NightWishMaster

Membru
  • Content count

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NightWishMaster

  1. Valori VIDA

    Buna seara La al meu S40 2.0D, apare frecvent dar nu permanent, un tremurat la ralanti. M-am gandit la injectoare, dar inainte de ele, suspectez un comportament cidat al EGR. Atasez 2 imagini in care apar anumite valori ale motorului. In prima, motorul este la ralanti iar a doua, motorul este turat la 3000rpm, in stationare. Nu ma pricep eu, sau EGR-ul nu misca? Voi ce pareri aveti vis-a-vis de valorile din imagini? Multumesc  
  2. Valori VIDA

    Ba da,  dar valorile nu se schimbă in momentul accelerării.  
  3. Volvo V50 2011 - Tampon antibalans?!

    Nu cumva e volanta cu masa dubla?
  4. Erori si motor oprit in mers

    Salutare Mi s-a intamplat acum 2 zile, pentru a 3-a oara de cand am masina (S40 D4204T) sa-mi apara o sumedenie de erori in timpul mersului si sa  se opreasca motorul. Erorile sunt multiple (Brake system failture, Immobiliser see manual, engine system service required etc.) iar apoi masina reporneste sau alteori nu. In momentul cand nu porneste, apare Immobiliser see manual, am servo, electromotorul nu invarte iar stergatoarele o iau razna. Hiba poate dura cateva minute, ca mai apoi sa porneasca si sa mearga zile, saptamani fara nicio problema. Nu am reusit sa gasesc nicio explicatie pana acum, de aceea apelez la voi, in speranta ca poate s-a mai lovit cineva de problema asta si a gasit macar o explicatie, daca nu chiar o rezolvare.    Multumesc.
  5. probleme navigatie

    Iti trebuie un kit de pinioane. http://www.skandix.de/en/spare-parts/electrics/instruments/repair-kit-multi-function-gauge-rti/1042201/
  6. Am mai patit una, de data asta cred ca e intentie de furt.  Placut surprins insa de calitatea geamului, care a rezistat eroic  la loviturile primite. 
  7. Vandalism. Nici macar nu au avut intentia de a fura ceve. 
  8. Așa ceva nu doresc nimănui să vadă dimineața când își privește mașina. 
  9. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Am montat un fel de angel eyes, doar că mult mai discret. Am folosit doua benzi autoadezive cu leduri și am securizat lipitori cu bărbate de plastic. Conexiunea electrica am făcut-o la alimentarea pozițiilor. Investiția este una minimă, practic 7 euro pentru patru astfel de benzi (am folosit doar doua din ele).  Benzile le-am găsit pe Amazon, ele fiind precablate și doar cu vreo 2 cm mai lungi decât necesarul. www.amazon.fr/dp/B00UL8BBGS/ref=cm_sw_r_other_awd_2T6swbVQQN81H
  10. Am ramas fara luneta. Cineva fara ocupatie s-a apucat de spart geamuri la masini. Eu am "scapat" doar cu luneta sparta dar altii au ramas doar cu parbrizul intact. 
  11. Tremurat motor cand este rece

    Un sigur furtun de vacuum trebuie sa fie acolo, cealalta "gaura" e libera. 
  12. Diagnoza Volvo

    Salutare. În perioada 15 noiembrie - 15  decembrie voi fi în tara, la Galați, și voi putea ajuta pe oricine din zona cu al meu DiCe. 
  13. Vacuum 2.0d

    Salutare,  Țin sa cred ca m-am panicat degeaba, consumul e totuși in parametri. Am scos-o la câteva sute de km de autostradă și consuma normal.  Multumesc celor ce au citit și rog sa ma scuzați pentru timpul răpit. 
  14. Vacuum 2.0d

    Bună ziua, Cu ceva zile în urmă când am înlocuit volanul plus ambreiajul, am constatat ca una din capetele de la throttle nu mai putea fi acționata deoarece acel cremalier ce este pun în mișcare de către vacuum era efectiv lipsit de dinți. Asa am ajuns sa cumpăr tot acel throttle body în forma de Y lucru care mi-a permis sa curat tot uleiul ce cursese dedesubt, în locul unde toate furtunile de vacuum se unesc. Dar, dorind sa fac treaba pana la capăt, mi-am băgat nasul și am desfăcut toate racordurile vacuumului din acea zona, pentru ca mai apoi sa nu mai știu sa le pun la loc (profesionistă operatiune). De pus, am reușit sa le pun, bazându-mă doar pe imaginație și de poziția lor mai mult sau mai puțin fireasca. Mașina merge, pornește normal, dar consumă mai mult ca de obicei. Nu am reușit sa găsesc pe nicăieri o schema a acelor furtunoase de vacuum, de aceea sper ca cineva care are aceeași motorizare (d4204t) ca și a mea sa ma ajute cu o descriere, o poza sau eventual o schema desenata și din pix. Norocul e ca nu trebuie demontat nimic, doar capacul de plastic a motorului trebuie ridicat. Multumesc mult.
  15. Schimb ulei cutia de viteze

    Salut. Conform VIDA, uleiul necesar cutiei de viteze MMT6, are codul de producator 31280771, iar cantitatea necesara este 1,65 litri. http://www.piese-volvo.ro/fluide-originale/ulei-transmisie-manuala-api-gl4/volvo/31280771-p-98.html
  16. Probleme aer conditionat

    La mine, curge undeva sub consula centrala.
  17. Spalat tapiterie => Probleme oglinzi

    Cam ce ofera un astfel de update si la ce cost se ridica. Multumesc.
  18. Lumina faruri mai buna, cum?

