08awe

Membru
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

6 Followers

About 08awe

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Cluj
  • Auto volvo s40
  • Fabricatie 2007
  1. Ma pregatesc pentru completarea aditivului in filtru de particule. Am gasit la diversi comercianti produsul EOLYS 176, dar am intalnit si cazuri cand mi s-a spus ca acest cod nu se mai gaseste, iar inlocuitorul lui este un produs denumit INFFINEUM. Masina pentru care caut produsul e un S40, 1,6D, 110CP, an 2007. Mentionez ca in timp ce Eolys-ul l-am gasit la preturi incepand de la 650 lei bidon de 3l+kit, Inffineum-ul lam gasit la 450lei/bidon de 3l+kit. Daca cineva este mai documentat va rog o recomandare.
  2. Inlocuire filtru carter

    Salutare, am gasit o turbina de pe un focus zdrobit adus pt. dezmembrare de pe germania, am inlocuit-o dar nu am reusit sa parcurg multi km cu ea fiind plecat cateva zile. In putinii km facuti (200-300) masina sa comportat bine, deocamdata. Oricum tre sa ajung pe la dvs. domnu oliver sa mai facem un test pt. linistea mea.
  3. Inlocuire filtru carter

    Salut si scuze pentru intarziere. Am schimbat capacul cu totul, pentru ca asa vine pe comanda la magazin. Nu stiu cum arata la interior, dar pot sa-ti spun ca inainte de a-l comanda a incercat mecanicul sa-l desfaca din clipsurile acelea insa fara succes.
  4. Inlocuire filtru carter

    da, acela este.
  5. ANTI-SKID SERVICE REQUIRED

    Astazi -28.03- am fost din nou la mecanic si i-am cerut sa-mi verifice tot ce a fost desfacut cu ocazia reconditionarii turbosuflantei, asa cum mi-a indicat Oliver. Dupa o verificare la care am asistat personal, nu a gasit nici macar un colier nestrans. Am plecat de la el si pentru ca o bucurie nu vine niciodata singura din nou la mers in ralanti scutura mai rau ca o Dacie care merge in trei bujii. Odata cu inlocuirea turbosuflantei mecanicul mi-a verificat si debitmetrul si a constatat ca era plin cu ulei. L-a curatat, am montat turbina si nu a mai smucit pana azi. La diagnoza facuta de Oliver vineri si sambata aceleasi erori referitoare la presiunea prea mare in turbo, cod 1517, ( peste 2,5bari cand valoarea normala era de 2,1bari) si a doua eroare - cod 0101- probleme de comunicare intre BCM - daca bine retin - si calculatorul masinii. Nemaiavand solutii, la mine in oras, am luat legatura din nou cu Oliver si pe la mijlocul saptamanii am sa-i duc masina si sper sa aiba o solutie si pentru mine, ca m-a inbatranit masina asta. Sper sa am si vesti bune.
  6. ANTI-SKID SERVICE REQUIRED

    Multumesc mult pentru recomandare domnu Bogdan.
  7. ANTI-SKID SERVICE REQUIRED

    De cateva zile am si eu bucuria cu cele doua mesaje - DSTC, motor in regim de siguranta. Interesant ca i-mi apar mesajele dupa o interventie la turbo pe care am reconditionat-o si am inlocuit filtre, ulei etc. Daca fortez putin masina i-mi apare mesajul cu DSTC-ul insotit instantaneu de cel privind functionarea in regim de siguranta masina refuzand sa se tureze. Dupa o stationare de cateva minute mesajul privind DSTC-ul dispare dar ramane cel privind randamentul scazut al motorului. Mentionez ca dupa interventia la turbo am facut o tura scurta cu masina, inainte sa plec de la mecanic si a fost in regula, doar ca facand o ultima inspectie mecanicul a observat ca uitase sa cupleze fisa la ventilator, pe care a cuplat-o si am plecat cu masina. Aparandu-mi mesajele de eroare am fost la un tip care se ocupa cu diagnoze la mine in oras (C. Turzii), dar care pentru volvo nu are programul complet. Acesta mi-a spus ca problema pleaca de la DSTC dar nu poate sa determine cu exactitate cauza recomandandu-mi sa fac o diagnoza completa. Ma puteti ajuta cu o idee si o indrumare pentru diagnoza in zona Clujului?
  8. Inlocuire filtru carter

