iulirx

LOGICA impotriva tuturor...

178 posts in this topic

as vrea un raspuns de la @rand

daca este posibil

Logica imi spune ca daca harta este prezenta pe chiloti, inseamna ca Zeta nu a fost prezenta. Ca altfel pata era prezenta pe/in ea. Deci sotia ta poate fi linistita... mai ales ca hainele le spala masina

Daca in schimb vrei sa ajungem la afirmatia lui Isus,  ca este suficient sa privesti o femeie si sa o doresti este echivalent cu a curvi cu ea atunci treaba stain felul urmator.

Ceea ce spunea Isus era ca pacatul isi are originea in interiorul omului, la nivelul mintii. Daca te uiti la o femeie si o doresti in sensul de a avea cu ea contact sexual, deja batalia este pierduta. Ceea ce va opri trecerea pacatului in sensul fizic va fi neputinta celui care doreste, dar pornirea lui este deja pacatoasa. Daca i se va oferi ocazia, va comite pacatul fara remuscari, fara lupta.

Isus vorbea unor oameni care se laudau cu moralitatea lor exterioara, si pe deasupra lor nu le era strain ceea ce proorocul Mica spunea in cap 2.

Vai de cei ce cugeta nelegiuirea si fauresc rele in asternutul lor; cand se crapa de ziua o infaptuiesc, daca le sta in putere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

acu', daca nevasta lui e credincioasa si crede ce spui tu p-aici inseamna nicu' e pasibil de pedeapsa , nu ? da' nu poate sa-l pedepseasca ca nu-i da voie credinta. deci feraru scapa nepedepsit. si sotia lui, numai pentru ca s-a gindit sa-l pedepseasca, a pacatuit.

cite rele poate face un vis....o fi fost dorinta lui dumnezeu sa viseze feraru ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebarea pusa (de mari filozofi dinaintea mea) nu se refera la cronologie, ci la cauzalitate. Altfel spus, intrebarea nu este "Cum poate fi ceva inainte de nimic?â€, ci este „Cum poate exista ceva desi ar parea logic sa nu existe?â€.

Afirmatia biblica „La început a fost cuvântul†nu este o explicatie stiintifica, multumitoare.  Legile Universului nu puteau exista inaitea Universului si independent de el, pentru ca nu ar fi avut ce sa legifereze. Ba dimpotriva, ele au apărut simultan cu Universul, brusc, în momentul în care a fost destins infinitul, moment care coincide cu aparitia observatorilor în Univers. Adica inainte nu era nimeni care sa observe ca asa functioneaza lucrurile....

Cam asta spune Hawking.... Si cam are dreptate.....

 Deci daca nu exista Zeta, nu are nici cum sa o viseze Ferarru, ceea ce e logic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

folosesti cuvintul nelegiuire si rele.

defineste-le !

Share this post


Link to post
Share on other sites

parola : tu vrei sa spui ca timpul e finit ?

(ai grija ca nu cumva in demonstratia ta sa apara presupunerea ca timpul e finit )

Share this post


Link to post
Share on other sites

@parola, poate ca "La inceput, Dumnezeu" nu este suficient si e inacceptabil d.p.d.v stiintific. De aia se numeste credinta :)  Dar nici sa nu poti trece de bariera Plank nu este suficient intr-un sistem care exclude din start credinta, ci accepta doar lucruri demonstrate clar.

folosesti cuvintul nelegiuire si rele.

defineste-le !

Citatul fiind din Biblie, "nelegiuirea" si "raul" nu pot fi definite decat in acest context, si anume ele repreziinta abaterea de la Legea lui Dumnezeu. Constructorul unei masini stie ce inseamna rau si nepotrivit pentru "creatia" lui. La fel, Creatorul este singurul care stie ce este rau in creatia lui. It's Not a Bug, It's a Feature! - cum spun creatorii de soft.

Referitor la Nicu( probabil ferraru ??? ), el stie cel mai bine ce ar face in cazul in care ar avea posibilitatea sa "o aiba" pe Zeta. Daca el e hotarat acuma ca ar tine mai mult la fidelitatea fata de sotia lui, indiferent de avansurile Zetei, sotia lui nu are de ce sa fie ingrijorata. Batalia cu pacatul se castiga la nivelul mintii, este o decizie maimult decat o fapta. In momentul in care decizia e luata, fapta poate fi oprita doar de neputinta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
author=tommytza link=topic=10319.msg128873#msg128873 date=1284823205]

Ce e timpul?

