Vyo

Membru
  • Content count

    69
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

32 Good

About Vyo

  • Rank
    Junior

Profile Information

  • Locatie Stockholm-Craiova
  • Auto Volvo S 60 D5 185 CP
  • Fabricatie 27
  • Auto 2 Mountainbike
  • Fabricatie 2 0

Recent Profile Visitors

1,375 profile views
  1. s80 uzura cauciucuri

    Este normal sa se uzeze mai mult anvelopele din fata  deoarece puntea fata este mai solicitata ,tractiune greutatea motorului,viraje, atata timp cat uzura este uniforma nu ai nici o problema si e valabil pentru toate marcile auto,de aceea este recomandabil ca odata la un numar de kilometrii de exemplu 20 de mii sa se schimbe rotile spate cu cele fata tocmai pentru avea o uzura uniforma singura exceptie fiind automobilele care au roti de dimensiuni diferite fata/spate unele modele de bmw(la a ta nu este cazu).
  2. "Expertii" din Germania

    Salut! Tin sa va consolez cu faptul ca si suedezii nu toti mai sunt si imigranti printre ei dar din pacate mjoritatea,sunt la fel ,,prastii, dar ei pe langa prostie sunt aroganti si ingamfati ,,you know made in sweden,, chiar daca specimenul respectiv nu are nici in clin nici in maneca cu subiectul in cauza, in general cand e vorba de diagnoza  ei incep cu partea cea mai complicata in aroganta si imbecilitatea lor masinile fiind atat de tehnologic avansate nu se pot strica in urma nor defecte mecanice simple (gen conducta,traseu de combustibil infundat sau neetans cum e in cazul colegului de mai sus,schimbat etrier ,,blocat,, cand de fapt era o suapapa de presiune din pompa de ABS blocata,schimbat senzori la nimereala dar clientul plateste oricum) servisurile fiind in top pe lista neagra in Suedia mai ales reprezentantele,din fericire masina mea mi-o repar singur acasa ori la munca lucrez la un service mai mic. Nu mai zic cati cu modelele 2.4 pe benzina carora ,,expertii,, de la servisurile autorizate le-au decalat variatoarele de distributie in urma schimbarii curelei (niste motoare super simple de mesterit din punctul meu de vedere) si in loc sa-si repare greseala cand se intoarce omul cu eroare in bord si simptome aparute dupa schimbarea curelei se eschiveaza se apuca sa schimbe senzorii la axele cu came sau trimit oamenii la plimbare pana se ,,invata,, motorul cu noua curea. La fel cand trebuie sa fac comanda de piese Volvo originale trebuie sa imi scriu numarul de piesa si sa ii indrum eu in VIDA pe desteptii de la piese! Nu spun lucrurile acestea ca sa denigrez pentru ca ma inteleg foarte bine cu ei si aici traiesc cum de altfel nu denigrez nici Romania pe aici dar se pare ca si aici politica ultimilor 10-30 ani a facut ravagii in sistemul de invatamant,mentalitate si scara de valori a societatii repercursiunile fiind vizibile din pacate si in domeniul care are ca subiect forumul nostru!       
  3. Mersi pentru amendament foarte bine precizat, ,,mia culpa,, greseala de exprimare in legatura cu unghiul Dwell care la motoarele mai vechi era reglat printr-o capsula de vacuum amplasata pe carcasa delcoului! Cateodata degetele sunt mai rapide la tastat decat logica unor fenomene avand ca urmare genul respectiv de explicatii..)))))
  4. Cu placere si daca poti sa si pui forum rezolvarea! Multa bafta!
  5. Probleme directie

