muadDib

Impozitul forfetar - HAI ROMANIAAAAA

57 posts in this topic

Nenorocitii astia vor sa mai bata un cui in cosciugul dorintei de mai bine a tuturor...

http://www.realitatea.net/statul-vrea-sa-oblige-firmele-sa-plateasca-un-impozit-minim-de-1-300-de-euro--potrivit-newsin_485682.html

Pe scurt, orice firma - microintreprindere - indiferent de felul in care termina anul, cu ce profit/pierdere, trebuie sa plateasca statului un impozit MINIM de 6500 ron. Legea asta se va aplica incepand cu 01 mai 2009.

O fi de la acordul cu FMI (ca ne-au inrobit astia acum, cu "airbagul" asta fiscal, pentru inca 10 ani) o fi faptul ca pentru fiecare dintre noi (ma refer la cei din mediul privat) sunt 2 angajati la stat care trebuie saracii sa beneficieze de concedii serioase, sporuri, munca putina , etc., ? Nu stiu.

Ce stiu insa ca, pentru o microintreprindere, 65 de milioane, sa ii dai in fiecare an in schimbul unei chitante, este o cifra MARE. Trebuie sa ai un profit la nivelul de 50-60 de mii de euro pe an ca sa poti trece peste acest hop fara sa simti ca ai muncit degeaba, si ca mai poti dezvolta ceva. Si asta taman in timp de recesiune si criza financiara acuta la nivel global...

Sparg firma, merg la negru sau pe drepturi de autor cu toti.

A facut mama prostia.... M-a nascut in Romania... Mama lor de nenorociti.  >:(

Impozit forfetar exista si in alte tari, ca de exemplu Franta, insa acolo, tocmai in aceasta perioada, l-au suspendat, ca sunt vremuri grele, si sa poata supravietui firmele mici... Si aia sunt socialisti.

La noi, cica guvernanti merg pe dreapta, insa, dupa ce ca avem cele mai multe impozite din lume, mai dam o plama tot acolo. Una grea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jupane,

Sleahta asta din comendiurea garnizoanei de acum habar nua u pe ce lumme traiesc.

Se lauda nentu' Boc ca e mare profesor la catedra de Drept din cadrul UBB - Cluj, si concepe un proiect de lege care este respins de ...atentie ... CURTEA CONSTITUTIONALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! E strigator la cer!!

Dupa ce ai banitele pline, te gandesti sa te erijezi in protectorul romanilor din spatiul carpato-danubiano-pontic, si sa faci adevarata reforma, adevarata si unica fiica a masurilor de tranzit si regenerare din crizuri..... hai frate......... Il pui pe melitaru' ala care a muncit toata viata 24h pe acelasi calapod cu functionaru' de ghiseu , care si-o freca la rece de scarba prostului care alearga ca bou' intre ghisee sa isi rezolve un rahat de problema? E aberant!

Cat despre fiscalitatea pe care o vizeaza dl. Cob , o sa treaca lege aia de parlament cand o sa curga Dambovita in amonte . La initierea proiectului privind cota minima de impozitare, au propus ceva de 1100 eur, iar acu' au ajuns la cca 1500. Sunt o groaza de SRL-uri care sunt practic niste firme pentru luat salariul, deoarece patronii hai mari nu au avut boashe sa remunereze omul regulamentar, legal si le-a pasat ametitilor de angajati resposabilitatile fiscale ce decurg din contractele incheiate intre societati. E de cacao!

Atunci cand un  prost de contribuabil are curajul sa plece intr-o activitate individuala, nu are niciodata certitudinea ca va ajunge in pol-position, dar acum , cand dai drumul unui SRL-u si trebuie sa te gandesti din start sa produci 6500 lei pentru gura statului, la care mai adaugi si un pic de TVA, si o tzara de dari cu retinere la sursa si sa vezi atunci ghesheft...... Frate , momentan impozitul forfetar este 2.5% din cifra de afaceri... deci sa ajungi sa dai fara numar.

