Sanyboy

Menţineţi concediul maternal la doi ani

59 posts in this topic

voi crede-ti ca scopul vostru pe pamint este sa................ ce vret voi

SCOPUL VOSTRU PRINCIPAL PE ACEST PAMINT ESTE SA PROCREATI,SA DUCE-TI SPECIA MAI DEPARTE

selectia naturala va face restul

bravo danyx pt cei 4 (PATRU) copii ai tai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, sunt argumente de ambele parti.

Dar hai sa analizam problema si din alt unghi:

CAT MAI PUTEM RABDA SA NI SE IA DREPTURILE UNUL CATE UNUL, iar noi sa stam cu curul in sus ca strutul?

Sunt sustinator al ideii de 2 ani concediu de ingrijire copii datorita argumentelor si principiilor proprii, insa vehementa din vocea mea este data de intrebarea anterioara. PANA CAND???

In oricare alta tara europeana - si, cu cateva mici exceptii, pot extinde ideea la intregul glob - la cate tampenii au facut guvernantii, la aroganta, la lipsa bunului simt si a obrazniciei pe care o afiseaza cu nonsalanta, iesea cu revolutie, sute de mii de oameni in strada, lupte interne, etc.

Acum cativa ani, guvernul de la Paris a facut cateva modificari minore la legislatia muncii cu privire la angajatul tinerilor, si au incendiat aia o suta de mii de masini in suburbii. Chiar saptamanile trecute Sarkozy a vrut sa ridice varsta de pensionare cu 2 ani si au iesit peste suta de mii in strada.

Cum dreaq ca romanii stiu doar sa incaseze si sa zica ca mai vrea? Nu ne-am saturat sa fim calcati in picioare? Ba mai rau... Ajunge sa ne justificam apatia totala in niste moduri de-a dreptul hilare (sau invers), doar sa fim multumiti cu noi insine... "Oricine iesea tot la fel facea", "la ce sa votez, ca oricum nu conteaza", "e rau dar macar Steaua e in Liga Campionilor", etc.

NU vi se pare ca e momentul sa renuntam la uratenia hidoasa din sufletele noastre, care ne face sa actionam asa? Cred ca suntem unici in lume, cu asa de mult "sa moara capra vecinului" in noi... Majoritatea celor care nu au in plan copii sau care au trecut de faza legii asteia cred chiar ca SE BUCURA la vestile astea. La fel cum angajatii de la privat S-AU BUCURAT cand s-au taiat salariile bugetarilor, la fel cum bugetarul se bucura cand aude ca ai control pe cap, etc.

Noi nici nu avem nevoie de dusmani, la cat ne uram intre noi si pe cat de dezbinati suntem...

Nici nu imi pot da seama cum a reusit tara asta sa depaseasca faza cnezatelor... Cum de s-au unit... Probabil ca, candva, erau oameni mandrii si marinimosi prin zona asta.

Acum nu mai sunt. Si au disparut asa de tare, ca nici nu zici ca au fost vreodata.

Bleah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

atita timp cit toti stau in spatele monitoarelor si se pling NU SE VA SCHIMBA NIMIC

ia iesiti voi in strada

si comentati acolo si strigati-va offffffuuuuurrrriiiiiillllllleeeee in gura mare

dar nu aveti singe in instalatie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unii se bucura ca nu sunt ei cei vizati, majoritatea zic "bine le face la aia, frecau menta si luau bani...".

@ rand, zi-mi si mie care e scopul statului in acceptiunea ta, in afara de a cenzura, taia si spanzura? Se ocupa si cu altceva in afara de colectarea taxelor si stabilirea de restrictii? Daca nu stiai bisericile si ong-urile traiesc tot de pe spinarea statului, direct sau indirect prin subventii si scutiri de taxe.

Daca nu stimuleaza natalitatea, omoara pensionarii, determina profesorii, medicii si intelectualii sa se care catre alte zari, statul nu e cu nimic diferit fata de un regim de ocupatie. Care trebuie combatut.

Si desi n-am copii (inca), intentionez sa fac. Fie si numai ca sa-i fac in ciuda Guvernului, Presedintelui si Statului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atata timp cat noi romanii (mi-e sila cand zic cuvantul asta) nu ne mobilizam si nu avem spirit de solidaritate meritam toate mizeriile la care ne supun jegurile de la putere.

Ba chiar ii incurajam sa faca si mai multe nedreptati.