    Totusi am sa-l achizitionez pentru linistea mea, mai ales ca de la un magazin m-a sunat spanandu-mi ca l-a gasit la 540 lei.
  9. Inlocuire filtru carter

    Din cate am inteles, capacul de la motor (tacheti) are incorporat si filtrul carter. Cei de la turbocenter spuneau, ieri, ca de regula acesta ar trebui inlouit la 50-60000 km, dar prea putini fac asta, fapt ce are efecte negative asupra functionarii turbosuflantei. De cateva minute am sunat la Volvo Cluj si surpriza, capac motor cu filtru carter 2200 lei.
  10. Salut, sunt mai nou pe forum si cred ca nu a fost dezbatut acest subiect. Am reconditionat turbosuflanta (s40, 1,6d, 2007, 154000), intradevar avea joc mare axul si dupa ce mi-a desfacut-o, in fata mea, meseriasu de la turbocenter mi-a aratat ca palele erau stirbite in urma frecarii in carcasa. Acum dupa reconditionare mi sa recomandat sa schimb uleiul si filtrele (ulei, aer) sa dau jos si sa curat baia de ulei si sa inlocuiesc filtru carter. Aici este problema, filtrul l-am gasit la un singur magazin (din doua existente in orasul meu) si m-am crucit -1050 lei si mi-l aduce in 3-4 zile. Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de unde pot gasi filtru carter la un pret mai rezonabil? Oricum vreau sa dau o fuga si pana la Cluj la reprezentanta sa vad daca au pe stoc la un pret mai bun, dar ma indoiesc sa am noroc.
  11. turbina

    Buna, am si eu o rugaminte la tine, dupa ce am citit cateva raspunsuri postate de tine vizavi de divrse probleme. De cateva zile am un suierat la motor, s40, 1,6d, 2007, 150000km, drept pentru care am consultat doi mecanici si ambii mi-au spus ca am joc radial la axul turbinei si ca acesta atinge carcasa. Nu mai circul cu masina pana nu rezolv problema insa as vrea o recomandare. Am sunat la diverse firme care reconditioneaza turbine iar unii mi-au spus ca la astea cu geometrie variabila daca are joc axul nu pot fi reconditionate. Totodata la o firma din Brasov mi sa spus ca fac reconditionarea avand ceva kit de reparatie pentru turbine. Ce parere ai te rog si de asemenea spune-mi daca recomanzi si inlocuirea uleiului la motor respectiv filtru, pe care le-am inlocuit de curand si am rulat in jur de 500km.
  12. turbina

    Mai ai turbina, daca da la ce pret? A mea are joc mare si fluiera. Mecanicu a spus ca pot sa o reconditionez sau sa o inlocuiesc.
  13. Turbina S40 1.6D 2005 Euro3

    Ai rezolvat ceva cu problema ta, daca da ce a fost pana la urma si cum ai rezolvat-o?
  14. Turbina S40 1.6D 2005 Euro3

    De doua zile a aparut un sunet metalic sesizabil de pe la 1400 ture. Astazi am fost la mecanic si mi-a aratat ca are joc radial, relativ mare si ca trebuie sa schimb turbo sau sa o reconditionez. Chiar mi-a recomandat un atelier specializat in Brasov, unde cu aprox. 1300lei se rezolva problema. Indiferent ce vo face mi-a recomandat sa las masina pe dreapta sa am vreo bucurie.
  15. Ce sa fie

    Nu am probleme de accelerare, cand o talpalesc tasneste, insa in vitezele 1, 2, in mers apropiat de ralanti (turatie undeva la 1200) smunceste parca ar fi o daciuca ce merge in trei bujii. De doua saptamani am schimbat toate filtrele plus Castrol Edge 5w30. Carburant iau de la Petrom si uneori Mol/OMV. Problema nu cred ca ar fi de la carburant pt. ca am avut, pana de curand, un Focus II, acelasi motor cu s40, doar ca era 1,6tdci dar de 90 CP, pe care-l alimentam preponderent din Petrom si in 4 ani si 90K, a mers mai mult decat bine. Asta a fost de fapt si motivul principal pt. care am ales s40 in loc de octavia, cunoscand motorul si sasiul + design si marca.