lucianmarius

Membru
  • Content count

    71
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lucianmarius

  1. Salutari tuturor! Deoarece este o problema de interes comun si nu am gasit un forum concentrat pe asta, propun sa ne scrie aici persoanele ce au anulat DPF (fizic si din soft) ce au parcurs cel putin 10.000 km dupa operatie. Pareri, probleme ulterioare, recomandari de service-uri de eliminare, etc. Multumesc anticipat!
  2. Buna seara! Am din mai 2012 masina din semnatura si as dori sa ii aduc cateva imbunatatiri. Nu am mai avut volvo de aceea as aprecia ca cei mai vechi sa imi dea cateva sfaturi. Masina s-a cumparat la 108.000 KM. Am facut distributia, schimbat ulei, filtre si discuri+placute fata. Acum sunt cateva lucruri ce vreau sa le rezolv si nu stiu de unde sa le apuc. 1) De unde va cumparati piesele? 2) Ce ulei folositi? Este ok Castrol 5W30 507.00? 3) La ce intervale faceti revizia? 4) Masina mea are filtru de particule? Daca da trebuie sa ii completez ceva aditiv? (am acum 120.000 km cu ea) 5) La relanti, simt o data la 8-12 secunde o trepidatie foarte greu sesizabila, este normal asa ceva? 6) Ambreiajul este tare comparativ cu alte masini (Skoda octavia, C220 CDI, Golf 5 GTI) e normal? 7) Masina la rece proneste in 2-3 secunde (undeva sub -2 grade) iar in rest porneste instant. Pot fi bujiile? Usa torpedou are rupta una din urechiusele ce o tine inchisa, aceasta urechiusa a intrat inauntru usii facand zgomot. Ma poate cineva ajuta sa o inlocuiesc? (la service mi-au cerut 450 ron) Va multumesc anticipat si apreciez si raspunsuri la 1-2 intrebari , nu neaparat la toate. Toate cele bune si sa va bucurati de Volvo-urile voastre.
  3. Deoarece e prima hidramata ce o am, la plecarea de pe loc, in momentul in care stau pe D cu frana pusa, apoi calc foarte rapid acceleratia, este normal sa nu creasca liniar turatia? Comportamentul este urmatorul, urca pana la 1300 rpm, sta aprox 0.5 secunde fara sa accelereze, apoi continua cresterea turatiei, apoi schimba in jur de 1800 rpm in a 2-a. Daca apas S-ul de pe cutie nu se reproduce acest comportament. Daca accelerez liniar si nu calc pedala brusc, nu se reproduce. Daca nu accelerez brusc in 2 secunde dupa ce am luat piciorul de pe frana, nu se reproduce (daca masina a inceput sa mearga) Asta e comportament normal de hidramata?
  4. Cauciucuri Iarna

    Singurul contact al masinii cu asfaltul sunt anvelopele deci...ar trebui sa fie cele mai importante dintr-o masina nu? Eu am avut un accident dauna totala cu S40 din cauza anvelopelor de proasta calitate. Noroc ca am fost in volvo ca altfel nu stiu ce se intampla. Acum am luat pe masina actuala Continental ContiWinterContact TS 830 225/55/R17 777 lei bucata. Nu le-am testat inca pe zapada dar sunt foarte moi si confortabile. Pe asfalt se misca exemplar. Intr-adevar condusul prudent este cel mai bun. La mine s-a intamplat o situatie limita. Noapte, pod, ploaie, trafic,viraj 90 grade, o masina de pe contrasens a intrat in depasire la limita, soferul masinii din fata mea s-a speriat si s-a infipt in frana, oprindu-se de tot. Vizibilitatea in curba~ 15 metri. In situatii din astea mi-as fi dorit sa am anvelope premium si nu saraciile de Hankook de 4 ani cu care am luat masina. Am zis ca e februarie , ca iau la anul altele mai bune, si tot asa. Nu a mai apucat masina anul. Bine ca am apucat eu.
  5. Ambreiaj-radio

    Foarte tare post-ul. Am mai vazut un post pe un forum 'bag masina pe liber ridic piciorul de pe ambreiaj si masina merge in spate" . Din exterior suna amuzant tare. @Vlad209, nu te supara pe mine , bafta la rezolvat problema dar chiar a fost tare. Mi-ai facut seara!
  6. problema cutie viteze automata xc90

    Voi unde schimbati uleiul de cutie? E ceva greu, ceva special de facut? E scump? De unde luati uleiul?
  7. ABS - nu functioneaza?

