Raula

Membru
  • Content count

    101
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Raula

  1. iMIV

    Am deschis subiectul acesta care sa se axeze strict pe aceste produse aftermarket. Cunosc principiile generale ale acestor adaptoare audio/video, site-ul iMIV fiind destul de bogat in informatii utile, insa există si o serie de necunoscute vis-a-vis de functionalitate, compatibilitati, preturi, din perspectiva Romaniei. Primul lucru pe care nu-l cunosc este cum se comanda ÅŸi cum se plateste. Cat costa transportul? Plata se face in numerar sau doar cu credit card? Se plateste in avans? Stiu ca exista mai multi distribuitori pentru Europa, insa nu stiu daca toti practica aceleasi tarife si reguli pentru delivery. În privinta compatibilităţilor, stiu ca iMIV-urile se conecteaza prin MELBUS, insa nu stiu cum functioneza partea de TV tuner, de exemplu... Exista vreun HU care are astfel de aptitudini? Sau trebuie un device separat, indiferent de modelul de HU? Acestea sunt doar cateva din nelamuririle mele. Vreau sa-mi fac o idee daca merita sau nu o astfel de investitie... Cei care aveti asa ceva, va rog spuneti-mi cum ati procedat. Am vazut ca Parola are, dar n-am vrut sa-l stresez doar pe el cu intrebarile mele. Multumesc anticipat celor care-mi vor raspunde!
  2. O fi "luat-o pă ulei"?
  3. Zgomot ciudat servodirectie

    Bineînţeles, era o glumă, nu cred ca nu t-ai dat seama... Stai, ca eu n-am zis de Spidan, am zis de ZF. Unde sa fie remanufacturate cele de ZF, ca doar nu la HQ-urile din Gotheborg... pardon, China, tot la fabricantii oficiali, adica la ZF. Atat doar ca se sterge sigla Volvo daca sunt piese care nu se vand ca originale, ci cu numele producatorului. Poate ca totusi, Volvo sunt mai exigenti si ce nu trece anumite teste ramne sa fie vandut ca aftermarket. Poate, nu am astfel de informatii. Exemple: http://www.volvo-club.ro/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=31595 http://www.volvo-club.ro/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=32745 Volvo 8683376, ZF 7613955139K
  4. Zgomot ciudat servodirectie

    Dar ZF-ul e livrabil, că Heim a luat două ZF-uri, în ultimele luni? S-au întors pe garanţie trei din câte? Că dacă dintr-o mie, nu e rău. 0,3%. Lui Heimdallr i s-a stricat în garanţie una din două ZF, deci 50%.
  5. Zgomot ciudat servodirectie

    Faci scroll-down şi, sub Ricambi, e Spidan şi, pe urmă ZF. Sunt în ordinea crescătoare a preţului. Oricum, Spidanul pe care-l generează, îl generează şi pentru 8251734. La tine cât e?
  6. Zgomot ciudat servodirectie

    Dacă ai nevoie de pompa de servodirectie noua, cu cea veche la schimb, gasesti aici: http://www.onauto.ro...uto-cod/8603050 Exista si un alt PN, respectiv 8603052 de la seria de sasiu 44277-, ceva mai scump. Sunetul poate proveni si de la şpanul din lichidul de servo, eu as face prima data un flush si o inlocuire a lichidului.
  7. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Daca îi bagi aditiv şi mergi prin oraş, fără forjă, nu simti nicio imbunatatire a performantelor, asa cum simti după o forjă pe autostradă fără aditiv.
  8. Cu 360o aşa e. Cu 180o nu cred, pentru că firele sunt într-o parte, nu le poţi băga decât unde e gaura pentru ele pe volan iar gaură pentru fire e doar una. Pune DICE-ul şi o să te convingi că e la 0 când volanul e pe mijloc. Spira (SAS-ul) citeşte poziţia volanului, nu a coloanei de directie. Când volanul nu stă strâmb nici spira nu sta stramba, deci SAS-ul nu poate citi decat 0 sau 360. Doar dacă îi sunt rupte spirei urechiusele care intra in gaurile volanului se poate altfel.
  9. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Nu cred că e atat datorită aditivului cat talpii.
  10. SAS-ul depinde de poziţia volanului, cand e pe mijloc si SAS-ul e pe zero. Se leaga de volan, nu de coloana de directie. Se baga in gaurile alea ale volanului, doua mai mici diametral opuse si una mare prin care se trec firele.
  11. Buna seara, membri ai comunitatii! Am hotarat ca dorim sa retrogradam frumusetea neagra de la jantele de 17'' la jante de 16''... problema e ca Heim are o inclinatie incoercibila inspre modelele mai vechi, chiar cu ET-uri diferite fata de cele recomandate (25, de exemplu). Prin urmare, apelez la bunavointa voastra in a ne ajuta sa luam o decizie. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Cu multumiri!
  12. La multi Ani Behu!

