alin_ux

chiar e nevoie de reducerea pensiilor si salariilor bugetarilor ??

721 posts in this topic

Se pare că toată lumea vede faÅ£ada: oameni care se comportă urât. AÅŸa e: se comportă foarte urât, am păÅ£it de zeci de ori ÅŸi eu... Dar comportamentul depinde în foarte mare măsură de personalitatea fiecăruia. (Betty, îÅ£i mai aminteÅŸti ce urât mi-ai răspuns tu acum ceva vreme, când eu nu aveam nimic cu tine?)

Comportamentul rece poate deriva inclusiv din aceleaÅŸi motive care-l nemulÅ£umesc pe "client": reguli idioate ÅŸi stupide. CredeÅ£i că unui angajat îi place să verifice sute de hârtii, ÅŸtampile, timbre, chitanÅ£e pentru o simplă adeverinÅ£ă? CredeÅ£i că n-ar prefera să poată face totul pe loc, simplu? Ba ar prefera, dar nu poate face nimic. Nu el face regulile.

ÃŽn rest, cine sunt eu, ca oricine să-mi zâmbească ÅŸi să-mi explice de o mie de ori acelaÅŸi lucru, ca să mă simt io bine? Oare chiar merit? ...mai ales că nici eu nu sunt tocmai o prezenÅ£ă plăcută pentru el în momentul în care îmi afiÅŸez moaca acră în faÅ£a ghiÅŸeului...

La capitolul pregătire, profesiile care erau de interes ("de viitor") când au făcut foarte mulÅ£i dintre ei ÅŸcoala sunt căzute acum în desuetitudine iar cele consiterate bune acum, aproape că nu existau atunci. Nu toată lumea are 30 de ani. VedeÅ£i într-un dicÅ£ionar al limbii române de până în 1989 ce scrie la "afacere" sau "afacerist". Vă spun eu: noÅ£iunile erau denigrate prin definiÅ£ie (la proriu). E, cum e perceput acum termenul de "om de afaceri"?

La capitolul impozite din salarii, alea toÅ£i le plătesc ÅŸi toÅ£i beneficiază de ele. Dacă ai fost angajat la patron ÅŸi patronul a dat faliment, statul îÅ£i plăteÅŸte ÅŸomajul. Statul îÅ£i plăteÅŸte creÅŸterea copilului, spitalizarea, pensia, chiar dacă ai lucrat toată viaÅ£a la patron... Ce-ar fi să zică bugetarul "de ce puii mei să plătesc impozit pentru ăsta?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu personal lucrez la stat. Am avut client (de fapt, nu l-am servit) cu următoarea pretenÅ£ie: "Vreau să eutanasiaÅ£i câinele pentru că nu-mi mai trebuie. Mi-a fost ruÅŸine să mă duc la cabinet, dar am venit la dumneavoastră pentru că sunteÅ£i de stat". Chiar a spus chestia asta! Mot-a-mot!

MenÅ£iuni: eu- medic veterinar al Serviciului de UrgenÅ£e al facultăÅ£ii; câinele: ciobănesc german, mascul, cinci ani, perfect sănătos.

CredeÅ£i că am servit persoana respectivă? sau că i-am zâmbit? sau că am fost amabil?

L-AM SCOS AFARÄ‚!

Ce credeÅ£i că gândeÅŸte ăla despre mine? Vă spun eu: că nu l-am servit, că am fost un porc de bugetar care aveam obligaÅ£ia să-l servesc, dar nu am făcut-o de lene sau din rea-voinÅ£ă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

Tu realizezi ca nu exista absolut nicio analogie intre situatia aluia cu cainele si povestea cu functionarii?

"ÃŽn rest, cine sunt eu, ca oricine să-mi zâmbească ÅŸi să-mi explice de o mie de ori acelaÅŸi lucru, ca să mă simt io bine? Oare chiar merit? ...mai ales că nici eu nu sunt tocmai o prezenÅ£ă plăcută pentru el în momentul în care îmi afiÅŸez moaca acră în faÅ£a ghiÅŸeului..." Vreau sa-mi zambeasca la fel cum zambesc vanzatoarele (de ex) din occident. Si sa se poarte la fel. Nu vreau sa-mi zica de 10 ori, vreau doar o data, dar clar. Cine sunt eu? Aia care le plateste salariile! Te asigur ca le vorbesc politicos si pe un ton absolut normal. Pana in momentul in care aud o aberatie!