    Salut! Din experienta mea cu tipul asta de servodirectie(banuiesc ca modelul tau este echipat cu pompa de servodirectie electrohidraulica aceasta nemaifiind antrenata mecanic prin curea de transmisie ci electric cu ajutorul unui motor care creeaza presiune hidraulica) par a fii semne de pompa de servo ,,pe duca,, aceleasi simptome le-am avut la un peugeot 807 la rece tot asa agata la viraje dreapta dupa ce se incalzea motorul sau temperatura afara era peste 10 grade C nu mai facea simptomele dar intr-un final dupa 2 ani a cedat definitiv,volanul virandu-se foarte greu si lampa cu simbolul volanului din bord ramanand aprinsa permanent semn de eroare/defect servodirectie fernomen rezolvat prin inlocuirea cu alta pompa functionala! La autopsia celei vechi am descoperit uleiul ingrosat si colorat in gri cu pilitura foarte fina(ca o pasta) din uzura pieselor in miscare! O alta varianta mai putin probabila ar fii deteriorarea unuia sau ambilor rulmenti din flansa de de arc chiar si arc rupt sau articulatia cardanica a axului volanului ultima fiind si mai putin probabila ambele putand fii eliminata prin  prin inspectia vizuala cat si fizic prin aplicarea unor jeturi de spray degripant gen wd 40 pe rulmentii din flanse fapt ce ar duce la disparitia momentana a simptomelor sau a sesizarii jocului din bucsa cardanica sau a mersului greoi inclusiv agatatul respectiv al volanului la rece cu rotile din fata suspendate si motorul oprit!
  6. Salut! Este vorba de sonda lambda nr 2 sau cea de diagnoza amplasata in spatele catalizatorului cea care iti citeste cantitatea de noxe la iesirea din catalizator si in functie de raportul procentului de oxigen din gazele evacuate calculatorul motorului(ECM-ul) iti regleaza cantitatea de benzina injectata si intensitatea scanteii primita de bujii prin comanda data de sonda lambda nr 1 de reglaj,cea din fata catalizatorului! Cauzele pot fii mai multe,eu iti pot enumera cateva exemple: daca zici ca motorul iti merge scadat e posibil ca sa ai vreo bobina de aprindere ori vreo bujie  sau vreun injector defect,caz in care la o diagnoza OBD temeinica ar trebui sa iti dea eroare gen ,,misfire cylinder nr. X ,, sau ,,injector nr X error,, eroarea pe care o descrii venind ca o consecinta a simptomelor motorului,sonda respectiva citind cantitatea anormala de hidrocarburi nearse din gazele de evacuare ,iar in cazul in care ai numai eroarea de sonda lambda mai exista varianta ca sonda respectiva sa fie defecta sau catalizatorul terminat (am avut un caz similar recent la un mercedes kompresor in care fagurele din interiorul catalizatorului ,,disparuse,,complet era gol dinauntru,tot asa eroare de noxe pe sonda nr 2 mers neuniform al motorului,miros de gaze nearse caz rezolvat prin inlocuirea catalizatorului) toate chestiile acestea fiind verificabile fiecare in parte prin citirea si interpretarea corecta si temeinica a erorilor si parametrilor componentelor inclusiv inspectia fizica si vizuala a pieselor ,,vinovate,, fapt ce iti genereaza eroarea pe care o descrii fara a fii nevoit sa schimbi piese la nimereala!  
  7. V40 nu porneste (video)

    Cu placere! Bine ca s-a rezolvat!  
  8. V40 nu porneste (video)

    Electromotorul nu are putere sa cupleze datorita tensiunii scazute ,verifica bornele bateriei si contactele de la electromotor sa nu fie oxidate,slabite sau deteriorate! Daca ai un aparat de masura electric poti verifica bateria care trebuie sa aiba peste 12 volti inainte de pornire! Nu te grabi sa schimbi nimic aruncand banii pe dat cu presupusul pana la o constatare temeinica defectului! Evita sa o mai pornesti impinsa sau trasa pentru ca ii poti da distributia peste cap!
  9. Service de incredere

    Salut,ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti un service bun pentru montat parbrize nu e musai sa fie Volvo,din pacate nu sunt multi posesori de Volvo in Craiova ca sa te poti informa,daca aveai nevoie de o diagnoza Vida te puteam servi eu ca saptamana viitoare ajung in Craiova!
  10. engine system service required

    Salut! O diagnoza te poate lamuri  singurul lucru pe care il poti constata vizual o metoda empirica de altfel este sa te uiti in zona motorului sa nu ai mufe,cabluri furtune scoase sau deteriorate pe traseul admisiei pornind de la filtrul de aer pana la turbina! Tipul tau de motor nu este dotat cu tija clapetelor de vartej de aer fiind o generatie dinaintea echiparii D 5-urilor cu tija vartej si filtru de particule si de aceea nu o gasesti!  
  11. Volvo s40 2.0d 2005 fum

        Vezi daca te ajuta filmuletul asta cu ceva! Noroc Bun!
  12. Pinion variator s60 t5

    Stiu ce zici, am dat numai ca exemplu general,am uitat sa specific ca era vorba de un motor vechi generatia anilor 80 un singur ax cu came fara variator si alte dispozitive nici macar injectie nu avea era printre ultimele generatii pe carburator Renault fabricat in Spania, e alta mancare de peste! Mersi frumos pentru completare!    
  13. Volvo s40 1.9 di 95cp NU TRAGE

