Guest Thomas

Proiectul noului Regulament Rutier: O calci? intri 24 de ore la racoare!

112 posts in this topic

Propunerea de completare a codului rutier se prefigureaza a fi una foarte dura cu soferii: inchisoare 24 de ore pentru cei care merg cu dublul vitezei legale, teste de alcoolemie pentru orice greseala în trafic si retinerea permisului pentru o perioada de trei ani in caz de abateri grave. Acestea sunt doar câteva exemple din propunerea de completare a codului rutier. Altele urmeaza a fi explicate in continuare.

Soferi pregatiti-va, de asemenea, sa fiti trasi pe dreapta nu numai de poliÅ£iÅŸtii de la rutieră, ci ÅŸi de jandarmi ÅŸi poliÅ£iÅŸtii comunitari.

Celor care vor sa dea de carnet le spunem ca poligonul ar putea redeveni obligatoriu. ÃŽn plus, ÅŸoferii profesioniÅŸti ar putea să obÅ£ină permisul numai după probe de control al derapajului, acvaplanării ÅŸi după teste de simulare a impactului ÅŸi a răsturnării.

In plus, se pregateste ca ATV-urile, considerate vehicule de teren accidentat sa nu mai poata intra pe drumurile publice. Cei de pe scutere si mopede atentie: ei vor putea să se plimbe in continuare doar dacă isi i-au permisul de conducere.

O altă măsură, amendarea proprietarului maÅŸinii, chiar dacă acesta nu s-a aflat la volan în momentul unei abateri de la Codul Rutier, a stârnit deja reacÅ£ia AsociaÅ£iei MagistraÅ£ilor din România care consideră că prevederea încalcă drepturile omului. Cei care au venit cu propunerea explică faptul că în acest fel, autorităÅ£ile pot încasa amenzile mai repede. Inca nu este clar la ce anume face referire aceasta prevedere.

Copacii de pe marginea drumului. Cei cu ei? Vor fi si acestia amendati? Dovedit fiind potentialul acestora de a ucide in cazul unui impact cu o masina, acestora li se pregateste taierea. Dar arborii au fost plantati de o parte si de alta a drumurilor pentru ca aduc in acelasi timp mai multe beneficii: stabilizeaza soselele, le fac vizibile la vijelii si viscol, reduc intensitatea vantului care loveste masinile.

Incheiem cu o intrebare retorica ce se vrea una atotcuprinzatoare din punctual de vedere al cauzelor pentru care au loc accidente grave de circulatie: Normal ca viata oamenilor este mai importanta, dar tocmai copacii or fi de vina?

M-am gandit ca e foarte important toti suntem soferi si avem si noi un drept, dar nu in halu asta, este ca o bataie de joc.  Si Acum analizati pe cine avem la guvernarea tarii pe niste nenorocitii, ce vom face dragii oameni?? incotro?!

Sursa: 4tuning

Link: http://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/133252-proiectul-noului-cod-rutier-calci-intri-24-ore-racoare.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi se par foarte bune ideile, inclusiv taierea copacilor. N-au ce cauta atat de aproape de sosea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Olanda depasirea vitezei legale cu "dublu" te costa 5000E. Mi se pare corect! Trebuie o legislatie dura care sa te faca sa platesti greu indisciplina in trafic. Cu siguranta pustanii dornici de afirmare nu se vor linisti, dar sigur parintii nu o sa plateasca mii de euro pentru tampeniile lor zilnice  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dura sunt pentru dar nu si cu absurditatile. Sa citim atent inainte sa ii elogiem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De....vorba lui Victor sa citim mai cu atentie, eu l-am citit de vreo 7 ori daca nu ma insel si nu prea mi se pare buna ideea, ca un idiot care are in mana permisu de o saptamana ii cumpara tasu Bmw-u M si se da cu el peste 100 de km la ora si intra in copac cu ce e devina copacu? pai asta mai trebuie sa taiem copacii ca nu am taiat destul avem si paduri si vegetie imensa multa, peste tot in strainatate sunt copaci pe marginea drumului n-am vazut unul si nu cred ca l-a incurcat pe neamt, francez, suedez si ce o mai fi copacu de pe marginea drumului, dar pe roman il incurca ca el fuge ca vitezomanu si nu are loc pe strada. Mie personal mi se pare o tampenie, o idiotenie, treaba cu mopedele si scutere si alte prostii sunt de acord, toti pucarii si-au luat scuter, dar nu uitati ca oricare poate face o greseala neasteptata iti convine sa stai 3 ani fara permis? nu cred, in plus ca oricare ar spune ca el respecta limita de viteza in localitate ma impusc eu daca sunt cativa m-as mira, marea majoritatea trec de la 50 peste 60-70-80 sau unde sunt limite de 30 de la ora si nu e nimeni nici un radar, dar dupa o curba la cotitura de asteapta un radar si ai depasit 30 ai mers cu 50 asta cum mai e? tot bine? nu cred.