    Buna ziua! Am observat de cateva zile ca ABS-ul nu intra oricat de tare as frana. Cand pun contactul se aprinde martorul ABS si dispare dupa 3 secunde si nu se mai aprinde deloc orice i-as face. Am incercat pe zapada, pe uscat, nimic, nu se activeaza de nici o culoare. Nu am avut in bord niciodata nici un martor aprins anormal. Am schimbat discurile si placutele de frana pe fata, sunt ATE sunt noi. Poate are cineva idei...
  8. problema cutie viteze automata xc90

    Buna seara! Rugaminte mare daca ma puteti ajuta. Am incercat si pe forum al Citroen dar nu prea sunt profesionisti ca si aici! Pe C5 2.0hdi am cutie Aisin AW TF 80 SC - 6 trepte. Din ce vad, este aceeasi cutie cu cea de pe Volvo XC90. In carte scrie clar, nu se face revizia. Masina are 110.000 km la bord dar e importata, ceea ce nu cred ca i s-a facut revizie la cutie. parerea voastra, sa schimb sau nu uleiul in ea? A schimbat cineva uleiul la cutie si avut dupa probleme? Daca operatiunea se face bine, exista sanse ca doar din motive mecanice sa fie mai rau? Dar mai bine? p.s. masina merge bine, schimba in regula doar ca vreau sa utilizez mai des pe sport si de asta ma gandeam sa ii schimb uleiul inainte! Multumesc de intelegere si imi pare rau ca postez aici dar nu am momentan alta solutie.
  9. Cumpar s40?

    Idea ca pica piesa x si y nu m-ar ingrijora! Am avut pana acum 3 masini sh le-am verificat bine dar la fiecare era cate o probelma sau mai multe nedetectabile la cumparare. Cine vinde auto nu mai o intretine perfect in ultima perioada! Eu am avut c4 2009 sh 1.6hdi cu filtru infundat, cost remediere 350 eur(eliminare) - cu lexia si pe drum nu s-a vazut nimic la test! Volvo s40 2.0d 2007 pb cu pornirea(bateria) discuri si placute frana, posibil ambreiaj sau volanta! De astea stiam, a fost targ bun 8400 eur anul trecut! C5 2009 pb cu regulator presiune macara geam radiator clima! Rezolvate cu 700 eur toate! Experienta mea mi-a zis ca la masina sh sa ai de-oparte 500-1000 eur pt eventuale chestii. Sfatul meu, fa niste test drive-uri cu masini si vezi ce iti place! Recomand mondeo, superb si c5 hydractiv3+! Le gasesti bine la 10-12 mii iti raman si bani de o mazlina! C class e misto 2008, sau e class dar te incadrezi la modelul anterior! 318d iarasi ar merge neaparat 2009+ dar nimic spectaculos! Ar mai fi a6 dar nu stiu nimic de el!
  10. Ramas bun...momentan

    Buna seara! Va anunt cu regret ca am parasit grupul posesoril de Volvo! Am avut un accident, din fericire Volvo s-a descurcat onorabil. Accidentul a fost in spate cu un Jeep, nu mi-am zgariat nici o unghie nici eu nici cei 2 pasageri. Pentru cine se intreaba inca daca volvo e sigur, ii confirm. Masina a fost declarata dauna totala si am recuperat banii de la asigurare. Am sa pun poze cu inlocuitoarea. Toate cele bune si drumuri bune!!! Si poze cu frumoasa! Prietena inca nu s-a acomodat cu inlocuitoarea, tot de volvo imi zice!
  11. Anulare DPF - jurnale de bord

    Misto forum aveti voi aici! Pe Citroen club nici in zi de azi nu exista nici un raspuns. Toate cele bune!
  12. Anulare DPF - jurnale de bord

    Mersi! Dupa ce rezolv cu regulatorul de presiune care baga prea multa presiune din cand in cand, timp de 5 secunde, o sa vad daca mai face pb filtru de particule. Masina are 100.000 km, ar trebui sa mai tina.
  13. Anulare DPF - jurnale de bord

    M-am grabit, era regulatorul de presiune de la pompa de inalta. Filtrul nu avea probleme. Toate cele bune!
  14. Anulare DPF - jurnale de bord