O alta sclipire de geniu al guvernului d-lui Cob, este interzicerea decontarii carburantilor si a pieselor de schimb pentru srl-urile care au avut tupeul si nesimtirea sa isi cumpere un pic de masina in leasing sau alte forme subjugante..  LASA _O IN MASA CA ASTA E PENALA!!!!!!

Multa "sanatate" si " viata lunga" d-lui Cob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uite d-aia ar trebui sa votam. da' asta ar insemna sa incepem sa convingem oamenii ...., si asta ne-ar lua timp, nervi si bani.

lucruri pe care nu le avem, ca noi chiar ne chinuim sa producem ceva....

si ar mai trebui ca cineva onest sa ne reprezinte interesele, insa care om onest intra in politica ? niciunul.

DECI SINTEM CONDAMNATI !

Share this post


Link to post
Share on other sites

E un schepsis si cu votarea asta... Am fost la fiecare vot, si iau in serios treaba asta.

Insa cei de pe cealalta parte a listelor nu prea...

De exemplu, sa luam ultimile alegeri; sunt sute de mii bune de oameni care au votat pentru un anumit partid, sa zicem de centru-dreapta :P, pentru ca sa sustina doctrina lor anti-stanga. Ce e cel mai interesant este ca, dupa ce, grupul acesta de votanti si-a impus dorinta, si a castigat razboiul electoral, ce au facut alesii lor? Nimic importiant, decat o coalitie cu cei mai aprigi dusmani de pana la acel moment.

Intr-o lume stamba ca asta, sa zicem ca acest lucru ar fi iertat. Desi este strigator la cer si ireal de straveziu in artarea adevaratelor intentii, si anume puterea cu orice pret. Dar ce te faci ca bastardul rezultat este un guvern total stangist? Cu marete realizari in indatorare tara <and> impovarare fiscala? Dupa mintea mea, astea 2 lucruri ar trebui sa se excluda, nu sa tina de mana... Pai, daca te imprumuti la vremuri de restriste, o faci sa sustii economia, nu sa o impovarezi ... Sau daca impovarezi economia sa produca mai multi bani, inseamna ca nu mai ai nevoie de imprumut. Mai ales ca banii aia nu ne trebuiau neaparat, consilierii lu' peste considerand ca e nevoie de un airbag, de un "just in case".

Deci? Ce sa mai votezi? Cu cine? CONTEAZA??

Ca, indiferent daca votezi sarea sau piperul sau apa sau bulionul, ciorba rezultata ulterior va avea ACELASI gust.

Eu unul, momentan, nu vad solutii.

O vreme mi-a mirosit a PIN si mi-a placut. Acum, cu Gusa mergand pe burta si cu Lavinia dorindu-se europarlamentar PSD, si astia imi put...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate aici se ajunge, atata timp cat toti trateaza cu indiferenta un drept si o obligatie morala a cetateanului: dreptul de a ALEGE si de a fi ALES. Atata timp cat doar 30% din populatie isi exprima votul...nush de ce restul se plang ca lucrurile nu prea merg in tzara asta. (imi cer scuze anticipat pt cei care au votat si si-au exprimat nemultumirea)

Sunt oameni care au ceva de spus...dar care, din pacate, prefera sa stea pe margine. Implicarea civica in viata noastra, de zi cu zi, poate aduce schimbari radicale in guvernare, fie ea locala (primarie, consiliu local, servici publice), fie centrala (guvern, parlament, agentii s.a.m.d)

Schimbarea clasei politice actuale porneste de jos, de la oameni simpli care s-au saturat sa stea deoparte.

Asta va propun si voua: implicare.

Acest club al volvo-istilor este un exemplu a ceea ce inseamna preocupare fata de un lucru comun unor oameni.

Si viitorul nostru si al copiilor nostri este un subiect care merita toata atentia.

