mironb

Carnet "pierdut" in Eforie Nord

51 posts in this topic

Aflandu-ma in concediu pe litoralul nostru minunat, in minunata statiune Eforie Nord, am reusit sa imprumut pentru o luna politiei rutiere carnetul. Treburile stau cam asa: minunatii astia de la rutiera, cu mintile lor odihnite, au hotarat ca se poate implementa pe asa-numita centura a Eforiei, o chestie experimentala gen 3 benzi de circulatie reversibila, separate prin dubla linie intrerupta. Eu aflandu-ma pe banda din dreapta, pe sensul de mers catre Constanta, in fata mea aflandu-se un autobuz care mergea cu 30 la ora in afara localitatii, am comis "inconstienta" de a depasi. Moment in care dintr-un mcv de politie a sarit agentul, foc si para cum ca m-a filmat in timp ce am depasit neregulamentar, etc... In fine, nu m-am luat prea tare la cearta cu ei, stiindu-i odihniti si "bine pregatiti". Cert este ca mi-au luat permisul pe 30 de zile. N-ar fi o mare tragedie, poate cu ocazia asta merg mai mult pe jos si mai si slabesc  ;D, dar am niste nedumeriri.

[imghttp://www.teste-carnet.ro/galerie/789-marcaj-pentru-benzi-cu-circulatia-revers-b.jpg]

Cum dracu sa faci circulatie reversibila pe trei benzi? De ce in sensul giratoriu intra doua benzi  pe sensul dinspre Mangalia daca n-ai voie sa mergi decat pe banda din dreapta? Daca e un nene oprit in pana pe singura banda de mers catre Constanta si il depasesc, imi iau iar carnetul desteptii?

Ia uitati ce scrie aici la marcajul pentru benzi cu circulatia reversibila. Unde sunt semnalele luminoase respective, ca eu n-am vazut asa ceva?

In concluzie, aveti grija cum mergeti prin acea zona. Eu am de gand sa contest procesul verbal. Stie cineva daca trebuie platita amenda ca sa pot face contestatia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai stai nene... daca e "reversibila" inseamna ca e in ambele sensuri... nu exista linie continua... deci poti depasi, nu ?!

Care-i faza ?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

aici nu am intalnit inca nicaieri un astfel de marcaj. sincer sa fiu nu inteleg care-i e scopul. m-ar bucura ca intr-o zi sa se implementeze in toata europa o norma unica in ceea ce priveste regulile de circulatie si implict marcajele, semnele etc. imi pare rau pt. tine. :-[

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai stai nene... daca e "reversibila" inseamna ca e in ambele sensuri...

Daca e reversibila inseamna ca banda din mijloc e folosita cand pt un sens cand pt alalalt in functie de aglomeratia din trafic.

Unde sunt semnalele luminoase respective, ca eu n-am vazut asa ceva?

Pai daca era experimentala. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In regulamentul de aplicare al codului rutier scrie asa la articolul 79, alineatul B) : "...marcajul cu linie discontinuă dublă, pentru delimitarea benzilor reversibile. Pe asemenea benzi marcajul este însoÅ£it de dispozitive luminoase speciale prevăzute la art. 56". La articolul 56: "(1) Când deasupra benzilor de circulaÅ£ie sunt instalate dispozitive care emit semnale roÅŸii ÅŸi verzi, acestea sunt destinate semnalizării benzilor cu circulaÅ£ie reversibilă. Semnalul roÅŸu, având forma a două bare încruciÅŸate, interzice accesul vehiculelor pe banda deasupra căreia se găseÅŸte, iar semnalul verde, de forma unei săgeÅ£i cu vârful în jos, permite intrarea vehiculelor ÅŸi circulaÅ£ia pe acea bandă.