In Biblie, timpul este legat de lumina. Odata cu aparitia succesiunii lumina/intunerec incepe... timpul si trecerea lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Biblie, timpul este legat de lumina. Odata cu aparitia succesiunii lumina/intunerec incepe... timpul si trecerea lui.

oooops !

dumnezeu a facut soarele in ziua a 5-a (parca) zicind : "sa fie lumina !"

zilele 1,2,3 si 4 ? de ele ce stim ? sint in afara timpului ? ca in afara luminii sint sigur !

Share this post


Link to post
Share on other sites

oooops !

dumnezeu a facut soarele in ziua a 5-a (parca) zicind : "sa fie lumina !"

zilele 1,2,3 si 4 ? de ele ce stim ? sint in afara timpului ? ca in afara luminii sint sigur !

1 La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamintul.

2 Pamintul era pustiu si gol; peste fata adincului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor.

3 Dumnezeu a zis: Sa fie lumina!†si a fost lumina.

4 Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.

5 Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

parola : tu vrei sa spui ca timpul e finit ?

(ai grija ca nu cumva in demonstratia ta sa apara presupunerea ca timpul e finit )

Io ti-am spus de Hawking si tu ma intrebi de timp.... ;D

@tommytza - timpul este strict legat de spatiu si nu este definit separat. Doar momentul este definit separat.

Problema cu spatiul: http://arxiv.org/PS_cache/gr-qc/pdf/0009/0009084v1.pdf

Cine intelege e foarte tare  ;) Cine nu intelege inseamna, inseamna ca nu intelege ;D

Universul cam asa arata: http://wmap.gsfc.nasa.gov/media/101080/index.html

 Deci englezul asta (si altii) chiar sunt inteligenti.....

"Daca el e hotarat acuma ca ar tine mai mult la fidelitatea fata de sotia lui, indiferent de avansurile Zetei, sotia lui nu are de ce sa fie ingrijorata."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Daca ar vedea ce a scris pe forum, timpul lui s-ar sfarsi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

timp=entropie=distanta intre doua stari de ordine relativa.

nu mai pune intrebari d-astea ca nu-ti mai prieste berea !

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Åži a zis Dumnezeu: «Să fie lumină!» Åži s-a făcut lumină" (Facerea, I, 3).

Ce fel de lumină era aceea, Biblia nu spune. Spune doar atît: "ÅŸi a văzut Dumnezeu că lumina este bună". A rămas adică încîntat de realizarea lui. Prima lui grijă a fost "să despartă lumina de întuneric". Ce înseamnă asta, iarăÅŸi n-are rost să încercăm a înÅ£elege. "Åži a numit Dumnezeu lumina ziuă, ÅŸi întunericul l-a numit noapte. Åži a fost seară, ÅŸi a fost dimineaÅ£ă: ziua întîi" (Facerea, I, 5).

După aceea... s-a apucat să creeze... ghiciÅ£i ce? IarăÅŸi cerul! Iată cum descrie scriptura această operaÅ£ie prin care Dumnezeu a creat pentru a doua oară cerul: "Åži a făcut Dumnezeu tăria cerului ÅŸi a despărÅ£it apele care sînt dedesubtul tăriei de apele care sînt deasupra tăriei. Åži s-a făcut aÅŸa. Åži a numit Dumnezeu tăria cer; ÅŸi a fost seară, ÅŸi a fost dimineaÅ£ă: ziua a doua" (Facerea, I, 7―8).

Povestea aceasta cu apa de "deasupra" ÅŸi de "dedesubtul" tăriei oglindeÅŸte o eroare profundă a tuturor popoarelor primitive. ÃŽntr-adevăr, oamenii din vechime credeau că cerul este masiv, tare, de unde ÅŸi denumirea de "tărie". Se presupunea că de partea cealaltă a tăriei se află un uriaÅŸ rezervor de apă, al cărui fund este cerul. Astăzi orice om cu carte ÅŸtie că ploaia provine din apa care se evaporă de pe Pămînt. Vaporii de apă, condensîndu-se, formează norii, din care umezeala cade, sub formă de precipitaÅ£ii, pe suprafaÅ£a Pămîntului. ÃŽntr-o vreme se credea însă că ploaia este apa care curge din rezervorul acela de deasupra prin niÅŸte ferestre special făcute în acest scop. Această părere, care acum ne face sa zîmbim compătimitor, s-a menÅ£inut multă vreme.

