Guest nelu

Sănătate

246 posts in this topic

Eu folosesc cuptorul doar sa imi incalzesc cornuri sau chifle, se fac ca si proaspat scoase din vatra  ;D ;D

Acuma asta e, nu e sanatos dar..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

...dar aerul este poluat, apa de asemenea, nici legumele nu mai sunt ´´naturale´´la cate pesticide se folosesc in agricultura...ce sa mai mancam si ce sa mai bem?? :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

...dar aerul este poluat, apa de asemenea, nici legumele nu mai sunt ´´naturale´´la cate pesticide se folosesc in agricultura...ce sa mai mancam si ce sa mai bem??  :'(

eu zic ca supravietuim pentru ca ne adaptam la noile conditii. totusi, pentru a supravietui cat mai mult si cat mai bine, trebuiesc evitate excesele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am inceput sa consum mult oxigen la tub, proteine la capsule, si am o mica gradina pe balcon (morcovi, telina, salata verde, etc).

Sper ca nu ma catalogati drept dus cu pluta ;D

Glumeam, dar daca vrem sa traim sanatos, asta ne asteapta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laptele care se vinde la cutii este reprocesat de pana la 5-6 ori:

Mesajul conform caruia laptele poate fi repasteurizat de pana la cinci ori este eronat

De ceva timp, pe Internet, circula un mesaj eronat, conform caruia laptele pasteurizat nevandut in perioada de valabilitate este retras de la raft, repasteurizat, ambalat si reintrodus in magazine. Mesajul afirma si faptul ca repasteurizarea poate fi repetata, cifra tiparita pe dosul cutiei (2, 3, 4 sau 5) indicand numarul de repasteurizari. Mesajul electronic este insotit de o fotografie a unei cutii de lapte UHT (cutie de carton tip Tetra Pak) pe care este incercuita cifra 1.

Mai jos este formulata declaratia oficiala a companiei Tetra Pak, ce vine sa clarifice asa zisa problema a laptelui repasteurizat.

"Faptul ca laptele pasteurizat ar fi reprocesat de pana la 5 ori este un zvon. Acest fals mesaj a pornit de la o interpretare gresita a cifrelor ce se gasesc pe ambalajele Tetra Pak.

Numarul incercuit in fotografia care circula prin email se refera la numarul rolei pe care se tipareste materialul de ambalat. Echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are de obicei 5 role, iar in unele fabrici chiar 6 role. Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tiparite in fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului. In cazul in care acesta raporteaza un defect functional, trebuie identificata rola pe care s-a tiparit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak, si a-l remedia.

Acel numar se tipareste la fiecare secunda (atat pe cartonul pentru lapte cat si pe cel pentru suc sau nectar). Din acest motiv, unele pachete au numarul inscriptionat, altele nu. Viteza cu care echipamentul Tetra Pak tipareste este mai mare de 1 pachet/secunda.

Mai mult, producatorului de alimente nu i se permite sa isi ia inapoi produsele expirate, deoarece conform legii acestea sunt proprietatea supermarket-ului si tot in sarcina magazinului cade neutralizarea lor (sunt predate operatorului de salubritate cu care supermarket-ul are contract de preluare a deseurilor).

In afara de toate lucrurile de mai sus consider ca este copilaresc sa crezi ca un producator de lactate ar tipari pe cutie de cate ori a "reciclat" laptele. Nu cred ca si-ar risca nici o companie reputatia in acest mod", a declarat Daniela Cirmaciu, Communications and Environment Officer, Romania si Moldova, Tetra Pak South Eastern Europe.

Sursa: http://www.comunicatemedia.ro/Mesajul_conform_caruia_laptele_poate_fi_repasteuri_ic23605.html

http://www.topsanatate.ro/articol/tetra-pak-laptele-nu-este-repasteurizat-de-pana-la-cinci-ori-27965.html

http://www.superbebe.ro/articol_1573/mesaje_eronate_pe_internet_despre_laptele_pasteurizat.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

UN SFAT FOARTE UTIL

Intr-un curs de Absolventi de Pompieri, au fost invatati, ca atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa ar fi, primul ajutor este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou , batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.