Eu cred ca Base sta si se tot mira cat de usor i-a fost sa isi bata joc de natia asta de rahat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

parerea mea : in afara de cei care cresc , sau au crescut copii, restul sint p-afara !

nu mai postati ca sinteti penibili si fara bun simt !

lasati-i p-astia care chiar stiu ce inseamna sa cresti un copil sa vorbeasca. cei care h-abar n-aveti ce inseamna asta stati pe bara ....e o chestie de bun simt !

nu vreau sa va fac in nici un fel, insa daca ma fortati va fac !

pot sa va garantez ca n-o sa va fie usor daca ma iau de voi !

e ca si cum un barbat isi da cu parerea despre cit de dureroase sint avorturile.

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect Iulirx!!!

Daca nu aveam copil nu m-ar fi interesat problema asta, daca ar fi sa-l fac acum as spune "asta e, se poate si asa" insa abia cand ai (cel putin) un copil realizezi ce presupune asta, cat iti poate pasa de mogaldeata respectiva (asta daca esti om normal), cat de mult te intereseaza ce, cat si cum mananca, de cate ori a stranutat sau a tusit, cat a dormit, .............

Ideea e ca pana la 2 ani e prea mic sa realizeze ce e cu lumea asta, baga in gurite tot ce gasesc, mangaie si pupa toate animalele care le vad si practic fac tot felul de bazaconii de iti sta mintea in loc. Unui copil asa mic degeaba ii expilci ca nu e bine, nu e voie, tot nu pricepe. Il dai la gradinita unde niste "doamne" care primesc un salar de 600 de lei il pun intr-un pat si (e o vorba in Ardeal) Dumnezo' cu mila.

Daca ai "norocul" sa gasesti cresa dupa aceea vin grijile legate de sanatate. Intr-o cresa sau o gradinita toti copii sunt raciti (mai mult sau mai putin evident), in episoade, toata iarna. Fiecare vine de acasa cu germenii lui, iar copilul tau de doar 1 anisor intra in acest mediu si preia de la "colegii" lui tot ce poate, daca mai e cumva si putin imunosupresat, ai pus-o.

Nu discut de variantele cu bone si crese particulare pentru acestea nu consider ca sunt o solutie (cel putin nu pentru mine).

.......as putea scrie pana maine, ideea e ca nu se poate pune in aplicare o asemenea lege pana nu se asigura in crese locuri suficiente pentru toti copii si mai ales personal calificat (asistente medicale, medici, psihologi,....)

A dat cineva exemplul Statelor Unite, acolo intradevar mamele nu beneficiaza decat de concediul medical de lauzie DAR exista conditii pentru copii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru mine este mai mare rasul sa fii impotriva unei protectii sociale cand este vorba de copiii tarii in care traiesti chiar daca ai sau nu copii. In SUA si nu numai sunt programe de protectie sociala foarte bine puse la punct. Dar ei sunt mai inteligenti si si-au dat seama ca investind banii asa li se vor reduce bill-urile pentru sanatate, justitie in anii ce vor urma. Nu face nimeni ceva pt a ajuta individul X in mod special. Se judeca la nivel macro. 

Daca nu protejezi familia care este celula societatii cum vom ajunge sa avem o societate sanatoasa ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum se discuta la europa fm despre acest subiect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum sa iasa in fata cei care i-au votat si cine ia ajutat sa fure voturi.Un prieten mi-a spus atunci in preajma alegerilor o vorba DACA IESE BASESCU, Romania o sa se numeasca Republica Basescu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu l-am votat si il injur mai cu foc decat cei care nu l-au votat dar asta nu rezolva nimic, buba trebuia sa se sparga, daca nu era Basescu era Geoana si tot la fel de rau era .

De fapt nevastamea nici nu stie ce sa faca pt ca la munca nu merge treaba si ar mai sta un an DAR nu pe 600 RON .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Statul ar trebuie sa faca in felul urmator.

- Sa creeze o institutie care se ocupa cu instruirea si administrarea bonelor.

- Sa creeze crese si gradinite dupa cele mai riguroase standarde, cu personal calificat.

- Mama sa primeasca 3-4 luni concediu post natal in care sa-si primeasca salariul integral.

- Dupa cele 3-4 luni mama:

- isi angajaza o bona pe care o va plati (400 lei/luna)

- Isi lasa copilul in cresele proaspat construite pentru care va plati (200 lei/luna)

- lasa bunicii sa il creasca(gratis)

- in cazul in care nu are niciuna din solutiile de mai sus, nu ar trebui sa faca un copil.

