Alexandru Marius

Membru
  • Content count

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alexandru Marius

  1. Va salut .... ma puteti ajuta si pe mine va rog? As vrea sa schimb sau sa completez uleiul in cutia de viteze din urmatoarele motive: treapta 5 si marsarier intra foarte greu, si cateodata si treptele 1 si 2. Masina are 191000 km este un s40 din 2005 YV1MS763252096383. Spuneti mi va rog ce ulei sa iau sau ce este de facut. Multumesc.
  2. Discuri frana ovalizate

    Daca erau prea subtiri nu le mai puteam rectifica.......acel aparat este prevazut cu aceasta funcie si din ce mi a spus el a fost nevoie sa mi ia maxim 2 zecimi din ele.
  3. Discuri frana ovalizate

    Va salut..... aceeasi problema am avut o si eu, de cand am luat masina, aveam o vibratie ori in caroserie, ori in volan in momentul in care ationam frana.......odata cu schimbarea pivotilor si a bucsilor de la basculele de pe fata am zis sa rectific si discurile. Prima data am fost oarecum sceptic in ceea ce priveste aceasta procedura dar am zis sa incerc, poate totusi scap de acea trepidatie. Prima data am fost la cineva care se lauda ca a mai facut asta si le am pus pe strung si efectiv le a distrus.......cand puneam frana imi fluctua pedala, trepida ingrozitor caroseria si volanul avea un sfert de cursa si masina frana in valuri. Din fericire, am inceput sa sun peste tot sa vedem ce pot sa mai fac si mi a fost recomandat un mecanic particular care are aparatura speciala pentru rectificat. M am dus cu discurile la el le a pus pe acel aparat si le a facut ca NOI, il recomand cu cea mai mare incredere. este undeva in dobroesti. Acum nu mai am nici cea mai mica vibratie indiferent de vinteza si masina merge impecabil. O sa incert sa atasez unul din filmuletele facute in timpul procedurii. Bafta!!!
  4. Suuuper.....great job!!!!
  5. am schimgat filtru si nu porneste

    Aceeasi problema am avut o si eu, dupa schimbarea filtrului de motorina masina mi a fost pornita de fiecare data cu spray cu toate ca din cate am auzit nu e bine deloc, dar alta metoda nu stiu, nu am pompa de amorsare .... nimic, e vorba de 1.6D din 2005. La prima schimbare i am dat la cheie vre o 3-4 ore si nimic.
  6. Nu am curent la bujii!

    Va salut....... scuze ca nu am revenit si cu rezolvarea problemei. 3 din 4 bujii erau arse. Am luat un set de bujii Beru si gata treaba
  7. Nu am curent la bujii!

    Va salut, cum am spus si in titlu am o mare problema. In weekend sa oprit masina in mers, am crezut ca am ramas fara motorina desi in bord imi zicea ca mai am de facut 50 Km. am tras o pe dreapta, am bagat motorina cu canistra, am pornit o m am deplasat cu ea aproximativ 100 m dupa care sa oprit si nu am mai vrut sa porneasca pana la 3 dimineata, eu patind asta la ora 11. Am chemat pe cineva sa mi faca o diagnoza si mi a zis ca am probleme la aprindere. dupa ce a umblat el pe acolo masina a pornit dar foarte greu. dupa acest episod am observat ca masina imi porneste mai greu ca inainte, adik invarte de mai multe ori motoru decat k de obicei. am dus o la un electrician unde si el la randul lui a pus o pe tester si a masurat bujiile. rezultatul desut de neasteptat. Cand pun contactul bujiile nu primesc curent (siguranta sau releu). Ce e de facut?? N am lasat masina acolo sa o faca din motive financiare. Ma gandesc sa nu fi patit ceva din cauza incercarii mele tampite sa tot dau la cheie poate o ia??? Multumesc.
  8. consum prea mare

    Euro 3!
  9. consum prea mare

    Va salut baieti, cam aceeasi problema o am si eu, am impresia ca e cam FOARTE MARE.........12.2% in oras, am facut plinul si mai am cam 1/4 din rezervor si am facut doar 290 KM.......... Este ceva normal???
  10. Angel Eyes S40 2005

    Va salut baieti, aveti idee cum pot afla si eu diametrul sticlei din jurul lupei la far? vreau sa i pun un kit de angel dar nu stiu diametrul, am dat farul jos, am demontat lupa dar nu am cum sa bag subleru' sau o ruleta mai mica samasor, e foarte stramt locul. Ms frumos.
  11. Saptamana trecuta am implinit cu masina 180.000KM, asa ca m am apucat de cumparat ulei, distributie, fitre............ . Distributia am luat o Contitech (curea Contitech si role Ina), pompa de apa Hepu, uleiul l am luat la sfatuirea mecanicului si cu ajutorul vostru am ales varianta cea mai buna zic eu (Mobil 1 Super 3000 5W-30 XE) din ce am inteles de la mecanic, uleiul asta reduce depunerile de calamina, lichid de frana Febi, iar filtrele, ulei, motorina, aer, polen sunt MANN. In dimineata asta am dus masina la mecanic pentru a face revizia si am ramas putin uimit sa vad ca toate filtrele care le aveam pe ea erau Ford, iar distributia era Gates cu role Ina. Inainte sa plec mecanicul mi a spus ca trebuie sa schimb si kitul de la cureaua cu caneluri si bieletele de suspensie pe fata. Pana acum, la ceea ce am facut la masina cu tot cu mana de lucru ma costat 1500 lei, cam mutl cand ii dai pe toti odata )), dar s a rezolvat. Mai am un hop si gata. Bafta.
  12. Angel Eyes S40 2005

