N3cks

Membru
  • Content count

    282
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by N3cks

  1. Fantoma din portbagaj

    Salut! De unde l-ai comandat? Mulțumesc!
  2. Fantoma din portbagaj

    Căutam in astfel de thread sa postez ce am găsit. Cam ce descrii tu asta am atit și eu. Ba se deschidea, ba doar când porneam motorul și trebuia sa cobor sa închid, etc. La mine a fost unul din cei trei pini - era oxidat. L-am curățat cu tot felul de alifii: spray de contacte, alcool 99% și acum e perfect.
  3. La pornirea de pe loc, după o staţionare lungă, adică de câteva ore, la ieşirea din parcare am sesizat că pedala de frână nu răspunde la comandă, mai exact nu se poate apăsă. E ca şi cum ai ai căcla pe o pernă de aer unflată bine şi care prin apăsări repetate cedează şi revine la normal. Prin apăsări repetate mă refer la un număr de până la 7-8 repetări. Acest fenomen a apărut de două ori, acum o săptămână, într-o dimineaţă, şi azi pe la prânz. Cum am spus, după o staţionare îndelungată, peste noapte sau 4-5 ore. Nu pot să fac o corelaţie între frig şi aceste întâmplări. A fost frig şi în alt ezile, dar nu am păţit aaşa ceva. Am sunat un mecanic, dar zicea că nu ştie care anume ar fi problema şi că ar trebui sa "o vadă" într-una din situaţiile respective. Aveţi cunoştinţe de astfel de comportamente?
  4. telecomanda defecta

    Nu mai știu cum e telecomanda înăuntru, dar cred ca e ca o telecomanda de TV. Dacă butonul funcționează, deschide-o și curăță contactul cu spray de contacte sau și ma bine: alcool. Dacă tot nu merge pune pe buton pălitură de mina de creion, ca înseamnă că nu mai conduce curentul. Mina de creion e conductoare. Am reparat asa telecomenzii vechi. Ca sa aplici mină, razuiesti și apoi o poți aplica cu bețigașe "de urechi" .(de fapt nu-s de urechi deloc, dar la asta le folosește lumea). Spor(t). Gesendet von meinem STV100-4 mit Tapatalk
  5. Rozatoare in compartimentul motor

    Asta cu cucuveaua/bufnita ma intereseaza si pe mine. O tii tu? Sau cum? Ca si eu am probleme cu porumbeii. Si mai mult, cu batranii din bloc care le dau zilnic de mancare. Toate balcoanele sunt pline de gainat/"rahat". In tari occidentale e interzis hranitul acestora, caci nu mai au grija hranei si se inmultesc rapid; sunt si transmitatori de boli.
  6. Lumina faruri mai buna, cum?

    Becul emite lumina 360°, dar scădem zona "duliei". Lupa captează lumina, la fel cum ne jucam de mici cu lupele si dădeam foc la fire de iarbă uscate. Bun! Dar lupa nu captează tot. Şi atunci să nu se piardă s-au pus şi oglinzi. Tare aş vrea să văd un far cu oglinda vopsită în negru. Să mă exprim altfel, poate că nu ajută nespus oglinda, dar nu încurcă. Dacă în locul oglinzii ai avea un plastic negru ar absorbi lumina, oglina o amplifică şi apoi o preia lupa.
  7. Lumina faruri mai buna, cum?

    Fizica mea zice ca nu mai lumineaza cum trebuie. Scopul lupei este sa focalizeze lumina.
  8. Am observat ca in partea dinspre usa a scaunului de la sofer au aparut niste crapaturi in material. Astazi am avut surpriza neplacuta ca sa realizez ca acea crapatura s-a marit. Drept urmare as dori sa schimb tapiteria. Am intrebat recent despre aceasta problema pe un site de import piese Volvo (pe care de altfel cred ca toti il stim) si mi s-a spus ca este posibil, insa trebuie sa dau codul de culoare. Problema ar fi ca nu gasesc acel cod de culoare. Am doua placute cu inscriptii, ambele pe stalpi, una la sofer si una paste dreapta. Nu pot insa deslusi care ar fi codul culori pentru interior, in special pentru tapiterie. Ma poate ajuta aici cineva? Mentionez ca o placuta descrie presiunea in cauciucuri,iar cealalta incepe cu "e4*..." si contine si seria. (se prea poate sa fie vorba de Dala Textil/T-Tech... din cate am gasit pe site-uri prin Germania) A doua problema ar fi daca si-a mai facut cineva si ar putea sa imi dea sfaturi practice in ceea ce priveste schimbarea tapiteriei. Multumesc!
  9. Lumina faruri mai buna, cum?