Sistemul actual incurajeaza productia de copiii pe banda rulanta, pentru bani. Termenul de "facut pentru alocatie" se potriveste multor copii in ziua de azi.

O generatie crescuta in ghetou pentru cateva sute de lei pe luna, cu parinti dezaxati alcoolici, nu poate plati pensiile nimanui. Ma uit la generatia mea si in ea vad reflexia microscopica a pensiilor voastre. Toti se gandesc la afaceri, cum sa-si ia bemveu, cat mai repede si daca se poate fara munca... daca auzi 2-3 dintr-o clasa de 100 de studenti ca au ales facultatea pentru ca stiu ca pot fi performati in domeniul care-l studiaza, e lucru mare. De bine de rau, la cei 21 de ani fara experienta ai mei, sunt capabil sa-mi spun parerea despre o idee. Caz rar in Romania ca cineva tanar sa aibe ceva de spus.

Pana la urma cum o dai nu e bine, o natalitate crescuta, trasa de par, inseamna dezastru national, o tara plina de idioti. O natalitate scazuta, selectiva, inseamna imposibilitate de plata a pensiilor.

Nimic nu merge bine in tara asta, si aceasta discutie imi intareste dorinta de a pleca cu burnout de aici. ???

@ Heimðallr: Suntem in plina criza economica, iar discutii tensionate sunt peste tot. Nu e bine sa ne suparam pentru ca ideile mele sunt in contradictie cu ale tale si in plus de asta, nu cred ca e cineva pe forumul asta de ataca mama si copilul. Poate gresesc, poate greseste cel cu care ma contrez.. conteaza sa vedem cine greseala, cel care greseste sa realizeze ca greseste si, Doamne ajuta, cineva sa ne asculte si ia masuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adrian, deocamdata n-ai platit (aproape) nici un impozit ca sa vezi cum e cand cotizezi vreo 10-15 ani si cand sa beneficiezi si tu in vreun fel de contributia aia se gandeste un pitic zero barat la economie, drept si sociologie sa taie cea mai mare gaura din buget, indemnizatia de crestere a copilului. Pai cand a ajuns o tara de 22 de milioane de fraieri sa stea intr-un mizilic de 50 de milioane de euro sau cat dracu' e indemnizatia aia pe an, e semn ca trebuie pusi la conducere niste neni care chiar stiu ce fac. Nu draga Stolo, nu Nuti, nu Videanu, nu Vosganian, ci vreo 10-15 baieti si fete care au terminat si ei niste facultati pe bune, preferabil prin strainatate. In toate institutiile e acelasi haos ca si in guvern, nici o masura nu e luata in perspectiva, toate sunt facute pe genunchi de niste cretinoizi si sociopati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

daca nu era Basescu era Geoana si tot la fel de rau era .

...

NU STII ASTA. Nu mai spune asta. E bine ca ii injuri si le ceri socoteala, dar nu le cauta scuze ca iti invalidezi toate actiunile. Asta cu "si ailalti faceau la fel" este scuza care le da apa la moara sa continuie in dementa lor.

Baselul nu e Zeus, detinatorul adevarului absolut. Sunt tari care au evitat mai bine criza, si nu au ajuns acum alaturi de Grecia in coada Europei. Si cateva din tarile alea stateau mai prost decat Romania inainte de criza, asa ca nici "mostenirea dezastruoasa" (cea de pe vremea anteriorului presedinte, Basescu, 2004-2008) nu e un argument viabil.

Si poate Johannis era mai bun ca Boc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricine era mai bun ca Boc, Boc nu extista... e o excrescenta maligna de-a lui Base.

Mare noroc pe Basescu ca l-a gasit pe mascariciul asta atat de antipatic. Ii executa toate ordinele, aduna toata ura celor afectati, iar cand Base o sa ii dea un sut in fund o sa fie mare erou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimðallr Din cate stiu eu, mama m-a facut din greseala. :sign10: Pe vremea aia('89) erau interzise avorturile nu?

Nu ma pling, am fost iubit, nu ca sora-mea, dar am fost iubit.

@xydexterAi dreptate. Nu am platit nici un impozit pana acum si de aceea nu sunt plin de ura ca voi. Nu va pun la indoiala revoltarea. Totusi, am 21 de ani si conform Constitutiei am un cuvant de spus la fel de greu ca al orcaruia dintre voi. Daca gresesc, sa ma ierte Dumnezeu... sunt rodul sistemului de invatamant romanesc.

