kramer

Membru
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About kramer

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Offenburg
  • Auto Volvo S80 D4
  • Fabricatie 2014
  • Fabricatie 2 0
  1. Topic elogiativ

    Se poate, eu sunt pana acum foarte multumit de motorul asta VEA D4. Problema este...are S90 discurile de frana mai mari? Ca altfel ciao!ciao! upgrade-ul sugerat de colegul Kecs!  Glumesc bineinteles! Este si S90 o varianta mai mult decat interesanta!
  2. Topic elogiativ

    Multumesc! I-am spus astazi unguroaicei mele: °Amore, i-auzi ce zic baietii pe forum, upgrade, discuri mai mari, alte etriere...alea, alea° Stiti ce mi-a raspuns? Ca daca vreau upgrade, mai bine ne orientam direct catre un XC90 2017 sau 2018! De, logica aia, feminina ...Ca idee nu e rea, chiar e un upgrade!!!  A ramas sa mai studiem, sa mai gandim, s-o mai rasucim. XC90, recunosc, imi place, e spatios, e comfortabil dar e alta liga. E si mai mare, costa si mai mult...O sa mai studiez upgrade-ul asta! 
  3. Topic elogiativ

     Nu-i bai, de ce sa ma supar?  Nevasta-mea a vrut etrierii in culoarea albastru cian, cum este pe emblemele polestar. Puteam sa zic nu? Ea este fan inrait Volvo, nu ca mine, care am mai flirtat si cu alte marci. Deunazi deschisese subiectul diferentei intre serviciile Polestar si performantele Rica. MI-am bagat degetele in urechi sa nu mai aud! Ati incercat pana acum sa discutati chestii tehnice cu femeile? Te doare capul dupa aia!                                                                                                                                                                                   O mica concesie, pentru a avea liniste in familie! 
  4. Topic elogiativ

    Pai ce legatura poate fi intre respectul pentru colegii de forum (oricum au tot respectul meu, fara discutii!) si inmatricularea aici in DE? Platesc taxa pentru circulat pe strazile lor (un fel de impozit: KFZ-Steuer) si circul absolut legal, cu acceptul autoritatilor. 
  5. Topic elogiativ

    Hopa! Imi suna interesant! Multumesc de sugestie! Cu ce ar trebui sa incep? Ce marca de discuri imi recomanzi? Si de la ce model de Volvo as putea imprumuta niste portetrieri mai mari?
  6. Topic elogiativ

    Buna seara tuturor! A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat pe forum, luat cu problemele cotidiene: servici, familie , criza corona-virus s.a.m.d. Am mai citit postarile, nu foarte des dar bi- sau tri-saptamanal, asa. Lumea posteaza intrebarile, nedumeririle, problemele tehnice, cere informatii, cauta solutii pentru reparatii, ma rog, fiecare cu durerile personale de cap, date mult iubita noastra masina Volvo.      Dar de data asta este ceva diferit: nu am nicio problema tehnica! Nu bate nimic, nu troncane, nu mesaj in bord, nu figuri...masina zboara racheta, se comporta fain, comfort la drum lung, performanta, rasfat...Atrage privirile, oriunde ma duc, desi nu mai este chiar de actualitate, este an de fabricatie noiembrie 2014, inmatriculata 2015.                                                                            Totusi sa nu divagam. Asa cum reiese din titlu, acesta e un topic de fuduleala...da, ati citit bine, nu am avut altceva mai bun de facut decat sa intru aici si sa ma laud =) Inainte sa sariti cu comentarii acide, va rog sa aveti un pic de ...intelegere! Problema mea era urmatoarea: tot cautam niste jante mai speciale, un pic concave, de 19 zoll. Fara intentii polemice, nu mi-au placut niciunul din modelele originale de Volvo, dupa parerea mea un pic cam anoste (unele) un pic prea elaborate (altele). Dupa multe cautari, intrebari, comparatii, vizite la sediul TUV Offenburg, in orasul unde locuiesc, pentru informatii tehnice, am ales. TOMASON TN 20, 5x108, 8,5x19 cu gume NEXEN N Fera SU1 xl 235/40/R19 Recunosc, efectul scenic este...superlativ! Masina nu trece neobservata, multi intorc capul dupa ea si o admira, colegii de munca ma invidiaza, ce mai, arata bestial! Dar destul cu lauda, sa lasam pozele sa graiasca, sper sa va placa:    
  7. Rechemare VOLVO Diesel 2014-2019

