flobv

Membru
  • Content count

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by flobv

  1. Achizitie XC70

    Salut! Ti-ai format o impresie gresita asupra faptului ca eu caut chilipiruri ! Mai spun odata , nu caut masina superdotata la pret de nimic !  Iar la 16-18.000 euro , exista masini mai echipate (navigatie , faruri xenon ). In ce priveste masinuta ta ....., ma las in mina destinului, norocului sau ghinionului care-l voi avea ! Numai bine !
  2. Achizitie XC70

     astea`s pere ! Oare 20.000 de euro se fac atat de usor ? Sa inteleg ca sunt cativa firfirei , ii primesti rest de la aprozar.  Ei bine pentru mine nu ! Muncesc de-mi sar ochii pentru fiecare leut. Din punctul meu de vedere , fiecare isi alege masina pe care o doreste. Semnalasem in acel post de mai sus cum samsarul te fura pe fata. Si da , acea masina este mai ieftina ca-n Germania ! De aceea ridica semne de intrebare !
  3. Cutie automata - cum procedam?

    Multumesc , acum ma documentez !
  4. Cutie automata - cum procedam?

    Daca nu ma insel , inseamna accelerarea brusca pana la podea ?
  5. Cutie automata - cum procedam?

    Hopa ! " kickdown  " ce inseamna ? Am cautat rapid pe net dar nu prea am inteles ?  
  6. Cutie automata - cum procedam?

    Atunci , inseamna ca pe "M" neaparat trebuie folosit "+" ca sa nu o lasi sa schimbe ea la 4000-4500 de ture. Asa cred ca se face si in momentul unei depasiri ! Corect?
  7. Cutie automata - cum procedam?

    Deci , atunci cand este comutata in M motorul se tureaza altfel decat in D ?
  8. Cutie automata - cum procedam?

    Exista cu siguranta , am coleg cu xc60 , luat anul trecut si in momentul cand comuta pe manual (S) motorul se tureaza si masina are alt comportament.
  9. Cutie automata - cum procedam?

    Salut ! Ca sa nu mai deschid alt topic am sa scriu si eu tot aici.  Vreau sa intreb posesorii Volvo cu transmisie automata daca atunci cand este comutata pe manual , deci usor dreapta , ea intra in modul sport ? Intreb pentru ca nu este inscriptionat S-ul la nici o cutie automata din 2010- 2013 si nu ca as fi eu mare sportiv , am trecut de acea perioada, dar te poate ajuta la o depasire. Si ca tot am adus vorba despre depasiri , voi cum procedati cand trebuie sa-ti iei demaraj ? Nu am condus niciodata o automata si de asta intreb !
  10. Achizitie XC70

    Pai am scris in postare ca am sa merg dupa una de genul asta , nu ca merg dupa ea !
  11. Achizitie XC70

    Multumesc Cristi ! Am povestit la telefon despre aceasta problema ! Nu prea am timp la dispozitie sa stau si sa caut pe afara si sa ma mut dintr-un park in altul , cum poate ai avut tu . Nu toti sunt dispusi sa-ti dea cheile masinii si sa o testezi cat vrei tu asa ca nu stiu ce sa zic ! Ce am postat eu este un exemplu , trebuie sa fac cateva compromisuri si daca o fi sa am ghinion sa gasesc una cu automata imi asum raspunderea ! Si @BogdanST , a luat una tot din Volvo Selekt si a postat ca are probleme cu cutia automata, insa dupa reactualizare de soft zicea ca nu mai are probleme. Acum o sa vedem in timp , am inteles ca la 2-3 luni de la resoftare , apar problemele ! ...... Nu stiu ce sa zic ....Am cochetat de-a lungul timpului cu mai multe marci ( japoneze si germane ) insa XC70 imi place cel mai mult. In plus pe strazi vezi numai BMW si AUDI  , rar vezi cate un VOLVO care atunci cand apare parca iti da alta viziune ! Asta e parerea mea !
  12. Achizitie XC70