    Eu am reușit într-un final sa montez o instalație HID pe al meu S40, instalație compusă din balasturi OEM Valeo recuperate de pe ceva Scenic sau Espace și becuri China de 4300k. Lumina și-a păstrat geometria corectă pe care o ofereau și becurile halogen, doar ca la o intensitate ceva mai mare. Curios e faptul ca cu un alt set de balasturi tot OEM, dar Denso, computerul îmi indica bec ars, pe când cu cele Valeo, nu. Nu ma așteptam sa fie "canbus free"... Urmează în viitorul relativ apropiat să instalez și ce este necesar pentru spălarea farurilor. Știu, nu sunt legal și nici nu am șanse să devin legal.
  19. DONATII!!hai sa facem un subiect pentru donatii!!

    Oki. Te rog sa-mi prin privat informatiile necesare pentru a o putea trimite.
  20. DONATII!!hai sa facem un subiect pentru donatii!!

    Donez sticla oglinda dreapta pentru S60. Am comandat-o pentru S40 si bineinteles nu s-a potrivit. Retur nu i-am facut, pentru ca e comandata de pe Internet si ar fi fost complicat si timpul nu mi-a permis. Oglina este noua, in cutie, si este produsa de Johns. Producator: JOHNS Cod producator: 90 22 38-83 Coduri OE VOLVO: 30634720 Detalii produs Incepand cu an fabricatie: 06/2004 Pâna în an fabricatie: 05/2006 Partea de montare: dreapta Oglinda exterioara / interioara: convex, cu incalzire Specificatiile de mai sus sunt preluate de pe un site, nu pot garanta decat faptul ca oglinda are codul producator 90 22 38-83 iar modelul este S60. Momentan ma aflu in Franta, dar ma ocup eu de transport prin ceva curier/posta. As prefera sa i-o ofer cuiva care are nevoie de ea (lipsa sau sparta). Toate cele bune.
  21. Ah, am gresit sectiunea. Rog un administrator sa mute postarea, daca este posibil. Imi cer scuze pentru eroare.
  22. Am remontat jantele de aliaj, de 17", impreuna cu un set de pneuri noi, de vara, Bridgestone Potenza 225/45 R17.
  23. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Astazi am profitat de soarele generos si de cele 16 grade si am golit portbagajul (gol insemnand tot pana la tabla) pentru a aspira praful si frunzele ce erau pe sub capitonaj si prin oala rotii de rezerva. Si, ca sa nu muncesc de 2 ori, am montat si o priza tip bricheta, tot in portbagaj folosindu-ma de cablajul deja existent inca din fabrica. Totodata, am dat jos si triplele pentru o inspectie a becurilor si pentru a scoate o insecta destul de mare ce murise de mult timp in lampa de marche arriere. Am demontat statia din portbagaj pentru a face cunostinta cu tehnologia ei si posibilitatile de a interveni pentru anumite imbunatatiri, ocazie cu care am aranjat si cablurile din flancul stang al portbagajului deoarece era destul de multa dezordine in ele, lasata de cel ce a montat cablajul carligului de tractare. Operatiunea principala a zilei, pe langa curatenie, ramane montarea prizei pentru lada frigorifica, operatiune pentru care am si facut ceva fotografii. Priza provine dintr-un Chreysler Voyager (dintr-un parc de dezmembrari) iar pentru a o monta nu a fost nevoie de nicio improvizatie deoarece cuplajul e compatibil cu cel al masinii. Uneltele folosite sunt unele obisnuite: cutter, creion (Ikea ), surubelnita dreapta si ceva poxilina. Poxilina am folosit-o pentru a fixa mai temeinic priza pe capitonaj, deoarece urechile prizei nu erau suficient de inalte.
  24. Alternatorul stricat s40 2.0d 136 Cp

    Dupa experienta proprie, primul alternator cred ca a ars din cauza uneia sau a mai multor diode strapunse ce practic au scurt-circuitat una sau mai multe faze ale alternatorului, fapt care a dus la supraincazire si mai apoi la ardere. Ceea ce s-a intamplat ci al doilea alternator mi-e un pic neclar: acesta a fumegat cand a fost cuplata bateria, dar motorul era oprit sau cat timp a fost motorul pornit dar bateria cuplata/necuplata? Sunt mai multe situatii in care se ajunge la fum din alternator: 1 - cand puntea de diode este strapunsa si asa alternatorul sucreaza in suprasarcina 2 - cand puntea de diode este strapunsa iar respectivele diode pun in scurt bateria, ele se incalzesc si mai departe incalzesc restul alternatorului - risc de incendiu deoarece incalzirea continua si dupa oprirea motorului, pana la descarcarea completa a bateriei 3 - cand apar probleme mecanice interne ale alternatorului (rulmenti, carbuni etc.)
  25. Xenon

    Am de pe un Renault Vel Satis doua balasturi OEM si vreau sa le pun pe a mea S40. Becuri cred ca voi pune ceva chinezesc din pricina monturii sau poate voi lua de pe Amazon 2 adaptoare D2S-H7. Din ce stiti si voi, oare balasturile OEM sunt compatibile cu becurile chinezesti? Dar problema stergatoarelor oare ar mai putea aparea? Si ca ultima intrebare: oare apare problema "becului ars" cu aceste balasturi?