Posted 13 June · Report post Acum 19 ore, MMihai a spus: Noxa ca noxa... de barait, baraie? :)) Are note de bass in plus pe la mijloc. Jos e liniste, sus urla frumos, aproximativ la fel cu evacuarea OE. https://youtu.be/4PScxqlAP1I?si=EX3VnU8RNR-HgrRH Fiind DP cu angled flange pentru modelele 98+, am avut nevoie sa fac rapid o prelungire de cablaj pentru lambda 1 ecu. Mufa mama dintr-o instalație donatoare, mufa tata de la o sonda veche și făcut repede 4 fire cu pini bosch noi. Elegant, curat și fără cabluri legate cu banda. M-am plimbat ieri după montaj cu un zâmbet de copil tălâmb. :))) Noul tip de turbina sa vina. 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 18 June (edited) · Report post Salutari! Ajuns turbina. Trecem pe una puțin mai mică, sa ne ajute cu viteza de spooling. Comanda custom de la Kamak: Kinugawa TD04HL-20T, parte rece billet 11+0, dublu rulment ceramic, profil turbo parte calda STS55. Parte calda angled portata la nu mai știu cât, maxim oricum. :)) WG cu deschidere la 1 bar. 620-630 CFM după niște aproximari discutabile. Ceas Innovate cu funcție safe boost. Afișează presiune turbo și AFR printr-un wideband LSU4.9 Steme noi și un mic “nice touch”. Mai urmează! :)) Edited 18 June by Bogdan S 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 19 June · Report post Salutam! Ajuns intercoolerul și radiatorul de la DO88. Full aluminiu. Foarte misto fitmentul împreuna. Vin la pachet cu prinderi, toate șuruburile necesare și instrucțiuni. Am câteva weekenduri pline înaintea mea. :)) Part number: Intercooler: ICM-130. Radiator: WC-200-00. Chapeau! 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 24 June · Report post Buna ziua! Comandat din Suedia un set de Commets. Caut de mult modelul. Trimis deja la scanare, verificare și powdercoating. Culoarea va fi Gun Metal Grey după cod de nuanța de Volvo. Început demersul pentru upgrade frâne spate la varianta de pe XC90 V8, cu disc ventilat de 308 mm și etrieri flotanți. Etrieri noi pentru upgrade spate, bucse și flanse suspensie, toate noi, pentru ca nu mai sunt mulțumim de cum se comporta cu amortizoarele fata OE și Nivomat pe spate, așa ca urmează upgrade suspensie. Becuri Osram portocalii cu dublu filament pentru pozițiile fata de America. Găsiți pe autodoc24. Inca câteva nimicuri de pe do88, inclusiv linii de vacuum siliconice negre. Grilele de jos din bara fata cu toate picioarele intacte. Multumesc! 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 27 June · Report post Misto volanul. :)) Care aveți celebrul airbag bej de S90, let me know. Testat in premiera noul cablaj de remorca. Merge tot, fără extinctoare, all good. Poate o pun la treaba, sa mai scot din cheltuieli. :)) Luat un set de Pilot Sport 5, după laudele unui prieten. PSC2-urile au cărnița, dar au apărut multe microfisuri lately, deci se cer la pensie sau drift. Clipsuri noi de grila. Multumesc. 3 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 July · Report post Auch, air bag-ul ala negru e ca nuca in perete. Altfel, in continuare-mi exprim tot respectul fata de dedicarea ta si acest proiect in general! 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 July · Report post Acum 3 ore, MMihai a spus: Auch, air bag-ul ala negru e ca nuca in perete. Altfel, in continuare-mi exprim tot respectul fata de dedicarea ta si acest proiect in general! Saru’mana de susținere! Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 July (edited) · Report post Ajuns de la Sorin setul de Commets. Caut unele bune de mult. Trimise la fardat in gunmetal grey de Porsche. 