    Bogdane , cred ca amesteci merele cu perele ! Poate ne intalnim odata la o cafea si vb. mai multe ! Sunt multe posturi in acest forum unde te contrazici rau , dar asta este alta problema ! Ce am semnalat eu este faptul ca esti furat pe fata ! Aceeasi masina data de la un samsar la altul cu alt VIN si alti Km 100% reali ! Cum ar fi sa auzi la telefon atunci cand ceri seria si iti spune ca da` dom`le masina are 198000 Km nu are 132000 cat este afisat in anunt! Si dupa aia o verific in Germania si are 238000 de Km ? Eu nu caut 'mocangeala', asta asa sa folosesc niste termeni mai plastici , pentru ca sunt dispus sa folosesc cam 20.000 E , care nu stiu cum suna pentru altii dar sunt ceva banuti ! mai ales pentru o masina SH. Daca stau si ma gandesc cate Loganuri noi cumpar cu acesti bani ? Unde ajung cu VOLVO ajung si cu Loganul nu-i asa ? Si e si mai ieftin la intretinere ! Deci , despre ce vorbim noi ?  Eu am de gand sa vand una din masinile din semnatura si nu am sa modific KM din bord . Acum are 228.000 KM si masina merge perfect si as putea sa o tin mult si bine dar VREAU ALTCEVA mai nouta! Am sa merg dupa una de genul asta : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=220327639&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&grossPrice=true&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&emissionsSticker=EMISSIONSSTICKER_GREEN&emissionClass=EURO5&fuels=DIESEL&export=NO_EXPORT&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&maxFirstRegistrationDate=2015-12-31&maxPowerAsArray=184&maxPowerAsArray=KW&minMileage=5000&maxMileage=200000&minPrice=500&maxPrice=20000&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=36&pageNumber=1
  13. O planetara ......?
  14. Achizitie XC70

    Ca sa nu mai zic ca are alt VIN decat cel primit de mine de la primul propietar !
  15. Achizitie XC70

    Salut si LA MULTI ANI tuturor ! Va mai aduceti aminte de acest anunt , ce-l postasem eu cu 2 pagini in urma ? http://autovit.ro/anunt/volvo-xc-70-ID7GfAWd.html#0ea22600c4;promoted Iata-l actualizat la alt samsar  , de data asta din Pitesti ,si astfel indoielile mele s-au adeverit: http://autovit.ro/anunt/volvo-xc-70-ID7GfSzD.html#0ea22600c4 Acum cu Km 100% reali , dupa ce am vb la telefon cu primul propietar si mi-a zis ca masina are 198.000 KM Bai frate ! Ce-i cu lumea asta ! Sa te-ntepe pe orice cale ! Vb unui cunoscut de pe forum , masina aia are linistit 230.000 de KM.
  16. Foarte tare ! Am ras cu lacrimi de faza cu electrica ! Maine i-o vand colegului ! Iar cu facebook ai mare dreptate ! In concluzie nu mai cititi forumurile ca va ingroziti !
  17. Bai fratilor ! Ma bagati in toti sperietii ! Ce mama aluia cu coarne (nu-l pomenesc mai ales acu` de Craciun ) , cu ce masina trebuie sa iesi din tara ? Citesc forumul asta din scoarta-n scoarta si cum inaintez si mai deschid cate un topic ma ingrozesc! Sunt mai activ pe XC70 , este modelul care imi place foarte mult si as vrea sa-l cumpar dar ....ma ingrozesc ce citesc despre VOLVO. Am un coleg care are un XC60 de 2-3 luni si mi-a zis ca i s-a intamplat de 2 ori pina acum sa i se taie curentul de tot pentru cateva secunde dupa care si-a revenit subit masina. Are 10.000 km cu ea si in rest ....nici nu stiu ce sa-l mai intreb la cate probleme vad ca apar ! Doamne fereste ! Poate trebuie stropit forumul cu ceva aghiasma sa mai dispara belele de la apartinatori ! Sa auzim de bine !   
  18. Achizitie XC70

    FERICITE!
  19. Achizitie XC70

    SARBATORI FERCITE TUTUROR ! Sa auzim de bine !
  20. Achizitie XC70

    Si atunci , pentru o familie cu 2 copii si iesiri in natura cu cortul sau poate o rulota ce recomanzi Bogdane?
  21. Achizitie XC70

    Intre timp am aflat si e vorba de cureaua zimtata,ce invarte alternatorul , aerul conditionat si pompa de apa, asa-i ? Cam la cat timp, kilometri, trebuie schimbata ? Nu face parte din kit-ul de distributie ? Multumesc Cristi , cred ca am postat imediat dupa tine !
  22. Achizitie XC70