Saptamana trecuta, o prietena a pus la fiert un vas cu apa; cand a luat oala care fierbea, a sarit apa fierbinte pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era ingrozitoare.

Apoi, a spart doua oua, a separat albusul si l-a batut putin si l-a pus pe mana. Mana ei era atat de arsa, incat, cu cat punea albusul pe piele, pielea se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagen natural. A durat cel putin o ora aplicand strat dupa strat albusul pe mana. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila, dar spre surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nicio urma de la acea intamplare, nu mai avea NIMIC !!! Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsa, s-a recuperat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.

> MEREU POATE EXISTA CINEVA CARE SA AIBE NEVOIE DE ACEST MESAJ.

> TRANSMITE-L SI ALTORA !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

si am o mica gradina pe balcon (morcovi, telina, salata verde, etc).

fain,am si eu si nu glumesc: capsuni,paotocal si un castan comestibil,tot pe balcon..... nu stiu ce va fi peste doi-trei ani....

Share this post


Link to post
Share on other sites

am cumparat un covor fabricat in china (dimensiune 1/0,5 m), pentru presopunctura, de la un magazin naturist, cu 130 lei.

se sta pe el o data pe zi, pe zonele reflexive 8 minute apoi pe yin si yang 2 minute.

post-952-12877857925097_thumb.jpg

post-952-12877857926892_thumb.jpg

post-952-12877857928239_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai si are efect sau e o noua duda adusa de smecheri sa mai faca un ban cinstit? ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

asta e similara cu lanturi/bratari magnetice

scuze nelu dar nu m-am putut abtine

cum zice rich.....doar un mod de a mai da banii pe ceva

Share this post


Link to post
Share on other sites

in liceu, m am orientat profesional spre meseria de veterinar, la absolvire, am obtinut si certificatul de veterinar.

n am mai profesat pentru ca la 4 ani dupa revolutie, cand am absolvit nu mai existau CAP uri. la comune, nu am lucrat pentru ca oamenii erau foarte saraci si nu aveau bani nici pentru campaniile de vaccinare ale animalelor (obligatorii).

situatia economica m a determinat sa ma reorientez profesional dar, am respectat sanatatea totdeauna si ea m a respectat la randu i astfel ca nu m am imbolnavit, dupa casatorie nici sotia nu s a mai imbolnavit iar copilul care are aproape 6 ani, a fost la cresa de la 1,10 ani si apoi la gradinita si nu a lipsit nicio zi pentru ca ar fi fost bolnav, exceptie cand i au iesit dintii si a facut febra.

cei care ma/ne cunosc, spun ca am noroc. uneori le spun despre efortul pe care l am facut si il fac in continuare dar, nu i prea intereseaza.

medicina alternativa, preventiva este un alt mod de redobandire sau pastrare a sanatatii.

timpul este cel mai in masura sa demonstreze asta si, pentru ca nu poate fi dat inapoi, este mai bine, in acest caz, sa ne para rau pentru un lucru pe care l am facut decat pentru un lucru pe care nu l am facut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nelu... din pacate un offtopic. Nu e niciodata prea tarziu sa faci ceea ce iti face placere si simti ca ai vocatie. Am si eu un animalut prin casa si vad cateodata ca ceva nu e in ordine la el... si numai un veterinar imi poate spune care e baiul. Fapt pentru care apreciez specializarea... pentru ca m-am si atasat mult de animalut si e deja membru cu drepturi depline in familie.

Cat despre remediile orientale... le respect f mult dar ele nu pot face multe daca nu ai credinta ca pot face ceva.

Bolile psihosomatice ne inunda zi de zi.. din ce in ce mai des...

P.S. Si eu am avut covorasul asta acum ceva timp, plus alte remedii de relaxare ale centrilor nervosi din talpi si de unde mai erau... dar pe vremea aia, aveam credinta. Acum le-as simti doar ca un obiect, cel mult relaxant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prea grasă să i se dea viză de Noua Zeelandă

Femeia de 51 de ani are aproape 140 de kilograme, iar autoritatile au refuzat sa ii dea viza cu drept de munca. Culmea e ca femeia avea o oferta sa lucreze intr-un spital de provincie, dar autoritatile au decis ca si-ar aprinde singuri paie in cap daca o lasa sa intre in tara.

