gapa

Membru
  • Content count

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gapa

  1. Salut tuturor, sunt din decembrie propritarul unui s40, 1.6d, facelift. tipul ce a adus masina (din belgia) a spalat-o in interior inainte sa mi-o vanda, desi i-am cerut explicit sa nu o faca. probabil era murdara si nu vroia sa ma razgandesc. fiind iarna, o buna perioada (o saptamana cred) a tot fost condens in masina. era condens si in portbagaj, acolo cred ca pentru mai mult timp. la un moment dat, cand am inchis masina din telecomanda, nu au mai clipit semnalizarile. nu m-am prins atunci de ce. in ziua urmatoare cand am plecat s-a aprins becul in bord si a aparut mesajul de portbagaj deschis. am oprit, am dat mai tare cu portbagajul (desi nu era deschis). cred ca am repetat operatia de 3 ori ca nu s-a rezolvat din prima. a mers. la cateva zile, aceeasi problema, dar nu am mai reusit sa o rezolv "brutal". din multe cautari, am observat ca sunt probleme similare dar nu identice. eu cred ca senzorul de la portbagaj nu e ok, intrucat portbagajul e inchis desi arata altceva! mentionez ca se inchide si deschide din telecomanda asa cum e normal. sigura problema e ca se aprinde acel mesaj de fiecare data cand plec de pe loc si ca in consecinta nu mai clipeste cand o inchid. mutumesc anticipat oricui ma poate ajuta cu un sfat? inca ceva: de pe unde pot lua vdis-ul ca nu am gasit? inca odata multumiri si numai bine tuturor!
  2. salut, de ieri tot citesc si nu am gasit nimic similar. am mers cu masina, bine merci. a doua zi dimineata, cand sa pornesc, a aparut un mesaj si triunghiul galben: "draai aan stuur opnieuw starten", si nu porneste. nu sunt convins ce inseamna (folosit google translate). nu ma prind ce pot restarta! directie, servo? pur si simplu nu invarte absolut deloc, indiferent ce fac. cand pun cheia in treapta 2, mesajul dispare si re apare cand incerc sa pornesc. mesajul dispare dupa cateva minute dupa ce am inchis masina. singurul lucru observat, e ca la introducerea cheii, se debloca volanul (sper ca nu gresesc). acum nu se mai aude acel zgomot. faruri se aprind, si toti consumatorii in bord sun ok. radio de asemeni. are cineva vre o idee? multumesc mult! PS: mai am o masina, a nevestei, cu acelasi motor (un C4). poate cineva sa imi spuna ce amperaj are bateria pe S40?
  3. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Salut, Vreau sa cumpar un xc60 dupa 2013 (facelift), motorizarea de 136Cp. Nu imi trebuie awd si nici cai multi. Stiu ca se poate resofta la aprox 160CP, dar nici asta nu as face decat daca e necesar. Pentru cum conduc si pe unde, 136 imi sunt suficienti teoretic. Am mai avut volvo in trecut si am idee ce ma asteapta, dar intrebarea mea pleaca de la greutatea acestei masini. Am 2 copii si nu vreau sa trec de 2t in concedii si sa nu pot depasi pe nimeni... Are si avantaje o astfel de motorizare (136cp)? In sensul mai putine probleme, poate consum mai redus, proprietari mai cuminti (ne cumparand versiuni mai puternice), etc... Recomandati sau nu resoftarea? Aveti orice alte lucruri de zis despre modelula asta (am gasit un Momentum cu ceva peste - xenon, trapa, piele, 128k km in banii mei)? Multumesc mult pentru orice sfaturi. Numai bine.
  4. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Multumesc tuturor! Din pacate nu am luat-o pe aia gasita si acum imi pare rau. am zis sa caut mai noua dar imi depasesc bugetul unele mai noi sau au km mai multi decat as fi dispus sa cumpar. Am avut volvo in trecut, nu o vad ca fiind diferita la condus mai mult decat e orice masina diferita. Dar si eu cred ca ai dreptate, probabil as ramane cu volvo pentru simplul motiv ca suntem sentimentali. Celelalte masini luat ein calcul sunt doar alegeri rationale: La x3 as lua-o doar pentru ca la revanzare sunt mai multi cumparatori, iar x-trail as lua-o pt ca la aceeasi bani cu volvo pot lua o masina mai noua si cu foarte multe optiuni, evident considerand aici valoarea de revanzare a unei astfel de masini. Va tin la curent cu ce iau.
  5. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Multumesc! Prin diverse posturi Bogdan G spune ca el nu a simtit diferenta intre 136CP si 163CP pana in 140 km/h. Daca e asa, foarte posibil sa nu schimb nimic la masina. Peste 140 nu cred ca ma intereseaza cat de greu urca in viteza... Masina gasita e model 2014, cea cu facelift. Nu am luat-o inca. Da, la aspect e peste x3, dar x-trail imi place foarte mult. Este ... mai proaspata. E vorba de x-trail 2015. si vine si cu multe optiuni (versiune tekna).