DECAT SA-L FACA ALTII PENTRU NOI, MAI BINE NI-L FACEM NOI. ASA CUM STIM NOI MAI BINE!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@volvou .....eu am vrut sa votez dar nu am votat . A vota pt. mine inseamna a alege , daca tu ai avut ce alege bravo tie , eu nu am avut ce alege .

Tu cumva esti atat de naiv incat sa crezi ca daca ai mers la vot .....te-ai implicat si ai facut ceva ?, sau pana nu dispare puroiul asta politic , implicarea ta si a noastra va insemna ceva  ?

Daca raspunsul este DA inseamna ca tu chiar crezi in democratie . ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@volvou .....eu am vrut sa votez dar nu am votat . A vota pt. mine inseamna a alege , daca tu ai avut ce alege bravo tie , eu nu am avut ce alege .

Tu cumva esti atat de naiv incat sa crezi ca daca ai mers la vot .....te-ai implicat si ai facut ceva...

toti cei cu drept de vot au obligatia morala de a vota.

nu poti spune ca nu ai avut ce alege sa votezi.

puteai alege un vot nul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nu poti spune ca nu ai avut ce alege sa votezi.

puteai alege un vot nul.

Ba pot sa o spun si fara absolut nici o rusine . Rusinea este a lor.

Si ...daca alegeam 1 vot nul , ce se intampla ?....ce rezolvam ?.....timpul pe care il pierdeam la vot(nul) poate fi folosit in scop muuuult mai constructiv la joaca cu copii, cheltuind acea alocatie imensa . ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

trebuie "votati" cu pistolul, adica impuscati cu toata familia lor, le-as lua la "purificat" tot arborele genealogic, sa le sterg neamul !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sparg firma, merg la negru sau pe drepturi de autor cu toti.

cred ca voiai sa spui "ca toti". Si ti-ai raspuns si singur. De aia l-au bagat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt o groaza de SRL-uri care sunt practic niste firme pentru luat salariul, deoarece patronii hai mari nu au avut boashe sa remunereze omul regulamentar, legal si le-a pasat ametitilor de angajati resposabilitatile fiscale ce decurg din contractele incheiate intre societati. E de cacao!

Inca 1 motiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Editorial: Sanctiuni importante pentru detalii insignifiante!

Societatile comerciale au incheiat, in ultima perioada, contracte de munca potrivit modelului aprobat prin Ordinul nr. 64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca.

Astfel, au fost expuse la sanctiuni contraventionale de 5.000 lei sau chiar 30.000 lei. Si nu pentru incalca drepturi ale salariatilor, ci datorita unor prevederi de detaliu, fara o valoare reala, strecurate prin legislatie, dar care sunt dublate de sanctiuni contraventionale generoase.

Fii expert in Codul Fiscal

si asigura-te ca ai inregistrari contabile corecte si perfect legale

Mai mult, daca celelalte documente utilizate se mai pot completa ulterior, cele inregistrate la autoritati sunt surse „irevocabile“ de venituri suplimentare la buget, din amenzi.

Aflati acum, cu exactitate si obiectivitate ce, de ce, cand si cat datorati STATULUI !

Dintr-o profunda grija pentru ca persoanele interesate sa fie pe deplin informate, legea societatilor comerciale a fost completata cu prevederea art. 74 potrivit caruia in orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in comert, emanand de la o societate, trebuie sa se mentioneze denumirea, forma juridica, sediul social, numarul din registrul comertului mai departe 

Ce obligatii fiscale are boss-ul?

Azi vorbim despre ce obligatii fiscale are boss-ul?

Studiu de caz: Asociatul/actionarul unei societati comerciale nu a incheiat niciun contract individual de munca, nici cu societatea la care este asociat/actionar, nici cu alta societate. Acesta nu detine calitatea de administrator si nicio alta calitate, neavand nicio remuneratie in acest sens. Singurul venit obtinut de catre asociat/actionar este cel din dividende. Ce obligatii fiscale are in acest caz asociatul/actionarul? Dar societatea fata de acesta?

