Guest

Ghinion ...

17 posts in this topic

Un logan pune frana brusc sa faca stanga , fara semnal , un "pejo" 208 se infige in curul lui, un "reno" se infige in curul "pejo-ului", iar danyx cand vede ca e treaba de f**ut in c*r, poooooooc io da reno-ului .....

Vinovat .....io , ....a fost prea din scurt , viteza mare nu aveam (desi dupa masina nu s-ar zice) eram la limita de a schimba a III-a , si la 30 m de semafor , dar din cauza ca era frana la blana , masina s-a lasat de bot in jos si a intrat sub reno , ....ala doar julit , eu ......o sa vedeti pozele diseara.

Victime , raniti , nu sunt , doar o foarte puternica durere in piept are Carmen din pricina centurilor , in rest doar sperieturi .

----------

Va urez multe succesuri ,.......'rati ai naibi de simpatici . wave.gif

Este inchis de mine , ....am vrut doar sa va anunt ,....s'atat.

Edited by Adriann

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buuuun , sa revin cu detalii.

In urma celor intamplate cu parere de rau va anunt ca sunt vinovat . Am fost ultimul care a lovit , iar concluzia celor de la politie a fost ca din cauza mea s-au lovit 3 masini in fata, desi eu nu cred varianta asta . Personal cred ca ei au apucat sa se loveasca intre ei , si am ajuns eu care am pus punctul pe i.

Nu aveam cum sa proiectez 2 masini , avand in vedere ca fiecare din cele doua masini din fata erau cu frana apsata . Dar e parerea mea si nu conteaza .

Sunt vinovat pt ca nu aveam RCA si asta ma costa 1000 lei + 3 viitoare procese de recuperare a daunelor.

In masina ma aflam eu si sotia , fiecare dintre noi este bine , doar sotia s-a ales cu o usoara durere de piept cauzata de centura .

Masina in acest moment este acasa , se afla in garaj . Am reusit cu ajutorul Kitrei (sau kitra cu ajutorul meu) , sa desfacem capota , sa scoatem radiatoarele si constatarea lui este ca nu ar fi foarte grav . Nu il contrazic dar nici nu il aprob, este lucrul la care tin cel mai mult si cand il vad in halul asta ma doare ...rau , si am senzatia ca nu va mai fi la fel indiferent ce voi face.

Multa fericire va urez , sa nu faceti ca mine si sa aveti grija .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Important este ca tu si sotia ta, sunteti teferi :), restul, dale-n masa, sunt fiare, se repara...

Pana in acest moment a fost doar un simplu forum, de acum consider ca suntem o familie...daca reusim sa remediem situatia, inseamna ca ne respectam pe noi insine si zic eu, ca asta da dovada de omenire si cinste.

Cred ca de aici vom incepe sa ne cunoastem si sa ne apreciem mai tare, ceea ce inseamna ca suntem familia VOLVO :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danyx fi fericit ca tu si Carmen sunteti OK .

Trebuia sa te intelegi cu respectivii sa amanati cu o zi intrevederea cu politia , timp in care tu iti faceai un rca , la rcaieftin.ro este valabil in cateva ore .

Ai 15 zile la dispozitie sa faci contestatie , nu te costa nimic , doar sa trimiti prin posta la judecatorie contestatia .

Take care .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, fiarele se indreapta, bine ca sunteti voi ok, si nu a trebuit sa ajungeti prin spitale....

Eu unul am petrecut ultima saptamana intr-unul (spital) si este una din cele mai nasoale experiente din viata mea....

Daca durerea in piept a sotiei persista, nu strica totusi o investigatie. E cel mai bine.

Nu vreau sa alarmez pe nimeni, sunt sigur ca totul e ok, insa recomand tuturor care sunt in situatia asta acelasi lucru, pentru ca am cunoscut un om care a murit la 27 de ani de septicemie din cauza unor leziuni interne minore netratate, cauzate chiar de centura, intr-un accident.

Cat despre lipsa RCA, ai gresit major. Foarte bine ca (,) constientizezi asta, si pe viitor vei evita sa mai ajungi in aceasta postura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuia sa te intelegi cu respectivii sa amanati cu o zi intrevederea cu politia , timp in care tu iti faceai un rca , la rcaieftin.ro este valabil in cateva ore .

NU mai sfatuiti oamenii sa-si faca RCA-ul retroactiv!!Orice societate de asigurari cu oameni cat de cat priceputi investigheaza toate evenimentele rutiere survenite la o zi,doua,trei dupa intrarea in vigoare a Rca-ului.Se verifica in primul rand continuitatea politei in baza de date Cedam si,daca masina respectiva nu apare cu rca valabil anterior datei evenimentului,deja apar suspiciuni.Se cauta martori,se fac cercetari cu antifrauda si poti ajunge la chestii destul de urate.E foarte bine sa ai RCA,si atat.

