nicusordesign

Membru
  • Content count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

34 Good

About nicusordesign

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 03/17/1984

Contact Methods

  • Website URL http://www.facebook.com/nicolae.matic

Profile Information

  • Locatie Constanta
  • Auto Volvo S40
  • Fabricatie 2001

Recent Profile Visitors

1,380 profile views
  1. Exclusiv Volvo Constanta

    Apropo de asteptari la un nivel mai inalt, exista o poveste chiar funny de acum cateva luni cand eram pornit sa imi fac masina la service-ul autorizat Volvo Constanta - Exclusiv Auto . Le spun ca am un cloncanit pe fata dreapta si ca stiu de unde e (respectiv, flansa) ei Batman, Batman - "nu, nu, e de la suportii motor!"(schimbati de mine cu cateva luni inainte) - solutia - am schimbat flansa in alta parte, nu se mai audeeee. Bun. Doi - le spun de pinionul VVT, ei "?!?", eu "stiti, pinion variator, se apride si un martor in bord, ca e dezactivat, e scoasa mufa pana cand il schimb pentru ca mi se oprea si motorul pe langa sunetul specific"(deh, nu sunt eu ala cu detalii tehnice) ei: "aaaa?!? ce e ala?"...reallly??!?? Solutia dupa diagnoza a fost: "Stati linistit, am resetat si nu se mai aprinde martorul ala in bord!!" )) . Asta era solutia! Buuun. Si a treia chestie : "stiti, mai am o problema cu cd player-ul de pe masina, el functioneaza perfect dar nu mai lumineaza...stiti..daca imi puteti face luminile sau schimba becurile, ceva!"(e cel original al masinii, nu aftermarket). Ei: "Mda...pai nuuu, acolo la cd player va trebuie un electronist!!!" . Aaaaa, bun! si eu cred ca nimerisem la croitor atunci! Well, concluzia mea pe partea asta e : daca aveti un Volvo model mai vechi, nu va duceti la reprezentanta. Eu din asta inteleg ca astea noi fiind mai computerizate, pentru "mecanicii" de acolo e mai usor sa conecteze softul si sa le zica exact calculatorul ce merge si ce nu merge ,eventual poate o sa iasa si variante de soft direct cu link de tutorial de pe net.
  2. Buuuuun. A venit vremea sa schimb distributia la al meu "micut" s40 2001. Incercam pe plan local (in Constanta) la un service unde am schimbat-o acum doi ani, dar, se pare ca ceea ce s-a putut face acum doi ani, acum nu se mai poate; solutia a fost sa ma duc sa iau masina pentru ca nu au identificat modelul si nu aveau nici cala necesara, ma rog, detalii, detalii. Am mai incercat in alta parte cu cateva zile in urma dar cum Volvo e un pic mai atipic, aia e, motiv numa' bun sa facem o plimbare in capitala. Piesele mi le comandasem online de la domnu' Alex (www.piese-volvo.ro) (distributia + tot ce e necesar pentru revizie - care a fost rezolvata pe plan local la un bun prieten care are grija de masinutza si o cunoaste). L-am sunat miercuri seara pe nenea Alex, sa vedem cand ma poate programa si pe mine - surpriza super placuta a fost sa ma duc chiar a doua zi. Zis si facut! Treaba s-a rezolvat in cateva ore; mi-au schimbat baietii si pinionul VVT (achizitionat de mine SH - deh, nu avem deodata bani pentru toate). Toate bune si frumoase, oameni de incredere si care stiu ce fac. Preturi super ok. Ce pot sa zic....pentru chestii mai complicate ce nu se pot rezolva pe plan local, nu pot spune ca ma deranjeaza deloc sa dau o fuga atunci cand trebuie pana in capitala. Iar apropo de pinionul VVT, exista o poveste chiar funny de acum cateva luni cand eram pornit sa imi fac masina la service-ul autorizat Volvo Constanta - Exclusiv Auto . Le spun ca am un cloncanit pe fata dreapta si ca stiu de unde e (respectiv, flansa) ei Batman, Batman - "nu, nu, e de la suportii motor!"(schimbati de mine cu cateva luni inainte) - solutia - am schimbat flansa in alta parte, nu se mai audeeee. Bun. Doi - le spun de pinionul VVT, ei "?!?", eu "stiti, pinion variator, se apride si un martor in bord, ca e dezactivat, e scoasa mufa pana cand il schimb pentru ca mi se oprea si motorul pe langa sunetul specific"(deh, nu sunt eu ala cu detalii tehnice) ei: "aaaa?!? ce e ala?"...reallly??!?? Solutia dupa diagnoza a fost: "Stati linistit, am resetat si nu se mai aprinde martorul ala in bord!!" )) . Asta era solutia! Buuun. Si a treia chestie : "stiti, mai am o problema cu cd player-ul de pe masina, el functioneaza perfect dar nu mai lumineaza...stiti..daca imi puteti face luminile sau schimba becurile, ceva!"(e cel original al masinii, nu aftermarket). Ei: "Mda...pai nuuu, acolo la cd player va trebuie un electronist!!!" . Aaaaa, bun! si eu cred ca nimerisem la croitor atunci! Well, concluzia mea pe partea asta e : daca aveti un Volvo model mai vechi, nu va duceti la reprezentanta. Eu din asta inteleg ca astea noi fiind mai computerizate, pentru "mecanicii" de acolo e mai usor sa conecteze softul si sa le zica exact calculatorul ce merge si ce nu merge ,eventual poate o sa iasa si variante de soft direct cu link de tutorial de pe net. Oricum, una peste alta, ii recomand cu cea mai mare caldura pe baietii de la Bucuresti (Alex si Vadim) . Multumesc mult baieti!!!!!
  3. Am postat pe "grupul posesorilor de volvo" pe facebook cateva poze (87 din 210) si le-am mai dat linkul de download catorva persoane care au fost la intrunire; sper sa primeasca toti cei ce au fost prezenti pozele....(eu sunt mai activ pe facebook). Numai bine ! Sper sa va placa ce a iesit...
  4. subwoofer conectat la radiocd-ul standard

    Sunt adeptul clasicului. Imi place interiorul cum l-a lasat fabricantul, inclusiv cd-player-ul de serie. Daca nu merge la cel de serie, prefer sa nu il mai montez.
  5. subwoofer conectat la radiocd-ul standard

    din cate stiu eu, nu, difuzoare (de inalte presupun) pe bord, in usi si pe spate la luneta.
  6. subwoofer conectat la radiocd-ul standard

    Inteleg...multumesc de sfat!
  7. Salut. Se poate conecta un subwoofer (aftermarket) la radio cd-ul din fabrica? E vorba de un s40 2001. Si daca sunteti draguti sa imi recomandati si un amplificator auto potrivit pentru el as aprecia. Atasez 3 poze.
  8. pinion variator distributie

    Stie cineva un service in Constanta cu oameni axati pe Volvo? S40 2001? Ideea e ca eu am venit la service special pentru un zgomot asemanator la relanti, s-a ajuns la concluzia ca e distributia, am schimbat-o, am plecat iar la o intersectie cat stateam la relanti acelasi zgomot. Am fost inapoi la service, oamenii au desfacut cam deasupra distributiei, au identificat sunetul dar nici nu stiau cum se cheama piesa respectiva.