1. Contributia la asigurarile sociale

Asociatii sunt asigurati obligatoriu, prin efectul legii in sistemul public de pensii. Pentru aceasta, asociatul este obligat sa se asigure pe baza declaratiei de asigurare. Declaratia de asigurare se depune in termen de 30 de zile de la data incadrarii in situatia respectiva la casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau de resedinta.

Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaratia de asigurare.

Asociatul datoreaza integral cota de contributie de asigurari sociale corespunzatoare conditiilor de munca in care isi desfasoara activitatea.

Economiseste 97% din timpul alocat activitatilor complementare desfasurate in cadrul departamentului contabilitate – financiar!

Pentru anul 2009, cotele de contributie de asigurari sociale sunt:

a) 28% pentru conditii normale de munca;

B) 33% pentru conditii deosebite de munca;

c) 38% pentru conditii speciale de munca.

Plata contributiei de asigurari sociale se face lunar de catre asociat pe baza calculului efectuat si comunicat de casele teritoriale de pensii la care este asigurat.

Baza lunara de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale o constituie venitul mai departe

infoTVA.ro recomanda

* Consilier TVA

Stiri financiar-fiscale pentru ziua de 06 aprilie 2009

* Leasingul, desfiintat. Ministrul Pogea taie dreptul firmelor de a-si deduce TVA pentru autoturisme

Executivul vrea sa elimine dreptul privind deducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) la achizitia de vehicule de catre companii si sa limiteze la 30% deducerea de TVA pentru intretinerea masinilor. Vizate de masura sunt si companiile de leasing, care nu-si vor mai putea recupera TVA aplicata ratelor de plata.

Solutia corecta si perfect legala a tuturor problemelor tale legate de TVA

Acest lucru va determina cresterea costului leasingului si, posibil, disparitia din piata a firmelor de profil. Romania urmeaza sa impuna restrictii privind dreptul de deducere a TVA pentru autoturismele utilizate de companii, asa cum procedeaza si alte state europene.

Motivul principal este ca autovehiculele mai departe

*  Schema fiscala redusa sustine subdezvoltarea

Criza economica afecteaza in primul rand micii intreprinzatori

Simplificarea schemei fiscale pentru IMM-uri si microintreprinderi face ca societatile comerciale sa nu se mai dezvolte, daca intreg procesul este privit de catre intreprinzatori prin prisma costurilor unei organizari mai complexe, a declarat vineri Antonio Domingues de Azevedo, presedintele Camerei expertilor contabili din Portugalia, in cadrul unui seminar de profil. Mai ales ca IMM-urile sunt primele care suporta consecintele crizei economice si financiare globale.

Cum faci plata impozitului pe profit legal, rapid si economic!

Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) sunt primele care suporta consecintele dezechilibrelor financiare mai departe

* Noua filosofie fiscala: ramane in vigoare impozitul cel mai mare

Guvernul pleaca de la premisa ca toti oamenii de afaceri sunt potentiali infractori

In timp ce ne anunta cu doar una-doua saptamani in urma ca marirea impozitelor si taxelor este exclusa in perioada urmatoare, Guvernul Boc lucra deja la un proiect de act normativ care obliga cea mai mare parte a mediului de afaceri sa plateasca chiar incepand de luna viitoare sume mult mai mari la Bugetul de stat in contul TVA si al impozitului pe profit.

Nu a majorat cota de TVA, dar a redus drastic lista cheltuielilor pentru care se deduce aceasta taxa. Nu a crescut cota unica, dar a introdus impozitul pe venit pentru 20 de domenii de activitate si a crescut suma pe care microintreprinderile trebuie sa o plateasca mai departe

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred ca voiai sa spui "ca toti". Si ti-ai raspuns si singur. De aia l-au bagat.

"cu toti" . Clientii mei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La prima vedere ai dreptate, dar daca citesti si faci niste calcule nu mai da cu virgula.

