onisim

PROBLEME la senzorul de la axa cu came pentru Volvo S40,1,6D.Ajutati-ma!

5 posts in this topic

Saltare!Am si eu o nelamurire!?Acum 3 ani am luat un Volvo S40,1,6D si sunt multumit de el,e din 2007.Dupa ce l-am luat (la adoua mana nu nou),l-am dus pe tester iar testerul mi-a spun ca da eroare la senzorul de la axa cu came.A sters eroarea si am plecat acasa.Anul acesta fiind in concediu am vazut ca imi consuma mai mult(7,5)afara si (10,2)in oras si m-a surprins,de obicei imi consuma 5,2-7,2.Am urcat masina pe tester si mi-a spus aceasi problema,ca tot senzorul de la axa cu came da eroare.Oare asta e problema sau nu?

VA ROG DATI UN RASPUNS!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare. Senzorul de la axa cu came are un mare rol la pornire - nu cred ca iti afecteaza consumul in asa mare masura. (de la 7,2 la 10,2). Mai asteapta si alte pareri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Eu am avut un Nissan Primera  P12 din 2004 inainte de V40 si imi murea motorul cateodata cand plecam de pe loc si se aprindea ENGINE FAULT.La tester iesea ca e senzorul de la axa cu came.In Slobozia habar n-au avut despre ce era vorba.Am mers la reprezentanta si mi-au spus ca ori e senzorul defect ori distributia.Senzorul il schimbasem eu tot pe original(doar asa se gasea) si in concluzie am schimbat distributia ATENTIE pe lant la 82.000km si asa am rezolvat problema.E posibil ca si la tine sa fie distributia.Depinde cand ai schimbat-o ultima data.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Codul erorii care este?

Cum spune si Matrixxx, daca ar fi senzorul defect ai avea probleme la pornire.

Inainte sa te apuci sa schimbi vreo piesa, mai pune-o o data pe tester, eventual pe un tester dedicat Volvo si retine codul erorii.

Eu sunt patita de curand, am avut o problema legata tot de axa cu came, am fost la 4 testere diferite, doua din ele imi indicau tot senzorul de la axa cu came, dar s-a dovedit a fi reset valve-ul. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc pentru sfaturi!Nu stiu ce sa spun chiar vorbisem azi sa iau senzorul,dar trebuia sa dau un avans in inaite si nu aveam cat vroiau ei la mine.Senzorul costa in jur de 350 lei fara mentaj.Acum ma mai gandesc daca sa-l iau sau nu.Iar in legatura cu testerul nu stiu care era codul,asa mi-au spus cei de la service.Nu am probleme cu pornitul doar consumul din calculatorul de bord.Am sa incerc si babeste sa vad cat imi consuma.Am sa mai incerc la alt tester,fiindca in Galati nu avem reprezentanta Volvo.Mai astept parerile voastre in legatura cu problema mea.Va multumesc mult !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now