O împărtăÅŸeau toÅ£i învăÅ£aÅ£ii teologi din primele veacuri ale creÅŸtinismului.

Dar să trecem mai departe. Ziua a treia Dumnezeu a folosit-o pentru o muncă ale cărei roade au fost ÅŸi mai preÅ£ioase decît cele dinainte. Åži-a coborît privirile asupra apelor de jos ÅŸi ÅŸi-a zis că ar fi bine să le adune laolaltă ÅŸi să lase astfel să iasă la iveală părÅ£ile de uscat. Supunîndu-se voinÅ£ei sale, apele s-au unit în văile formate instantaneu pentru a le primi. Tot instantaneu s-au format ÅŸi întinderile de uscat, înălÅ£imile de pe care apele au început să curgă sub formă de pîraie ÅŸi rîuri spre mări ÅŸi lacuri.

"Åži a numit Dumnezeu uscatul pămînt, iar adunarea apelor a numit-o mări. Åži a văzut Dumnezeu că este bine" (Facerea, I, 10).

După cum se vede, de cele mai multe ori era tare încîntat de treaba lui.

― Ia te uită, îÅŸi zicea el, de ce nu mi-a dat în gînd să mă apuc mai de mult de toate astea?...

ÃŽn ziua aceea Dumnezeu a fost atît de mulÅ£umit de uscatul ÅŸi de mările lui, încît nu l-a răbdat inima să nu mai facă ceva pînă la căderea nopÅ£ii. "Åži a zis Dumnezeu: «Să odrăslească pămîntul pajiÅŸte verde, ierburi avînd sămînÅ£ă în ele ÅŸi pomi roditori, care să facă, după soiul lor, roade cu sămînÅ£ă în ele pe pămînt». Åži s-a făcut aÅŸa" (Facerea, I, 11).

Nici nu ÅŸtii cum să te minunezi de înÅ£elepciunea "creatorului"! E greu de închipuit mai multă migală ÅŸi mai multă prevedere. GîndiÅ£i-vă numai ce-ar fi fost pe pămînt dacă Dumnezeu ar fi sădit pomi care să rodească altceva decît li-i soiul. Să mulÅ£umim grijuliului Dumnezeu că nu ne-a dat meri care să facă portocale, portocali care să facă pere ÅŸi peri care să facă agriÅŸe. Ce încurcătură ar fi ieÅŸit!

Cînd Pămîntul i s-a supus ÅŸi merii au crescut, dînd mere ÅŸi nu altceva, Dumnezeu iarăÅŸi ÅŸi-a zis "că este bine. Åži a fost seară, ÅŸi a fost dimineaÅ£ă: ziua a treia" (Facerea, I, 12―13).

Dar iată o altă poveste ciudată: făcîndu-se lumină, trecuseră trei zile cu dimineÅ£ile ÅŸi serile respective. Åži această lumină, care la sfîrÅŸitul zilei ceda locul întunericului nopÅ£ii, învăluia lumea ce se năÅŸtea fără a porni de la vreo sursă vizibilă; de Soare nu era încă nici pomeneală. Aici este cazul să reproducem un citat lung din Biblie:

"Åži a zis Dumnezeu: «Să fie luminători pe bolta cerului, ca să despartă ziua de noapte ÅŸi să fie semne ale anotimpurilor, ale zilelor ÅŸi ale anilor.

Åži să fie luminători pe bolta cerului ca să lumineze pe pămînt». Åži s-a făcut aÅŸa.

Deci a făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare, ca să stăpînească ziua, ÅŸi luminătorul cel mai mic, ca să stăpînească noaptea, precum ÅŸi stelele.

Åži i-a pus Dumnezeu pe bolta cerului ca să lumineze pe pămînt.

Åži să stăpînească peste zi ÅŸi peste noapte ÅŸi să despartă lumina de întuneric. Åži a văzut Dumnezeu că este bine.

Åži a fost seară, ÅŸi a fost dimineaÅ£ă: ziua a patra" (Facerea, I, 14―19).

Nu încape nici un fel de îndoială, nu-i aÅŸa? Este vorba de Soare ÅŸi de Lună. Prin urmare, potrivit Bibliei, separarea zilei de noapte ÅŸi alternarea lor existau încă înainte de ivirea Soarelui, care a fost "creat" de Dumnezeu în a patra zi după apariÅ£ia luminii.

