alin_ux

chiar e nevoie de reducerea pensiilor si salariilor bugetarilor ??

721 posts in this topic

De aceea am intrebat, ca mi se parea cunoscut textul :)

Nu l-am vazut in linkul tau, ci pe alt forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io nu l-am gasit pe alt forum. Am cautat cu google, dar nu l-a preluat nimeni...In fine, daca 50 de oameni ar striga la mine la fereastra sa plec, Io as pleca!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haidi bre Aline ca nu a fost asa, ati dansat dansul pinguinului, a-ti aruncat cu o_o in Hoara si in colegul nostru de la Antena 3(cu S70ul cu blanitza ;D ) hai ca a fost fain ;D

Si sotia a fost la mitingul mamicilor si atata manipulare nu a vazut in viata ei, de fapt atunci a vazut manipularea la adevarat valoare, erau 2 grupuri de mamici, unele care scandau politic si altele mai pasnice, ghici cine a aparut la TV ? ghici cine a coordonat toata treaba sa apara mamicile cu carucioare in fata?

Oricum faza tare e ca apare reprezentanta FMI la TV si zice noi nu am zis asa ceva ;D  HILAR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dansul ala care l-am vazut si eu la TV nu l-am vazut la fata locului. Oricum eu stiu cum arata sindicalistii si aia nu aratau...... a sindicalisti. Erau niste fatze care probabil au vazut multime si s-au apucat sa danseze. Sincer, presa internationala a prezentat corect situatia. Pe hotnews era o mare manipulare.

Dar este adevarat ca nu stiu cine a fost dobitocul de l-a adus pe CRBL ala. A fost o mare prostie chestia aia. Trebuia pusa Hora Unirii de la Alba-Iulia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uite angajată bugetară, ce urât se uită, chiar dacă i se vorbeÅŸte încet:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma bag si eu. Deci:

Grecia

Datoria publica (banii împrumutati de guvern prin emisiuni de obligatii) - 310 miliarde euro, adica 120% din PIB

Produsul intern brut - 257 miliarde euro în 2009

PIB per cap de locuitor - 22 815 euro în 2009

Procentul din PIB care se distribuie la 10% din populatie (indice de inechitate sociala) - 12%

Populatie sub limita de saracie - mai putin de 2%

Exporturi în 2009 - 14 miliarde euro

Importuri în 2009 - 45 miliarde euro

Datoria externa - 400 miliarde, care se adauga la datoria publica. Deci Grecia datoreaza în total 710 miliarde euro

Venituri la buget în 2009 - 80 miliarde euro

Cheltuieli în 2009 - 107 miliarde euro

Rezerve valutare - 2.6 miliarde euro

Romania

Datoria publica - 38 miliarde euro, adica 20% din PIB

Produsul intern brut - 186 miliarde euro în 2009

PIB per cap de locuitor - 8 691 euro în 2009

Procentul din PIB care se distribuie la 10% din populatie (indice de inechitate sociala) - 25%

Populatie sub limita de saracie - 25%

Exporturi în 2009 - 29 miliarde euro

Importuri în 2009 - 36 miliarde euro

Datoria externa - 74 miliarde, care se adauga la datoria publica. Deci Romania datoreaza în total 112 miliarde euro

Venituri la buget în 2009 - 38 miliarde euro

Cheltuieli în 2009 - 45.5 miliarde euro

Rezerve valutare - 32.3 miliarde euro

Asa, si? Realitatea e altfel. Sincer ma doare in cot de cifrele astea. Atata timp cat eu, cetatean roman, care am votat niste cretini care din 4 in 4 ani zic ca ne dau (si ne dau...) in timp ce eu o duc din ce in ce mai prost mi se pare o comparatie lipsita de bun simt. Este ca si cum ai zice ca in Romania se traieste mai bine decat in Albania, Irak, Somalia etc

Ce nu vor ai nostri "minunati" guvernanti sa inteleaga este ca Romania poate castiga cei mai multi bani din turism si mai ales din agricultura. Daca in trecut, cand se fura orice, se faceau investitii in sectoarele astea (mai ales in agricultura), alta era situatia acum. In plus eu cred ca ar fost o idee buna ca bogatii sa plateasca impozit mai mare, pentru ca una e sa iei impozit 20% de exemplu, din 200 000 de euro si alta e sa iei din 1000-1500 de lei, ca pe sarac il lasi nemancat daca ai bagi pe gat un asemenea impozit.

