cu un sfat s-o pornesc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut 

am cumparat de curand un volvo s80 din 1999 2.4d nu am apucat sa fac mai mult de 100 de km cu masina .

cand am cumparat masina stiam ca avea probleme ..nu mergea aeroterma .aeru conditionat.semnlizarile .si apa pentru parbriz..am cautat la diferiti electricieni si foarte multe testare.dar nimic..

am demontat eroterma si am puso inapoi si surpriza a mers.nu functiona aeru conditionat ..asa ca am scos papuci de la compresor si iam pus inapoi ,la fel mare surpirza a functionat si el..toate bune pana aici.problema este ,ca a 2 zi dimineata cand am vrut sa plec cu masina..nu se mai aprinde nimic in bord .ca si cum nu are baterie masina...tin sa mentionez ca claxonu e sg care merge..in rest totul e mort...are cineva o idee.un sfat.ceva va multumesc...0736358234  daca stie cineva si poate sa ma sune cel mai mic sfat cea mai mica parere conteaza..nici un mecanic electrician ..nu vrea sa se bage ..cica nu au avut cand sa lucreze pe masini de genu ca nu se strica si nu au schite .reprezentanta am inteles ca nu este ceva ce te ajuta prea mult ..multumesc mult 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Partea electrica nu e punctul meu forte dar ce poti face pentru ca se pare ca masina are probleme cu legaturile electrice verfifica toate cablajele electrice principale de alimentare luand-o pe babeste incepand cu traseul bornelor de la baterie,electromotor,alternator,tablou de sigurante si relee mai ales cel din compartimentul motor cel cu sigurante mari dupa care alimentarile CEM si ECM. Daca ii dai de cap pune te rog rezultatul aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Casetofonul mai merge? Daca da, inseamna ca este o problema de CEM. Scoti plasticul de sub volan (cel cu lampa pt picioare, cu 2 suruburi torx 25) si putin mai sus gasesti CEM-ul. Acesta are o mufa mare, prinsa cu un surub de 6 (cheie de 10). Il desfaci si cureti contactele. Poate ai noroc sa-si revina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceeasi problema am avut-o la v70 cu vreo 2 luni in urma. Paun Ionut mi-a scris exact acelasi mesaj, l-am urmat si totul functioneaza normal.  Ca sa scoti CEM-ul te bagi in masina cu cracii-n sus si te uiti ce desfaci acolo. Este o clema rosie la CEM de care tragi in jos apoi tragi CEM-ul inspre volan ca si cand il smulgi de pe ceva, ridici in sus sa-l scoti de pe tija care sta si apoi il tragi in jos. Trage mufa afara drept, vezi ca iasa greu si ai grija sa nu indoi vreun pin. Curata fiecare pin in parte, inclusiv lacasurile din mufa si bag-o la loc. 

Inca odata mersi Ionut pentru sfat. La reprezentanta m-ar fi costat mult si posibil sa nu fi gasit problema. Eventual schimbau CEM-ul. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apreciez raspunsurile prompte colegii chiar daca nu sunt eu cel cu probleme!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now