roco

Volvo-Stiri

69 posts in this topic

Volvo si-a redus cheltuielile pentru a diminua numarul concedierilor

Volvo va concedia cu 1.384 mai putini angajati decât a anuntat in octombrie, datorita reducerii cheltuielilor in alte domenii de activitate, transmite Bloomberg. Producatorul auto va concedia 3.401 de angajati cu contract permanent de munca, sau 14 la suta din forta sa de munca, si va concedia peste 1.215 angajati cu contract temporar de munca, a anuntat Volvo.

Totalul de 4.616 angajati reprezinta mai putin decât cifra de 6.000 anuntata in 8 octombrie, dupa ce compania auto si-a redus cheltuielile in domeniul tehnologiei informatice, al calatoriilor si al achizitiilor. "Astazi este o zi foarte trista la Volvo, dar sunt satisfacut de faptul ca programul nostru de reducere a costurilor a fost incununat de succes si ne permite sa concediem mai putini angajati", a declarat Stephen Odell, presedintele companiei suedeze.

Guvernul suedez de orientare conservatoare a respins, saptamâna trecuta, ideea de a deveni proprietarul constructorului auto suedez Volvo Cars, care ar putea fi scos la vânzare de firma mama, grupul auto american Ford, dar este dispus sa ajute constructorul auto. Recent, guvernul suedez a anuntat ca intentioneaza sa vina in sprijinul constructorilor auto Volvo si Saab, afectati de criza mondiala, pentru a sustine acest sector cheie care asigura 15 la suta din exporturile economiei suedeze.

Sprijinul ar putea fi acordat via subventiilor acordate pentru activitatile de cercetare si dezvoltare (R&D) si pentru stimularea achizitiilor de autoturisme noi. ÃŽnsa actualul guvernul de la Stockholm nu intentioneaza sa preia o participatie, in conditiile in care, de la venirea sa la putere, in toamna lui 2006, a decis sa iasa din capitalul mai multor companii suedeze precum grupul de telecomunicatii TeliaSonera.

Pe fondul problemelor cu asigurarea de lichiditati, grupul auto Ford a anuntat la 1 decembrie ca se gândeste la posibilitatea vânzarii Volvo Cars, ultima sa filiala straina, dar a precizat ca o decizie finala nu va fi luata decât peste câteva luni. Ca si firma mama Ford, Volvo Cars (achizitionata de Ford de la Volvo Groupe in 1999) se confrunta si ea cu probleme. În trimestrul trei 2008, Volvo Cars a inregistrat pierderi nete de 458 milioane de dolari, aproape triplu fata de pierderile de 167 milioane dolari inregistrate in perioada similara a anului trecut.

Pentru a face fata crizei Volvo Cars va concedia 6.000 de angajati, dintre care 3.900 in Suedia, dintre cei 24.400 de angajati pe care ii are la nivel mondial. Sectorul auto este un sector cheie al economiei Suediei. Acest sector numara 140.000 de angajati intr-o tara cu noua milioane de locuitori. Printre cele 700 de societati care activeaza in acest sector se numara constructori de automobile de renume mondial precum Volvo si Saab, dar si producatori de echipamente precum Autoliv, lider mondial in productia de echipamente de securitate, de genul centuri si airbaguri, sau producatori de oteluri speciale precum SSAB si SKF.

http://www.smartauto.ro/stire/183/Volvo-si+a-redus-cheltuielile-pentru-a-diminua-numarul-concedierilor.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salonul Auto de la Detroit, primul mare salon al anului 2009, este ocazia perfectă pentru producătorii din întreaga lume de a prezenta cele mai noi produse. Volvo nu putea sta deoparte, deÅŸi viitorul firmei se anunÅ£ă destul de greu (Ford a anunÅ£at nu demult că este gata să vîndă compania scandinavă).