"La capitolul pregătire, profesiile care erau de interes ("de viitor") când au făcut foarte mulÅ£i dintre ei ÅŸcoala sunt căzute acum în desuetitudine iar cele consiterate bune acum, aproape că nu existau atunci. Nu toată lumea are 30 de ani. VedeÅ£i într-un dicÅ£ionar al limbii române de până în 1989 ce scrie la "afacere" sau "afacerist". Vă spun eu: noÅ£iunile erau denigrate prin definiÅ£ie (la proriu). E, cum e perceput acum termenul de "om de afaceri"?"

1989 a trecut de multisor. Au avut timp berechet sa invete ceva in 20 de ani.

"La capitolul impozite din salarii, alea toÅ£i le plătesc ÅŸi toÅ£i beneficiază de ele. Dacă ai fost angajat la patron ÅŸi patronul a dat faliment, statul îÅ£i plăteÅŸte ÅŸomajul. Statul îÅ£i plăteÅŸte creÅŸterea copilului, spitalizarea, pensia, chiar dacă ai lucrat toată viaÅ£a la patron... Ce-ar fi să zică bugetarul "de ce puii mei să plătesc impozit pentru ăsta?"" Partea asta ma distreaza cel mai tare. Sa stii ca si cei care lucreaza la privat platesc impozite, asigurare medicala, pensie, somaj. Deci spitalizarea si ce-ai mai zis tu p-acolo nu le platesc in niciun caz bugetarii, ci tot angajatii care beneficiaza de ele, prin impozite/

"Betty, îÅ£i mai aminteÅŸti ce urât mi-ai răspuns tu acum ceva vreme, când eu nu aveam nimic cu tine?" Sa nu ne amintim de la ce a inceput totul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heimdallreee...las-o balta...n-ai sa schimbi tu aceasta mentalitate azi.

Eu zic..sa ne bucuram pana una alta ca uite..eu acu..plec spre casa.Stiu...e aproape 5 si binefacatorii mei care imi platesc salariu or sa mai stea pana spre 6-7 seara ca sa am eu ce baga in gura la noapte. Nu ca sa bage si ei in gura la randu lor...ci petru mine, ca sa-mi fie mie bine. Departe de ei gandul ca au copii acasa si ca de fapt ar face orice si s-ar duce si la patron si la stat numa  sa castige un ban , ei muncesc pentru noi. Pentru bugetari. Fara bugetari le-ar fi mult mai bine. Firmele ar merge de-ar sparge si ar creste salariile si nivelu de trai. Ei ar stii fiecare sa se doftoriceasca, s-ar intelege din priviri pe locu de parcare, fratii s-ar intelege din priviri pe mostenire, nu s-ar bate la meciuri, si deci n-ar fi nevoiti sa cheme militia, si ar fi doar un presedinte ales pe vot de simpatie care s-ar duce sa-i reprezinte pe la sindrofiile gen G14 si care ar fi platit dintr-un fond de investitii facute cu cap. Dar ar avea salariul mic.

Am chef de niste mere verzi pe care o sa le cumpar de la chioscu de langa bloc. Si o in timp ce o sa musc din mere..o sa ma gandesc la sanatatea celor care au facut posibil sa mananc eu acele mere. Si in drum spre casa..o sa fiu umil cu calatorii..ca doar datorita lor mananc si eu o paine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fac si eu o analogie ca tot e la moda.

Ma duc azi cu fimea la vaccin, asistenta o cantareste cu acelasi cantar cu care a fost cantarita si nevastamea si o masoara cu o ustensila din acelasi an, mai departe intram la dna doctor, intreaba daca ii dam calciu si vitamina D noi dam din cap afirmativ desi nu este asa pt ca fontanela e aproape inchisa si calciul si vitamina D fac mai mult rau decat bine, evident doctorita habar nu are ca fontanela e aproape inchisa la 6 luni normal fiind sa se inchida dupa 12 luni .

Policlinica arata ca in anii 60 cu exceptia afiselor la Pampers si Colgate de pe perete, personalul este acelasi cu exceptia unei asistente .

Pai cum pana mea sa nu ma revolt si sa urlu si sa plec in alta tara cand de la nastere copiilor le este administrat un diagnostic gresit, ne miram ca se îmbolnăvesc prea repede.

Evident ca toate rezolvarile le-am gasit la Medlife unde madam Marcu desi la o varsta onorabila inca presteaza foarte bine, nici nu intri bine in cabinet si sare suta de lei den buzunar dar primesti informatii de la cum sa prepari mancarea pt bebe pana la ce medicament sa-i dai pt colici, are rezolvari pt orice si cum a vazut copilu ia si pus diagnostic, pai dau cu drag sute de lei cand mi-a rezolvat din start 3 probleme, probleme grave care doctoru de cartier nici nu le-a observat .

