Posted 4 September (edited) · Report post Una din ultimele piese din puzzle înainte de upgrade-ul la Motronic 4.4. Diverter de la GBF Australia, model DV+ T9302 SXV. Recircularea se face printr-un furtun cu diametrul de 25 mm pana in tubul de admisie. Fiind tubul de 3 Inch de la do88, are port dedicat pentru așa ceva. Elegant, cu liniste, prietenos cu mediul, alea alea… Cel mai important nu avem parte de sunetul ăla ostentativ de blow-off, care nu s-ar potrivi cu mașina. CBV-ul de pe turbina este inlocuit cu un block-off plate de la forge, rolul lui fiind acum in sarcina diverterului. Motivul de upgrade este legat de fiabilitate (CBV-ul având o membrana subtire, predispusă la rupturi și un arc stock slab pentru ce fac eu, nefiind posibila înlocuirea lui) dar și de performanța: CBV-ul sta deschis și recircula pana e nevoie sa se închidă, in timp ce diverterul sta închis pana e nevoie sa deschidă. Chestiile astea se traduc in răspuns mai bun la pedala, lag mai mic între trepte și culmea, luând in calcul modul de funcționare al Motronicului, un consum mai mic in trafic. :)) Schimbat toate colierele de boost cu unele Mikalor Stainess Black, luate din Suedia. Evident avem și sticker! Ne apropiem de un nou capitol de “choo-choo!”, in care speram maaacar sa stam bot in bot cu Polestar-ul colegului de mai sus la 100-200. :)) Edited 4 September by Bogdan S 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted Tuesday at 1:46 PM · Report post 20T-ul e sus și se aude bine. Fiind parte rece billet in loc de șuierături standard de turbina este un sunet de “inspirat” aer, mai gros, asemanator cu un GT30. Am inlocuit vechiul japanifold crăpat intern cu altul mai nou, vopsit și el in VHT. Pasta ceramica pe toate șuruburile. Cât m-am învârtit puțin (lejer) cu mașina, senzația data este buna, având un răspuns mult mai rapid decât vechiul td05, la care aveai nevoie de 3500+ ture ca sa împingă in scaun. Urmează sa ajungă zilele astea un M4.4 cu niște specialități alese atent. Luat faruri noi. Sunt de America, și sunt curios sa le studiez. Luat o fata de ceasuri de bord cu motorașe cu tot, noua. Placa și memoriile rămân ale masinii pentru km și legacy. Tradera. Tipul are mai multe. Curatat puțin motorul in spate de praf. Share this post Link to post Share on other sites