    pareri si pareri no comment, ce nu s a inteles este faptul ca eu nu vreau sa dau sticla jos ci il pun pe interior sa nu stric cu absolut nimic desig u farului. sincer, daca ii pun nu vad nici o asemanare intre vw sau bmw )Volvo e Volvo.
  13. Angel Eyes S40 2005

    nu l suport, ma cert mereu cu fratimiu ), e bolnav cu bmw u, pentru el alta masina nu exista, am zis sa i dau un look mai agresiv;) si sincer nu cred ca ar arata rau mai ales ca le pun in spatele acelui geam si nu stric cu absolut nimic design u farului
  14. Nu am curent la bujii!

    Chiar nu stiu ce sa zic masina merge foarte bine, nu am nici o eroaer afisata nimic, porneste putin mai greu dar in rest e ok, si se duce peste 2900 de ture lejer.
  15. Nu am curent la bujii!

    Sincer nu stiu ce cod au gasit. In ideea ca m au vazut mai pusti asa probabil ca mi au dat o explicatie tardiva.
  16. Schimb lichid de frana!

    Va salut, am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca se schimba lichidul de frana, si daca da , la cati ani sau km? Masina mea are 178000 de km, nu stiu daca a fost schimbat. M am uitat la lichid si se vad prin el ca un fel de fulgi de zapada, dar daca ii ating se fac una cu lichidul. Pot sa mai merg si eu inca 500 km si pe urma sa l schimb? ca vrea sa plec la mare! Este vorba de un S40 din 2005. Multumesc.
  17. Schimb distributie S40 din 2005

    Ai PM.
  18. Cum schimb "limba"

    Da, l am sunat anu trecun prin vara, dar de atunci nu am mai dat nici un semn. Oricum o sa ma hotarasc cat de curand ca nu mai suport maghiara...............
  19. Cum schimb "limba"

    Am sunat azi la cei de la primus in legatura cu schimbul limbii si mi au spus ca ma costa 630+TVA, mi se pare cam mult dar nu am incotro, daca nu reusesc in alta parte o sa ajung la ei, m am saturat de maghiara.
  20. Cum schimb "limba"

    Azi am fost la un service pentru o verificare pe tester, printre care l am rugat sa vada daca poate sa mi schimbe limba, din pacate nu a reusit sa faca nimic, mi a spus ca masina ar avea un cod de service si nu se poate umbla in softu ei........... oricum nu ma las pana nu o schimb.
  21. Din pacate nu mai am nici un abtipild la motor, cei de la spalatorie au fost foarte "constiinciosi" si au spalat tot, cand au pus jetul de apa au zburat, am mai gasit decat 2, dintre care unul este de la AC, iar celalalt este o avertizare pentru radiator. oricum m am linistit, am sunat in acesta dimineata la primus auto si ei mi au spus ca pentru motorul meu folosesc 0w30 de la castrol. Acum nu cred ca e mare diferenta intre 0w30 si 5w30 edge de la castrol, exact cum mi a spus mecanicul. Multumesc mult, si imi cer scuze daca am aglomerat topicul cu alte probleme decat cele pentru care a fost facut.
  22. Ms mult de tot, acum sunt in ceata total, ma gandeac cum o sa reactioneze mecanicul cand ii voi spune, ce ma sfatuiti sa fac, sa merg pe mana mecanicului sau sa ma iau dupa recomandarea VOLVO !!!!! multumesc. Cred ca pentru linistea mea, sun maine la primus auto sa mi spuna si ei ce recomanda.
  23. Unde pot sa ma uit si eu, sa citesc ce fel de motor e si ce ulei este recomandat!!! Din cate am inteles de la el (mecanic), motorului meu ii lipseste PDF ul pentru a fii Euro 4 si asta ar fii unul din motivele pentru care imi trebuie acest ulei.
  24. Salut, am cumparat zilele trecute un kit de distributie pentru S40 2005 1.6D, motor D4164T, iar kitul contine curea Contitech (facuta in romania), role Ina (una facuta in germania, iar cealalta in franta) si pompa de apa Hepu (facuta in germania). pretul a fost unul detul de bun in conditiile in care am dat 690 lei pe tot, iar filtrele le am luat pe toate MANN (facute in germania). Acum singura chestie care imi da batai de cap este uleiul, mecanicul mi a recomandat Mobil 1 5w30 XE, din ce am cititi, este ulei pentru motoare pompe duze. problema este ca nu prea l am gasit, am fost pana acum la 3 magazine de piese auto si mi au spus ca nu il au.
  25. Norma de Poluare S40 MS II

    Macelar omu n am ce sa zic, am sa le fac pe toate dar dupa ce termin cu inscrisu.