Atunci de ce i-a dictat "sfîntul duh" lui Moise acele născociri uluitoare cu privire la Soare ÅŸi lumină? ExplicaÅ£ia este foarte simplă: pînă la sfîrÅŸitul secolului al XVII-lea, chiar ÅŸi învăÅ£aÅ£ii credeau că nu Soarele dă lumină, ci că lumina există de la sine, iar Soarele numai "o lasă să treacă". Pînă ÅŸi vestitul gînditor francez René Descartes împărtăÅŸea această eroare.

ÅžtiinÅ£a îi datorează astronomului danez Olaus Römer (1644―1710) descoperirea unui adevăr important, complet opus celor ce se spun în Biblie, ÅŸi anume că lumina care se revarsă asupra lumii noastre provine de la Soare, iar propagarea ei nu este instantanee. Römer a determinat viteza luminii, stabilind ― ÅŸi pînă astăzi lucrul acesta a fost dovedit de nenumărate ori ― că lumina străbate distanÅ£a de la Soare la Pămînt în 8 minute ÅŸi 18 secunde, adică are o viteză de aproape 300 000 km pe secundă. El a ajuns la această descoperire observînd ÅŸi studiind eclipsele sateliÅ£ilor lui Jupiter, planetă care face parte din sistemul nostru solar. Römer locuia pe atunci în FranÅ£a ÅŸi, la 22 noiembrie 1675, a prezentat Academiei din Paris o comunicare despre descoperirea sa.

Autorul rîndurilor respective din Biblie a fost, desigur, un ignorant desăvîrÅŸit în materie de astronomie. Dumnezeu însă ar fi trebuit să ÅŸtie totul, chiar ÅŸi pe vremea cînd a fost scrisă Biblia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamintul.

2 Pamintul era pustiu si gol; peste fata adincului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor.

3 Dumnezeu a zis: Sa fie lumina!†si a fost lumina.

4 Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.

5 Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intii.

aaaa..., da . deci inainte de a fi lumina , implicit, inainte de a fi timp, au fost in ordine :

1.cerurile si pamintul

2.apa

3.duhul lui dumnezeu

acu e clar ca lumina zilei !

Share this post


Link to post
Share on other sites

@parola, stii ca Biblia este prima carte, prima relatare scrisa care prezinta CIRCUITUL APEI IN NATURA??? O sa iti spun si cum se explica ziua a-4-a... dar intai sa vedem cum stam cu circuitul apei in natura :).

Iată ce mare e Dumnezeu! Dar noi nu-L putem pricepe, numărul anilor Lui nimeni nu l-a pătruns.

Căci El trage la El picăturile de apă, le preface în abur ÅŸi dă ploaia,

pe care norii o strecoară, ÅŸi o picură peste mulÅ£imea oamenilor.

Iov 36:26

Cum e cu REZERVORUL???? Nu mai crede tot ce se scrie pe site-urile intentionat nedocumentate :(.

Pentru iulirx  dar si parola poate sa raspunda. Este soarele UNICA sursa de lumina?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@parola, stii ca Biblia este prima carte, prima relatare scrisa care prezinta CIRCUITUL APEI IN NATURA??? O sa iti spun si cum se explica ziua a-4-a... dar intai sa vedem cum stam cu circuitul apei in natura :).

Pentru iulirx  dar si parola poate sa raspunda. Este soarele UNICA sursa de lumina?

nu ! insa inainte sa zica dumnezeu "sa fie lumina" nu era lumina !

deci nu era timp !

deci ramine valabil cum am stabilit !

Share this post


Link to post
Share on other sites

... pai teologia spune clar ca Dumnezeu este in afara timpului :)  .. are atributul de vesnic

Singurul fara inceput este Dumnezeu.

Lumina a avut un inceput. Acolo.... undeva mai jos de 10^-34 sec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai argumente la ce spui sau doar povestim? Chestia cu nu mai crede ce scrie acolo ca e rau intentionat nu este un argument, ci o negare a realitatii!

"Pentru iulirx  dar si parola poate sa raspunda. Este soarele UNICA sursa de lumina?"

  CE PROSTIE MARE SPUI! DA, ESTE UNICA CARE NE TINE IN VIATA! Despre asta vorbim!

Iar BIBLIA NU ESTE PRIMA CARTE care vorbeste de apa! E descris si in ea, dar NU E PRIMA. Omule mai citeste si tu altceva ca lumea e mare....

