• Announcements

  • Adrian N

   Mentenanta   07/19/2018

   In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  

Cristian Scutaru

Membru
 • Content count

  1,164
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,143 Best

About Cristian Scutaru

 • Rank
  Senior
 • Birthday 03/14/1978

Profile Information

 • Sex Barbat
 • Locatie Berlin / Iasi
 • Auto Volvo 850 2.5 20V
 • Fabricatie
 • Fabricatie2

Recent Profile Visitors

7,688 profile views
 1. Volvo 850

  Eu as verifica suportii motor ; -  2 hidraulici fata spate -  de sub cureaua de distributie -  superior inclusiv cel de la caroserie desi ala se strica ultimul. -  care prinde cutia de viteze de suportul motor in fata. Cum se comporta cand accelerezi tare (de ex in viteza a 2-a si apoi iei brusc piciorul de pe acceleratie)?
 2. Istoria intretinerii 850-ului personal...

  Bosch  0 580 314 067 chipurile cea corespunzatoare modelului meu dar ca forma nu s-a potrivit 100%, este arcul cu care e fixata in cadrul de plastic si a trebuit un pic "convinsa" sa se imperecheze cu el dar e ok.
 3. Istoria intretinerii 850-ului personal...

  Dupa ce am avut o "semi-pana" cu masina (motorul mergea foarte neregulat) am schimbat: delcou si ruptor ambele originale Volvo (Bosch de fapt) pompa benzina cu furtunul din montajul pompei furtun de aer de la valva de relanti pana la copacelul de vacuum (am pus din silicon). reconditionat releul pompei de benzina (recositorit si schimbat cei 2 condensatori). mecanism stergatoare fata (cel anterior aftermarket cumparat de nou de la Skandix a cedat - rupt un brat - )
 4. "Upgrade" sistem ABS de la sistem -95 la 96-

  Exact cu VST se face setarea in ceasurile de bord si sunt 2 dimensiuni STANDARD si 205/55 R16. Ce dimensiune e "standard" nu stiu din pacate, din ce am mai citit se pare ca cele pe turbo au 205/55 R16 din fabrica.
 5. Reconditionare instalatie A/C

  @Bogdan S  Uite aici schema de la sistem. Poti verifica cu multimetrul daca e cablata pentru functia respectiva .  
 6. Reconditionare instalatie A/C

  3507341 cablajul nu e sigur tras ca e pt RHD, si la pozitia 207 la LHD e speed warningul pt Arabia Saudita.
 7. Reconditionare instalatie A/C

  Becul este deja disponibil . Este "releul" 207 care e legat la bord, si la senzorul de temperatura. Cand releul e activat livreaza masa la ceasurile de bord si becul se aprinde. Rolul lui nu stiu exact ce motive are montarea sistemului, Japonia e oricum mai ciudata la unele chestii. De exemplu proiectoarele de ceata nu au voie sa fie cuplate decat impreuna cu faza lunga
 8. Reconditionare instalatie A/C

  Too late 2 edit: cred mai degraba ca e pentru temperatura gazelor de esapament (echipare standard in Japonia).  
 9. Reconditionare instalatie A/C

  Mufa respectiva e libera si sta pe lateralul consolei. Tot mi.am propus sa caut in planuri pentru ce este.Ar putea fi P Shift Lock desi culorile la cabluri ar trebui sa fie verde si negru, Lumina pentru scrumiera e un bec cu soclu identic cu cel din spatele consolei-http://www.skandix.de/en/spare-parts/electrics/lights/bulbs/bulb-instrument-light-ash-tray-switch-seat-heating-12-w/1008289/
 10. Demontare luneta

  Si la limuzina se taie cu coarda de pian . Cu grija sa nu faultezi tabla. Apoi cu o lama de cutter sau ceva de genul sa dai jos excesul de adeziv care ramane pe luneta.
 11. B230FT swap in 240

  Motorul este momentan la o firma care reconditioneaza motoare. Dupa ce a fost inspectat si masurat de ei au zis ca totusi nu e asa dramatica situatia. Motorul va fi honuit. Au zis ca are un pic de uzura la camasi dar nu asa incat sa se justifice rectificare pe prima cota. Vilbrochenul este ok. Deci ne apucam in curand de reconstruit Mai trebuie cumparati segmenti si cuzinetii de palier si ceva garnituri.
 12. Povestea lui Blueberry

  Asa arata releele pt deadlock.
 13. Povestea lui Blueberry

  Pt deadlock ai nevoie de cele 4 yale din portiere (portbagaj nu) si 2 relee mov, unul care inlocuieste releul de central locking si unul mic care vine la pozitia 202 sus langa cel pt farurile de ceata. Eu am releele dar nu am yale
 14. Keyless v70

  Bateria e sigur buna in cheia de rezerva?
 15. Istoria intretinerii 850-ului personal...

  Cred ca mai e livrabil . Eu l-am cumparat in noiembrie anul trecut si un amic de aici a primit si el piesa cam la 1 luna dupa mine. A costat parca ceva in jur de 100€.