Iti impartasesc ideile si le duc la extrem putin. Eu as da toate institutiile statului, in afara de MAI si serviciile de informatie(daca nu cumva sunt sub comanda MAI), pe mana unor straini care vin sa fie performanti si sa aduca la liman tentativa asta de tara. Le-as da si salarii mari si şăptarii SPP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era firesc ca o atare modificare a politicii sociale a tarii sa fie justificata printr-un oarecare studiu sociologic, demografic si de care o mai fi trebuit. Justificarile la noi au fost: a zis Anastase si Boc ca asa trebuie. Deci totul depinde de politicieni, nu de specialisti. De-asta ne tot ducem in jos de 20 de ani. Adrian, sper ca nu te-ai simtit jignit, eu platesc in scarba impozite si taxe dupa ce-am vazut ce (nu) imi ofera statul asta. Astept cu nerabdare intrarea aia in colaps total, in incapacitate de plata. Ca sa putem naibii s-o luam de la zero, simulacrul asta de "democratie originala" care tine de la "revolutie" incoace nu mai poate dura mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimðallr Din cate stiu eu, mama m-a facut din greseala. :sign10: Pe vremea aia('89) erau interzise avorturile nu?

Nu ma pling, am fost iubit, nu ca sora-mea, dar am fost iubit.

@xydexterAi dreptate. Nu am platit nici un impozit pana acum si de aceea nu sunt plin de ura ca voi. Nu va pun la indoiala revoltarea. Totusi, am 21 de ani si conform Constitutiei am un cuvant de spus la fel de greu ca al orcaruia dintre voi. Daca gresesc, sa ma ierte Dumnezeu... sunt rodul sistemului de invatamant romanesc.

Iti impartasesc ideile si le duc la extrem putin. Eu as da toate institutiile statului, in afara de MAI si serviciile de informatie(daca nu cumva sunt sub comanda MAI), pe mana unor straini care vin sa fie performanti si sa aduca la liman tentativa asta de tara. Le-as da si salarii mari si şăptarii SPP.

Nu e vorba nici de ura nici de iubire, o tara nu se conduce cu sentimente ci cu pricepere si calcule precise; ori actuala clasa poltitca e o apa murdara si tulbure, nu avem de unde alege, poate ai dreptate, sa chemam niste nemti, elvetieni, ...etc.; dar cum scapam de astia ? la tastatura suntem de acord dar pe strada nu ies nici 200, iar cei care trec se uita si pleaca mai departe, plictisiti sau cu mintea la problemele lor; astia suntem, fie ca avem 70 ani fie 21; si mai e ceva : putem s-o luam in barba cum am luat-o la lovitura de stat din 89', pt ca, sa fie clar, cei care pot schimba lucrurile nu sunt cei din strada,ci tot ai care sunt in proximitatea puterii si vor asta, dar mai ales au acea putere sa infaptuiasca schimbarea; din ast pdv nu se intrevede nimic imbucurator la orizont, asta-i mizeria cea mai mare, lipsa sperantei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@xydexterStai linistit ca nu m-am simtit jignit.

@Heimðallr O sa ma gandesc foarte bine cand o sa fac primul copil. O sa pun in balanta ce o trebui pus in balanta si dupa cum se inclina o sa iau o decizie. Inteligenta.

Si daca zici ca am spus ineptii la 21 de ani, te astept sa vii cu afirmatii care sa-ti sustina convingerile. Cine stie... poate ma zgarii pe ochi chiar acum. B)

Si nu-ti dau ban.... Adi e cu banurile, sâc! :P

@alexpopeystar69: Pentru ca e mai usor sa fugi decat sa lupti.

Cei care pot lupta, prefera sa zica "Ba, asta e. E de rahat tara, si singur nu o spal." si sa plece afara la munca motivandu-si, in subconstient, plecarea pe fondul lipsei de organizare, in general, a romanilor pe langa hotita si starea generala deplorabila.