Impozitul se va aplica daca cel pe care-l platesti obligatoriu daca ai microintreprindere, adica 3%, nu ajunge la sfarsitul anului la suma respectiva, 1300 euro.

Deci o firma va plati impozit pe profit, 3%, in valoare de 1300 euro daca are un rulaj anual de 43.000 euro, adica 3.500 euro sau 14.000 lei rulaj pe luna sau vreo 450 lei vanzari pe zi.

Daca calculezi la un adaos comercial (deja porcesc) de 30-40% asta inseamna un profit de 1000-1400 euro pe luna din care te apuci si scazi toate cheltuielile, telefoane mobile, fixe, abonament internet, abonament radio, curent, motorina/benzina sau gaz, pixuri, caiete, toner, dosare, hartie, amortizare la utilaje, masini, cladiri, cheltuieli de protocol, chirie, impozite pe salarii si tot ce se plateste intr-o firma care functioneaza nu doar este pe hartie.

Iti mai ramane o mare dezamagire dupa ce tragi linia, din care trebuie sa-ti platesti salariatul pe care obligatoriu trebuie sa-l ai, eventual sa-i dai ceva si contabilei.

Masura, daca va fi aplicata, va lovi pe toti spagarii care nu vor mai putea sa-si primeasca spaga pe firma sotiei sau a bunicii fara sa presteze nimic, pe cei care lucrau pe firma doar 15% din activitate sau chiar mai putin restul pe langa si bineinteles vor fi cativa defavorizati care se zbateau sa faca ceva, legal, si din nefericire pentru ei nu prea reuseau. Oricum ultima categorie este infima pe langa marea masa a evazionistilor care ne trageau pe cosor cu fiecare oportunitate, ne trageau, ma refer la noi prostii care plateam impozit lunar ca sa-si ia buticarul din colt BMW 535 nou si sa ne rada in nas ca el se descurca nu-i prost ca noi.

Se va descurca si de acum inainte, fiti fara grija, numai ca mai greu un pic si cu frica un pic sporita.

Parerea mea, hîc, hîc, de contribuabil prost la cap.

Mie mi-ar place sa se aplice la bugetari impozitarea aia cu 90% impozit pe valoarea din salariu ce depaseste salariul presedintelui, sa vezi atunci plansete si bocete pe toti bugetarii de la varf... :D

De votat am votat la locale de 3 ori impotriva (contra Vanghelie) si de fiecare data am luat-o in clanta, restul nu merita deplasarea, toti sunt la fel indiferent de spoiala cu care umbla, PD-L, PSD, PNL etc.

Votul nul inseamna ca au avut xx% votanti, adica se va spune "lumea este interesata de procesul electoral in urma aparitiei in viata politica a persoanelor curate moral (la &quot;fund&quot;)".

Mai bine sa nu ne pese si sa castigam o ora doua din viata facand altceva sau nimic, dar nimic pentru mine nu pentru ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Concluzia la care am ajuns si eu ,cred cea mai buna in acest moment,e de a inchide si ...la negru.Am tinut firma doar pentru a lucra legal.fara sa am probleme,dar incep sa cred ca, mai bine griji decat sa lucru degeaba...La cate taxe, autorizatii, impozite , licente(numai ce le-am amintit si sunt multe,dar sa le mai si numar) platesc,ajung de multe ori la final sa imprumut bani sa achit darile,sa nu ma procopsesc cu ceva controale  8) .Ma uit cateodata la cativa colegi...n-au griji..nu platesc nimic,si lucram la fel...ba pardon, ei mai ieftin, ca nu platesc nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

closed,chiuso,zacrat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si... daca alegeam 1 vot nul, ce se intampla ?... ce rezolvam ?

... timpul pe care il pierdeam la vot(nul) poate fi folosit in scop muuuult mai constructiv la joaca cu copii...

majoritatea romanilor gandesc la fel ca tine. eu nu fac parte din acea majoritate.

nu vreau sa mai aduc argumente contra.