Conceptul S60, care va fi pezentat la salonul american, anunÅ£ă practic sedanul care va debuta în 2010 ÅŸi marchează noua idee de design a companiei, renunÅ£înd la aspectul clasic în favoarea unei imagini mai agresive. Multe din elementele de pe acest model nu se vor regăsi la varianta de stradă care va debuta în mai puÅ£in de un an, dar, cum îi stă bine oricărui concept, componentele high-tech sunt din abundenÅ£ă.

Interiorul este unul modern, dominat de alb ÅŸi albastru, aspectul general fiind unul plăcut, simplu, dar util. Schimbătorul prezintă o caracteristică interesantă, atunci cînd maÅŸina rulează pe modul automatic, acesta se aÅŸează automat în poziÅ£ie orizontală, dezvăluind mai multe butoane.

Cu S60, Volvo vrea să aducă în ochii cumpărătorilor noul sistem de siguranÅ£ă VCW (Volvo Collision Warning) care utilizează o cameră de luat vederi ÅŸi o unitate de control. Sistemul opreÅŸte practic maÅŸina cînd detectează pericolul unui accident (dacă maÅŸina rulează cu mai puÅ£in de 30 km/h) sau îi reduc drastic viteza (cînd maÅŸina depăÅŸeÅŸte viteza de 30 km/h).

Puterea lui S60 vine de la un motor pe benzină, cu injecÅ£ie directă, în patru cilindri, care dezvoltă aproape 179 CP.  Mai multe detalii vor fi făcute publice la Salonul Auto de la Detroit, care va debuta luna viitoare.

http://www.autof1.ro/volvo-va-prezenta-la-detroit-conceptul-s60/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vânzările Volvo, la cel mai mic nivel în ultimii 12 ani

Constructorul suedez Volvo, detinut in prezent de FordMotor Co., se asteapta ca vanzarile globale din acest an sa ajunga la circa 300.000 de unitati, dupa ce in 2007 compania a reusit sa comercializeze 458.323 masini.

Ultima data cand vanzarile Volvo au scazut sub 380.000 de unitati anual a fost in 1996 (363.322 masini). Incepand cu anul 1999, cand Volvo a fost preluat de Ford, vanzarile brandului s-au situat in jurul a 400.000 de unitati, sau chiar mai mari anual.

Ford a anuntat ca analizeaza situatia Volvo si se andeste chiar la vanzarea acestui brand.

Vanzarile Volvo au scazut cu 29,7% in SUA, ajungand la 68.149 unitati in perioada ianuarie-noiembrie, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, vanzarile lunii noiembrie ale Volvo pe piata americana au scazut cu 46,5%, la 4.404 unitati, fata de aceeasi luna din 2007.

http://www.capital.ro/index.php?section=articol&screen=index&id=114972&rss=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am gasit un document cu vanzarile volvo, in perioada 2006-2007.

Cat despre vanzarea brand-ului, e clar. Ford a facut comunicat de presa oficial, ca Volvo va fi vandut, punct. Au demarat procedurile de evaluare, in vederea acestei proceduri si cand va fi gata, se va scoate la vanzare. Nu exista nici un dubiu.

Probabil ca undeva prin ultimul trimestru al anului viitor, vom stii identitatea cumparatorului.

volum vanzari volvo 2006-2007.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geely interested in Volvo

Ford is looking towards one of China's emerging car makers as a buyer for Volvo, as Ford desperately tries to streamline the firm's global operations.

But while much of the speculation on a possible suitor for Volvo has focused on the Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) and Changan Automobile (which already produces a long-wheelbase version of the S80 for the Chinese market), Autocar has learned that rival Geely Automobile has shown interest in a controlling stake in the Swedish brand.

Geely personnel initially visited Volvo's headquarters in Gothenburg in early 2008, following moves by Ford to dissolve its Premier Automotive Group - which included Volvo, Jaguar, Land Rover and Aston Martin.