Iar acest proces este pus în miÈ™care de radiaÈ›ia solară È™i de gravitaÈ›ie. ÃŽn cursul parcurgerii acestui circuit, apa îÈ™i schimbă starea de agregare fiind succesiv în stare solidă, lichidă sau gazoasă. Asta se intampla peste tot in Univers, nu doar aici. Iara-si avem impresia ca suntem buricul universului? Suntem doar praf stelar. Daca maine dispare pamantul, nici dracu nu observa asta. Atat de mici suntem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@parola:

- soarele este unica sursa de lumina care ne tine in viata. De aceea lumina lui a ajuns pe pamant in "ziua a-4-a" si omul a fost creat in "ziua a-6-a", si de aceea este la distanta optima fata de Pamant.

- cum ramane cu rezervorul si cu ploaia? Uite, niste "primitivi" stiau ceea ce noi ne laudam ca e descoperirea stiintei.

Nu te supara dar citeste ce ai copiat de pe un site aiurea:

povestea aceasta cu apa de "deasupra" ÅŸi de "dedesubtul" tăriei oglindeÅŸte o eroare profundă a tuturor popoarelor primitive. ÃŽntr-adevăr, oamenii din vechime credeau că cerul este masiv, tare, de unde ÅŸi denumirea de "tărie". Se presupunea că de partea cealaltă a tăriei se află un uriaÅŸ rezervor de apă, al cărui fund este cerul. Astăzi orice om cu carte ÅŸtie că ploaia provine din apa care se evaporă de pe Pămînt. Vaporii de apă, condensîndu-se, formează norii, din care umezeala cade, sub formă de precipitaÅ£ii, pe suprafaÅ£a Pămîntului. ÃŽntr-o vreme se credea însă că ploaia este apa care curge din rezervorul acela de deasupra prin niÅŸte ferestre special făcute în acest scop. Această părere, care acum ne face sa zîmbim compătimitor, s-a menÅ£inut multă vreme.

O împărtăÅŸeau toÅ£i învăÅ£aÅ£ii teologi din primele veacuri ale creÅŸtinismului.

:D :D :D :DO mare mare si intentionata minciuna: >:( >:(

Pentru ca, undeva in vremea lui Avraam uite ce stiau oamenii calauziti de Dumnezeu:

Iată ce mare e Dumnezeu! Dar noi nu-L putem pricepe, numărul anilor Lui nimeni nu l-a pătruns.

Căci El trage la El picăturile de apă, le preface în abur ÅŸi dă ploaia,

pe care norii o strecoară, ÅŸi o picură peste mulÅ£imea oamenilor.

Iov 36:26

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa va fie rusine daca ati ajuns sa sustineti sa nu exista Dumnezeu ! Rusine, Rusine, Rusine Paganilor

Pocaiti-va pana nu este prea tarziu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rand Tu extragi doar ce iti convine tie din ce am spus....dar nu spui nimic! Stiau pe dracu! Stiau ca ploua, dar de ce ploua habar nu aveau. Unii nici acuma nu stiu!

Nu mai incerca sa impaci Stiinta cu Biblia ca nu iese! Biblia a fost scrisa de niste oameni care asa se pricepeau ei atunci mai bine. Intre timp am mai aflat multe lucruri.

Io nu sustin ca nu e buna credinta! Ci ca Biblia este cam haotica. Nici nu sustin ca nu exista Dumnezeu, dar eu nu il vad asa cum interpreteaza popii Biblia. Si Biblia NU ESTE UNICA carte sfanta. Fiecare credinta o are pe a lui cu alte povestiri si alte pilde....

  Spre exemplu, cercetatorii au gasit dovezi ca David chiar a existat. Putea sa-l omoare pe Goliat cu o piatra si exista dovezi ale existentei lui pe Pamant. Deci unele povestiri sunt reale, altele imaginare...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Circuitul apei in natura este explicat atat de clar de Biblie incat doar un om de rea credinta ar sustine contrariul.

vapori(abur)->picaturi ->nori->picuri de ploaie. Si tu spui ca nu stiau, si ca DOAR NOI am aflat :(.

Mai compara odata selectia aia de pe site-ul ala semidoct cu pasajul  din Iov.

La fel si cu pamantul rotund :).

Stiinta, mai concret fizica experimentala, confirma spusele Bibliei si asta ma face sa nu inchid ochii nici la una nici la alta.