De fapt ce va mai mirati atata timp cand Boc viseaza ca in cativa ani sa construiasca infrastructura pentru masini electrice?! Deja preconizez ce se va intampla peste 4 ani, dupa urmatoarele alegeri: cei care vor veni vor spune ca o ducem greu pentru ca Romania tre' sa plateasca imprumutul de la FMI si se vor certa "ca chiorii" in continuare ca era nevoie sau nu era nevoie de imprumut. Efectiv mi-e scarba!

Bunicii mei, de exemplu, au amandoi o pensie de aprox. 800 de lei si nu se descurca tocmai usor. De cand au aflat ca ii vor opri bani si din aia, bunica mea plange in fiecare zi. Asta e, nu ne ramane decat sa-i mai ajutam si noi... cat o sa mai putem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

intrebare : de ce trebuie sa luam mai mult de la bogati ?

ei au furat banii ?

daca i-au furat sa faca puscarie. si sa li se confiste tot ce-au furat.

daca n-au furat, si au muncit banii aia, de ce sa li se ia mai mult ?

astep raspuns de la Lau !

ps. daca e sa ajut pe cineva cu banii mei, vreau sa ajut pe cine vreau eu, nu pe cine vrea statul. in speta o sa-mi ajut copiii si parintii. sint constient ca trebuie solidaritate, insa vreau sa fiu solidar cu cine vreau eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca turismul este acaparat in proportie de 90% de catre ei, amenintati fiind de mici particulari care se straduiesc sa traiasca cat de cat, vor fi si ei pusi la zid nu prea tarziu, agricultura (nu numai) mai are destul potential pe care asa cum am spus, vor tot ei sa-o "valorifice" acum cand preturile la pamanturi sunt super bune. Totusi daca aceste cifre sunt reale, ceea ce nu prea cred ca mai apartin realitati de azi, se nasc ;D multe intrebari, de ce suntem manipulati ca suntem in prapastie, de ce sunt aplicate astfel de masuri, de ce avem parte de tot raul din lume....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spânzuraţi-ne !!!

Nu înÅ£eleg de ce Å£ipă Băsescu la mine.

De ce mă ameninÅ£ă că intră România în colaps.

ÃŽn ceea ce mă priveÅŸte, Å£ara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

ComuniÅŸtii, nu ÅŸtiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteÅ£. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu Å£uică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitaliÅŸti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. ÃŽn dificultate a fost Å£ara ÅŸi la mica privatizare, ÅŸi la marea privatizare, ÅŸi după ce am scăpat de primul FMI, ÅŸi când duduia economia, ÅŸi când căutam luminiÅ£a de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinÅ£ilor ÅŸi bunilor noÅŸtri.

Åži-acum aud că România se duce fix în faliment.

Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidar(ă) nu ÅŸtiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu ÅŸi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau, Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut ÅŸi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaÅŸ. Dar nu populaÅ£ia l-a făcut uriaÅŸ.Voi, clasa politică, l-aÅ£i transformat în monstru.

- Dacă există un monstru care căpuÅŸează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcÅ£ionarul public; monstrul care a încălecat Å£ara asta sunteÅ£i voi, clasa politică. Åži pentru că sunteÅ£i la putere peste tot, voi, PDL, sunteÅ£i grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuÅ£ia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... AÅ£i devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuÅŸit. Åži-apoi aÅ£i călărit Å£ara, aÅ£i luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aÅ£i vârât pe gât.

- AÅ£i spart instituÅ£iile statului nu pentru că aÅŸa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- AÅ£i creat instituÅ£ii noi nu pentru că nu funcÅ£iona statul fără ele, ci pentru că aÅ£i avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preÅŸedinte, i-aÅ£i fabricat o instituÅ£ie.

Åži nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aÅ£i mai creat alte structuri; aÅ£i adus directori noi, ceilalÅ£i au rămas în sistem.