P.S.

chiar daca sunt mandru ca am participat la fiecare vot la care am avut dreptul,

nu ma pot compara cu cetatenii sua care la ultimul scrutin au stat la rand si cate 8 ore pentru a vota.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce este interesant ca asa am auzit si eu - impozit forfetar pentru microintreprinderi, adica alea cu 3%. Pe undeva mi se parea just pt ei. Cu putin efort, la un profit decent, 3% e mai mult decat o.k. Dar, astazi am citit intr-un ziar ca respectiva lege sau ce mama ei este, se refera la toate SRL-urile si atunci nu mi se mai pare tocmai just. Asta pt ca platim 16% nu 3% si se poate intimpla sa ai o pierdere, mai ales anul acesta. Adica, anii trecuti cind am platit impozitul a fost o.k., acum tre sa dam vrem nu vrem impozit forfetar. E cam de Kakao. In plus caz concret: omu are un serviciu cu o leafa mizera. Isi face un s.r.l. si pe linga activitatea lui mai presteaza si pe s.r.l. (consultanta, vinde gogosi, sa dea o piine mai buna la copil).  Numai impozitul daca ar fi sa-l punem este de 6500 / 12 = 542 Ron / luna. Unii oameni poate ca ar fi multumiti cu acest venit ??? nu stiu, dar daca ii pui sa dea la Domnul STAT, s-ar putea sa inchida firma. Omul e de buna credinta si isi platea impozitul de 3% constiincios. Acum are 2 variante: inchide firma si o ia la negru cu cine isi permite, munceste pt stat ca deh, avem nevoie de scoli, sosele si baga impozite maxime ca avem deficit maxim.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
majoritatea romanilor gandesc la fel ca tine

Te contrazic ... majoritatea gandesc ca tine ca daca se vor duce la vot vor schimba ceva in tara asta .

Corect doar o parte , se schimba doar buzunarele .

Dar ... in alta ordine de idei imi pare bine ca esti mandru de votul tau , si ma mai bucur ca nu ai fost nevoit sa stai la coada . Daca votul tau si al altor oameni mandri se regaseste in conducerea actuala , permite-mi sa iti/va spun ca ati votat PROST ; mai bine mergeati la joaca cu , copii cum am facut eu , macar m-am simtit bine si am si o amintire placuta  ;)

In cazul in care votul tau si al altor oameni mandri nu se regaseste in conducerea actuala ..... se aplica varianta timpului pierdut .... macar nu a fost la coada  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aia cu votul a mai fost discutata... Ori votezi stanga, ori dreapta... Ori PSD, ori PDL. Si oricum alegi, astia tot impreuna in pat, sub plapuma, au sfarsit. :D

Deci votul prost tot bun a fost. Sau viceversa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fie bun, fie prost, eu cred ca faptul ca ai fost la vot iti da legitimitatea sa comentezi, sa critici, sa lauzi actuala conducere. N-ai votat...n-ai de ce sa-ti dai cu parerea...

Plus ca, pe un simplu calcul matematic, prezenta mai multor romani la vot ar duce la alte rezultate...poate chiar prezenta a doua partide principale pe scena politica, unele nereusind sa faca pragul electoral (aici ma refer la UDMR,PRM,PC, PNG...si alte cateva) care au un numar fix de votanti (nu un procent fix). N-am nimic cu maghiari, rusii, nemti, ce-or fi, dar e o realitate.

Ramanand doar 2 partide mari, polarizarea votului va fi clara. Daca vreti un exemplu clar e SUA (nu ca-mi place), unde conduc cand republicanii, cand democratii. La fel ar fi si la noi. Odata la 4 ani ai avea ocazia sa alegi continuitate sau schimbare, functie de performante sau esecuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fie bun, fie prost, eu cred ca faptul ca ai fost la vot iti da legitimitatea sa comentezi, sa critici, sa lauzi actuala conducere. N-ai votat...n-ai de ce sa-ti dai cu parerea...

Dasta nimeni nu-si dadea cu parerea despre regimul Ceausist ......