Scuze de offtopic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e niciun off topic And. RCA -ul este obligatoriu si in astfel de cazuri intelegem mult mai bine si de ce e obligatoriu. In ce priveste posibilitatea de a minti in legatura cu asta, este exclus si nu sfatuiesc nici eu pe nimeni sa o faca vreodata. Prietenul nostru a comis-o si chiar daca a facut asta, iar noi o sa-l certam, mai dureros decat se cearta el insusi post factum, ramâne tot prietenul nostru. Sa nu uitam vorba romaneasca" Prietenul, la nevoie se cunoaste !".

In ce priveste dinamica accidentului, cred ca ar trebui consultat un avocat si deschisa o contestatie, cata vreme Danyx considera ca nu el a determinat toate ciocnirile. Mai rau decat e acum, nu are ce sa fie, caci inteleg ca in acest moment e declarat singurul vinovat. Si mie imi e greu sa cred el a lovit primul. Sa va povestesc un caz din experienta proprie : In urma cu vreo 7 ani, veneam dinspre Ploiesti si ajunsesem in dreptul complexului Prisma din Balotesti. Erau trei benzi : prima din dreapta era o preselectare pentru a putea face la dreapta, dupa complex, pe cea de-a doau veneam eu, cu masina in fata si cu o alta in spate, iar pe banda trei, tocmai se apropia o masina cu o viteza mai mare. Eram intr-un Cielo, cu mama, sotia si copilul in varsta de trei ani. In dreptul complexului Prisma,la circa 60 de km. pe ora ) masina din fata ( a unei firmei de asigurari ), da semnal dreapta si incetineste brusc, pana la oprire, pastrand banda doi. Pur si simplu a vrut sa opreasca in dreptul unui paznic de la Prisma, sa-l intrebe pe unde e intrarea ! Banda unu, libera. Am de ales mai multe variante in cateva sutimi de secunda:

1.- Sa evit prin trecerea pe banda din stanga. Ma uit in oglinda, vad unul care vine tare si renunt la idee;

2.- Sa evit prin trecerea pe banda din dreapta. Nu sunt pregatit pentru o astfel de varianta, asa ca nu ma uit in oglinda din dreapta si nu iau in calcul varianta ;

3.- Sa franez, desi e destul de tarziu, avand in vedere ca atunci cand masina din fata a dat semnal dreapta si mai era o banda libera in dreapta, am crezut ca va parasi banda doi, pe care veneam si eu, la o distanta rezonabila.

Creierul, mai rapid decat orice procesor Intel, decide sa franez. Apas frana ( Cielo nu excela la acest capitol ) progresiv, marind forta, fara insa a bloca rotile si reusesc sa opresc cu emotii la circa 40-50 de cm. de masina din fata. Aud scartait de frane dar nu e momentul sa ma minunez, caci eu nu franez cu scart. Opresc, dau sa injur pe soferul din fata, dar cuvintele mi se opresc in gat, caci ma pomenesc proiectat cu capul in tetiera, apoi in oglinda retrovizoare, fiind lovit de o Dacie 1300 din spate foarte tare. Evident, ma impinge in masina din fata, careia, ii indoiesc un pic bara si o deplasez maxim 30 de cm. Cel din spate avea circa 50 de km. la ora cand ne-a lovit, dupa spusele lui. Masina lui facuta praf, nu mai pornea, era varza, a luat-o cu platfoma si am inteles ca a ajuns la fiare vechi. Mi-e greu sa cred ca daca mai era o masina in fata celei oprite prost in fata mea, ar fi apucat sa fie lovita. Masina mea a avut doar bara spate de inlocuit si ceva julituri la bara fata. Ma rog, mai grav a fost ca sotia mea a stat doua saptamani cu guler cervical si a vut luni de zile mari dureri de cap. A facut tomografii, noroc ca totul s-a rezolvat, cu timpul.

In ce priveste vinovatii, au fost scosi prima masina si cea de-a treia, Deci, se poate.

Daca la un accident de genul asta, la sosea, prima masina nu a avut mai nimic ( si nu era a patra- luat din spate, ci doar a treia ), cred ca in cazul lui Danyx ar trebui mai bine studiat cazul. Sigur e vinovat ca a lovit masina din fata lui, dar in ce priveste celelalte, e de vazut.

Edited by mariusdaniel
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vadim ai grija ce sfaturi dai, marturia mincinoasa se pedepseste conform art 266 cod penal .

Mare atentie cu ce goange faceti in trafic, exista camere de supraveghere la aproape orice semafor din Buc, evident cu ANPR (automatic number plate recognition), dureaza 2 clicuri date de la orice birou de accidente usoare pt a se vedea traseul pe care l-ati avut . Daca declari ca un accident s-a produs dupa 3 zile se baga nr in sistem si se verifica automat, evident nu o sa apara in sistem iar la o cautare amanuntita se vede clar ca masina a circulat acum 3 zile in alta zona .