Dragi Volvi-isti vedeti cum stati cu picioru pe acceleratie ca astia sunt deplasati....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thomas, daca te trezesti cu un tir venind pe contrasens asa-i ca ti-ar prinde bine ceva spatiu in dreapta sa te feresti din calea lui? Sau daca dai peste o portiune de polei si-ti derapeaza masina si intri in copac? Sau daca te-agata vreunul si te proiecteaza in copac? Nu trebuie neaparat sa mergi ca nebunul ca sa nimeresti in copac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Conditii generale:

sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;

sa cunoasca limba romana scris si vorbit;

sa aiba varsta minima 18 ani impliniti;

sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat;

sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;

sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni;

sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;

sa nu fi desfasurat activitati de politie politica. "

Sa te traga pe dreapta politia comunitara? CA SA CE???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da aveti dreptate intr-un fel, dar cate astfel de sosele sunt pline cu copaci pe marginea drumului, cele de la campie? astea care traverseaza printre munti cum e Valea Oltului asa zis si Valea Crucilor, mai e si Valea Prahovei care strada este nu mai pe versant prea putin ai de aface cu copacii si asta unde sunt cele mai mari aglomeratii adica drumurile internationale unde circula abudent TIRURI ca nu pe toate drumurile nationale circula TIR. In plus depinde ce distanta ai intre masina care o conduci si Tirul care vine din sens invers, ca daca e la fractiune de secunda, ai terminat cu toata intuitia si planul de a scapa de moarte prin cea mai sigura masina din lume Volvo. Eu am patit pe Valea Oltului cand veneam spre Rm. Valcea si pe la Viaductul Valea Postei poate stiti traseul, asa s-a bagat un tampit in depasire cu un TIR Renault  sa depaseasca alt TIR, eu eram cap de coloana ca in spatele meu era o coloana mare de masini si camioane si singurul meu reflex a fost sa ma apropii cat mai mult de santul de pe marginea drumului si cel din sensul opus care era depasit de dobitoc a oprit pentru al lasa sa treaca probabil daca nu eram sub rotile lui si intr-o cutie ca dacia 1310 nu stiu ce scapare ai in momentul ala. Pai prostii astia de parlamentari cred ca copacii sunt factorii principali in accidente, nu prea cred, accidentele se pot intampla chiar si dupa asta si nici asa poate sa faca de 3 ori codu rutier si mai aspru si tot nu ar stopa accidentele, noi nu avem strazi, unii sunt nebuni la cap cand sunt la volan, ca daca ar fi toti sa gandeasca cum ganditi dumneavoastra sau eu, sau altul probabil n-ar fi atatea, dar sunt multi smenari care au masini super tari cu cai multi putere si nu se pot abtine sa nu se bage intre cele mai riscante depasiri. Taierea copacilor unde este necesar pe strazile care chiar poate ar impiedica traficul chiar si la o vreme rea, dar asta va duce la destabilizarea mediului clar, sunt destui de multi copaci ca sa faci chestia asta, de ce nu pun pe marginea strazilor parameti de fier domne ca poate asa n-ar mai incurca, da cum ca ar muri mai rau cu ala. Ma rog exista foarte multe argumente privind acest cod rutier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Copacii nu sunt factorul principal, dar sunt un factor. Sa-i mute la 10 m minim de sosea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da as fi de acord, dar pana fac ei procesu asta mai dureaza ani buni si cade si porcaria asta, va spun eu ca codu asta e acum cat sunt prapaditii astia la guvernare dupa vine alt guvern acu alte legi si uite asa s-a schimbat de 20 de ani de m-am plictisit eu si cat o sa-l mai schimbe, cand alte state il au de mai bine de 40 de ani codu rutier acelasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