    Multumesc! Tot sunt in DE si am reprezentanta Volvo in orasul meu, o sa le fac o vizita, sa vad ce mutre fac! 
  8. Rechemare VOLVO Diesel 2014-2019

    O fi valabil si daca sunt al doilea propietar?  
  9. Surpriza neplacuta

    Nu e o chestie de bani. Am facut o cautare superficiala, dupa cod pe ebay.de si pe la dezmembrarile din zona mea si nu pare o piesa usor de gasit. Probleme cu masina nu am, motorul merge rotund si accelereaza frumos. Si da este un deranj mai mult estetic. Oricum, multumesc tuturor pt raspunsuri. 
  10. Surpriza neplacuta

    Fostul propietar nu stie nimic: nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase! .  As vrea sa stiu, pe termen mediu, ar putea sa apara efecte negative? Daca da, la primul salariu, am sa comand o tubulatura si o schimb. La ochi nu mi se pare asa complicat, sa o fac de unul singur. Sau este?
  11. Salutare tuturor membrilor! Vreau sa va impartasesc si voua surpriza de care am avut parte si de ce nu, sa imi dati niste sfaturi pertinente, legate de problema pe care v-o prezint mai jos. Buun! Dupa cum am mai scris pe forum, am un Volvo S80 D4 VEA din 2014, cu 181cp, care momentan merge brici sau...un pic mai putin brici. De ce spun asta? Saptamana trecuta, privind la motor, mai curatand cate ceva pe ici colo, mai mici surubareli si aranjari, ma bate gandul sa scot si capacul motorului, cel din material gumat/ plasticat, asemanator ca si consistenta cu polistirenul, sa privesc motorul mai indeaproape si zbaaang! observ asta: puteti vedea detaliile in foto. Fostul propietar cred, a incercat carpeala asta cu un mastic, silicon, habar nu am ce material este. Deocamdata nu inteleg de ce si consecintele pe termen, scurt, mediu si lung! Stiu ca are legatura cu turbo, dar nu pricep schema. Ar putea cineva sa imi explice ce si cum si posibilele efecte? Masina merge bine, nu simt momentan nimic in neregula cu motorul, accelereaza rotund si zboara sageata pe autostrada. Dar...nu imi place ce am descoperit..=( Multumesc anticipat tuturor celor care vor dori sa isi dea cu parerea sau sa imi dea un sfat
  12. Anvelope Volvo S80 D5AWD

    Pai nu imi permit chestii ilegale. Eu circul cu masina inmatriculata in Ro in Germania si sunt destul de vizibil. Oricum nemtii sunt cu ochii pe masinile echipate necorespunzator, nu conteaza ca esti neamt, polonez, arab sau roman, daca nu esti in  regula , masina este sechestrata sì primesti amenda. Daca nu voi putea pune legal jante de 19, atunci voi pune de 18 fara regrete. Dar mai intai vreau sa ma informez, sa fiu sigur.        O seara faina! 
  13. Anvelope Volvo S80 D5AWD

    Uffa! M-am uitat azi pe stalp, nu este trecuta decat o dimensiune: 225 50 r17, fix dimensiunea anvelopelor de iarna aflate acum (inca!) pe masina.  Cred ca voi aplica solutia cu e-mailul trimis la Volvo, sa stiu ca scap de-o grija. 
  14. Anvelope Volvo S80 D5AWD

    Buna idee, asa am sa fac! Stiu ca jantele de 19 mai mult sunt fitze si confortul este minim dar na, toti avem fixurile noastre!
  15. Anvelope Volvo S80 D5AWD

    Care stalp?  E pe Ro, dimensiunea maxima din CIV este 235 40 18, pusa de RAR Tulcea.Dar am vazut pe wheels- size.com ca dimensiuni maxime 245 40 18. Ma bate gandul sa ma duc la Volvo Offenburg sa cer dimensiunile oficiale pe care le-a decis Mama Volvo. Macar asa voi cunoaste adevarul adevarat...