Faptul ca se duce o lupta impotriva Dumnezeului Creator face parte din normalitatea luimii acesteia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu tot nu inteleg de ce Dumnezeu care este atotputernic se supune legilor fizicii...si de ce nu ploua in desert...banuiesc ca daca ar vrea muschii lui ar ploua si acolo...a,probabil ii pedepseste pe beduini...eu as vrea sa dea o zapada vara la +40 C...sau de ce trebuie sa moara anual pe planeta sute de mii de copii nevinovati din cauza foamei,saraciei si bolilor...nu s-ar putea concentra mai mult pe salvarea vietilor omenesti decat pe urmarirea oamenilor,sa vada care cat se roaga?...in bunatatea lui nemarginita de ce i-a lasat pe oameni mii de ani sa se zbata sa descopere antibioticele?...sau telefonul,sau masina,sau televizorul...iar daca nu s-a implicat si le-am facut doar noi,oamenii,pe baza fizicii si matematicii,probabil ca nici nu avem nevoie de el..nu vi se pare un pic inutil?...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai nevoie de El la fiecare respiratie. Nu o faci dupa o formula fizica sau matematica desoperita de noi :). O faci pentru ca El iti permite. Cand El nu mai permite, poti sa incerci orice, ca tot se termina.

Dragostea deplina inseamna libertate deplina. Ne-a lasat sa alegem, noi am ales. Noi aruncam mancarea la gunoi si altii mor de foame. Ce ar trebui sa faca Dumnezeu? Sa-ti dea peste mana cand consumi maimult decat trebuie? Nu.. nu face asta, ti-a data ratiune, sa poti gandi. Ba mai mult, ti-a dat legi bune si drepte, referitoare si la saraci. tot El e de vina ca noi nu ascultam?

Poti sa le iei pe toate cum vrei... liber arbitru... sau pedeapsa ignorantei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Stiinta, mai concret fizica experimentala, confirma spusele Bibliei si asta ma face sa nu inchid ochii nici la una nici la alta.

Faptul ca se duce o lupta impotriva Dumnezeului Creator face parte din normalitatea luimii acesteia."

Mai @rand tu chiar nu intelegi ca eu nu pe Dumnezeu il contest ?!? Eu contest Biblia ca si carte absoluta. E scrisa tot de oameni ca si cartiile de stiinta. De ce Biblia este mai buna decat o carte de stiinta? Pentru ca asa te-a invatat popa! De ce nu poti gandi si altfel? Asa de adanca e doctrina?

Il invocati atunci cand e bine dar si atunci cand e rau! Pai cum sta treaba?

Autorul naivelor fantezii din Biblie ar înlemni dacă ar învia în zilele noastre. Ce ochi ar deschide dacă ar citi orice carte de popularizare din domeniul astronomiei sau dacă, nimerind într-un observator astronomic, ar vedea printr-un bun telescop munÅ£ii din Lună, petele din Soare, sateliÅ£ii planetei Jupiter ÅŸi alte corpuri cereÅŸti, pe care Dumnezeu cică le-a "pus pe bolta cerului"!

Dupa aia incestul a existat in Biblie. Dar daca tot era el asa de puternic si a facut gaini si cocosi, de ce fratii si-o trageau intre ei si acuma nu mai au voie? Si erau negrii, cu ochii galbeni si albi? Hai ca asta e chiar o prostie....

 Trebuie să fi fost, desigur, o paradă foarte amuzantă.....

"UmpleÅ£i pămîntul ÅŸi supuneÅ£i-l― i-a spus Dumnezeu lui Adam ― ÅŸi stăpîniÅ£i peste peÅŸtii mării ÅŸi peste păsările cerului ÅŸi peste toate vietăÅ£ile care se miÅŸcă pe pămînt" (Facerea, I, 28).

Nu strică să subliniem că, în ciuda acestei porunci a domnului, "regele naturii" ― omul ― a fost nevoit să lupte, ÅŸi nu întotdeauna cu succes, împotriva leilor, tigrilor, urÅŸilor, crocodililor, lupilor etc. Dar nu numai fiarele sînt duÅŸmanii omului. ÃŽntreaga omenire are de suferit ÅŸi din pricina numeroÅŸilor paraziÅ£i ― pureci, păduchi, ploÅŸniÅ£e ―, precum ÅŸi a microbilor aducători de boli.