copacii aia de pe o parte si alta a strazilor mai au o functie foarte importanta : mai MANINCA noxele emanate de-a lungul acelor sosele, ca sa putem si noi sa mai respiram un pic de aer ! Daca iti e sa mori, mori si in fata blocului sau in pat, nu din cauza ca nu ai avut loc de un copac pe sosea...ce naiba. Oricum, chiar daca ii scot (ca daca ii taie or sa ramina numai buturugi perfecte pentru masinile noastre), mai toate soselele noastre au santuri - acolo unde se termina, asa ca oricum iti rupi gitul/te rastorni/iti faci masina varza daca iesi de pe carosabil. Doar cei cu Jeep-uri sau cu garda inalta la sol au sanse mai mari.

Mie imi plac astia de la guvernare ca nu mai tin cont de popor deloc, la o asemenea schimbare radicala a codului rutier ar trebui facuta o votare populara... In loc sa faca sosele mai multe/mai late/mai bune ei taie copacul "cauzator de accidente". Nu-i mai impusca nimeni pe-astia, nu-i mai ameninta nimeni ??...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa te traga pe dreapta politia comunitara? CA SA CE???

Pai ce ? Ei nu sunt militieni?Tre' sa ma mai opreasca si unul din ala sa il i-au la bataie , daca vorbeste cum vorbesc si astia de la rutiera din Galati.Acum 2 saptamani m-a oprit rutiera si nenea militianu' dupa ce mi-a verificat actele , imi zice : " Nu mai merge BA cu faza scurta aprinsa ca doar nu esti in afara localitatii " ... Dar domnul "BA" nu a auzit de "day light on"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sursa de la baza stirii asteia este Can Can, acum vre-o 2-3 zile. De aceea imi permit sa o trec momentan cu vederea. Cel putin in forma prezentata de astia :D

De exemplu, la ATV, e posibila interzicerea lor pe drumurile NATIONALE si EUROPENE. Nu pe toate drumurile publice. Ca de aia este inmatriculat, cu ITP, si necesita "B"-ul la ele. Este o mica mare diferenta. Si mai sunt si altele :P ...

... Nu-i mai impusca nimeni pe-astia, nu-i mai ameninta nimeni ??...

Numai. Gata. A fost greu de facut o revolutie pe vremea lui Ceasca, insa acum este practic imposibil. Legislatia si statutul le permite acum "alesilor" sa declare stare de necesitate/urgenta/lege martiala - sau cum io zice - si mascatii pot sa traga in plin fara nici un fel de repercursiuni. Adio revolutii. Avem democratie. Am belit-o...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doamne...am auzit-o si pe asta. Sa taie copacii de pe marginea drumurilor ca sa reduca numarul accidentelor.

De ce nu muta si indicatoarele?

De ce nu muta semafoarele?

De ce nu muta troatoarul?

Romania...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da nu va ambalati bre asa tare .....cum vreti 4-5-6 benzi pe sens daca nu muta copacii ? :slap:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Roskat

Taierea copacilor nu va reduce numarul accidentelor, va reduce numarul mortilor. M-am rasturnat cu un clio pt ca ne-a taiat unul fata. Soferul nu avea experienta dar nici clio nu-i o masina foarte manevrabila in cazul in care trebuie sa eviti diverse obstacole la peste 100 km/h. Am trecut fix printre doi copaci, iar cei prezenti au inlemnit cand au vazut faza. Daca nimeream in vreun copac sigur nu traiam. Accidentul oricum se producea, dar una sa te rastorni pe camp (adica anumai pagube materiale) si alta e sa te rastorni in copac. Ca sa nu mai spun ca daca nu erau copaci ieseam in camp si asta era. Adica a tras dreapta de volan, drept urmare ne duceam fix spre un copac, dupa care a tras stanga puternic tocmai ca sa-l evite. Daca nu era copac nu  mai tragea stanga si ieseam pe camp, pe roti. Santuri nu erau si am fi salvat si masina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Roskat