(2) Semnalul luminos intermediar care are forma unei sau unor săgeÅ£i de culoare galbenă ori albă cu vârful orientat către dreapta sau stânga jos, anunÅ£ă schimbarea semnalului verde, în cazul benzilor cu circulaÅ£ie reversibilă ori faptul că banda deasupra căreia se află este pe punctul de a fi închisă circulaÅ£iei conducătorilor cărora li se adresează, aceÅŸtia fiind obligaÅ£i să se deplaseze pe banda sau benzile indicate de săgeÅ£i"

In conditiile in care nu exista nici urma de aceste semnale luminoase, un proces in care sa cer daune politiei rutiere si administratorului drumului e in regula? Pot sa-l acuz pe nenea militianu' care mi-a luat carnetul de abuz in serviciu?  :tongue3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai ce scrie la contraventie in pv ? suspendare pentru incalcarea liniei continue ? sau care este acuza ?

conform cu care articol ti-au suspendat permisul ?

daca n-au semne corespunzatoare n-ai incalcat legea !

Share this post


Link to post
Share on other sites

In procesul-verbal scrie depasire neregulamentara. Nu scrie nimic de linie continua sau altele. Parerea mea este ca au iesit la pescuit, sperand ca lumea e in concediu si nu-si bate capul cu amanunte cum ar fi ca ca este ilogic sa ai trei benzi de circulatie, toate trei reversibile si pe care nu se stie care este sensul de circulatie la un moment dat fiindca nu au bagat bani in prostii de genul semafoare.

Eu sunt destul de pornit sa fac scandal serios, inclusiv presa, ma mai gandesc daca sa-i dau si pe penal pentru abuz in serviciu. O sa fac si niste poze dupa-masa, sa va dati si voi cu parerea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fa poze, copie dupa PV, dupa dovada etc. Fa un dosar si contesta.

Nu stiu daca mai merge daca ai semnat PV-ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am semnat pv-ul fiindca n-aveam chef sa astept pana gasea organu' martor, dar cu obiectiunea "nu am inteles semnificatia marcajelor si indicatorului". Am inteles ca se poate face contestatie. Sa-i ia dracu, iar m-am enervat, in loc sa-mi vad de concediu trebuie sa ma judec cu reprezentantii statului de ocupatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

io zic sa faci contestatie dupa ce te intorci acasa.

sint aproape sigur ca vei cistiga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am trecut si eu pe acolo.

De obicei la benzile cu trafic reversibil se semnalizeaza cu semafoare in 2 culori. rosu cu un X si verde cu o sageata inainte.

In Eforie Nord sunt doar niste indicatoare rutiere din 100 in 100 de metri parca prin care iti spune ca tu ai doar o banda ( daca mergi dinspre eforie spre cta) si 2 benzi pe celalalt sens.

Ceea ce mi se pare aberant nu este asta cat faptul ca metioneaza si ca depasirea este interzisa! pentru ca....

... daca ai norocul sa fie seara, sa fie un eveniment sau sa dai peste o masina care se deplaseaza fooooarte lent in zona nu poti sa faci altceva decat sa depasesti!

xydexter, vacanta placuta vecine!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Poze cu marcajele de pe ambele sensuri. Si multumesc cu intarziere FireLight!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din ceea ce am vazut, nimeni nu intelege nimic. Eu ma intreb, oare nu sunteti obisnuiti cu ceea ce se intampla in tara asta? este un haos total, Pinguinu zice una, peste doua zile este contrazis de Capitan, peste alte doua zile vine un ministru si zice alta... Videanu, mirat ca are casa doar de 1400mp si nu e mare... Deci, solutia este CANADA sau oricare alt stat civilizat in care respectul fata de om este corect. Zic si eu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si inca un amanunt, sa-mi spuneti voi cam ce intelegeti din marcajul din poza asta. La dreapta se poate face doar daca se incalca marcajul cu linie continua, desi indicatorul permite. :D Daca o sa-mi iau permisul inapoi, primaria Eforie si politia rutiera Constanta o sa aiba o frumusete de proces cu mine pentru daune morale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce e greu de inteles? Cei care vin din contrasens se pot baga peste tine si tu trebuie sa mergi pe camp? Nu inteleg care este problema? Vorbiti de parca tocmai ati venit din America... Bagati-va mintile in cap, aici este un stat civilizat si cine nu intelege asta o sa sufere rigorile legii, bine aplicata!

