alin_ux

chiar e nevoie de reducerea pensiilor si salariilor bugetarilor ??

721 posts in this topic

Mai avem o sansa...

Ieri 23.05.2010 la Navodari s-a tinut un referendum local cu privire la amplasarea unei "gauri de gunoi"  :D asa spune junioru'meu de 5ani care m-a condus la vot si surpriza, s-au prezentat la vot mai bine de 72% din cetateni cu drept de vot.

Sper ca atunci cand va fii groasa ;D sa putem face o figura frumoasa si sa schimbam ceva , daca va mai fii ce... sau mai bine zis cu cine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adica sa speram ca la urmatoarele alegeri nu se va mai vota cu "galeata"? NU as crede asta pana nu voi vedea ceva civilizatie in aceasta tara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vom constientiza ca avem puterea de-a schimba cu adevarat ceva, vom reusi!, dar sa fie cineva cu adevarat interesat sa faca acest lucru, aici ma refer si la altcineva din afara celor din ''89 pana in prezent... Daca aici la Navodari s-a spus lucrurilor pe nume s-au mobilizat foarte multi oameni fara nimic de motivat personal "ulei, zahar, faina etc." sau alte interese ascunse, mai exista o sansa, SPER...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haideti sa va arat cam pe unde ar trebui sa se umble : http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/salarii_de_miliarde_la_ulbs_86240.html. Cam cate pensii de 500 ron s-ar putea plati cu salariul unei lipitori de-astea universitare?

Unele din nulitatile astea mi-au fost profesori. De-aia care predau cobol si fortran la limbaje avansate de programare si se minunau unde a ajuns tehnica, acum au codul sursa pe discheta, pe vremea lor umblau cu roaba cu cartele peforate. Pai si cum sa nu ma apuce dandanalele cand mie mi-e rusine sa spun ce salariu am? Si chiar nu sunt cel mai incompetent angajat din "institutia" la care lucrez. Dar de, banii din fondul de salarii trebuie sa se imparta cu toti parazitii si beizadelele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Daca vom constientiza ca avem puterea de-a schimba cu adevarat ceva, vom reusi!, dar sa fie cineva cu adevarat interesat sa faca acest lucru, aici ma refer si la altcineva din afara celor din ''89 pana in prezent... "

Pentru a schimba ceva, trebuiesc astia actuali dati jos !!!  Este primul pas spre normalitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu o sa fie nimeni care va ajunge acolo un monument de moralitate, niciodata.

Sunt sigur ca marea majoritate a celor care vor ajunge sa lucreze cu mierea se vo linge pe degete. Ideea este sa se linga  nu sa ia tot borcanul.

Solutia pe vreme lui Cesca se chema ILICIT-ul, in America se cheama Fisc, in alte tari cum s-o chema dar functia este aceeasi:

Controlul averilor.

Sa justifice fiecare averea afisata, de la Basinescu la Copilul Minune, cu acte pentru provenienta banilor si impozitele platite pe veniturile realizate, in tara si in strainatate, sa nu-si mai faca firmulite in paradisuri fiscale.

Sigur ca o sa se fure si eluda legea orice s-ar face, dar macar mai cu perdea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

asta e solutia !

cine o pune in practica ? mama ?

trebuie sa punem noi pe cineva care sa puna in practica chestia asta !

si, nu cred ca puterea , opozitia, si toti cei din "borcan" vor fi de acord.

solutia, o alta varsare inutila de singe...

scuze, Heimdallr, acu' io sint pesimist. mi-am dat o palma deja !

(peste frunte, o palma. nu va ginditi la prostii...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luati de aici. Sa va mai certati intre voi.........

"Europarlamentarul Monica Moacovei compară PDL cu PSD sau PNL, atunci când vine vorba de clientelism politic. Invitată la emisiunea "NaÅŸul" de la B1 TV, fostul ministru al JustiÅ£iei ÅŸi-a acuzat colegii de partid aflaÅ£i în Guvern că atribuie contracte cu statul prietenilor, după aceeaÅŸi reÅ£etă implementată de celelalte partide politice.

"ToÅ£i fură. Eu am văzut, zona achiziÅ£iilor publice este aptă pentru corupÅ£ie. Din 2005 o spun. ÃŽmi eÅŸti prieten, îÅ£i dau un contract ÅŸi plătim de zece ori, de o sută de ori mai mult faÅ£ă de preÅ£ul pieÅ£ei", a declarat Monica Macovei, pentru B1 TV.