Din pacate asa este, in cazul in care intr-un accident este implicat cineva care a consumat bauturi alcoolice, evident ca cel care a baut este vinovat, la fel si lipsa de RCA si ITP, cel care nu le are este vinovat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='Bogdan G' timestamp='1301229044' post='145033'

Din pacate asa este, in cazul in care intr-un accident este implicat cineva care a consumat bauturi alcoolice, evident ca cel care a baut este vinovat, la fel si lipsa de RCA si ITP, cel care nu le are este vinovat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil ca fiecare dintre noi a trait evenimente similare.

Referitor la intrebarea daca masina ce loveste ultima, poate sa provoace o "reactie in lant" de asemenea anvergura, raspunsul meu este: da, se poate.

Cazul 1: dimineata, adormit, pe jos mazga, conduceam o Dacie. Observ tarziu ca s-a oprit coloana de masini, franez cu intarziere, si intru cu aprox. 30Km/h in masina din fata (Citroen) care, la randul ei, pocneste o Dacie. Vinovat eu, desi am avut dubii serioase ca ala cu Citroenul nu l-a lovit primul pe cel din fata lui si am facut ceva "gargara" pe tema asta. Miza era reparatia Daciei lovita de Citroen, ai carei ocupanti (niste alogeni, de culoare) au venit la mine dupa ce am incheiat procesul-verbal cu politia, si mi-au spus ca ei se sterg la fund cu asigurarea mea, cerandu-mi bani pentru reparatie.

Cazul 2: oprit la semafor, masina lasata "pe liber", ma trosneste o Dacie din spate, cu aprox. 40km/h. Ma proiecteaza in Skoda din fata mea, iar Skoda se propteste in fundul unei dubite. Vonovat ala cu Dacia, desi la Politie a incercat toate tertipurile sa nu iasa el de vina (ca nu-mi mergeau stopurile, ca am dat in marsarier, ca... etc.);

Cazul 3: seara, uscat pe carosabil, oprit la semafor, intersectia 1Mai cu Turda, cu frana calcata. Intra puternic in mine, din spate, un Ford Sierra, ma proiecteaza in Loganul din fata (desi aveam frana calcata), iar Loganul lovit de masina mea avariaza un stalp de la refugiul de tramvai. Vinovat: cel cu Fordul, care "nu m-a vazut si n-a vazut nici semaforul".

Share this post


Link to post
Share on other sites

lui danyx ii trebuie martori ca NU EL a lovit primul. daca reuseste sa faca rost de martori si/sau de inregistrare video scapa in instanta de plata daunelor la celelalte 2 masini.

danyx, DOAR DACA ESTI SIGUR ca nu tu ai lovit primul are rost sa te duci in instanta, altfel cheltui bani de pomana.

sfatul meu, pentru cei care , din pacate, se vor afla in situatii asemnatoare, este : IDENTIFICATI MARTORI IMEDIAT. rugati-va de ei sa va ajute, altfel platiti voi....

cereti politistului sa-i mentioneze in pv. stiu ca e dificil sa gasesti martori dispusi sa vina la tribunal.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

exista camere de supraveghere la aproape orice semafor din Buc, evident cu ANPR (automatic number plate recognition), dureaza 2 clicuri date de la orice birou de accidente usoare pt a se vedea traseul pe care l-ati avut .

Te contrazic aici vecine, eu am cerut sa se acceseze imaginile de la o astfel de camera pentru a-mi confirma varianta si mi-au raspuns domnii agenti de pe Grivitei ca ei nu pot, ca sistemul nu e al lor ci al primariei si ca dupa ce scriu ei acolo ce cred pot sa contest eu in instanta si acolo poate(?) vor cere imaginile.. s-apoi, multe nu functioneza >:(

In ceea ce priveste vinovatia lui Danyx, evidenta si cea mai importanta e lipsa RCA! ..despre care chiar vorbisem cu el in ziua aia si ii spusesem ce parere am, cu toata simpatia pe care i-o port.. in rest, interpretarea constatatorului poate fi subiectiva, in functie de experienta, convingeri personale sau de capacitatea de intelegere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt absolut sigur ca ceilalti se lovisera intre ei , nu stiu in ce masura poate foarte usor , dar , sa va spun de ce .

In spatele meu se afla o duba , foarte nervoasa , s-a tinut in spatele meu la cca 40-50 cm distanta , ala nu avea cum sa ma evite indiferent de ce frane avea , singura explicatie pe care mi-am dat-o este ca , dubita fiind mai inalta a vazut peste masina mea ceea ce se intampla in fata si a avut timp sa franeze .