    Ce-i aia auxiliara ?  Scuze dar nu ma pricep !
  23. Achizitie XC70

    Eu nu am zis ca nu sunt uzate discurile , mi-a spus si mie mecanicul ca la urmatoarea revizie sa am in calcul si schimbarea discurilor . Si da , am 226.000 de Km si nu am schimbat niciodata discurile iar in ce privesc bratele si tot asamblul de directie nu am schimbat decat pivotii. Se prea poate ca bucsele sa aiba cauciucul cu fisuri , insa daca nu am nici un zgomot , bataie pe nicaieri eu nu am considerat ca trebuie sa merg sa le schimb , iar mecanicul meu nici atat. Daca nu as fi tinut la masina probabil ca nu ma tinea atat , mai ales ca si eu am urechea destul de fina si nu las sa treaca o zi daca aud o bataie pe undeva.  In ce priveste factura de 10.000 de lei , am sa va spun o experienta traita de mine la TESS Brasov cu masina care am avut-o inaintea celei din prezent si la care aveam de schimbat volanta dubla. Se intampla in 2006, cand 1 euro = 3,6-3,7 lei si cei de acolo mi-au spus ca ma costa 2000 de lei numai volanta plus inca nu stiu cat manopera. Am cateva cunostinte in Germania si i-am rugat sa se intereseze pe acolo cat m-ar costa o volanta dubla. Rezultatul a fost ca am cumparat kit de ambreiaj SACHS ( nu stiu daca am scris bine ) de la o reprezentanta din Germania de linga Munchen cu 500 de euro. Acel kit cuprindea volanta dubla , placa de presiune , disc de ambreiaj si rulment de presiune si mi-au spus ca nu se vinde separat pe niciunde. Deci , concluzia mea a fost ca respectivii de la Tess au fost cam.... si cumparau kitul cu ~ 1500-1600 de lei iar mie imi vindeau numai volanta cu 2000 de lei. Am ales sa schimb tot kit-ul in garaj la mecanicul care-l am si acum ( de 10 ani ) si am fost super multumit intotdeauna. Fiecare isi alege locul si mecanicul la care merge , asa ca nu putem discuta de preturi batute in cuie. E ca si la doctor , ca tot sunt in domeniu .... ! Un medic primar te opereaza la fel ca si un profesor dr. dar preturile sunt altele... Sper sa nu fi suparat pe nimeni , pentru ca nu am aceasta intentie !  Numai bine !
  24. Achizitie XC70

      Drumurile din Bucuresti isi spun cuvantul iar in privinta discurilor , parerea mea e ca sunt 2 variante :  - stilul de condus - indicatiile mecanicului.      
  25. Achizitie XC70

     Mi-au mai revenit putin sentimentele acasa , dupa cele citite mai sus. De 2 zile eram naucit , aseara ma uitam pe mobile.de dupa Passat , iar pe youtube urmaream filmulete cu xc70 si vedeam cum imi pleaca speranta incet , incet.  Sunt constient de reparatiile ce intervin la o masina( bucse , placute , discuri , schimburi de ulei, s.a.m.d) si automat cand te ridici la o clasa superioara cresc si preturile , insa odata cu acestea si pretentiile cumparatorilor. Ma refer totusi la o fiabilitate mai ridicata , ma gandesc ca la gama premium nu cresc doar preturile de achizitie ci si calitatea pieselor. Din cate am auzit la VOLVO nu prea sunt piese after market , de aici si preturile mai ridicate la orice piesa , costuri pe care mi le asum .   Sper sa nu fiu inteles gresit ,dar toate temerile mele erau legate de faptul ca detinind o masina de aprox. 11 ani la care eu nu am schimbat discurile de frana originale si am 226.000 KM , nu am schimbat o bucsa , nu am schimbat planetara , nu am schimbat amortizoare , si alte multe piese auxiliare motorului , ma indrept spre o marca de masina care este intr-o clasa superioara si mai tanara bine (2011-2012),si pune probleme de ordinul sutelor si poate chiar miilor de euro anual. Nu zic, sunt si cazuri cand, se intampla asa ceva ,sa ai ghinion si sa semnezi condica la reprezentanta o data pe luna cu diverse probleme, am exemple clare a unor colegi care cu masini noi au probleme majore. Dar este acea farama de speranta care zice ca poate eu nu voi avea acel ghinion .  Ma mai documentez si voi reveni cu diverse intrebari ! Va multumesc pentru intelegere si rabdare ! Numai bine !