fffff

Din ruse

63 posts in this topic

Nu e evident din postarea mea ?

Cine are interes sa intretina mitul tarâmului fermecat bulgaresc in ce priveste masinile care circula in România ?

Hai sa darâmam acest mit si sa mai punem uimarul si aici, ca degeaba ne plangem, daca nu contribuim. Cum sa avem sosele sau strazi bune, cand noi dam banii la statul bulgar si la afaceristii dubiosi de acolo?

Draga Marius !

Cum sa avem sosele mai bune ?! Simplu , folosind cu buna credinta banii stransi din taxa de drum inclusa in pretul combustibilului si di rovigneta !

Mai este o solutie ! Iesim din NATO si UE , si nu mai platim tributul de tara membra ! Pun pariu ca poti intelege ALUZIA !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aline , te strofoci degeaba , cand ai ochelari de cal nu poti vedea altfel .

Are drepate Heim mai sus cu capra vecinului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inteleg tot ce se scrie, dar am un usor sentiment de drag de tara asta, pe care o vreau mai buna, mai dreapta, mai curata si cu oameni mai cinstiti. De la ministrul de finante pana la cel mai mic platitor de taxe. Dar inteleg ca sunt un visator. Unul dintre ultimii, probabil.

Decat cinic, mai bine visator.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păi, stai că nu ştiu cum e maşina ta, dar din poze e R, nu ştiam că e înmatriculată pe BG... dar BG-mi spune că e întreţinută, aşa că... nu e cazul tău... oricum, n-am zis că cele înmatriculate în România sunt mai breze, dar măcar plătesc şi ei ca mine, în p**** mă-sii, ştii tu... capra vecinului... ;D

Si TU esti CETATEAN EUROPEAN SI AI DREPTURI !

Si.....unde mai pui ca ...esti unul simpatic si rational !

Inteleg tot ce se scrie, dar am un usor sentiment de drag de tara asta, pe care o vreau mai buna, mai dreapta, mai curata si cu oameni mai cinstiti. De la ministrul de finante pana la cel mai mic platitor de taxe. Dar inteleg ca sunt un visator. Unul dintre ultimii, probabil.

Decat cinic, mai bine visator.

Marius ! Esti un visator, PUNCT !

Si eu sunt visator, dar iau atitudine cand vad un conducator care auto arunca gunoaie pe geam , cand golanii au un comportament inadecvat pe strada , cand un SANATOS ocupa un loc de parcarte rezervat persoanelor cu handicap, cand o masina ma ineaca cu fumul negru sau albastru, .......

Tu ce faci , in afara de butonatul pe forum?!

Astept cu mare nerabdare sa ajung in fata unui calculator , pentru a citi raspunsul tau !

Edited by alinbuga
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...] iau atitudine cand vad un conducator care auto arunca gunoaie pe geam , cand golanii au un comportament inadecvat pe strada , cand un SANATOS ocupa un loc de parcarte rezervat persoanelor cu handicap, cand o masina ma ineaca cu fumul negru sau albastru, .......

[...]

Păi, şi unde Dumnezo ai fost când am început eu Antibădărăniada? ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Off topic !

Draga Haimdrlllll , nu esti atent ! Sau.... ai uitat !

Daca acel topic , la care faci tu referire , se numeste cum se numeste in prezent , asta este datorita mie ( inainte fiind prezent cuvantul "taran" in loc de "badaran" ).

Tot in acel topic l-am criticat pe Andu ca a parcat masina pe trotuar nelasand loc de trecere pietonilor ( mdeh , si eu sunt pieton ) , si prea aproape de coltul strazii( mdeh , sunt si conductor auto ) .

Hai ! Hai ,putin mai multa atentie , stiu ca poti !

In seara asta ....S E N Z T I O N A L !!! Voi posta poze cu un volvist parcat pe locul celui cu handicap !

Edited by alinbuga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesajul înspre care am pus link-ul era, iniţial, un subiect de sine stătător, deschis de mine, intitulat "Antibădărăniada", se vroia un atac direct la adresa cocălăriilor, spre deosebire de "Din ciclul...", care nu era decât o expunere.

Şi eu ştiu că pot... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...] Voi posta poze cu un volvist parcat pe locul celui cu handicap !

Aştept cu nerăbdare! ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

E normal să cauţi cele mai avantajoase tarife, e normal să-ţi înmatriculezi maşina acolo unde e mai ieftin, dacă se poate.