De morala civica ducem noi lipsa . Ne impiedicam de un rahat de aspect precum prezenta la vot , dar nu despre lipsa de civilizatie a oamenilor ....cati dintre voi ati atras atentia vre-unui stapan de animal(caine ) care asteapta linistit ca cel mai bun prieten al sau sa-si faca nevoile in mijlocul drumului , dupa care pleaca aruncandu-si dintr-un bobarnac chistocul, satisfacut ca de data asta a ajuns pana pe celalalt trotuar.

Nu ne intereseaza ca sunt anumiti nesimtiti/te care prefera sa stea linistiti pe scaunul transportului in comun , si sa priveasca insistent cenusiul de afara decat sa cedeze locul gravidei care il impunge cu buricul in ureche.

Nu ne intereseaza ca sunt multi ( numitii voi)...... care prefera sa creasca 2-3-4 caini , sa-i vaccineze si sa le dea cea mai aleasa mancare , in timp ce o gramada de copii zac prin orfelinate visand la un pom de craciun, ......si  multe altele pe care nu mai are rost sa le enumar .

Nu ....noi  ne impiedicam de un rahat de vot , si ne credem atat de puternici ...si ne vedem atat de mandri ..... incat ne uitam cu atata mirare neintelegand de ce nu stam la coada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa ai puterea sa faci toate schimbarile astea trebuie sa ai puterea si mijloacele sa le faci. Asta inseamna implicare...si nu sa fim simpli spectatori si sa comentam de pe margine. Stim ce trebuie schimbat. Urmatorul pas este sa vedem ce putem schimba, sa schimbam ce se poate si apoi sa vedem daca ceea ce am facut este bine.

Inceputul e mai greu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu se poate schimba nimic - uitati-va la generatia care vine, cit de varza este, ce valori (i)morale le conduc existenta... Votezi, nu votezi - tara tot de ...rahatt este, nu exista alternativa la putere, oricine a iesit de 20 de ani incoace nu a facut nimic bun - toate "cresterile" au fost pe hartie si exista doar concret in vilele/tunurile/spagile/stampilele/furaciunile/inselatoriile/minciunile-promisiunile alesilor. Bleahh ! Fuga la vot - pentru voi cei care care credeti ca votind schimbati ceva. Poate se va face macar inca o autostrada - macar de carton. A, si sa nu uitati sa va platiti taxele si impozitele, corect, la zi  - ca eu nu le-am platit de 5 ani la casa si de 2 la masina. Si nici nu am de gind - decit cind voi primi o somatie. Na .  :D  Oare ce vor face daca toata tara nu-si mai plateste birul "halesilor" ?... Vor mai pune o taxa, nu ?

:machinegun:      Asta le trebuie, la tot neamul lor de alesi, care asteapta infrigurati votul meu. Daca nu ar vota TOATA tara - atunci o sa fie o schimbare. Nici macar un vot ! Nu merita nimeni !

Welcome to the Real world !

Share this post


Link to post
Share on other sites

traim in societatea pe care noi am construit-o. si eu si voi , sintem impreuna egal vinovati.

ceea ce am sadit in pamint acum 20-25 de ani , rasare acum. asta am pus, asta rasare.

de unde credeti ca vine lipsa acuta de cultura si iubirea schizofrenica de chici ? de la noi, nu de la politicieni.

citi dintre voi luptati marunt impotriva actualei scari de valori ? citi concetateni de-ai nostri ati adus pe drumul al bun ?

citi dintre voi CITITI ceva bun, citi dintre voi INVATATI ceva bun, citi dintre voi va dedicati timp pentru educatia copiilor?

citi dintre voi aveti puterea sa fiti saraci dar cinstiti ?

nici un cuvint de aici nu e pus la intimplare.

sansa romaniei sintem noi,nu generatia care vine.

nu prin vot se schimba ceva, ci prin munca asidua in primul rind cu tine insuti si in al doilea rind cu generatia de miine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now