ironman_toteu

Membru
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About ironman_toteu

  • Rank
    Nou venit
  1. Probleme stergatoare V50

    Ziceam si eu. Apropo, daca lichid de vara iarna e clar ca nu e bine, lichid de iarna vara cum e? Are ceva? Si nu stiu daca "fiert" e ok, poate doar incalzit, dar sa nu ajunga la fierbere? Prin fierbere se degaja/evapora chestii... vezi sa nu ametesti sau sa ramai doar cu apa, depinde ce varianta fierbi.
  2. Probleme stergatoare V50

    O fi tarziu daca ai plecat deja la drum, dar ma gandeam, in functie si de cat lichid mai ai in rezervor sa completezi maxim cu lichid de iarna, poate lupta dintre ele va fi castigata de lichidul de iarna, si se dezgheata si celalalt. Asta in rezervor. In conducte, poate doar daca incalzesti bine bine masina. Da-i clima la maxim, si las-o vreo ora pornita. Eu era s-o patesc de asemenea, dar mi s-a terminat cel de vara chiar cu cateva zile inainte sa dea inghetul, si am bagat de iarna cu vreo zi inainte de vina gerul. Am o sticla plina cu portbagaj, cu lichid de vara, si e bocna. 
  3. Multumesc de raspunsuri. Azi am avut ocazia sa revad dambul cu pricina, si studiindu-l asa rapid cred ca de fapt "frecatura" a avut loc mai in spate fata de cum am spus eu initial si anume cam in a doua treime a masinii, si nu in prima. Dupa raspunsurile de pana acum cred ca tot nu are importanta, dar am zis sa mentionez si aspectul asta, in caz de nevoie. 
  4. Interval revizie

    Da stiu. Scuze pt asta, dar aveam netu limitat atunci, trebuia sa ma misc repede, n-aveam timp sa resetez, si am bagat contu de facebook rapid, care si ala e dummy, dar mi-a folosit de data asta. cand ma intorc, revin la "setarile initiale", deocamdata e mai "comod" asa. Revenind la intrebarea initiala, o sa ma documentez in legatura cu meniul acela ascuns, am mai auzit de el. Dar totusi, are vreo importanta numarul de ore de functionare? in sensul ca daca mergi 12 ore cu masina, si faci sa zicem 1000km, aia conteaza. Dar daca tii masina pe loc, mergi 0 km, dar motorul functioneaza 12 ore, are vreo importanta pe undeva/la ceva?
  5. Interval revizie

    Merci! Apropo de ore de functionare, ma framanta o intrebare de ceva vreme. Avem numarul de km in bord, reali sau nu, dar sunt acolo, insa as fi curios daca se pot afla orele de functionare ale unui motor, pt ca sunt multe multe ore in care masina sta pe loc iar motorul functioneaza, si daca acest numar de ore are vreo importanta, la fel cum are numarul de kilometri parcursi.
  6. Interval revizie

    Salutare. Azi mi-a aparut mesajul "Termin buchen fur wartung" in bord, si din documentarea facuta am inteles ca inseamna ca a venit timpul unei revizii, desi eu o asteptam mai incolo, peste inca vreo 5-6 mii de km. Cum mai am de facut inca vreo 1000 km, plus minus cateva zeci/sute, pana sa ajung acasa, plecat in vacanta fiind, as dori sa stiu daca afecteaza cu ceva si pe undeva faptul ca nu o duc chiar acum la revizie, ci mai dureaza cateva zile, saptamani / ~1000 km. E un Volvo V50 2.0D 2009, cutie automata.
  7. Salutare. Scuze daca nu e portiunea potrivita din forum, dar nu e un accident oficial ca sa scriu la sectiunea accidente, asa ca nu stiu unde sa scriu in alta parte. Poevstea sta cam asa: Am plecat in vacanta. Toate aproape bune, dupa un drum de ~678km (in afara de o piatra care mi-a ciobit parbrizul original  ). Mergand sa repar ciobitura, dintr-una in alta la iesirea dintr-o curte, trecand peste un damb urias de beton (sau asfalt, nush exact ce era dar probabil ca e acelasi lucru) pe care nu l-am estimat cum trebuie (si pe care la intrare l-am trecut fara probleme), dupa ce au trecut rotile din fata, POC, masina parca s-a prabusit din pod, am simtit o zguduitura puternica, si un zgomot infernal de metal frecandu-se de beton, si apoi s-a terminat cosmarul, am trecut si nervos peste masura am plecat mai departe.  Problema mea este ca fiind intr-un loc strain, si nu stiu unde sa ma duc sa fac o evaluare, as vrea sa stiu daca cei care cunosc "dedesubturile" unui Volvo V50 din 2009 cu cutie automata, imi pot spune ce ar fi putut avea de suferit in urma acestui eveniment, si daca trebuie musai sa caut un service ceva pt reparatii ori verificare vizuala, sau e ok si pot merge mai departe. M-am uitat eu pe sub masina, n-am vazut nimic suspect, insa nici nu ma pricep, asa ca evaluarea mea este egala cam cu zero. Dupa nefericitul eveniment masina mi se pare ca merge la fel, desi in paranoia mea post-traumatica parca aud ceva zgomote in plus. Frecusul, din cate am evaluat eu, s-a produs undeva intre rotile din fata si aproximativ jumatatea sau prima treime a masinii.   Merci de ajutor! Sper sa-mi dati vesti bune.