Norocul Bulgariei, am mai spus-o şi n-am fost primul, nu aerul lor îl poluează toate roajdele românilor, nu drumurile lor le uzează, nu parcările lor le ocupă şi le murdăresc de uleiul care picură şiroaie-şiroaie din motorele neîngrijite şi obosite ale proprietarilor români ghidaţi de principiul "Bine-i ş-aşa, dacă se poate ieftin, ieftin să fie, de ce să repar scurgerea de ulei, e mai ieftin să o las aşa decât să n-o las. Merge maşina? Merge! Atunci, de ce să bag bani în ea? Mai dă-o, mă, şi-n p**a mea de maşină!". Întradevăr, e o plăcere deosebită să vezi toate rablele cu numere de Bulgaria cum aburesc din şi mai ales pe lângă eşapament, pe la semafoare, îţi vine aşa... o senzaţie de căldură lăuntrică, de încredere şi de... treaba mare, probabil provocată de bârâielile infernale ale eşapamentului suspendat cu sârmă, la "fezandat", să sune ca unu' tunat...

Ce nu înţeleg eu e altceva: de ce descurcăreţii ăştia care-şi dau cu plăcere banii altor state nu fac treaba până la capăt? De ce n-au atâta putere încât măcar alimentarea cu carburant să o facă din afara României?

De ce nu merg acolo la service (dacă merg vreodată şi la aşa ceva)?

De ce nu-şi cumpără nevasta acolo şi să plătească abuzurile spirituale bisericilor de acolo?

De ce nu poluează mahalalele de acolo cu bagajele lor genetice, să-şi înmatriculeze acolo şi descendenţii, să le dea statul de acolo alocaţia pentru care i-au făcut, ca să aibă ce bea?

De ce nu-şi transferă acolo şi părinţii, ca să le poată bea şi lor pensia, plătită tot de statul de acolo?

De ce nu-şi fac şi domiciliul acolo?

Ce mă mai enervează e că maşinile alea înmatriculate la mama dracului şi întreţinute fix cum o întreţine Dracu' pe mă-sa, prin accidentele şi daunele pe care le produc, provoacă nişte cheltuieli statului român, plătite de ceilalţi şoferi, care au maşinile înmatriculate în România. Sincer, mie nu-mi convine să plătesc rovignetă pentru a se întreţine drumurile distruse de toate troacele care circulă înmatriculate nu-ş'unde, nu-mi convine să plătesc parcările cu bălţi de ulei, nu-mi convine să plătesc măturarea măruntaielor vreunui dobitoc care s-a crezut "jmeker" şi a făcut economii, înmatriculându-şi rabla la dracu şi lasând-o cu capetele de bară neschimbate, că, oricum, ITP-ul i-l rezolvă alt "jmeker" cu ceafa mai groasă ca a lui, pe bani de două capuri de bară, un burduf ş-o bieletă. Da' aşa se simte el bine, să ştie că a "învârtit" ceva, a făcut şi el un şmen... "Na, boule, acuma stai comod, cu capul de pod în loc de cap? Măcar ţi s-a-mplinit visul: ai avut şi tu maşină de peste o sută de cai, tare, şi ai făcut bani din şmenuri! Odihneşte-te în pace! Boule... cine-ţi plăteşte acuma ratele pentru handroid?"

E un lucru bun că se pleacă din ţară, ce dacă ne strică imaginea? Care imagine?! Ce, era bună, ca să aibă ce să strice? Măcar se goleşte pe-aici... abia aştept să fim cinci milioane...

Merita citit si recitit, pâna la intelegerea deplina.

E de pus in rama. E raza de lumina ce razbate in noaptea in care vor smecherasii de România sa ne înfunde.

Raul, ai tot respectul meu.

Edited by mariusdaniel
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deja am vazut poze cu dacia 1310 inmatriculat pe BG.

Eu inca nu am cedat, nu am traversat Dunare, platesc cuminte impozitul de 2000RON anual, cu speranta ca o sa reusesc sa restaurez rabla si s-o fac vehicul istoric, macar atunci am un pic de protectie fata de planuri cretze ale guvernului. Dar nici cu retro nu e usor, sa uite ciudat la tine, ca vii la retro cu masina doar ca sa scapi de impozit mare.

Dar e un pic frustrant, platesc de 40x cat o masina cu motor mic, sau cam cat toate masinile de la mine la bloc adunate. Si nu gasesc loc de parcare mai usor, nu se face semafor verde mai repede cand ma apropriu, nu ma bucur de un drum mai bun. Nici macar nu am masina de lux sau cu o valoare mare, ca sa zic, da domule, platesc, dar si ma lafai.