Totusi ai cam sarit peste ziua a treia, cand Dumnezeu, a organizat o mică distracÅ£ie pentru Adam, despre care va păstra o amintire plăcută toată viaÅ£a. Toate animalele au defilat prin fata lui: «Şi pe fiecare vietate cum o vei numi, aÅŸa va fi numele ei». AÅŸa ospitalitate mai zic ÅŸi eu!

Nici nu vă închipuiÅ£i cîte vieÅ£uitoare au defilat prin faÅ£a lui! N-am crezut vreodată că există atîtea fiinÅ£e pe lume.  TotuÅŸi, nu i-a fost greu sa le dea nume la fiecare. Limba pe care o vorbea cît se poate de curgător, deÅŸi n-a învăÅ£at-o niciodată ÅŸi nicăieri, este o limbă neobiÅŸnuit de bogată, cu nenumărate expresii. Fără să stea o clipă pe gînduri, si-a dat seama ce însuÅŸiri are fiecare animal, privindu-l doar, ÅŸi a definit printr-un singur cuvînt particularităÅ£ile fiecărei specii. Prin urmare, numele dat este în acelaÅŸi timp ÅŸi o definiÅ£ie precisă ÅŸi completă. Să luăm, de exemplu, animalul care mai tîrziu va fi denumit «equus» în latină, «cheval» în franceză, «cal» în română etc. Ei bine, i-a dat un nume care defineÅŸte cu precizie acest patruped, cu părul, coada ÅŸi hamul lui. Ah, limba pe care o vorbeste nu-ÅŸi are seamăn ÅŸi ce rău îmi pare cînd mă gîndesc că într-o zi ea va dispărea pentru totdeauna!

Parada tuturor fiinÅ£elor vii a fost admirabilă. Åži cînd spun admirabilă încă n-am spus totul. Am avut ÅŸi un număr comic în program, ÅŸi anume cînd au apărut peÅŸtii. Grădina se afla pe uscat, departe de Å£ărmul mării. Aici sînt numai rîuri, adică apă dulce. Vă închipuiÅ£i ce mutră făceau peÅŸtii de mare, nevoiÅ£i să urce în sus pe Tigru ÅŸi Eufrat pentru a i se înfăÅ£iÅŸa? Lipsa apei sărate îi supăra teribil. Am rîs cu hohote! Dar din cale-afară de rău au dus-o mamiferele acvatice! Din fericire, tăticului i-a venit ideea să lărgească în mod excepÅ£ional, pentru ziua aceea, rîurile din grădiniÅ£a lui Adam, că altminteri nici o balenă n-ar fi putut să treacă vreodată prin ele... Numai cît le-am dat numele ÅŸi să fi văzut cum au ÅŸters-o, dînd de zor din înotătoare pentru ca să ajungă cît mai curînd în oceanul lor. Mă Å£ineam cu mîinile de burtă nu alta!

Poate că se vor găsi unii care nu vor crede această poveste. NelegiuiÅ£ii vor tăgădui că focele, morsele, urÅŸii albi, pinguinii au putut să coboare pentru această paradă în valea Tigrului ÅŸi Eufratului, că tot aici s-au adunat cangurul, ornitorincul, struÅ£ul ÅŸi emuul din Australia, elefanÅ£ii, rinocerii, hipopotamii ÅŸi crocodilii din Africa, papagalii, lamele, aligatorii, anacondele din America de Sud etc. Ei ÅŸi ce-i cu asta? Critica nu are nici o importanÅ£ă. Pe cuvîntul meu că am văzut aici, în grădina Edenului, foci, reni, balene, vulpi polare ÅŸi alte animale din toată lumea.

CîrcotaÅŸii vor spune: «Dar cum au ajuns acolo specii unice de peÅŸti din diferite lacuri, de pildă peÅŸtele fera, care nu se găseÅŸte decît în lacul ConstanÅ£a?» AceÅŸti peÅŸti au primit permisie specială de la Dumnezeu ÅŸi s-au prezentat la parada din Eden... pe calea aerului.

Afurisiti să fie paginii care nu se declară multumiti cu această explicatie!

Da se pare ca totusi omul este tanar pe pamant. Inaintea lui au fost alti regi a naturii....Numai ineptii scrise, la care nu aveti explicatie si preferati sa zice-ti ca e rea vointa. Ba mai degraba e ignoranta de partea voastra.

 Io cred ca Dumnezeul Biblic era un extraterestru care ne-a manipulat genetic. Nu cred ca ma poate contrazice cineva.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.