StefanADRIAN

Reconditionare piele

7 posts in this topic

Nu am mai gasit un astfel de topic asa ca intreb aici, stie cineva cum as putea sa scap de pielea crapata de pe scaune? Solutia de curatat interiorul de la volvo e bun de ceva l-a incercat cineva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solutia de interior de la Volvo e cam proasta. Mult sub ceea ce ofera Leatherique intr-un pret similar.
Ce tip de piele ai pe masina? Sunt mai multe variante pentru masina pe care o ai la profil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Genul asta in poza arata mai bn insa de aproape se vad uzate. Cum as putea sa le fac sa arate iar precum tetiera de ex. prefer sa aiba un aspect mat nu lucios.

21534548_1900807816836888_629180603_o.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

In prima faza ai putea incerca sa folosesti combo-ul Leatherique. Iti ajung cele de 250ml pentru un interior complet de S60, ti l-am linkat pe cel de 500 pentru ca a fost primul rezultat pe gugal.
Atentie insa la un aspect: nu se aplica in ordinea 'logica'. Primul folosit este 'balsamul' (leather rejuvinator), care este indicat sa stea pe suprafata aplicata o perioada cat mai lunga de timp. Din experienta proprie, eu l-am aplicat sambata dimineata, am verificat sambata seara masina din nou si am reaplicat in zonele unde 'trasese' pielea toata substanta (daca este hidratata ar trebui sa ramana la suprafata o pelicula subtire). La verificarea de duminica dimineata se mentinuse pelicula asa ca pe la orele pranzului am si curatat cu cel de-al doilea tub de solutie (cleaner-ul).

Pielea ramane mata daca este hidratata/curata. In momentul in care devine lucioasa insemna ca s-a 'porcait' (in cazul acestei tapiterii).

Daca dupa aceasta operatiune nu esti multumit de rezultat... trebuie sa apelezi la un atelier specializat in produse de piele sau sa incerci o restaurare in regim propriu. Poti verifica postarile lui @Maurice pentru mai multe detalii despre cum se face asta acasa.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iar la un atelier specializat in bucuresti sau iasi daca stiti vreunu din experienta asa pe google gasesc 1000 care cica ar fi toti experti:))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solutia Leatherque face minuni cu conditia ca scaunul sa nu fie foarte uzat. Si eu am aceeasi culoare a tapiteriei iar la scaunul soferului aveam anumite zone unde incepuse sa se duca din pigment iar dupa aplicarea solutiei de la Leatherique s-au accentuat foarte tare acele zone care acum sunt mai mult gri decat crem :(

La celelalte scaune in schimb diferenta este uimitoare, scaunele arata ca noi, iar in anumite zone unde inainte de aplicare credeam ca sunt craptaruri in piele, de fapt erau doar urme de mizerie depuse in crevasele aparaute in piele care au disparut dupa o curatare mai ferma in acele zone cu o perie foarte fina.

Cum spunea si @MMMihai ordinea aplicarii, desi suna ciudat, este: Rejuvinator Oil apoi Cleaner. Nu stiu daca este de ajuns kit-ul de 250ml, mai ales daca este mizeria este pronuntata pe tapiterie. Eu am luat kit-ul de 500ml, din ulei ce-i drept mi-a ramas mai mult de jumatate din recipient si am aplicat cu generozitate, dar din cleaner-ul aplicat dupa mi-au ramas mai putin de 100ml pentru ca am avut lupte grele cu scaunele din fata.

Daca cineva cunoaste un specialist in repararea crapaturilor si revopsirea tapiteriei este rugat sa lase aici un numar de telefon sau alta modalitate de contact. Curatarea a fost floare la ureche pana si pentru mine care nu sunt mare adept al lucrurilor DIY dar reparatia vreau sa o las in seama specialistilor.

Aici gasesti un clip foarte detaliat despre modul de utilizare al kit-ului Leatherique, ajuta destul de mult

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am folosit si eu, dar nu mi se pare ca face minuni. In anumite zone, unde pielea este uscata de soare si stresul la care a fost supusa, a ramas cam la fel de tare si uscata! Si am aplicat tratamentul de vreo 4 ori in acele zone!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now