Nu mai suntem in secolul XIX sa ne impunem dorintele cu pumnii, incendiand masini si spargand geamuri. Cine trebuia sa ne apere interesele ne-a ars si nu putem face nimic pentru ca suferim de prea mult bun simt. Mai bine asteptam sa moara hotii de batranete ca poate atunci o fi mai bine... nu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Adriann : sa lupti ....; stii cat la suta dintre romani sunt in politica? mai putin de 3%, iar in tarile cu democratie consolidata peste 10%, cam asa sunt statisticile; romanii sunt scarbiti de politichie, da' nu se gandesc sa lupte si fug, asa cum scrii; cine se inscrie intr-un partid, o face pt profit imediat, investeste un ban si-l scoate inzecit; stiu de un fost chelner la intercontinental care a ajuns consilier la primarie, astia se baga si constituie acei aproape 3%, asa ca sa nu ne plangem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păi, ar fi şi culmea să-mi dai ban... grin.gif

Mi-ai ridicat mingea la fileu: păi, te gândeşti, îţi faci tu calculele tale şi hotărăşti că poţi să faci un copil, chiar cu riscul să iasă gemeni, că nu stai rău cu banii. Şi, când copilul ăla de-abia face primii paşi, vine un dobitoc la putere şi-ţi dă peste cap toate calculele. Îţi taie salariul, îţi taie indemnizaţie, îţi creşte impozitul ş.a.m.d. şi încearcă să-ţi demonstreze că acea decizie a ta, despre care tu crezi încă de pe acum că e inteligentă, a fost o decizie proastă.

Să te văd atunci ce le-ai zice puştilor care spun "Bine le face!". Ce faci cu copilul, atunci, când deja îl ai? Îl vinzi? smile.gif

Pai vezi ca gresesti doctore?

Te gandesti la viitor cand iei decizia. Nu te uiti in buzunar si zici: "Aha... am bani. Hai sa-l facem."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca mr Hummer simte cel mai bine cum este cu criza și copilul, oricum doctore trebuie sa recunoști ca un clujean de-al tău ți-a dat de te-a julit :lol:

Ai uitat sa spui ca au crescut și ratele la banca .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai atunci merge de un party :occasion18:

Sa vezi cum este când iți tot creste rata, la munca treaba nu merge iar copilul nu ai cu cine sa-l lași .

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut

Cica s-au hotarat sa ramana 2 ani. Vedem si cati bani or fi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai vezi ca gresesti doctore?

Te gandesti la viitor cand iei decizia. Nu te uiti in buzunar si zici: "Aha... am bani. Hai sa-l facem."

Ce misto e sa fi visator si toate sa-ti para frumoase la 21 de ani.

Ia impartaseste-ne din vasta ta experienta ce faci cu un copil la 1 an.

1.Nu poti sa-l las la maica-ta ca e batrana si bolnava (iar tu-i dai bani de medicamente ca pensia nu-i ajunge de intretinere)

2.Nu ai cresa la care sa-l duca ca efectiv nu exista crese de stat cati copii sunt de dat

3.Nu ai bani sa angajezi o bona care sa vina la ora 7 si sa stea pana la 18-19 cand poti sa ajungi acasa (o bona cere de la 800 de lei in sus)

4.Nu ai bani sa-l duci la o cresa/gradinita particulara (gradinita fica-mii costa 1150 lunar la care se mai adaugau bani de serbari, costume, etc)

5.Iti trebuie o gramada de bani pentru lapte praf, pamper-si, doctor si doctorii, vaccinuri, etc.

6...1001 iti pot spune pana ma plictisesc.

O concluzie: Cresterea/intretinerea unui copil este mai scumpa decat a unui adult.

Masura cu 2 ani era de stimulare a natalitatii, nu o afacere de care o mama ar beneficia. Or fi beneficiat cateva tiganci (daca legea a trecut) sau rrome (daca legea nu a trecut) care oricum faceau puradei fara numar. Asa au facut si au si fost platite pentru asta.

Sa vina duduia Miss sau blondele care au tavalit nu stiu cate paturi pana au ajuns unde sunt astazi ca masura ajuta femeile sa se reintegreze in societate e o ineptie.

50% din mamele care au avut functii misto sunt date afara cand se intorc la munca dupa 6 luni, 1 sau 2 ani. O firma mare nu poate sa stea fara....Director Economic sau orice alta functie buna. Angajaza a doua zi dupa ce a intrat in concediu mama. Ce sa faca cu 2 persoane pe aceeasi functie, da una afara.

Ar trebui sa ganditi un pic inainte sa va avantati in consideratii de genul asta.

PS. Sunt in fericita situatie in care ma doare in c-u-r de banii pe care i-a luat nevasta la primul copil sau pe care o sa-i ia din ianuarie la al doilea copil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now