Macovei, care a criticat constant în ultimele luni partidul din care face parte, spune că este dezamăgită de PDL, care se dovedeÅŸte a fi exact ca PSD sau PNL: "Am văzut asta ÅŸi la PSD, PNL, ÅŸi la UDMR ÅŸi la PDL. Dar nu mă încântă să spun că asta face ÅŸi PNL ÅŸi PSD, că eu de la PSD nu am nicio aÅŸteptare. AÅŸteptarea mea a fost de la PDL. De asta pentru mine e foarte grav ceea ce se întâmplă cu PDL. Constat că procedează absolut la fel ca toÅ£i ceilalÅ£i", a precizat europarlamentarul.

ÃŽntrebată de moderator dacă îi spune aceste lucruri ÅŸi premierului Emil Boc, ea a răspuns: "Dar nu vă închipuiÅ£i că domnul Boc nu ÅŸtie".

Monica Macovei a comentat ÅŸi situaÅ£ia pensiilor foÅŸtilor magistraÅ£i: "Judecătorii ÅŸi-au dat sporuri unii altora prin hotărâri judecătoreÅŸti. După lunile în care au luat aceste sporuri, s-au pensionat, ceea ce explică valoare ridicată a pensiilor unora dintre judecători. Da, acestea sunt pensii nesimÅ£ite (...) ÃŽn 2005, când am ajuns eu la Ministerul JustiÅ£iei, legea prevedea că se calculează pensia în raport cu venitul din ultima lună. Eu am modificat ÅŸi am pus pe ultimele 12 luni. Åži atunci au urlat cei din JustiÅ£ie ÅŸi CSM. A venit Chiuariu, care a modificat din nou legea cu ultima lună", a spus Macovei."

Share this post


Link to post
Share on other sites

intrebare : de ce trebuie sa luam mai mult de la bogati ?

ei au furat banii ?

daca i-au furat sa faca puscarie. si sa li se confiste tot ce-au furat.

daca n-au furat, si au muncit banii aia, de ce sa li se ia mai mult ?

astep raspuns de la Lau !

ps. daca e sa ajut pe cineva cu banii mei, vreau sa ajut pe cine vreau eu, nu pe cine vrea statul. in speta o sa-mi ajut copiii si parintii. sint constient ca trebuie solidaritate, insa vreau sa fiu solidar cu cine vreau eu.

CORECT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tara asta e putreda de sus pana jos, de la presedinte pana la ultimu' director de deconcentrata. Banii din buget stim cu totii pe ce se duc, pe investitii in infrastructura si productie  :smile: In momentul de fata mie mi se... din ce partid mai face politicianul x sau y parte, toti se cearta in fata si in spate isi impart ce mai e de impartit. De ce nu se poate face si la noi o chestie de genul IRS, te-au prins ca nu poti justifica 5 bani, la parnaie si averea confiscata? (intrebare retorica).

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce nu se poate face si la noi o chestie de genul IRS, te-au prins ca nu poti justifica 5 bani, la parnaie si averea confiscata? (intrebare retorica).

1. Pentru ca la noi au oprit si functionarea ANI cand aceasta a inceput sa scotoceasca prea tare.

2. Pentru ca noi daca ar exista IRS, ar fi tot fii(ce) si nepoti de-ai lor pusi in functie.

3. Pentru ca la noi ar fi manipulata politic o astfel de institutie.

4. Pentru ca la noi nu exista averi nejustificabile, toate sunt ale matusilor si bunicilor si altor rude, care se chinuie si ei cu economia asta capitalista, si culmea sunt mai tari in afaceri decat Bill Gates sau altii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spune cioc-boc : sa terminam investitiile incepute; de ce sa le terminam in stilul lui ceasca? adica sa luam de cei saraci? daca nu le putem termina anul asta, sa le teminam la anu' sau mai tarziu, da' nu pe spinarea cocarjata de lipsuri a pensionarilor; si cine profita de pe urma acestor "investitii" ? desigur, clientela politica, fie ca sunt la putere sau intr-o asa zisa opozitie; vedeti, acest leit motiv e o mostenire de la comunisti, care de fapt sunt si acum la conducere si ne fac legile asa cum le trebuie lor; fraierii asa patesc .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cati oameni sunt angajati la investitiile incepute?

Cati oameni ar fi someri daca se oprec acele investitii?

Daca creste numarul somerilor,fosti muncitori care dau bani la stat din care se platesc pensiile, din ce se vor plati pensiile? (si asa nu mai sunt bani de pensii si salarii)

Sunt foarte multe de spus. S-au mai comentat, sau macar s-au spus, dar totusi nu poti fi asa de direct fara consecinte. Toti fura, toti vor fura pana cand justitia nu va mai fi condusa politic.