    Salut! Eu din pacate nu am avut de-a face cu tipul ala de motoare sa iti pot da detalii exacte dar din ce stiu pompele clasice  rotative de injectie sunt la fel de sensibile ca si avansul la delcoul de la sistemele mai vechi de aprindere la motoare pe benzina, pe care daca l-ai dereglat numai cineva care se pricepe si are si ce ii trebuie o mai pune la punct! Ce fel  de mecanic este cel care ti-a schimbat distributia este meserias particular sau de la vreun service si unde ca si eu sunt din Craiova? Se pare ca in cazul tau l-a luat valul in graba de a face un ban si s-a bagat in ceva peste nivelul lui de cunostinte si acum vine cu texte gen ,,cheie speciala,, daca era asa de priceput de ce nu a stiut de cheia aia magica inainte sa se bage,nu stiu ce relatii ai cu el dar in mod normal daca ai lasat masina functionala la el si ai luat-o in starea pe care o descrii obligatia lui este sa ti-o dea tot functionala! Du-te frumos inapoi la el spune-i calm ca  tu nu esti specialist ca de aia ai dus masina la el si in cazul in care s-a bagat la masina ta si dupa ce ti-a dereglat-o a descoperit ca il depaseste situtia e problema si obligatia lui sa caute singur pe banii lui un meserias de pompe de injectie,ii lasi frumos cheile masini si cand vii sa le iei sa iti dea masina functionala, am avut si eu  o problema cu motor de kadett pe care l-au desfacut alti destepti fara sa traga semne pe pompa eu la fel nu stiam cum se pun la punct si atunci am dus masina la un meserias foarte bun in pompe de injectie  care a rezolvat-o in 15 minute undeva in Brestii pe Canal(Strada Raului) in dreptul spalatoriilor auto nu imi mai aduc aminte adresa exacta ca treaba asa se intampla acum vreo 15 ani! Eu unul daca as comite asa ceva la masina unui client si as face asa ceva nici nu i-as da masina inapoi eu as cauta singur pe banii mei renuntand la profit chiar daca ies in pierdere(bineinteles daca asa comite asa ceva de mai multe ori m-as reprofila) pe cineva mai priceput sau dotat in cazul asta si as fii sincer cu omul pentru ca toti suntem oameni si gresim,ce este asa greu sa recunoastem asta! Taica-meu avea o vorba,,Numai cine nu munceste nu greseste!,,. Mi s-a intamplat si mie cand datorita oboselii si a neatentiei de exemplu am uitat o inelara pe aerisitorul de la un etrier pe fata la o skoda fabia si dupa ce a plecat omul de la mine in graba cand am facut inventarul cheilor si nu am gasit-o,l-am sunat frumos pe om si l-am informat,ajunsese acasa s-a dus  la masina si gasit-o(a mers cu ea 50 de km asa)mai ales ca in ziua urmatoare avea ITP la masina, si nici nu s-a suparat sau m-a desconsiderat il am in contiunare de client mai ales ca episodul cu cheia uitata la ,,legat,, si mai mult de mine datorita sinceritatii dupa ce  anterior ii facusem reparatii mai laborioase fara sa aiba incidente la masina.
  14. Pinion variator s60 t5

    Ti-am pus un video mai sus sper sa iti fie de ajutor! Greseala pe care cred ca ai facut-o este ca nu ai calat pinionul inainte sa umbli la el,fa rost de scula de calat axele cu came sau improvizeaza ceva care sa te ajute sa calezi axele cu came ori du-te la cineva care are asa ceva si stie ce are de facut! Eu unul cand desfac distributii cu care nu am mai avut de a face invartesc motorul si imi trag semnele mele pe pinioane, imi trag fotografii cu telefonul la curea inclusiv la pozitia rolelor intinzatoare in cazul in care nu am acces la documentatia tehnica si bineinteles folosind regulile de baza ale mecanicii privind calarea distributiei care se aplica la toate motoarele,cu ceva  ani in urma am schimbat am patit-o renault 19 la un motor la care nu exista nici un semn pe nici un pinion am apucat de am dat cureaua jos inainte de a ma asigura de treaba asta si mi-a luat vreo 4 ore sa o pun cum trebuie, am luat-o mecaniceste am inceput cu semnul ,,de aprindere,, la pistonul numarul 1 de pe volanta dat jos capacul de sus de la supape am urmarit camele,am dat jos bujii si urmarit punctele moarte superioare si inferioare ale pistoanelor dupa ordinea de aprindere si dupa vreo 4  ore am reusit sa i pornesc motor din prima dupa ce am ,,tras,, de curea invartind arborele cotit la mana urmarind toti pasii pe care i-am descris mai sus! In cazul tau nu are rost sa mai descriu in cuvinte ce trebuie sa faci ca din punctul meu de vedere este descris in filmul de mai sus.Spor la treaba si sa ne tii la curent cu rezolvarea!