    Am probat si philips (mai multe modele). Osram NB Plus sunt pana acum cele mai bune ce le-am avut si le am.
  10. Bună ideea asta cu scaun de stânga de la maşină cu volan pe dreapta.
  11. UPDATE2: Da. Re-confirm: problema se pare că a fost de la senzorul de după catalizator.
  12. De ceva vreme am avut diverse probleme cu maşina. Firul epic: După ce am schimbat radiatorul de climă, la ceva scurtă vreme motorul a început să şuiere in sarcină (depăşiri, accelerări ect). Dupa mecanic a fost un furtun de admisie intercooler care s-a desprins. După scurt timp cade electromotrul. Tractez maşina în service(acelaşi) şi se repară electromotrul. Problemă rezolvată. Doar ca la 3-4 zile după, la un drum mai lung aud o explozie (ca de cauciuc) şi motorul incepe să trăncăne mai rău ca un tractor. După câteva telefone se preuspune furun de admisie aer desprins. Continui drumul, dar motorul merge tot mai prost: trăncăne, n-are putere, stă să moară timp în care îl mai ajut din ambreiaj - 30 de km continuăm aşa. La destinaţie la un service se descoperă problema - furtunul de admisie aer la intercooler a ieşit de tot. Este prins la loc cu acel colier şi o iau din loc. Problemă actuală: Motorul, la momente aleatorii, fără a avea vre-o explicaţie mai precisă când, se comportă ciudat: pierde putere pentru fractiuni de secunde repetate, ca si cum ar "tuşi", sacadează, smuceşte... nu ştiu exact cum sa descriu. După care îşi revine. Aceste probleme apar destul de frecvent. Vre-o explicaţie? Am mai făcut o tură cu maşina şi tind să cred că undeva la 2000/2200 de turaţii indiferent de viteză apare problema. Am încercat să văd dacă la turaţii mai mari paţesc la fel şi parcă şi la 2800 ar face la fel. Ca informaţie: se comportă aproximativ cam ca şi situaţia în care furtunul de la intercooler era desprins complet, dar nicidecum aşa grav...adica se poate merge cu maşina, doar că la turaţiile respective trăncăne şi smuceşte pentru o perioadă de timp(parcă până ajung la alte turaţii). E clar că trebuie să o duc la mecanic...dar nu sunt în Cluj şi întrebarea e dacă să mă încumet la un drum de Tg Mureş - Cluj în aceste condiţii.
  13. UPDATE: Pe tester apărea o eroare legată de un senzor, cel de după catalizator. Indiferent de situaţie indica circa 100°C, în ideea în care cel de dinaintea catalizatorului indică chiar şi 300°C când e motorul cald. Fenomenul apărea mai ales la motorul cald. Drept urmare gândul a mers ca acel senzor dă semnale eronate. Am făcut comandă şi l-am schimbat. Momentan pare că totul e ok. Maşina nu mai sacadează, merge "ca unsă."
  14. Cauciucuri Iarna