Acestea plus faptul ca dupa incident era cat pe ce sa fie batut soferul primei masini , mie nefiindu-mi adresat nici un cuvant , tind sa cred cu tarie ca cele 3 masini din fata s-au lovit dupa care eu am pus punctul pe i .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danut, tu ai semnat (ti-ai recunoscut vinovatia pe) PV de la politie? daca nu, ai 15 zile in care poti contesta in instanta si in care ceilalti nu au voie sa-si repare nimic la masini in eventualitatea unei expertize de impact.

Oricum, din ce spui ceilalti doi soferi din fata(mai ales cel cu "pejo" din fata "reno"-ului) ti-ar fi cei mai buni martori, daca discuti frumos cu ei si ii faci sa recunoasca si/sau sa inteleaga ca nu esti tu cel mai vinovat incat sa suporti toate cheltuielile si ca mai greu vor vedea despagubiri, mai bine isi fac masinile pe ce rca se poate (=cel din spatele fiecaruia), tu ramanand in grija cu reno-ul.

Edited by Andreos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pct-ul meu de vedere ori ca trebuie sa platesc despagubirile unuia sau la 3 este acelasi lucru , oricum nu am .

Am discutat cu cativa despre masurile pe care le voi lua in perioada urmatoare , nu le comunic pe forum pt ca , desi nu sunt ilegale , totusi nu vreau sa se creada ca incurajez vre-o practica anume , dar cei ce imi sunt prieteni le vor afla prin viu grai ;)

Concluzie finala , platiti-va RCA-ul , daca se poate si un casco ar fi foarte bine , si nu mergeti pe premiza ca daca beliti ochii , alt organ va sta ...culcat . ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Andreos, nu au vrut in cazul tau nu ca nu au putut, am un prieten bun care a fost martor la un accident, a dat nr de tel, numele si nr masinii celui care a fost lovit de tramvai intr-o intersectie, evident ca soferul auto a fost gasit vinovat la politie (accidente sector 4). A doua zi soferul auto l-a sunat pe prietenul meu si l-a rugat sa vina la politie sa dea si el declaratie, prietenul meu s-a dus si fara sa dea declaratie doar vorbind cu politistul care se ocupa de caz si dandui acestuia niste indicii l-au facut pe politist sa redeschida cazul. Politistul a disparut 5 min dupa care i-a chemat pe amandoi si le-a aratat filmarea din intersectie, prietenul meu a inceput sa "urle" la politist: "de ce i-ai luat domle carnetu daca ai filmarea", faza la care politistul ii zice sa-i spuna el cine a trecut pe rosu, faza hilara, camera motorizata fiind se mutase chiar pe accident si nu avea decat mijlocul intersectie fara sa se poata vedea semafoarele si logic culoarea acestora. Politistul ia spus ca numai faptul ca i-a spus ce becuri nu mergea la tramvai plus alte indicii, l-au facut sa se uite pe filmare pt a vedea daca este adevarat ce spune iar daca el a spus aceste lucruri este clar ca a fost acolo si a vazut ca a intrat tramvaiul pe rosu in intersectie.

Politistul i-a spus ca toate sectiile de accidente au acces la aceste filmari.

Mai poate confirma si colegul Dinoc pt ca si pe el l-a ajutat filmarea de pe camerele de supraveghere .

Revenind la merele noastre trebuie ca Danyx sa mearga la locul faptei si sa se uite dupa camere, daca exista asfel de camere se poate vedea filmarea si se vede clar cum s-a intamplat .

Oricum daca a invatat ca trebuie RCA este un pas inainte, daca invata si ca trebuie si scaune pt copii conform :

Art. 97. - (1) Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate.

ln rest ce sa zic, dupa ce dai cu capul de tocul usii inveti sa pleci capul cand intrii pe usa .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda... Era bine sa fi fost si in Focsani camere de supraveghere in intersectii. Anul trecut mi-au saltat permisul "pentru ca am trecut pe rosu". Politia stationa pe cealalta parte a intersectiei si au oprit ultimele trei masini din coloana, pentru "trecere pe culoarea rosie a semaforului". Nu aveau aparat de inregistrare, oprirea se facea "dupa ochiu' organului". In ordinea trecerii, prima masina a fost a mea, dupa care urmau ceilalti doi "infractori". Singurul meu argument a fost cel al logicii de bun simt: daca ar fi fost rosu, cand am intrat eu in intersectie, ceilalti doi erau atat de nebuni incat sa treaca si ei dupa mine? Mai ales ca politistii erau le vedere, pe partea cealalta... Stiam ca intrasem pe verde, ma uitasem la semafor, iar in oraselul meu nu se circula bara la bara, ca sa fii nevoit sa fortezi trecerea. Logica nu functioneaza in Focsani, asa ca am ramas fara permis, atunci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now