Ma bucur ca nu am motor > 3000cmc ca acolo e chiar grav.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine masina asta ,Lancia o folosesc zi de zi ptr serviceul meu ,ptr tractari si toate cele,am dat pe ea 2000 lei cu numere de germania,500 euro inmatricularea in BG si la data aceea taxa era de 8000 euro acum este 3200 euro este din 2001 si euro 2.Cel putin 70% din masinile inmatriculate in BG sunt ale tiganilor cu n proprietari deci prinde hotul scoatei ochii.Cu taxa asta noua ptr masini suntem afectati toti dar nimeni nu iese in strada,asa e Romanul de ce sa ies eu lasa ca poate iese vecinu,la ciprioti nici nu aprobasera legea pe impozitarea depozitelor bancare si ei iesisera in strada.E bine sa fii Roman.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Draga Marius si alti carcotasi situatia este urmatoarea:

eu- varsta-27 ani

masina- volvo 850 t5, motor 2.0 benzina

inmatriculat in : BG

si acum putina matematica:

in BG:

RCA - 160 euro

ITP - 40 euro

Rovinieta pe bg -20 euro parca

Total - 220 euro /an

in RO

RCA - 1500 ron - 333 euro - asta deoarece am 27 ani. cei peste 30 platesc mai putin rca

ITP - 100 ron - 25 euro - este proiect de lege ca si in ro itp-ul sa fie valabil 1 an, la fel ca in bg.

roivnieta pe RO - 120 lei - 27 euro

Total - 385 euro pe an

Deci unde este mai rentabil?

O tanara de 25 de ani (fara antecedente) plateste RCA in Ro la o masina cu motor de 1.2 benzina intre 800 lei la Carpatica si 2400 la Astra asigrari. Vi se pare normal?Mie nu!

Sa va zic altceva. Mai am in posesie un ford mondeo(tot 2.0 benzina ) inmatriculat pe RO. Platesc taxele de mai sus si merg zi de zi la serviciu pe aceleasi drumuri de "rahat" si pline de gropi si guri de canal din 10 in 10 metri. Dupa 4 luni de mers prin Bucuresti trebuie deja sa schimb flansele la amortizoarele spate si vor urma si altele. Nu ma incanta absolut cu nimic faptul ca fordu este inmatriculat pe RO. Platesc si rovinieta, si impozit si accizele din benzina (si crede-ma ca consum destul de multa benzina ) si tot prin gropi merg, tot nu vad treceri de pietoni semnalizate corespunzator , treceri la nivel cu sinele de tramvai ca-n palma, guri de canal la nivel cu asfaltul , sau soferi cu masini inmatriculate in RO care sa nu blocheze intersectia ca se grabesc eu nu stiu unde.

Vi se pare voua ca tara asta se indreapta catre mai bine, sau macar catre ceva??? Ca s-a facut ceva in ultimii ani pentru soferii astia ,care dupa ce ca platesc o gramada de taxe sa circule cu masinile , mai dau inca o data bani si pe reparatiile aferente starii excelente a drumurilor din frumoasa noastra patrie???

De poezie suntem satui!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar nu vreau sa fiu rau, dar sa continuam matematica :385-220 = se merita ?Mai trebuie sa faci si cate un drum pe an pentru ITP, iar RCA nu costa asa de mult in RO. Nu contest ca dumurile ...., parcari....,treceri pietoni.... dar daca tot te vaiti de ele crezi ca asa le repari? 2lei pe zi sa fie asa un castig/pierdere asa de mare?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

In situatia mea asigurarea costa mai putin in tara(unde e 1500 lei asigurarea ptr tine?)si eram si mai linistit daca loveam pe careva,itp da,150 lei cu spaga,impozitul e 1000 sau mai mult,dar tot in Romania as sta mai linistit sa am masina inmatriculata,dupa cum am spus,in caz de coliziuni nu stiu cand si-or lua banii pagubitii.Romanie tara plina de impozite .

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MariusB&Florin, atat costa RCA-ul in RO daca ai mai putin de 30 ani, este aberant de scump .

Problema este ca desi este aberant de scump RCA-ul in caz de dauna tot iti baga bete in roate, tot nu vor sa plateasca, tot te duc cu zaharelul iar in acest caz nu prea mai conteaza daca este Carpatica Romania sau EUROINS Bulgaria .

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe zi ce trece imi dau seama ca aici e criticata toata lumea care are numere de bg, care nu vine la toate intalnirile, care nu vine la nationale, care nu face care nu drege. Foarte frumos. Hai sa aruncam cu pietre in altii cand noi (unii- ca sa nu generalizam) nici macar nu vedem mizeria din curtea noastra.