- Nu populaÅ£ia ocroteÅŸte fărădelegea în Å£ara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

- Nu populaÅ£ia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Åži venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aÅ£i făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituÅ£ia preÅŸedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul ÅŸi rafinăriile, a tăiat pădurile ÅŸi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeÅ£ene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaÅ£ia a prăpădit banii statului – sute ÅŸi mii de miliarde de lei, munÅ£i de bani - pe licitaÅ£ii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe ÅŸosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voÅŸtri, ai clasei politice; consilierii voÅŸtri, ai clasei politice; miniÅŸtrii voÅŸtri, ai clasei politice.

- Nu populaÅ£ia a organizat doi ani întregi de dănÅ£uieli, de parcă venea sfârÅŸitul lumii. Voi, clasa politică, aÅ£i făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăÅŸtia pe care-i tăiaÅ£i azi de la pensionari!

- V-aÅ£i construit un aparat uriaÅŸ de represiune: ministere, agenÅ£ii, deconcentrate conduse de voi ÅŸi clientela voastră politică. Prin ei, controlaÅ£i tot, terorizaÅ£i înstituÅ£iile mai ceva decât poliÅ£ia politică a lui CeauÅŸescu.

- Nu populaÅ£ia se află în AGA ÅŸi CA din companiile ÅŸi băncile de stat, plătite, am văzut, regeÅŸte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaÅ£ia a stricat Å£ara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aÅ£i venit, aÅ£i distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte ÅŸi aÅ£i luat-o iar de la zero. Åži-apoi, aÅ£i rostogolit vinovăÅ£ii între voi, partidele politice, de parcă aÅ£i fi jucat ping-pong cu România.

DaÅ£i-vă afară întâi pe voi ÅŸi clanurile voastre ÅŸi-apoi să v-atingeÅ£i de părinÅ£ii noÅŸtri!

Åži veniÅ£i, acum, să mă trageÅ£i de urechi pe mine. Să ne trageÅ£i de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

VreÅ£i s-o scoateÅ£i din criză pe spinarea ÅŸomerilor, a pensionarilor ÅŸi a bugetarilor de execuÅ£ie, cei care vă Å£in în spate aleÅŸii ÅŸi numiÅ£ii, în funcÅ£iile de conducere.

Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeÅ£i de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraÅ£i-vă întâi pe voi!

DaÅ£i-vă afară ÅŸi în ÅŸomaj pe voi, pe oamenii voÅŸtri, ai clasei politice, ÅŸi după aceea scuipaÅ£i pe noi.

După aceea umblaÅ£i la salariile ÅŸi pensiile necăjite.

După aceea să-l certaÅ£i pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

1.Dacă nu sunteÅ£i capabili să comasaÅ£i sau să desfiinÅ£aÅ£i instituÅ£iile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceÅ£i numărul de directori. AveÅ£i o droaie de ÅŸefi. AÅ£i umplut Å£ara de ÅŸefi. Pe ei daÅ£i-i afară întâi ÅŸi după aceea ajungeÅ£i la pensionar. Sau la doctor.

2. Trei sferturi dintre directorii voÅŸtri pe care i-aÅ£i instalat, moÅ£, în instituÅ£iile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. DaÅ£i-i pe aceÅŸtia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, ÅŸi de la firma lor grasă, ÅŸi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. LuaÅ£i-vă clientela politică din toate AGA ÅŸi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeÅ£ene ÅŸi ministere. AveÅ£i deja directori acolo, există specialiÅŸti.

4. DaÅ£i-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aÅ£i crede că ei sunt mai puÅ£in paraziÅ£i pe buget decât profesorul?

5. DaÅ£i-vă afară consilierii de pe lângă miniÅŸtri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecÅ£i, preÅŸedinÅ£i de consilii judeÅ£ene, căÅ£el, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. ÃŽncetaÅ£i să mai căpuÅŸaÅ£i ministerele (primăriile, consiliile judeÅ£ene) cu clientela pe care o serviÅ£i cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politică, aÅ£i creat ÅŸi întreÅ£ineÅ£i evaziunea fiscală ÅŸi munca la negru. Oamenii voÅŸtri, ai partidelor, îi protejează. ÃŽi apără de funcÅ£ionari, să nu-i descopere. ÃŽi apără de lege.