    Auto are 136 cp, exact cum am avut pe volvo s40 2.0d. Pe forum la peugeot m-am uitat dar am scris aici dintr-un singur motiv! Pe forum la peugeot nu conteaza ce rau merge masina , tot buna e ca e peugeot, imi plac parerile obiective. Pe s40 nu aveam dpf si rupea motorul, asta merge la fel de bine dar cand se activeaza filtrul imi vine sa o arunc!
  15. Am avut, 2007, model summum, l-am accident, s-a vandut epava, s-a reparat. Dupa ce s-a reparat, detinatorul s-a hotarat sa o pastreze pt familia sa! revin cu pareri dupa un trimestru de condus alta masina, sunt puncte de care mi-e dor de s40 dar si puncte ce le avea slabe. Daca cauti masina buna si gasesti 2.0D ia-l cu incredere. Am trecut pe Citroen C5 hydractiv3+ automat 2.0d (acelasi motor). Eu nu am gasit ca as fi luat alt volvo. Actualul c5: Masina are in plus: 2 ani mai tanara mai mult spatiu mai stabila in curbe cand dezactivez pernele de aer mai confortabila cand activez pernele de aer mai bine inchegata si antifonata la interior combinatia dintre cutie automata, suspensia autoreglabila, senzori de ploaie si lumini fac masina foarte usor de condus si confortabila masina are in minus cate-odata vrei o suspensie clasica asa stabila ca pe volvo cate-odata vrei o masina mai mica si mai agila (are 300 kg mai mult ca volvo) scaunele desi mai mari nu se compara cu cele de pe volvo la drum lung consumul cu 2 L/100km mai mult in oras Una peste alta Volvo S40 ramane o masina imbatabila entry premium pentru pretul ce il cere dar minim 2l Diesel. As cumpara-o oricand din nou! Toate cele bune detinatorilor de Volvo
  16. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    la banii astia nu prea se mai merita C5, nici S80. Cand ai bani de Audi6/BMW5/Mercedes E class e simpla decizia. Cutia facuta de Aisin de pe S80 si C5, desi fiabila nu este performanta, simt si pe masina mea! Opinie:)
  17. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    Pai de unde...C5 pret lista 30.000 eur, s80, 50.000 sau mai mult la aceleasi dotari. Eu am facut o comparatie normala ca pret, s40, citroen c5. Important e un lucru. Ai 9000-10.000 eur, vrei compacta, IA-TI S40 2.0d Eu n-am gasit o complacta mai potrivita in banii astia! Asta e opinia mea!
  18. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    Suntem ca la clasa 1-a. Ba e mai stabila ba nu e mai stabila. Ia-ti si te convingi! Diferenta se face la viteze peste 80KMH, Pana acolo volvo s40 pare mai stabila.
  19. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    este mai stabila dar o simti cand lucreaza.
  20. Ramas bun...momentan

    Franele de la masina mea prind exponential, adica apasam frana , nu prindeam mai deloc, apoi din ce in ce mai tare. Asta am obs dupa ce m-am dat cu saab-ul si apoi cu c5-ul meu!
  21. Ramas bun...momentan

    In sfarsit am reusit sa-mi dau semana de ce am avut accidentul dupa ce m-am dat cu un saab 9-3.
  22. Ramas bun...momentan

    Probabil nici nu am rabdarea si cunostintele necesare sa separ informatiile reale de pareri. Despre mecanic, am mers pe o recomandare a fratelui meu, un mecanic ce a lucrat la VW ce si-a facut echipa si service personal recrutat unul de la Peugeot, unul de la nu stiu unde, ideea e ca baietii lucreaza bine, cu documentatie. Ex: am fost la reprezentanta la Citroen sa schimb burdufe planetara si mi-au zis ca se schimba cu pivot+rulment si ca va curge ulei din cutie, si altele si altele pe cand la mecanicul meu nu s-a intamplat nimic din asta dar a fost manopera mai mare cu 30 ron. Cred ca sunt mecanici buni si la noi in tara dar sunt scumi si sunt doar cei ce lucreaza pentru ei, pentru businessul lor si nu cei angajati ce lucreaza pentru altii.
  23. Ramas bun...momentan

    Cand am avut Citroen C4 nu am stat pe forum, cand am avut volvo am vizitat un an forumul si a fost cam degeaba pentru mine. Acum cu noua masina la fiecare problema ma duc la mecanic si punct. Parerile valoreaza 0 lei, informatiile sunt importante.
  24. Ramas bun...momentan

    CORECT!!! Putini se gandesc sa plateasca pentru siguranta si la un moment dat chiar platesc pentru ea dar nu cu bani din pacate pentru unii. Aici tot respectul Volvo, ne-a protejat formidabil, masina varza noi nimic.
  25. Upgrade masina - Volvo s40 2.0D + 5.000 euro

    Corect, deja nu mai e discutie despre volvo.