• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
Cosmin Lucian Marc

Achizitie volvo S60 >= 2011

6 posts in this topic

Salut,

In perioada urmatoare as vrea sa achizitionez un S60 diesel si as avea nevoie de niste sfaturi.

1. M-am gandit la un D5 cel de 215cp care aparent consuma mai putin decat cel de 205cp (cel putin pe hartie). Pareri? Diferenta mare la consum/fiabilitate intre ele? (Acest motor stiu ca e 100% Volvo)

2. A doua varianta ar fi un D3 cel de 163cp sau cel de 136cp (care-i mai nou). Ma sperie ideea de D3, auzisem la un moment dat ca-i motor Ford si au probleme. Voi ce parere aveti despre cele doua D3-uri?

3. Vreau neaparat cuite automata. Cum se descurca? Probleme aparute in timp?

Orice sfat/parere este binevenit/a si va multumesc!

Salut

La Primus un test drive ,sau colegii cu S60 II, te vor lamuri practic ce inseamna acest frumos model. :smile:

Nu a existat motor Ford totalmente (163cp) in componenta Volvo platforma P2.(S60/V70 ...) ,iar D5/205 cp este primul motor pus dupa 2010(MY 2011) iar cel de 215cp este modificat un pic, tehnic.In fine succes in noua achizitie

Edited by V50Saphir
3 people like this

Salut,

Am avut 3 x S60 - MY2011 - 2014, cu D3 de 163 CP MY2011 si D5 (205 si 215 CP), cutii manuale si acum automata.

Toate 3 motoare Volvo 5 cilindri aluminiu - nu am avut nicio problema, inclusiv cu tuning - ambele D5 cu Polestar.

Cutia automata a capatat imbunatatiri multiple - asta m-a determinat sa trec si eu pe cutie automata in prezent.

Acum avem motoare noi pe modele MY2015 de 4 cilindri 2.000 cmc, puteri comparabile cu D5, cutie automata cu 8 trepte - recomand o vizita la Primus la un test drive.

Daca doresti detalii specifice da-mi un semnal. Succes la achizitie!

1 person likes this

Nu este cutie automata ci este robotizata din cate stiu, similara cu DSG-ul, dublu ambreiaj, fara convertizor de cuplu.

2 people like this

salut,

poti sa-ti faci o parere despre cutia automata aici:

Nici acum nu am scapat de smuciturile alea, dar la ultima revizie mi-au spus ca au gasit reteta de soft la problema, dar trebuie sa schimb si uleiul din cutie. Cum deocamdata nu am timp, nu am facut nimic, dar o sa incerc si asta :). O sa postez dupa aceea.

In rest, foarte ok masina, foarte multumit, consum mediu 9.3/100Km, condus total neeconomic.

1 person likes this

Multumesc tuturor pentru pareri.

@icristi: Atunci ce versiune de cutie automata sa aleg, sau toate-s la fel? Cutia automata ar fi o chestie la care nu as vrea sa renunt...