Kuki62

Membru
  • Content count

    66
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kuki62


  1.  

    Acum 19 ore, Vvolvo a spus:

    Intrebarea este : Ce fel de discuri  si in special ce placute  ai pus dupa 60k? Trebuie sa ai pachet identic  disc si  placute frina si preferabil OEM.

    De principiu la un disc schimbi 2 seturi placute si nu invers insa in ziua de azi posibil orice la ce calitate poate exista pe acest segment.:huh:

    Raspuns este :au fost si sunt discuri si placute ATE puse de neamt pana sa cumpar masina.Care a  functionat pe masina(60-70000km) pana acum cand a aparut problema.

    Inca nu am intervenit la frane, astept sa vina mecanicul din concediu.Vroiam sa ma asigur ca problema e de la discuri,o confirmare.


  2. Daca am trepidatii la volan cand franez , in special la viteza peste 120 km/h ,la viteze mai mici nu e franarea cursiva ,inseamna ca trebuie sa schimb discurile de frana ?Discurile au fost schimbate acum vreo 60000 km .Masina e VOLVO XC60 2010 D3 160 CP.

    Rog raspuns profesionist.


  3. Salut cristxxxlog. In privinta motorului pe benzina cam slabe sanse sa gasesti, cel putin pe site-uri din Germania din total anunturi Volvo daca gasesti un exemplar. Motor pe motorina 2.0 exista doar pe modelul tractiune fata(FWD) , motorul de 2,4 e pe modele 4x4 . Eu zic ca ideal ar fi motor de 2.0 cu 5 cilindri , dar se gaseste pe modele inainte de 2014...Alegera e la indemana ta. Apropo ,varianta motor benzina ca se gaseste mai rar , spune tot ,adica e fiabil.


  4. @cristine , daca nu vrei ulei contrafacut ,ia cu incredere RAVENOL SSV SAE 0 W- 30 a5b5 ,de preferinta din GERMANIA (eu am luat de pe site AMAZON.DE) . Sau din Ro daca gasesti, dar sa verifici elementele de siguranta(le gasesti in tutoriale pe youtube).


  5. Buna la toata lumea .Am Volvo XC60 din 2010 D3. Dupa ce am schimbat cap planetara dreapta mi-a aparut mesaj ,,ABS/DSTC Wart.erfoderl.'' si mi s -au aprins martorii la ABS si DSTC .Ma poate ajuta cineva cu solutii de remediere ?

    20201105_171007.jpg


  6. Intradevar la 240000 se schimba cureaua de distributie si role , pompa apa etc.Mai jos atasat ai toate reviziile si cum se programeaza pentru modelul tau de Vovlvo .Ulei da , 0w20  prevede. Pentru scmb de ulei , filtre recomand Srvice SENECA ,eu acolo am facut scimbul ,uleiul l-am cumparat eu si filtrele , ei au facut doar manopera la cam 200 Ron. O recomandare : schimba vitezele pe la 2500 rot/min si incearca sa tii constant pe la 2000 rot/min in trafic . Eu am tot motor de 2000 cmc dar D3.In fisierul atasat scrie ca uleiul de la transmisie la cutie automata se verifica daca sunt pierderi si se completeaza dupa eliminarea cauzelor , sau se scimba la fiecare 80000 km daca folosesti remorca sau cand apare mesaj in bord .Nu stiu daca lumea e de acord cu mine , oricum eu am cutie manuala iar fisierul e de la site VOLVO.(https://esd.volvocars.com/local/us/2014-Volvo-Maintenance-Schedule.pdf)

    2014-Volvo-Maintenance-Schedule.pdf