  6. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Sunt constient de ce spui si evident ca apreciez respectivele optiuni dar cand cumperi un second e greu sa le ai pe toate. pentru mine primeaza km, anul (sa fie facelift), si pretul total. am sa incerc sa caut si cu cele enumerate de tine, desi incalzirea in spate am vazut-o doar prin masinile de test (mai toate r-design cu optiuni peste).  
  7. Sfat achizitie XC60 D3 136

    multumesc mult! total de acord cu ce ai spus! am 2 copii si ei erau realmente incatati de plafonul panoramic. cat am avut qashqai o singura data am fost nevoit sa sterg lentila camerei.
  8. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Nu, nu am testat-o, nu am unde. Practic din acest motiv am cerut pareri aici... cumva sunt constient ca e acceptabil motorul si sunt constient si de restul avantajelor, dar parerea cuiva care chiar o foloseste la setarile respective (136cp) poate face diferenta.
  9. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Multumesc! Exista o diferenta semnificativa de pret fata de motorul de 163 si ma gandeam ca in cazul in care nu imi este suficient, sa fac o resoftare la 163. am vazut ca atat polestar cat si rica sau altii au asa ceva (rica poate duce motorul asta la 185cp si 453nm), la preturi mai mici decat diferenta la care gasescu eu una de 163. Atat trapa cat si camera sunt optiuni de vis dupa parerea mea. Imi place lumina si sa am sentimentul cerului deasupra capului... Vin de pe un Qashqai cu plafon panormamic si care evident avea si camera. in oras, iti permite sa te duci pana la 5 cm de masinile intre care vrei sa parchezi. Am camera si pe seria 3 a nevestei pe care o conduc de o saptamana si pur si simplu m-am obisnuit cu ea. Mai este folositoare si cand obstacolele nu sunt chiar regulate. Nu in ultimul rand vezi eventuali pietonii, nu numai cand te apropii de ei. Evident ca poti trai si fara camera ca nu m-am nascut cu ochi la spate, dar daca se poate face un upgrade usor... de ce nu. Ce ma sperie cu adevarat este greutatea masinii... practic 1900 cu tot cu mine si peste 2t cu familia. Pe Qashqai qveam 130 cp si era cu 200 kg mai usoara... ma gandesc la manevrabilitate... chiar sunt intr-o mare dilema daca sa o iau sau nu. Alternative pentru mine are fi: bmw x3 (18d) - cu 150kg mai putin nissan x-trail - cu aproape 300 kg mai putin (evident, mai putin lux dar mai noua ca si concept si ca an - in aceeasi bani)  
  10. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Chiar nimeni? Nici o parere? Am aflat de optiunea Internet connected, era doar in manualul de 2014.  
  11. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Si inca ceva pana primesc raspunsuri: nu are camera (m-am obisnuit cu ea si imi pare importanta la masina de asemenea gabarit) si nu are butonul cu semnul de glob (care nu stiu ce optiune reprezinta). Camera pentru mers inapoi se poate pune usor? Sau necesita ca la orice volvo deplasari prin service? Si ce face respectivul buton ce ii lipseste ca optiune (pe randul din dreapta, al doilea de sus)? Inca odata, multumesc mult!
  12. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Masina gasita e chiar 2013 si manuala. Ar trebui sa caut mai noua (asta imi surade la optiuni)?
  13. salut, vine anotimpul si nu merge AC-ul!!! am tot cautat si citit pe forum dar nu am gasit nimc sa ma ajute. nu am masina de mult timp si nu stiu exact daca a mers! eu as zice ca da, amintindu-mi de momentele cu dezaburire de asta iarna cand baga rece si ma deranja! am fost sa fac reivizia la un garaj (nu avem reprezentanta locala) si daca tot aveau echipament (o scula bosch) am siz sa verifice si AC-ul ca nu prea baga bine (ma gandeam eu ca e de la filtrul de polen si ca o sa se cunoasca dupa ce il schimb). sincer, poate era de la temperaturile de afara si nu m-am prins pana acum! aveam 435 g de freon din 530 cat scrie in carte. au completat si nu mai merge! nu baga rece neam! mentionez ca la completare a tot dat erori (cand incarcau instalatia: presiune detectata in sistem si se oprea procesul). dupa mai multe incercari cica ar fi mers. simptomele sunt: dau pe clima si se aude compresorul cum cupleaza. dupa 1-2 secunde (foarte rar 4-5 sec) se aude si cum decupleaza! am curatat senzorul interior asa cum era descris intr-un alt topic. era prafuit, dar mergea, pentru ca pe automat baga aeroterma la maxim, semn ca sesiza caldura din masina si temperatura setata de mine (Lo). mentionez ca filtrele sunt schimbate si ca am incercat si pe manual si tot asa se comporta. a fost bagata substanta de contrast si ochiometric (chestie trista dupa parerea mea) nu se observa scurgeri cu lampa UV. azi merg iar la ei, dar orice sfat mi-ar prinde bine! aia ziceau sa verificam compresorul, punandu-l pe direct. mie inginerii din astea de la unii care lucreaza prima data pe volvo nu im isuna bine! intrebare: am vazut ca pe langa freon, baga in instalatie si ulei. cat ulei ar trebui introdus in instalatie pe motorul de 1.6 la 530 g freon? multumesc pentru orice sugestie!