Asa ca nu calc la policlinica de cartier decat la vaccin si evident plec scarbit de acolo si cu copchilu plangand ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

....e si sa vezi cum e sa te duci cu copilu lesinat de febra ....cu el scurganduse printre bratele tale , cu o culoare cadaverica a fetei ....iar scroafa din cabinet dupa ce te roaga sa mai astepti putin sa se aeriseasca cabinetu' iti refuza consultatia pe motiv ca nu ai o copie a certificatului de nastere la tine .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemultumirile voastre deriva din calitatea de oameni a celor pe care ii acuzati nu din cea de bugetar. Mie unul, indiferent ce exemple ati da, tot mi se pare de RAHAT sa spuneti ca un anumit om traieste din banii vostri. La fel cum mi se pare de RAHAT ce-a spus colegu despre Vali ca e sclav la austrieci. Suntem toti oameni, fiecare cu pasarelele, norocul, munca si ghinionul sau. Aia de la ghiseu nu trebuie sa te respecte pentru ca o platesti din banii tai , ci pentru ca asa e civilizat intre oameni. Dar nu toti santem civilizati si egali si va purtati ca si cum nu stiti si nu traiti asta in fiecare zi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...., ci pentru ca asa e civilizat intre oameni.

Corect .....si cu atat mai mult cu cat fiecare dintre noi platim pentru salariul acelei persoane .

Share this post


Link to post
Share on other sites

A avut dreptate cine a spus ca au reusi sa ne dezbine.

Privatul uraste bugetarul si invers........

E cel mai bun mod de a castiga o lupta..... dezbina-l si cucereste-l.........

Si uite ca merge. Betty e gata sa ii faca "seppuku" lui Sepukku si lui Heimdallr Astia doi abia se mai pot apara...... si asa

Base care cerea solidaritate si toata gasca de guvernatori cheltuiesc aproximativ 58 000 000 euro pentru sufletul lor.......

Bravo fratilor...... mergem spre bine.....

Foarte trist :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca cei care lucreaza la privati platesc salariile bugetarilor, privatii de unde iau banii? Nu tot de la bugetari? Sau bugetarii cand iau salariul il arunca intr-o gaura neagra? Banii nu se intorc tot in "economie"? Exemplu: cineva lucreaza la o fabrica de salam, plateste taxe, impozite, etc. care se duc si in salariile bugetarilor. Bugetaru' ala nenorocit daca nu mai are bani sa cumpere salam, privatu' cui il mai vinde?

Trebuie date afara toate lipitorile angajate pe pile in ultimii 7-8 ani, facute evaluari de performanta, etc. Ca sa tai la toti 25% e o imbecilitate mai mare decat colectivizarea. Nimeni nu e asa independent de hulitii bugetari pe cat crede.

Si credeti-ma ca stiu ce spun, lucrez la stat pe un salariu de rahat si fara modestie tin in spate vreo 2 lipitori portocalii instalate pe pile. Eu sunt de acord sa fiu evaluat din punct de vedere al performantei profesionale de oricine, si daca nu corespund, sa fiu dat afara. Dar asta sa se faca si cu toapele si cocalarii angajati prin ministere/companii nationale/primarii pe criteriul performantei la lipit afise electorale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu vedeti esenta : tara asta NU produce !

nu produce bunuri pentru export, in cantitate suficienta pentru a acoperi cheltuielile statului.

de unde bani, fratilor ? tot ce s-a luat pina acu' s-a dus pe salarii si altele la fel si s-a furat.

pentru ca din 89 pina acu' nu s-a investit in productia rentabila, acum trebuie sa platim nota .

ce se face acum e disperare. oricum , acum , alta solutie nu exista !

partea proasta e ca prostimea va pune in locul hotilor, alti hoti !