    La mulţi ani!
  13. LA MULTI ANI Raula

    Multumesc tuturor pentru urari, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat, am fost plecati din oras si nu am avut acces la internet. Multumesc frumos, toate cele bune si voua!
  14. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Ma rog... a crezut ca luandu-si noua, se rezolva. N-a facut cum spui tu, insa aceasata a doua nu curge ci nu face presiune suficienta. Asta tot cu garnituri se rezolva?
  15. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    E atat de usor de vorbit.... cum adica trebuie? Spune-ne tu unde gaseste. Iar de cei 20 de milioane dati pana acum pe prima pompa, montari si transporturi pur si simplu sa uitam, nu?
  16. La multi ani thor4ever!

    La mulţi ani!
  17. La mulţi ani, Tudor!

    La mulţi ani!
  18. La mulţi ani, Irina!

    La mulţi ani!
  19. bmw lipit de VOLVO al meu!

    Ei, şi cum e cu senzorii şi cu alte prostii? Să fie primul exemplu de sofer care se bazeaza pe senzori, nu pe simturi? Sa nu luam in ras chastiile astea? Sunt buni senzorii? Parca spunea cineva nu demult, ca se va ajunge la asa ceva... dar cred ca nu se astepta sa si apara primul exemplu... PS: Comentariu din partea unei persoane genetic structurate sa nu poata parca fara senzori de parcare...
  20. LMA H

    Heim, chiar daca poate nu-ti convine: LMA!!!
  21. V 40 in detaliu

    Tu ai spus "cu un picior de om", am presupus că te referi la forma, printre altele. Daca e vorba de puterea de deformare, un pomişor ar putea avea puterea de deformare a unui picior de om.
  22. V 40 in detaliu

    Cati soferi stiu ca au de exemplu EBA pe masina? Tot asa ar tebui si cu astea, sa aiba pedestrian detection dar sa nu stie... in caz de pericol de accident, din cauza sperieturii straşnice, nici nu si-ar da seama ca ceva l-a ajutat, ar crede că el a franat la timp... dar nu se prea poate, ca asa ar trebui sa fie standard, nu s-ar putea scoate bani in plus din optionale... Andi, dar copiii au forma de picior de om sau si ăia sunt lasati pe dinafara?
  23. La mulţi ani, domnule Patrichi Mihai!

    La multi ani!!!
  24. azot in roti

    Si eu sunt de parere ca e o risipa de bani si de timp acest azot in roti. Or fi existand niste beneficii, dar, tinand cont de faptul ca aproape 80% e deja azot, oricum, nu cred că inca 15-20% (ca 100% ar insemna vidarea completa a anvelopei, inainte de umplerea cu N2, ceea ce nu prea cred) ar putea face minuni. Care e avantajul ca un cauciuc nu se incalzesete? Se consuma mai incet? E mai aderent? @Andu, de unde ai dedus tu ca face misto de cineva anume? iti sună cunoscut: "Acuzațiile nedovedite la adresa unui membru al Comunității"? Dar "Atac la adresa oricarui membru al Comunităţii"?
  25. Sa ne traiasca WebMasteru'

    La multi ani!