Conform raspunsului oficial, principalul motiv de refuz este ca bolile care ar fi cauzate de obezitate ar produce o paguba de 25,000 de dolari statului, care ar trebui sa ii plateasca medicamentele, in viitor.

http://new.bihoreanul.ro/magazin/prea-grasa-sa-i-se-dea-viza-de-noua-zeelanda-4263134

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesaj primit pe e-mail. Nu raspund pentru veridicitatea articolului.

Pestele PANGASIUS - un pericol alimentar

Motto: Cumpara mult si ieftin din retelele supermaketurilor si asteapta-ti sfarsitul cu seninatate, caci el va veni sigur, insa nu te mai plange de boli si disfunctii, pentru ca ai ajuns acum sa platesti ofertele de odinoara, care atat de mult ti-au colorat  intreaga viata. 

Industrial cultivat în Vietnam , de-a lungul râului Mekong , pestele Pangas sau Pangasius (cum il stim noi ), a fost introdus recent pe piaÅ£a.

Intr-o foarte scurtă perioadă de timp, acesta a crescut în popularitate în FranÅ£a si in intreaga Europa. Francezii infuleca Pangasius ca si cum ar fi ultima lor masa. E un peste foarte accesibil ca pret(relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fara oase ÅŸi are o aroma ÅŸi textura neutra (blanda); mulÅ£i l-ar compara cu codul. "But as tasty as some people may find it, there's, in fact, something hugely unsavory about it".

Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut.. Sper că informaÅ£iile furnizate aici va vor servi ca informaÅ£ii importante pentru dumneavoastră ÅŸi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs. Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius:

Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri ÅŸi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanÅ£e chimice ÅŸi deÅŸeuri industriale direct în el.

A se lua aminte : un prieten a testat in laborator acest peÅŸte ÅŸi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare. Indiferent de rapoartele ÅŸi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara foarte bine si, implicit, profiturile companiilor cresc.

Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o "bomba" biologica. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuti în Vietnam si, mai nou, pentru ca cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece au constatat ca astfel pestii cresc mai repede mari si carnea lor devine mai "pufoasa"

Studiati si voi toate informatiile legate de acest nou "trend" de peste si luati singuri decizia daca il mai consumati sau nu.

INTRATI PE ACEASTA PAGINA SI AFLATI SINGURI...

http://www.dietmindspirit.org/2008/01/3 ... gray-sole/

Cat timp consumi cu moderatie din toate toxinele nu se intampla nimic vizibil. Adica, secretul este sa nu-ti infigi mustatile in tot mercurul din ton, mai alternezi cu niste E-uri si coloranti  din produsele supermarketurilor, apoi cu niste grasimi saturate din prajeli, ori cu ceva produse modificate genetic de care habar nu ai, mai dai pe gat un paharel cu apa de baut din canalizarea orasului sau din Mekong cu putin amoniac, clor si fluor ca face bine la gingii retragandu-le de pe dinti, adaugand in mancare cu regularitate cate un varf de sare cu antiaglomeranti pe baza de cianuri si silicat de aluminiu, asta ca sa nu ne spargem maselele in cocoloasele care s-ar forma in punga, etc., caci lista e lunga. Si iaca asa, prin doze usoare dar sigure, legiferate prin lege, ne fortificam, castigam anticorpi si rezistenta la otravuri dupa principiile homeopate. Doar nu o sa vreti acum sa apucam varsta bunicilor si stra-bunicilor nostri, care consumau alimente doar din productia proprie, in vremuri cand tractoarele erau la fel de des intalnite ca masinile Ferrari prin Bucuresti in zilele acestea. Sau poate vreti sa scapam de spitalizarile noii oridini modiale, care vor impune ca o condiÅ£ie a vindecarii inghitirea unui hap cu cip, ori in cazuri considerate dificile recurgerea la euthanasiere pe muzica aleasa de client, scuzati bolnav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... :D  Pai si tu acuma imi zici, dupa ce i-am dat citeva kile bune copilului meu ?  :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce  face  apa  daca  e  bauta  inainte  de  a  manca  si  imediat  dupa  masa!

Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa. 

Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol se adreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now