AS PROPUNE CA TOTI CEI CARE AU VOTAT CU BASESCU SA FIE DATI AFARA !

alta data sa mai voteze tot dupa ureche ! prostia nu doare, insa ar trebui sa doara !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect .....si cu atat mai mult cu cat fiecare dintre noi platim pentru salariul acelei persoane .

pai atunci imi esti dator vandut ca mergi pe o sosea platita si din banii mei. Data viitoare sa-mi aduci un Burn.  ;D ;D ;D

Ideea e ca degeaba ne agitam. Trebuie sa reduca salariile ca altfel e groasa. Imi povestea o tipa de la ministerul de finante ca daca nu fac asta depasim nivelul de indatorare al generatiei noastre. Nu stiu exact ce inseamna asta in termeni financiari dar nu suna bine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inseamna ca o sa plateasca si copilul meu datoriile facute de Bocancel, motiv serios ca sa ma gandesc daca o sa-l aduc pe lume in tara asta de r*hat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-l aduce aici. Nu-l soca.......

Fugi cu el in civilizatie......

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

AS PROPUNE CA TOTI CEI CARE AU VOTAT CU BASESCU SA FIE DATI AFARA !

alta data sa mai voteze tot dupa ureche ! prostia nu doare, insa ar trebui sa doara !

Pai stai mey Iuli, ca diaspora a intors balanta. Au avut ei grija ca patrioti ce sunt sa ne scape de comunism si mineriade. Ca o sa murim de foame, nu conteaza. Cel putin nu o sa fim comunisti.

Revenind. Aia care au contat sunt deja afara :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa-mi explice bugetarii unde gresesc cand spun ca trebuie dati afara toti incompetentii, cand spun ca vreau sa fiu tratata cu respect cand merg la vreuin ghiseu si sa-mi explice din banii cui isi iau ei salariile. N-am zis ca nu vreau sa mai existe bugetari, am zis ca vreau sa existe bugetari competenti si cu bun simt si care sa-si faca treaba pt care au fost angajati si nu ca sa-mi strice mie ziua.

Apropo de medici, cand am avut nevoie de ei m-au tratat cu c*urul. A trebuit sa ma operez la Euroclinic, la floreasca nu s-a putut. Pentru orice alte interventii apelez la Medlife. Cu toate ca platesc asigurare mediala, bugetarii din sectorul medical ma trateaza cu c*urul. Credeti-ma ca nici n-as mai plati asigurarea daca n-ar fi obligatorie pt ca sunt bani aruncati de pomana.

@Valiu Nu ne-a dezbinat nimeni, am fost dintotdeauna dezbinati. Propune orice subiect de discutie, mai ales minoritatile, muzica, problema maidanezilor etc etc si-ai sa vezi ca ies scantei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce ma amuza pe mine este ca toata lumea il injura pe Basescu dar uita de raportarile mincinoase ale lui Tariceanu care zicea in 2008 ca duduie economia, ce economie nene ca nici in 08 nici in 10 nu avem nici o economie, export face doar dacia si spagile si jaful din banul public nu au fost inventate de PDL, daca vine PSDul o sa fie mai bine ? Daca era Geoana presedinte era mai bine ?

Ca masura de moment singura este scaderea salariilor la bugetari, dupa care bagam un fine tuning ala Isarescu, dar pana una alta nu e nici unu in tara asta cu boase, toti o dau cotita si nimeni nu se apuca de taiat .

O sa inceapa oricum cat de curand taierea costurilor si o sa inceapa cu parlamentul si o sa se termine cu pensionarul, din pacate asta e singura solutie .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bogdan, solutia era sa fie dati afara frecatorii de menta de la stat in 2009, nu acum. Dar de, base trebuia reales sa nu ne ia mogulii sarea si posta, asa ca el cu gurita lui a zis ca o sa creasca salariile la stat si pensiile, n-o sa fie nimeni dat afara si din martie o sa avem crestere economica.

Cat despre economia lipsa si aburelile lu' tariceanu, complet de acord. Dar, in perioada asta de raht, parca mai bun de prim-ministru decat boc era si serghei mizil, ips daniel, simona sensual sau mama lui boc. In fine, pot sa fac si un pariu macabru si sa "profetesc" ca in 2011 o sa fim mai "tari" ca grecii. Astept procedura de investitura a lu' nuti.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bagati toti parlamentarii si senatorii care s-au perindat de 20 de ani incoace in parnaie, luate toate neamurile pina la gradul 3 (cel putin) si vandute toate vilele/terenurile/masinile/tot. Sa vezi cum se gasesc brusc bani si pentru amariti. Luati la puricat toti tiganii cu castelele si mertzanele lor si confiscat tot ce nu au acoperire pe hartie (bani munciti, impozite platite, da da). Si mai sint.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa-mi explice bugetarii unde gresesc cand spun ca trebuie dati afara toti incompetentii, cand spun ca vreau sa fiu tratata cu respect cand merg la vreuin ghiseu si sa-mi explice din banii cui isi iau ei salariile.