    Mulţumim de input! Pornesc de la premisa că cele montate azi sunt de vară, drept pentru care e adevărat că sunt mai silenţioase.
  15. La min trepidează acum în viteza 2 la 2500 turaţii, dar trebuie să fiu în rampă sau să am maşina încărcată şi motorul cald. Mai trepidează în viteza 4 şi a 5-a tot la 2500 - 2700. Când "plec" din plaja aceea nu mai face.
  16. Sau poate că nu aceea era piesa. E adevărat ca aprocimativ o săptămână nu s-a manifestat, dar nu se manifesta oricum foarte des. Din păcate problema persistă. Premium Cars spune că nu ştie ce să fie. Am fost şi în probe şi testerul nu arată nimic înafară de o diferenţă de temepartură la senzori. Adică: senzorul înainte de catalizator arată o tempeartuă, iar al doilea indiferent de ce arată primul se fală pe la 100 de 100 °C. Ei zic ca acest senzor e stricat sau pe ducă, însă au rezerve în ceea ce priveşte că acesta ar fi motivul pentru care maşina sacadeaza la anumite turaţii şi viteze, dar şi astea nu se pot reproduce mereu. Adica ştiu turaţiile şi vitezele 2 cu 2000, 4 cu 2500 si 5 2500. De altfel nu e imposibil ca acest senzor ce nu e în parametri să dea semnale eronate. Dar eu zic că ar trebui să le dea mereu nu doar din când în când. Oare mă poate sfătui cineva?
  17. Am avut si eu ceva soricei si mi-a trebuit multa vreme sa descopar unde suna iar mai apoi sa imi dau seama si ce suna. Sunetul de scartait suna doar cand transportam pe cineva in spate. AM avut norocul sa dau peste o prietena, care absolventa de politehnica se avea un pic cu mecanica. Eu fiind mai mereu la volan nu realizam de unde suna. Soricelul "lua viata" la clema spatarului prin imbinarea cu inelul montat pe caroserie. Am luat o vata cu ulei de parafina, am uns un pic si am rezolvat problema. Sper sa va fie de folos!
  18. Eu umblu cu injectoare clasa 5.
  19. Mie aşa mi s-a spus că se poate seta din soft. Respectiv, în cazul meu: aveam 4 de clasa 5 şi trebuia schimbat unul. Şi acela îl găseau dar clasa 4. Mi-au propus să punem 4 şi să îi zicem maşinii că acela de pe poziţia 1 e de clasa 4. Mi s-a părut "românism" aşa că nu am fost de acord. Poate eram mai credul, dar găsisem pe internet ceva pliant de la siemens referitor la injectoarele lor. Şi acolo era scirs cu steluţă că toate trebuie să fie la fel. Chestia cu să spui din soft... nu mi se pare imposibilă, dar asdta ar însemna că toate injectoarele să le fi pus de clasa 4, chiar dacă sunt 5 şi ar fi funcţionat în parametrii acelei clase...cred...
  20. Am acelaşi motor ca al tău şi am întâmpinat aceeaşi problemă. Dacă bine îmi aduc aminte am discutat şi aici pe forum. Ideea e ca nimeni (de prin service-uri) nu putea să îmi zică precis cum şi ce se face - unii chiar s-au mirat când am adus vorba de clase şi aproape că au zis că vorbesc proostii. La schimbarea injectorului (sunt siemens din câte ştiu) am insistat să fac rost de 5, să fie identice cu restul. Din câte am înţeles toate injectoarele trebuie să aibă aceeaşi clasă SAU dacă nu, să se "suprapună" cu condiţia unei setări din soft. Adică, din caţte reţin. clasa 5 include şi clasele inferioare, respectiv se comportă/acţionează ca cele inferioare, cu condiţia să îi spui asta din soft. Invers, sa ai injectoare clasa 4 şi sa schimbi unul din ele pe un 5, ar merge şi asta, dar vor functiona ca şi cele de clasa 4. A se avea în vedere că fiecare clasă funcţionează în anumiţi parametri specifici clasei, respectiv toate injectoarele trebuie să se comporte la fel şi astfel să aibă aceeaşi clasă sau să îi aduci la o clasă "numitor comun" din soft. Din câte am cercetat la vremea respectiva la această concluzie am ajuns. Personal am schimbat tot de aceeaşi clasă, un injector second. Nu l-aş numi recondiţionat, deşi aşa mi s-a asigurat. E drept că a venit din Germania, dar de prin alte surse mi s-a mai spus că nu există kit-uri de recondiţionat injectoarele Siemens. Spor!
  21. Pilot automat

    Amărâtul ăla de program, cum spui tu, face mult mai multe. Şi pentru asta s-a investit în el o grămadă de resurse. Nu-i o aplicaţie de telefon ce îţi dă random un horoscop - şi chiar şi aia nu e aşa simplă dacă vrei să meargă bine. Orice opţiune pusă ulterior e cel puţin cu 50% mai scumpă. Una este când un bec se pune în veioză în fabrică şi alta e când vine la tine acasă să îl schimbe.
  22. Oare acele clapete de admisie aer se pot reconditiona?
  23. Cum spuneam mai la începutul topicului: am un v50 2.0 D 2007 si a început sa tremure in vitezele 4 5 6 la 2500 turații. Dacă merg cu pasageri, plaja coboară la viteza 3. Pe testere nu ieșea nimic. La premium cars mi s-a spus ca e angrenajul de clapete admisie aer, mai precis o clapeta are joc. Din păcate nu se putea testa acest lucru. Defecta era sau cel puțin nu lucra cum trebuie. Mi s- a spus ca de acolo vine tremuratul, si ca e destul de sigur. Find piesa defecta oricum, dacă tremuratul nu ar fi fost de acolo, as fi rămas cu problema si investigațiile ar fi continuat, asta pe motivul ca acea piesa oricum e defecta. Au avut dreptate cei de la premium. Țin sa spun ca am mai fost in 2 service-URI si nimeni nu știa sa spună ce are. Nici-un tester nu indica ceva, si nici la premium. ToTe bune la final. Din fericire aceea a fost piesa care separe ca făcea probleme. Gesendet von iPod touch mit Tapatalk