At the time, Geely was unprepared to pay the $6bn (£4bn) that Ford was asking for Volvo. But with Ford insiders now suggesting that Mulally is prepared to offload Volvo at a significantly lower price, talks between the two car makers have restarted.

One of the sticking points for any deal with a Chinese maker is the intellectual property agreements concerning the Ford-based platforms on which Volvos are based. Autocar sources say any buyer would be prohibited from using these platforms for any other brand.

Sursa: http://www.gasgoo.com/auto-news/1008749/Geely-interested-in-Volvo.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iata ce am gasit:

Unul dintre constructorii in curs de dezvoltare ai Chinei, Geely, este in atentia Ford pentru cumpararea Volvo. Constructorul american doreste sa-si rationalizeze operatiunile la nivel mondial si sa scape, intr-un fel sau altul, de Premier Automotive Group, din care face parte si Volvo.

Initial se zvonea ca Shanghai Automotive Industry Corporation sau Changan Automobile, care construieste variante de S80 pentru piata chineza, sunt cei mai probabili cumparatori. Insa Geely a aratat un interes mai vechi pentru constructorul suedez. Reprezentatii Geely au vizitat sediul Volvo la inceputul anului, insa in acel moment compania chineza nu era capabila sa plateasca 4 miliarde de $, pretul cerut de Ford.

Surse din cadrul Ford au anuntat insa ca pretul cerut acum pentru Volvo a scazut considerabil, iar discutiile cu Geely s-au reluat.

Sursa auto.ro

Pfaaaai :angryfire::angry5::blob8:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai sa punem mana de la mana sa cumparam noi Volvo :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

trist... urmatoarea masina nu va mai fi volvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi vine sa ma urc in primul avion de Detroit si sa dau foc lui Ford :machinegun:

ia bilet cu 2 sapt inainte ca e mai ieftin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henry For a murit in 1943 dar cred ca se zvarcoleste in mormant acum :((

Share this post


Link to post
Share on other sites

lasa sa nu se mai zvarcoleasca, ca si-au scos atitea miliarde de dolari uzinele Ford pina acum. Pe cind ii vad si pe creatorii de logan zvarcolindu-se ? 

:machinegun:

Share this post


Link to post
Share on other sites

avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor....

nu te iau ca inca e concept si probabil nu va fi realizat, sau daca va fi diferenta ar fi prea mare

Share this post


Link to post
Share on other sites

avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor....

nu te iau ca inca e concept si probabil nu va fi realizat, sau daca va fi diferenta ar fi prea mare

Ei nah, hai nu fi si tu carcotas :P

Cred ca prin conceptul asta, prezentarea noului diesel si a celui mai puternic camion din lume Volvo vrea sa atraga atentia potentialilor comparatori ai marcii. Se pare ca nici lor nu le convine sa ajunga pe mana chinezilor.

De mult timp parca nu a mai fost Volvo "pe val" ca acum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo isi reduce productia de masini in ianuarie si februarie

Producatorul suedez de masini Volvo Cars, divizie a producatorului american Ford, va reduce numarul de masini asamblate in urmatoarele doua luni.

Decizia producatorului european vine in incercarea de a evita formarea de stocuri, productia fiind limitata la 5.000 de masini pe luna, conform ziarului Goteborgs-Posten, citat de Monsters & Critics.

"Situatia e inca grava si nu se asteptam sa se schimbe prea curand", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Maria Bohlin.

http://www.zf.ro/zf-24/volvo-isi-reduce-productia-de-masini-in-ianuarie-si-februarie-3755962/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo Seven Mp3 Alarm Clock Concept  ???

The Volvo Seven Mp3 Alarm Clock incorporates motion sensor which can detect whether you’ve woken up or not. Designed by Joel Escalona, this MP3 clock also tells the climate, ambient temperature and humidity. Seven is the first winner of Design Contest Volvo for Life Awards.

post-972-12877854794242_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe mine unu, "astia de la volvo  :D " intotdeauna m-au surprins placut ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now