8.După ce veÅ£i face toate astea, abia atunci să aveÅ£i îndrăzneala să vă legaÅ£i de bătrânii acestei Å£ări.

Asta este România, dle Băsescu. O ÅŸtiÅ£i, o cunoaÅŸteÅ£i, dar nu îndrăzniÅ£i să vă apropiaÅ£i de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiÅ£i de vii pe bătrâni.

Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. TăcuÅ£i. LoviÅ£i-i cu nădejde! Nu Å£ipă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bravo, muadDib !

reala si excelenta imagine a tarii.

dar e doar un pamflet, din pacate. nu si o solutie.

solutia nu poate veni de la ei, ci de la noi.

noi trebuie sa facem o noua revolutie, de data asta, una adevarata !

Share this post


Link to post
Share on other sites

intrebare : de ce trebuie sa luam mai mult de la bogati ?

ei au furat banii ?

daca i-au furat sa faca puscarie. si sa li se confiste tot ce-au furat.

daca n-au furat, si au muncit banii aia, de ce sa li se ia mai mult ?

astep raspuns de la Lau !

Asa cum am mai zis, pentru un milionar in euro (ca sa nu mai zic de cei care au zeci sau chiar sute de milioane de euro), 20000 de euro de exemplu nu inseamna la fel de mult cat conteaza 3-4-5 milioane pentru un simplu bugetar. Si sa spun sincer ii inteleg perfect cand au zis ca ar da, pentru ca la un moment dat ajungi sa ai atat de multi bani incat iti e la fel ca ai un milion sau 100 de milioane de euro. Scuza-ma dar cred (de fapt sunt convins) ca cei precum Salam, Guta sau Bercea Mondialul nu au dat in viata lor un ban la stat. Poate ca nici macar nu stiu unde sa-si plateasca impozitele. Insasi prin modul cum isi fac nunti, botezuri cu masini de lux, sute de mii de euro, ajung vedete la tv si strazi blocate (sa nu care cumva sa blocheze unul din voi o strada ca vine militia imediat sa faca ancheta si va luati o amenda babana), ne sfideaza pe toti. Dar lasa sa plateasca prostii care munces pentru tara asta nenorocita.

As fi ipocrit sa spun ca toti au furat banii. Iar cei care au furat (si aia nu sunt putini deloc) au fost hoti destepti si nimeni nu i-a prins. Patriciu de exemplu: toti stim ca a furat insa legea e de partea lui, adica a furat cu cap (a stiut ce sa fure, cat sa fure si cum sa fure). De-asta sunt plimbati pe la DNA, ca procurorii stiu ca au furat, insa nu ii pot prinde. Iar ca el sunt multi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

inca o data (poate n-ai inteles...) : DE CE TREBUIE CEI CARE CISTIGA (CINSTIT) MAI MULT SA PLATESCA MAI MULT ?

exemplu :

1. din cauza asta

2. si din cauza asta

3. si , chiar, si din cauza asta

4. etc

acu' e clar ?

te anunt de acum ca voi fi extrem de exigent. n-am sa iert nimic !

Share this post


Link to post
Share on other sites

inca o data (poate n-ai inteles...) : DE CE TREBUIE CEI CARE CISTIGA (CINSTIT) MAI MULT SA PLATESCA MAI MULT ?

exemplu :

1. din cauza asta

2. si din cauza asta

3. si , chiar, si din cauza asta

4. etc

acu' e clar ?

te anunt de acum ca voi fi extrem de exigent. n-am sa iert nimic !

raspuns corect : 1. PENTRU CA AU DE UNDE SA PLATEASCA!  asa  gandeste bou-boc. el vrea economii la buget, adik vrea bani mai multi; iei bani de unde sunt, ca de unde nu sunt, n-ai ce sa iei!  URMEAZA NATIONALIZAREA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm....

Pai eu stiam ca Base + Boc au fost votati ca sa nu cadem prada comunistilor! Sau nu? M-au ametit de tot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

" majoritatea sunteti voi! "    -  noi, suntem cativa, dar ne doare-n f ... d de voi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

inca o data (poate n-ai inteles...) : DE CE TREBUIE CEI CARE CISTIGA (CINSTIT) MAI MULT SA PLATESCA MAI MULT ?

exemplu :

1. din cauza asta

2. si din cauza asta

3. si , chiar, si din cauza asta

4. etc

acu' e clar ?

te anunt de acum ca voi fi extrem de exigent. n-am sa iert nimic !