Prea multe discutii inutile.

Dar eu am o intrebare, mai ales ca vad ca nimeni nu zice nimic. Base in declaratia lui subliniaza ca e vb de 25% reducere a chieltuielilor publice , adica din ce inteleg eu asta inseamna din tot, nu doar din salar. Adica e vb de toate primele, bonusurile si toti banii care revin pe langa salar unui bugetar . (ps: Si nu inteleg de ce bugetarii se leaga de privati pe cand ei (privatii) nu primesc aceste bonusuri... si salariul minim la bugetari era oricum mai mare decat la bugetari).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sursele evaziunii fiscale  :smile: Basescu incepe sa se priceapa si la economie. :thumbsup2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

As propune actualilor un "PARIU CU ROMANIA" un referendum national privind pozitiile lor sau dorinta de schimbare, oare e posibil... atunci vom stii cu siguranta daca ne meritam soarta sau......

Share this post


Link to post
Share on other sites

tricky : e vorba de investitii de la buget daca ma intelegi; banii se duc in buzunarele fara fund ale firmelor capusa, adica tot la banditii care ne conduc; iar cei ce lucreaza in aceste investitii facute de stat tot de la buget primesc salarii, dar prin intermediul firmelor, iar astea isi opresc partea leului, fara sa mai vorbim de calitatea executiei, in mod voit f proasta, pt a avea de lucru si la executia bugetara din anul urmator; intelegi? banii opriti pt taxe de tot felul vin de la buget si se duc tot la buget, dar vamuiti de jmekerii nostri, asta in majoritatea cazurilor si se mai plang de taxe mari scl..., dar nu plang de datorii iertate sau de evaziuni fiscale  ...  cam asa se vede prin ochelarii mei  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inteleg ceea ce zici si sunt foarte de acord cu tine.

Dar iti dau un ex. : din banii de la stat se fac proiecte pt. canalizarile din sate, de ex. Eu lucrez la proiectare pt. o firma care proiecteaza canalizari.  Din iarna trecuta nu am mai avut vreun proiect de facut caci nu mai sunt bani. Daca eu nu am ce lucra, atunci de ce m-ar tine pe mine si pe colegi? Eu la asta ma refer.

Adica pe de o parte sunt de acord cu tine ca se fura si contractele sunt prost facute, astfel le da posibilitatea sa fure mai departe. Dar asta nu ar trebui sa duca la a anula investitiile.

Si acum revenim la coruptie si .... same story long or short.

Numai bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiti ce e culmea....toti spunem cum ar trebui sa facem, ce ar fi bine samd; dar cand vine momentul sa ne luam la tranta cu ursul...."fuga e rusinoasa dar e sanatoasa!" toti se dau la fund...lasa-l pe ala ca daca obtine ceva, am si eu dreptul , dar daca o ia in freza...eu nu m-am bagat. Sa mai dau exemple de genul asta? A murit capra mea, sa moara si a vecinului...dar mai bine si vecinul, sa nu-l mai vad ca munceste si are mai mult ca mine.... :-\  DE ASTA SE INTAMPLA ATATEA TAMPENII!! IMBECILII ASTIA DIN CONDUCERE( SI NU NUMAI) STIU CA TARA NU E UNITA SI E PLINA DE LASI ;  EI PE ASTA MIZEAZA  .  (PUNCT)

parerea mea... ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa vina vlaaaaaaaaad!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SFC nu e numai parerea ta, azi am fost la mitingul mamicilor, au fost o mana de oameni desi pe forum toate mamicile ziceau ca vin sa-si sustina cauza, in strada au fost maxim 100, asa ca .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce rezultate ar putea avea un referendum pe tema : sinteti de acord sa fiti platiti in functie de procentajul obtinut la un test de competenta elaborat de academia romana pentru specialitatea dv. ?

salariul pentru 100% obtinut este egal cu cel din europa de vest.

care credeti ca ar fi rezultatele unui asemenea referendum ? citi ar fi de acord (2%, 3% din populatie ?)

dar aici pe forum : citi credeti ca ar avea curajul sa fie platiti dupa competenta ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu unul sunt de acord.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@iurix

Imi plac la nebunie ideile tale :)

Sunt pentru si eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iete cum s-a impacat misoginismul cu feminismul in blanda atmosfera a volvo-club ;D ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now