Aici de fapt cred ca este spiritul volvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MariusB&Florin, atat costa RCA-ul in RO daca ai mai putin de 30 ani, este aberant de scump .

Problema este ca desi este aberant de scump RCA-ul in caz de dauna tot iti baga bete in roate, tot nu vor sa plateasca, tot te duc cu zaharelul iar in acest caz nu prea mai conteaza daca este Carpatica Romania sau EUROINS Bulgaria .

Poate daca ai istoric de accidente , eu am facut cu 250 ron pe 6 luni la motor 2.0 .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si cati ani ai ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragule funky , nu vreau sa fiu rau de dimineata - insa mai e o clona de forum, acolo nu e criticat nimeni.

Acolo chiar renaste spiritul Volvo, oamenii te primesc cu bratele deschise daca ai nr. de bg, etc.

De ce trebuie sa stai aici suparat ?

:evil6:

Acesta a fost un topic destul de inflamabil, era clar de la inceput ca vor fi discutii critice.

In legatura cu celelalte - nu se vine la intilniri, nu se face, nu se drege - in viata trebuie sa mai si faci citeva din astea, chiar daca devine discutabil pentru altii.

Intotdeauna vor fi pareri pro si contra privitor la aceasta probleme: nr. de bg, Intilniri, etc.

Bucura-te de masina, fa-o frumoasa si puternica asa cum vrei tu si mai lasa supararile, ca produc riduri - chiar si la barbati.

:beertogether:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu, de cand mi s-au turnat gogosi pe un alt topic ( doar-doar m-oi lasa), nu mai cred in aruncatul de cifre aiurea'n tramvai.

Cand vorbiti de costul RCA sau CASCO in România, puneti si o poza a politei de asigurare incheiata.

@funkydj85 : si bulgarii au spiritul lor Volvo. Nimeni nu contesta asta. :angel12:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragule funky , nu vreau sa fiu rau de dimineata - insa mai e o clona de forum, acolo nu e criticat nimeni.

Acolo chiar renaste spiritul Volvo, oamenii te primesc cu bratele deschise daca ai nr. de bg, etc.

De ce trebuie sa stai aici suparat ?

:evil6:

Acesta a fost un topic destul de inflamabil, era clar de la inceput ca vor fi discutii critice.

In legatura cu celelalte - nu se vine la intilniri, nu se face, nu se drege - in viata trebuie sa mai si faci citeva din astea, chiar daca devine discutabil pentru altii.

Intotdeauna vor fi pareri pro si contra privitor la aceasta probleme: nr. de bg, Intilniri, etc.

Bucura-te de masina, fa-o frumoasa si puternica asa cum vrei tu si mai lasa supararile, ca produc riduri - chiar si la barbati.

:beertogether:

Aici am crescut, datorita voua -membrilor volvo-club- sunt astazi posesor de volvo, de la voi am invatat asa de multe despre masini despre leduri, despre turbo, despre despre despre..... "Sunteti ai mei" cu bune cu rele. Dar hai sa nu mai marginalizam atat pe cei cu nr de bg, sau sa fim asa nationalisti in conditiile in care conducerea acestei tari nu face nimic bun pentru populatie.

Ma intorc la bondaru' sa-l mai bibilesc.

post-998-0-35107300-1364123436_thumb.jpg

uitati si calculatorul de rca.

Cand se face calculul pt rca se tine cont si de localitatea (in bucuresti este diferenta de pret inclusiv intre sectoare )din care este conducatorul, de varsta, de incidentele anterioare.

Repet , nu as avea nimic impotriva sa platesc aceste taxe , rca-uri, etc daca as vedea ca pt mine - Vali P. statul face ceva. Orice. Dar nu vad nimic. Poate pt altii face. Pot vorbi doar in numele meu.

post-998-0-32177800-1364124658_thumb.jpg

si oferta de rca pt masina cu motor de 1.2 benzina pt o persoana de 24 ani.

Edited by funkydj85

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Matrixx, ai informatia asta din surse sigure ? Nu de alta dar pe forumul clona cum ii zici tu sunt primiti cu bratele deschise si americanii . :D

@Funky, daca ai asigurare valabila in BG nu are nimeni nimic cu tine .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din februarie nu mai am Itp si nici Rca. Masinuta a stat cuminte in fata blocului desi "puteam" merge cu ea... Oi fi eu nebun, dar inconstient nu sunt.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai si acum cum faci sa ajungi in BG ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now