Taierea copacilor nu va reduce numarul accidentelor, va reduce numarul mortilor. M-am rasturnat cu un clio pt ca ne-a taiat unul fata. Soferul nu avea experienta dar nici clio nu-i o masina foarte manevrabila in cazul in care trebuie sa eviti diverse obstacole la peste 100 km/h. Am trecut fix printre doi copaci, iar cei prezenti au inlemnit cand au vazut faza. Daca nimeream in vreun copac sigur nu traiam. Accidentul oricum se producea, dar una sa te rastorni pe camp (adica anumai pagube materiale) si alta e sa te rastorni in copac. Ca sa nu mai spun ca daca nu erau copaci ieseam in camp si asta era. Adica a tras dreapta de volan, drept urmare ne duceam fix spre un copac, dupa care a tras stanga puternic tocmai ca sa-l evite. Daca nu era copac nu  mai tragea stanga si ieseam pe camp, pe roti. Santuri nu erau si am fi salvat si masina.

Daca aveai o viteza regulamentara atunci poate reuseai sa eviti fara sa iesi in decor.

Toata lumea zice ca nu avem drumuri bune si late sa mergi cu viteza. Ce vina au copacii ca noi desi nu avem unde totusi vrem sa mergem cu viteza si tot timpul trebuie sa gasim vinovati. Eu iubesc sa merg printr-un "tunel" facut din copaci si chiar merg mai incet, asa de mult imi place.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca unii chiar nu inteleg sau refuza sa inteleaga ce vreau sa zic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betty, tu esti un caz particular, care a ramas marcat de experenta zborului printre copaci. Duminica am vazut 2 masini facute praf pe DN1, infipte in pomi.

Totusi copacii ne dau aerul de care aveam nevoie, umbra care impiedica masina sa intre in asfalt-ul mioritic vara, etc. Ce vina au ei?

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte interesant cum numai in tara noastra is probleme cu.... copaciii...

@betty problema ii la cel care ti-a taiat calea, iar aluia trebuie sa i se ia carnetul si dat o amenda de vreo 5-6mii de EURO + sa iti repare masina (pe asigurarea lui eventual pentru ca a cauzat un accident).

Anglia mi se pare un exemplu foarte bun de tara in care se rezolva foarte multe chestii prin amenzi si confiscari de proprietate (in caz ca nu ai bani de amenda) si daca nu ai nici proprietati si nici cash faci inchisoare (acolo asta ii ultma alternativa, pentru ca pana la urma un puscarias costa bani din buzunarul natiunii).

Tara asta are nevoie de un cod rutier foarte dur pentru a mai reduce numarul de cretini de pe strazi (care inevitabil o sa il incalce). Ii clar ca numarul de cretini pe strazi la noi ii mare pentru ca suntem printre primii la accidente de masini mortale in europa (desi numarul e masini e relativ redus).

Singura problema e ca in loc de maimutele pe care poporul le-a pus la guvernare ar trebui sa avem niste oameni, nu inteligenti (as cere prea mult), cu un pic de bun simt si spirit practic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@betty problema ii la cel care ti-a taiat calea, iar aluia trebuie sa i se ia carnetul si dat o amenda de vreo 5-6mii de EURO + sa iti repare masina (pe asigurarea lui eventual pentru ca a cauzat un accident).

Daca ai dat de un copac cu masina, te va durea fix in pix a cui este problema, fiind prea ocupat sa fii... mort. Copacii de pe marginea drumului sunt un pericol major. Oricat de prudent esti, se poate intampla sa ajungi in ei si din vina altora.