  14. Salut, vin si eu cu cateva intrebari intrucat un simplu search nu intoarce rezultate. sper ca nu s-a mai discutat asa ceva. are cineva pe masina becuri faza scurta cu led? sunt mai bune ca lumina decat halogenul? merita banii? sunt legale? conteaza numarul de leduri din bec (am posibilitatea sa iau cu 18, 68 sau 80 de leduri)? se aprinde cumva martorul de bec ars din bord? multumesc pentru orice raspuns! Numai bine!
  15. Achizitie Volvo S40

    @Stefan: ceea ce ceri e un vis frumos, dar doar un vis (da, unele se implinesc). masina pe care o vrei costa 30.000 de nou si tu o vrei cu 9000 in care sa intre si un eventual intermediar (transportul sau comisionul unuia care o aduce de pe cars on the web, tva, etc)! in afara, cei ce schimba masina la 3 - 4 ani merg minim 40.000 km / an. cine merge mai putin, nu schimba masina, mai ales daca are grija de ea. singura varianta mai plauzibila e sa gasesti pe cineva la o firma cu flota volvo, sa afliii tot despre masina si sa o cumperi de la respectivul! sunt cateva firme de medicamnte (reprezentanti medicali - in general femei) care au flote volvo din ce stiu eu. mai nou, datorita legilor, firmele ce dau masini de serviciu apeleaza la leasing operational si nu mai vand masinile catre angajati, deci cred ca o sa fie ultimul tren si la aceasta varianta. a mea e de pe cars on the web si a fost exact ce am luat cu detaliile mentionate. de obicei, chiar daca nu are carte de service, nu se risca cei din vest sa schimbe ceva ca nu se merita. ei fac banii din comisionare nu din adaos la masina. ei prefera preturi mici pentru ca asta inseamna clienti mai multi, adica vanzatori (firme de leasing in general) mai multi, adica volum mai mare de vanzari. daca masina ajunge la revizii la timp si nu e folosita pe coclauri, asa cum vezi ca se vand pe mobile, poate merge mult si bine, peste 250.000 fara chestii majore. normal, depinde si in cat timp faci acesti km. deci de preferat, daca vrei o masina, ar fi sa stii realitatea despre masina decat sa speri sa gasesti marea cu sarea. dar cum spuneam, unele vise se implinesc! multa bafta!
  16. parbriz volvo s40

    Salut, eu l-am schimbat in noiembrie 2013 in Craiova la pilkington (un fel de reprezentanta - pun doar parbrize pilkington) si a fost 500 lei parca fara senzori si fara parasolar, asa cum il aveam pe cel original. vedem cat rezista, momentan nu am de ce sa ma plang, totul a fost ok, inclusiv montajul si curatenia.
  17. Salut, am si eu nevoie, daca ma poate ajuta cineva, de 2 clipsuri sau de coduri pentru ele. este vorba de clipsurile din compartimentul motor, ce prind tubulatura de la carcasa filtrului de aer de partea din fata, spre grila masinii. am gasit topicul asta dar nu par a fi ca alea. l-am vazut si pe astea: http://www.piese-volvo.ro/accesorii/clips-prindere/volvo-p-259.html dar sunt o idee mai mari. cred ca adancimea de prindere este mai mare decat a acestora. multumesc mult pentru orice ajutor/informatie!
  18. sarbatori fericite! am si eu o rugaminte: am tot cautat dar nu am gasit desi imi amintesc sa fi citit candva pe forum. la masina din semnatura (1.6d DPF) furtunul din titlu are o taietura acolo unde se prinde cu colierul pe turbina. am incercat sa "trag" de furtun si sa prind colierul intr-o zona dar probabil si din cauza ungerii, nu rezista prea mult si iese de pe turbina. prima intrebare: ma poate ajuta cineva cu un cod pentru acest furtun? a doua intrebare: are cineva o alternativa la a cumpara acest furtun pe original (din cate stiu ar trebui sa fie aprox 200 euro)? poate o reparatie? poate aftermarket? poate se potriveste de la alt producator? multumesc anticipat pentru orice informatie!