Mai spun inca o data: pentru ca au de unde. Una e sa-i ceri impozit lui Patriciu sau Tantareanu, pe care nu-i afecteaza prea mult cateva zeci de mii de euro, si alta e sa-i ceri unui muncitor de la o uzina de la stat pe care cateva milioane chiar il afecteaza.

Cat despre faza ca vei fi extrem de exigent nu inteleg la ce te referi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dar tu stii cit au tras ei ca sa faca banii aia?

sau crezi ca  au cazut din cer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta e cea mai tare poanta, pai adevaratii bogatasi ai romaniei nu au banii aici ci in alte parti, cam cum sa iei banii de la ei si cu ce drept? A daca au furat este ok, dovedeste ca au furat si exista cod penal.

Sunt super fun haiducismele astea dar sunt cam SF, pt ca cei care au dat tunuri in tara asta au carat banii de mult afara .

In Norvegia exista niste legi misto, daca ai banii in conturi offshore si esti prins ai cam pus-o iar daca ai proprietati in afara tarii platesti impozit si pe alea, deci legi idioate si pe la altii. Sunt o gramada de romani cu proprietati in Spania, Monaco, Miami, dar deh nu-i vezi pe la TV si discretia te scapa de multe belele ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm....

Pai eu stiam ca Base + Boc au fost votati ca sa nu cadem prada comunistilor! Sau nu? M-au ametit de tot...

Chiar credeti ca au castigat alegerile neamu lu Base,au furat in draci,in timpul alegerilor nu se mai gaseau saci sa cumperi,cumparese PD toti sacii,daca era si sectie de votare in Mall si puteai sa votezi de n ori,putem sa facem un sondaj intre noi sa vedem cine,cum a votat.tara lu Papura Voda,vorba lui Badea" hai in Canada"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mama, da' ce mi-am luat-o peste bot! :D

In fine, asta e parerea mea. Acu' o fi buna sau nu... nu ma cred politician si am spus din postura unui simplu platitor de taxe si impozite. Pe de alta parte, nu as vrea sa ma gandesc cum ar fi dupa criza, cand bastanii tarii s-ar da mari si tari ca de fapt ei au scos tara din criza si au salvat de la foamete milioane de romani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E simplu cu off-shore-urile.

Sunt o groaza de firme care te ajuta, legal, tocmai asta-i imbecilitatea maxima.

Iti face o casuta postala in Limasol sau aiurea si platesti statului cipriot 2% impozit pe tot profitul transferat.

Ia faceti matematica aia de clasa a doua:

Dai in tara 16% impozit pe profit si apoi inca 16% impozit pe dividende ca sa-ti poti baga banii in buzunarul propriu, legal, adica cam 29,44% impozit fata de doar 2%.

O fi vreo diferenta ???

Inmulteste cu cateva miloane pe care-i fac baietii profit si sa vezi diferenta fratioare...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ia sa scada impozitele sa vezi ce infloreste tara si toti banii negri intra inapoi in economie .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scadearea impozitelor nu poate avea efect daca nu sunt simultan impuse si alte conditionari privind modul de cheltuire a banului public.

Asta a fost marea GRESEALA a Guv Tariceanu, a scazut impozitele dar a liberalizat cheltuirea banului public, pe fondul unei economii care duduia. Oare cine l-a fortat la liberalizarea banului public? Poate fi si Base, poate fi si Patriciu, pot fi si sindicatele.

Impozitarea diferita a bogatilor fata de restul e o alta mare GOGOMANIE care poate fi aplicata, dar din pacate, este singura care poate aduce pentru un scurt moment un aflux considerabil de monetar in vistierie. Ce se intampla insa dupa vreo 6 luni - 1 an de la aplicarea unui astfel de impozit? Afacerile vor fi transferate in alte tari, si pa economie de piata!

Din pacate, am observat aceeasi tactica IDIOATA, ca se va aplica atat in Grecia cat si Italia, Spania si alte tari controlate de FMI. De ce oare dolarul incepe sa isi revina si euro o ia la vale?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now