Daca e musai sa fie copaci in zona respectiva, macar sa existe balustrade. Sau sa fie la suficienta distanta de carosabil, si, intre copaci si acel carosabil sa fie un sant/val de pamant/ zona de pietris/ etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betty are dreptate. In momentul deplasarii esti perpendiculari pe copaci datorita distantei mici de carosabil (un unghi de minim 75 de grade cu axul drumului) si ai toate sansele sa intrii frontal in ei. NUMAI NOROCUL te scoate printre copaci, dar de cele mai multe ori nimeresti in ei. Desigur ca protectia mediului se face prin pastrarea florei si faunei dar NU LA 1m de drum. Lumea evolueaza si trebuie gasite solutii noi la problemele actuale. Mutarea copacilor (prin plantarea unora la distanta de drum) este o solutie. Dar mai sunt si altele.... Eu am avut explozie pe roata dreapta fata la 740 si numai Dumnezeu nu m-a infipt in copac... Exista riscuri majore cand sunt la marginea drumului, nu are sens sa contestati asta... De asemenea logica cu viteza legala nu isi are locul, pentru ca pe acelasi principiu prin care cu 50km/h esti mai in siguranta decat cu 70km/h, pot afirma ca si stand pe LOC esti mai in siguranta decat cu 50km/h.

Suntem in secolul vitezei si ne adaptam sau murim... Muadib a mai spus ca mai exista si o alta varianta...barile de protectie... Sunt si alte variante, trebuie doar sa le acceptam si sa le implementam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai ce ? Ei nu sunt militieni?Tre' sa ma mai opreasca si unul din ala sa il i-au la bataie , daca vorbeste cum vorbesc si astia de la rutiera din Galati.Acum 2 saptamani m-a oprit rutiera si nenea militianu' dupa ce mi-a verificat actele , imi zice : " Nu mai merge BA cu faza scurta aprinsa ca doar nu esti in afara localitatii " ... Dar domnul "BA" nu a auzit de "day light on"

Domnule Danutz acel politai prost care s-a adresat in modu ala sigur a facut facultatea la spalat bocancii, pentru ca astfel de oameni nu au de unde sa invete codurile bunelor maniere atata timp cat el e un taran venit din cine stie ce comuna si a facut si el facultatea la spalat bocanci, adica la fara frecventa s-a dus doar cand era examen, nu s-a dus ca un politai care sta 4 ani in Academie si nici nu ma mira faptul ca intalnim des asa prosti care nu stiu sa vorbeasca. Eu sunt tanar, sunt incepator, chiar daca sunt incepator si sunt tanar am 18 merg pe 19, asa nu tre sa fiu jignit de orice marlan de politai ca el are doar o functie care poate chiar n-a meritat-o. Dar cu nesimtirea din Romania niciodata nu se va ajunge la bun simt, cu astfel de oameni care conduc ministerele astea si care conduc si tara asta. Oricum mai am un an de scoala si am scapat si mi-am aranjat si treburile probabil n-am la ce mai sta pe aici, macar viata sa mi-o pot trai nu sa ma amarasc prin legile astora tampite care nu au un pic de logica in ceea ce priveste un cod sau regulament fie el rutier, fie al muncii si etc. Pacat ca s-a distrus totul in tara asta, noi cetatenii de rand suntem degeaba sa tinem doar javrele in spinare sa traiasca bine si sa se plimbe prin tari si mari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@parola intr-adevar solutii sunt eu personal sunt de acord cu implementarea lor (desi garantat nu o sa se intample vreodata la noi) ce am vrut eu sa spun ii ca in majoritatea cazurilor soferii sunt de vina si indiferent de prezenta sau nu a copacilor accidente mortale vor fi. Trebuie lucrat direct la radacina anume mentalitatea soferilor romani si nu la un aspect de circumstanta (cum ar fi copacii). Sper ca acuma m-am facut mai bine inteles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Thomas tocmai de asta sunt impotriva "militienilor"...mai ales daca astia dau acum drepturi si celor de la Comunitare , va fi vai si amar de noi...In Galati de cand se ocupa de parcari (dau amenzi daca parchezi aiurea ) mereu ii vezi mergand cu girofarele aprinse si cu 30km/h pe banda 3...Ma gandesc cu groaza cand vor intra in "drepturi"...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.