  19. blocajul s-a mai scumpit intre timp, e aproape 800. undeva sub 600 daca il iau de pe afara (germania). plus softarea aprox 500 parca spunea cineva. cred ca pe unul cu s80 il apuca clar crizele daca o repara cu ciocanul in parcare... inca odata, multumesc mult tuturor! chiar sunt mai relaxat!
  20. asa o fi. eu cred ca sunt reali. la cum arata masina si ce vechime avea, consider ca trebuie sa fi prost sa dai km inapoi doar la 124 (cu cat am luat-o eu). putea sa o dea la 80 si l-as fi crezut. in plus sunt si alte chestii care ma fac sa cred ca ar fi totusi reali. in fine, chiar nu conteaza. nici la 400 de mii nu cred ca astfel de piese ar trebui sa cada. in semnatura sunt doar masinile mele, fara a le considera pe cele ale consoartei de care tot eu m-am ocupat. acum cativa ani am si adus masini pentru 2 persoane apropiate. nu cad astfel de piese... in fine.
  21. eu cu ea? 14 mii. ea are 138 parca. sper ca nu gresesc. pentru mine astfel de probleme sunt o mare surpiza la un volvo. inteleg sa cada chestii consumabile, gen turbo, ambreiaj etc, dar o mizerie de genul asta... am mai avut o problema asemanatoare cu ventilatorul care nu cupla si in consecinta nu pornea ac-ul (se oprea imediat ce pornea). tot asa ma rezolvat-o: dat ventilatorul jos, verificat si mergea, pus la loc si a mers totul ca inainte... super enervant. cand nu ai service volvo in oras, nervii se amplifica de 5 ori minim! tin masinile 2 ani de obicei (si fac 2 ani cu volvache in decembrie) si ma gandeam ce urmeaza. am luat in calcul un s80, dar serios ma intreb daca are aceles gen de probleme... cred ca am luat-o pe campii, probabil relaxat putin cu rezolvarea problemei, scuzati de offtopic!
  22. huh! merge pentru moment! dupa multe ciocane, destul de sanaoase, si-a revenit. cred ca faceam o gresala. volanul meu ne fiind blocat, inseamna ca blocajul se intepenise pe deschis. trebuia in consecinta sa insist cu batile atunci cand scoteam cheia. asa si-a revenit acum, intrebare de 10 puncte: cat de mare e problema? trebuie sa schimb urgent blocatorul? mai poate astepta pana dupa sarbatori? joi plec din tara (fara masina) si asta e ultima cheltuiala de care aveam nevoie... efectiv parca imi e frica sa plec la drum cu ea, sa nu o patesc pe la munte sau cine stie pe unde... multumesc mult tuturor!
  23. simplu cand stii sigur ca nu faci mai rau dect bine! ii mai trag cateva ciocane si daca nu vrea, incerc solutia cu freza. sper sa fac rost de una asa mica. @dinoco: coloana de dirctie nu o dau jos. nu cerd ca as avea tupeul sa mai conduc masina aia, reparata de mine la coloana de directie...
  24. am verificat chiar acum, cu mana pe blocator si introdus cheia. cele 3 tacanituri (parca ar cupla un releu) se aud clar in blocator si se simt la mana. sa mai insist cu ciocanitul, poate am sanse sa isi revina? cat de tare sa bat? blocatorul pare duraluminiu si nu vreau sa il sparg... are importanta unde il ciocanesc? despre suruburi: chiar nu inteleg ce fel de suruburi sunt. pentru mine un surub are filet. daca il tai cu flexul, cum mai scot partea infiletata? sau gresesc, si ce se vede in poza e de fapt piulita si capatul surubului e usor nituit?
  25. am facut cativa pasi. daca o tin in ritmul asta probabil repar masina la anu' am dat jos plasticul de protectie de la picioarele soferului pentru a-mi face loc sa ajung la acele "suruburi". am atasat si o poza. poate cineva sa confirme ca sunt suruburi si nu nituri? @dinoco: mie imi pare mai usor sa pilesc putin capul, in speranta ca "saiba" cade si ulterior pot prinde mai bine capul ramas. am incercat cu sficul dar scapa si nu pot prinde. in plus, cand prinzi, nu ai cum sa rotesti de chestia aia... poate mai degraba cu un cleste spitz... sau poate nu sunt suruburile care trebuie desfacute? in poza am incercuit unul si mai este unul similar pe partea cealalta. @bogdan: mie tot o problema mecanica imi pare, cat timp se aud 3 clickuri cand bag cheia si 2 cand o scot... poti sa iti dai cu parerea despre asta te rog, cand ai timp?