Aici nu-i de joaca!

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa-mi iau cetatenie bulgara cat de curand, am auzit ca e mai mica spaga la politia rutiera si nici nu se chinuie un sfert de ora sa-ti explice de ce nu trebuie semafoare pe benzi reversibile "fiindca exista semne si marcaje corespunzatoare".  :D :D Deja incepe sa mi se para amuzant, sensul ala giratoriu zici ca-i o pictura de Dali. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai grija cum dai din cap la bulgari.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate,traim in tara lui CHIORU Imparat si toate institutiile statului, in special cele de opresiune,sunt dupa chipul si asemanarea lui...prietene,poti face contestatie dar din proprie experienta iti zic ca degeaba..eu am primit ieri hotararea judecatoreasca dupa ce am contestat PV cu amenda pt radar pe Kiselleff..deci intr-un trafic bara la bara, pe 4 benzi arhiaglomerate..in Piata Victoriei ma opresc curcanii si ma amendeaza ca am avut 76 km/h...poc,contestatie...concluzia judecatoriei?...eu trebuia sa dovedesc netemeinicia actului contestatator al organului,deci nu ei trebuie sa dovedeasca ca eu am avut 76 la ora..cum as fi putut face asta nu zice nimeni..dar la dosar MAI nu a depus poza,nimic...nu mai zic nimic..

Share this post


Link to post
Share on other sites

...concluzia judecatoriei?...eu trebuia sa dovedesc netemeinicia actului contestatator al organului,deci nu ei trebuie sa dovedeasca ca eu am avut 76 la ora..cum as fi putut face asta nu zice nimeni..dar la dosar MAI nu a depus poza,nimic...nu mai zic nimic..

Salut tommytza

O rugaminte:

- In mare, cam ce este  scris in motivarea hotararii (in considerentele acesteia respectiv de la " Instanta" in jos )?

-Mi-ai putea posta te rog dispozitivul hotararii, partea de sub " In numele legii dispune" ? Nu insera o plansa foto a Hotararii, doar scrie- daca se poate-binenteles.

Multumesc mult.

Atentie, ai termen de recurs in 15 zile de la data primirii hotararii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am facut deja contestatie, daca judecatorul nu e cazut in cap si politistii aduc filmarea, cred ca am sanse destul de mari sa-mi recuperez cartonul. Plus ca au gresit si articolul cu incadrarea faptei pe procesul verbal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

    Nu vreau sa supar pe nimeni dar.. printre aceste poze eu unul vad un semn de depasirea interzisa cand esti pe acea unica banda de mers.  Nu conteaza ca ai un autobuz care se deplaseaza cu 30Km/h in fata ta, nu ai voie sa depasesti.  Este doar o parere, si sper sa nu va suparati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am trecut si eu aseara prin "acea" zona cu...3 benzi duble intrerupte. Pe banda mea se miscau ca melcii, asa ca am dat semnal si da-i depasire in serie nelimitata. Sa vezi cum se dadeau speriati la o parte si reintrau cum puteau in coloana, ce mai, o placere  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ma supar, numai ca in mintea mea mai inceata, acel semn de 10 cm diametru trebuia corelat cu marcarea corespunzatoare a benzilor. Si cu niste semafoare, pentru ca de-aia sunt benzi reversibile. L-am intrebat pe nenea politaiu' cum se schimba sensul de mers, si mi-a zis ca or sa mute indicatoarele (adica tablele) de pe o parte pe cealalta.  ???

@matrixxx, ai avut noroc ca nu statea mcv-ul la panda, poate ne cunosteam live la judecatoria constanta  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tocmai ma cert pe forumu' politistilor cu niste odihniti, rutieristi probabil, care sustin ca e normal ca benzile reversibile sa fie semnalizate prin indicatoare mutate manual de pe o parte pe alta a drumului.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now