Magua

Membru
  • Content count

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Magua

  1. Cutia de viteze automată in 5 trepte de pe XC70 2.4T 2002 este compatibililă cu cea automată in 5 trepte de pe XC70 D5 2003?
  2. Probleme CV Automata 5 trepte

    Welcome to the club! Clubul celor cu cutia automata dusă, adică! Le punem amândoi pe un trailer și le ducem la Suceava, la cel mai apropiat reparator de blocuri de valve la preț rezonabil? BTW, a mea are peste 400 000 și e din 2003...
  3. Mulțumesc! Acum că am înțeles ce e normal și ce nu, revin la întrebare.
  4. Din auzite/citite pe net, știu că uleiul rezistă mult dacă temperatura se menține pe la 80, iar pe la 120 intra in limp mode; dacă greșesc, îmi cer scuze scuze!  
  5. Care ar fi motivele pentru care uleiul cutiei automate ajunge la temperaturi mai mari decât normal? Poate fi radiatorul înfundat? (Întrebarea următoare ar fi "care sunt semnele radiatorului înfundat?", dar e în afara topicului)
  6. Hu-603

    Dacă folosești volumul maxim din sursă (telefon,ipod etc.), iar din HU-403 doar reglez fin volumul și tonurile, e ok. Nu invers, că se aude mai prost decât pe un modulator fm de același preț.
  7. Hu-603

    Eu am optat pentru un adaptor pentru casete cu cablu aux; e drept, nu-i atât de elegant ca un cd player, dar îmi permite să ascult mp3-uri sau posturi de radio de pe internet, prin telefonul mobil. Costă 2-3 euro.
  8. Pornire extrem de greoaie la rece d5.

    O mașină de 14 ani este, totuși, imprevizibilă; cine are răbdare caută explicății, mai logice sau mai lipsite de logică, în funcție de cunoștințele de mecanică, fizică etc. 
  9. Pornire extrem de greoaie la rece d5.

    Din experiența pe propria piele, înclin să cred că, dacă rezervorul e puțin mai plin, pornirile sunt mult mai ușoare, mai ales la frig!   
  10. He-he, te-au reprimit! :D La mulți ani!

     

  11. Consum aberant de mare XC70 D5@163Cp

    Mi se întâmplă ceva... frumos cu XC70-ul! Zici că întinereşte, 1003km cu un plin de motorină, majoritatea exterior, 100-150km prin oras. Astă vară, în acelaşi regim, 6,7-6,8%. 421300km, d5 automat awd, anvelope all season, ulei 5w30 Castrol, motorină standard Petrom. 
  12. Ma poate ajuta cineva cu un cod pentru bucsele in forma de "8" de pe bratele spate de la  XC70 D5 2003? Multumesc!
  13. Bucsa carcasa in "8"

    Frumos, mulțumesc! Deci, in schema a treia, la pozitia 19, codul  Volvo 30666394.
  14. V90 Cross Country (?)

    Dupa ce tocmai a fost lansat noul V90, mama si tata tuturor brekurilor, urmeaza in 2017 varianta Cross Country, care va inlocui XC70, cea mai reusita masina de familie, dupa 20 de ani si 3 generatii, incepand cu V70 XC in 1997.   http://teknikensvarld.se/volvo-v90-cross-country-ersattaren-till-xc70-175771/
  15. V90 Cross Country (?)

    Pe bune, deja le-au inventat? Deci n-am fost singurul si, clar, nici primul care s-a gandit la sa ceva...   
  16. Achizitie XC70

    Ca posesor de XC70, dupa 2 ani de folosit o masina achizitionata la 300000km din Austria, via Germania, si aproape 100000km condus in regim exterior si drumuri de tara mizerabile, zic ca e o masina foarte, foarte rezistenta! Iar pentru familie este masina ideala, avand in vedere confortul si volumul! Pe langa clasicele curele, placute si filtre pe care le schimba toata lumea cand isi ia masina sh, as recomanda si schimbarea rulmentilor, fuliilor (inclusiv cea de la arbore, care are un membrana interioara de cauciuc), suportii de motor, reconditionarea alternatorului, acumulatorul, uleiul din cutia automata si bucsaraia. Sunt elemente care sigur pica in primul an, la masini de peste 10 ani, cu km multi. Sunt bani, e drept, dar la un cost de achizitie rezonabil (masina din tara, cu taxa platita, a mea fiind utilitara, cu taxa modica) cred camerita!
  17. topic la biiiiiiizzzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaa

    Da, am fost si eu rugat de colegul meu Heim sa va transmit ca e bine sanatos, posesor pasionat de acelasi Volvo V70 in continuare, dar din pacate a fost suspendat permanent; motivele suspendarii nu-mi sunt clare, dar cred ca este nevoie in continuare de opinii avizate pe forum, lasand deoparte orgoliile si ranchiuna. Am asistat zilele trecute, aici, la niste discutii care arata ca "dubla masura" face parte din modul de gestionare a acestui forum, in timp ce indivizi cu limbaj primitiv ("esti zero barat") continua sa posteze, altii, pasionati, cu opinii pertinente si documentate sunt blocati. Craciun fericit!
  18. Intinzator curea auxiliara d5

    Nu stiu cati kilometri are d5-ul tau, dar iti recomand sa te uiti si la fulia de vilbrochen, care, cand i se uzeaza cauciucul dintre ax si partea exterioara canelata face prapad, cu toata distributia nou schimbata! Vorbesc din experienta proprie...
  19. Cati km aveti in bord?

    316700km la cumparare
  20. Probleme turbina si cutie de directie

    Caseta se reconditioneaza in RO cu 150-250 euro, depinde de prestator, una second e vreo 250 euro (cea fara senzor, cum probabil ai si tu); trebuie insa atentie la detalii, de ex. imbinarea conductelor pe caseta, pentru ca exista diferente intre seriile produse. Bafta! Stiu cum e!
  21. Garda la sol Volvo XC70

    215 65 R16, cauciucuri "de Duster".
  22. Clemele din plastic de fixare ale furtunelor de racire, tur si retur, de la cutia automata la radiator se gasesc separat de cumparat sau impreuna cu furtunele?
  23. Exact! Scuzati expresia, ca azi e Ziua Internationala a Romilor, dar e o tiganie sa pui cleme de plastic pentru a fixa furtune prin care trece ulei fierbinte! Mai trece un minus la lista de "bube", Heim!