932 Anthracite-ul OE e frumos, dar prea deschis pentru gustul meu. De asemenea au primit tratament ceramic. Total distracție cu jante, anvelope, transport și reconditionat~1400€. Urmeaza sa ii vina cui remorcare detașabil (cu cheie) original Volvo (Mother of unicorn!). Montat ceasul Innovate (Boost+AFR). MAP-ul nou am reușit sa îl ascund lângă farul din stanga. Sta departe de caldura și nu sare in ochi. Trebuie sa ajungă alt suport de ceas. Al lui nu sta cum am nevoie. Multumesc! Edited 1 July by Bogdan S 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 2 July (edited) · Report post Buna, buna. Ajuns pachetul de la IPD (ca nici aia n-au scăpat de mine). A stat in vama romana mai mult decât a făcut pe vapor din statele unite… :)) Nimicuri, clipsuri, garnituri, șuruburi noi pt capac, kit fixare capitonaj portbagaj, joja și tub updatate (modelul cu doua o-ring-uri) și o pompa de apa Aisin pe când ma apuc iar de distribuție. Dar piesa de rezistența este celebrul distantier “phenolic” de admisie, care separa termic galeria de chiulasa. Sa vedem ce știe sa facă… Ajuns cuiul de remorcare. Bara este la curatat și powdercoating. Gatul este in stare aproape noua (ca astea detașabile stau majoritatea timpului in portbagaj). Doar desfăcut, curatat și uns bine. Bonus, am primit si cheie la el. Mai și funcționează. :)) Primit suporții noi de eleron. E o surpriza mare aici la ce o sa ii folosesc! După câteva zile de transpirat și mestecat de unghii, pana la urma a ajuns senzorul de temperatura motor OE, pierdut de posta suedeza. Edited 2 July by Bogdan S 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted Sunday at 12:24 PM · Report post Salutam! Ajuns ultimele chestii de suspensie. Talere și fixare arcuri spate, șuruburi, șaibe, piulițe speciale, etc. Nu este mentenanța. Toate astea se vor lega la un nou sistem de suspensie, puțin mai diferit. Ajuns ultimele chestii pentru swap-ul de turbo. Prezoane, garnituri, piulițe, etc. Ajuns primerul și vopseaua VHT cu care am pregătit partea calda a 20T-ului și noul Japanifold care se montează. Protectie termică DEI pentru tubul de admisie. Extins cu 10-12 cm tipsul evacuării. Sunetul din habitaclu este acum comparabil cu evacuarea stock. Câștigăm atât pe partea de liniste, cât si pe cea estetica. Tot teava de inox și asta de umplutura. Interceptat @capi_1977 la intrarea in țara, de la care am confiscat o tăviță bej de portbagaj. Îndreptam umpic zona peste care a uitat geamantanul si o sa fie ca noua. :)) Much more to come. Bog. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted Wednesday at 12:04 PM · Report post Bogdan, tu mai și circuli cu mașina asta? Pentru un profan ca mine (aș zic e mai degrabă afon) în ale mecanicii auto, mi se pare extraordinar ce faci tu. Probabil totul este susținut de o pasiune nemărginită pentru ”surubăială” și pentru Volvo, ca marcă. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted Thursday at 2:20 PM · Report post La 09/07/2025 at 3:04 PM, mariusdaniel a spus: Bogdan, tu mai și circuli cu mașina asta? Pentru un profan ca mine (aș zic e mai degrabă afon) în ale mecanicii auto, mi se pare extraordinar ce faci tu. Probabil totul este susținut de o pasiune nemărginită pentru ”surubăială” și pentru Volvo, ca marcă. Toți suntem profani, pana batem la poarta, bro! :)) Circula, circula. Cam 4000-ish km pe an. Merci de intervenție! Share this post Link to post Share on other sites
Posted Thursday at 2:37 PM · Report post Buna ziua! Luat lămpi iluminat interior spate, noi. Luat senzor temperatura exterioara, nou. Gasit airbag funcțional bej in Olanda. O sa vina acasa cu un amic, șofer de tir. Fabuloasa suma de 20€. :)) Luat senzori de detonatii noi. Aia originali ai masinii sunt inca ok, dar plimba aiurea STFT-ul câteodată, lucru care ma enerveaza de câțiva ani… Greu când vrei cai și trebuie totul sa se comporte “like new”. Trăiască Launch-ul, cu el am identificat schema. Apoi, când @pedala a confirmat un comportament asemanator la el, nu am mai stat pe gânduri. Saru’mana, mr. Encyclopedia! Suporții interiori pentru cui, aia care se bagă in longeroanele spate pe post de ranforsare, proaspăt veniți de la sablat si tras in primer. Salutam! Share this post Link to post Share on other sites