GreÅŸeÅŸti prin faptul că tu consideri incompetente persoane care nu sunt răspunzătoare de neplăcerile tale. Nu e incompetentă amărâta aia de la ghiÅŸeu, dacă tu-i ceri timbru fiscal la primărie ÅŸi ea nu-Å£i poate da, că nu are. Nu e vina ei, ci a celor care au stabilit aÅŸa regulile. Ideea ta de reprofilare cred că realizezi că e utopică. La vârsta majorităÅ£ii celor despre care vorbeÅŸti tu, nimeni nu-ÅŸi permite să nu aibă salariu pentru a face ÅŸcoală. Să nu mai vorbim că 99% sunt cu familii. Å¢i-i imaginezi pe ai tăi reprofilându-se, chiar ÅŸi acum zece ani? Făcând ÅŸcoală? Dacă da, gândeÅŸte-te că ÅŸcoala aia e plătită tot din impozite. La fel a fost ÅŸi a ta. La fel va fi ÅŸi pensia ÅŸi ÅŸomajul, dacă patronul va avea impresia că Å£i se apropie vreun copilaÅŸ... Nu doar angajaÅ£ii la firme private plătesc salariile bugetarilor.

Bugetarii au avut întotdeauna salarii, chiar ÅŸi atunci când nu existau patronate...

Sistemul medical e catastrofal, e foarte adevărat, dar nu atât din vina medicilor care lucrează cât din cea a celor care dictează. Spitalele NU AU... Nu-Å£i vor spune Å£ie...

La capitolul respect, dacă tu îÅ£i manifeÅŸti respectul faÅ£ă de ei aÅŸa cum Å£i-l exprimi aici, nu te aÅŸtepta la altceva. Oricum, eu, cel puÅ£in, nu consider că o persoană mă respectă, dacă-mi rânjeÅŸte ÅŸi-mi vorbeÅŸte încet. Nu înÅ£eleg de ce preferi ca lumea să-Å£i rânjească ÅŸi să-Å£i zîmbească fals. Nu e mai frumos un mediu unde lumea e mai serioasă?

By the way, în poza din buletin, tu zâmbeÅŸti sau stai "poker face"?

Ideea principală este că nu trebuie gândit aÅŸa. Nu trebuie pedepsiÅ£i cei mai amărâţi. Dacă s-ar face disponibilizări, s-ar începe cu femeile de servici ÅŸi cu cei mai bătuÅ£i de soartă. Cei care ar merita întradevăr pedepsiÅ£i ar rămâne, în continuare, în funcÅ£ii ÅŸi ar trăi bine-merci, din impozitele plătite de noi toÅ£i.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Faza tare este ca nu guvernul poate stabilii cine e competent intr-un departament, asta o poate face doar seful acelui departament si o sa fie in postura de a da afara pe nepotu sau pe ala care munceste, grea alegere ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten points !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce ma amuza pe mine este ca toata lumea il injura pe Basescu dar uita de raportarile mincinoase ale lui Tariceanu care zicea in 2008 ca duduie economia, ce economie nene ca nici in 08 nici in 10 nu avem nici o economie, export face doar dacia si spagile si jaful din banul public nu au fost inventate de PDL, daca vine PSDul o sa fie mai bine ? Daca era Geoana presedinte era mai bine ?

Ca masura de moment singura este scaderea salariilor la bugetari, dupa care bagam un fine tuning ala Isarescu, dar pana una alta nu e nici unu in tara asta cu boase, toti o dau cotita si nimeni nu se apuca de taiat .

O sa inceapa oricum cat de curand taierea costurilor si o sa inceapa cu parlamentul si o sa se termine cu pensionarul, din pacate asta e singura solutie .

cred ca majoritatea sunt destul de maturi sa accepte ca geoana nu era rezolvarea. jocurile au fost aranjate de la revolutie-ncoa mereu de-asa natura incat sa se aleaga raul mai mic. dar nu zic nimic nou.

si cine sa taie? este un singur club unde o mana spala pe alta, chiar nu e greu de observat. oricine ar taia n-ar face altceva decat sa-si taie...singur craca, cum se spune. ceea ce ma intriga cel mai tare insa, este faptul ca s-a ajuns la o nesimtire greu de descris. si toate oalele se sparg intr-adevar in capul amaratilor.

post-3933-12877879958589_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

LeChuck, I love you! I hope you know that...  ;D

... era să uit: TEN POINTS!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now