Kronborg

Membru
  • Content count

    178
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

103 Excellent

About Kronborg

  • Rank
    Junior
  • Birthday 02/06/1989

Profile Information

  • Locatie Ilfov
  • Auto Volvo S40 1.6 Drive
  • Fabricatie 2009
  • Fabricatie 2 0
  1. Schimb ulei cutie manuala

    Asta e problema. O am și eu. Am înțeles că face parte din categoria ”așa face toate” și e ceva cunoscut la S40. La fel ca și voi (cu toate că în carte scrie garanție pe viață), am făcut schimbul de ulei crezând că problema se rezolvă. Am umblat și la cablurile de la timonerie, dar nimic. Până la urmă am aflat că acele cabluri metalice slăbesc în timp și nu își mai fac treaba la fel de eficient, de aici și disconfortul. Ceea ce nu am reușit să înțeleg, este de ce se simte mai mult la frig? Vara aproape că e altă CV :))
  2. Că tot vorbeați bujii și faptul că nu dau pe test când sunt arse: la mine la 1.6 s-a aprins o alertă în bord (System engine performance) pe la început de decembrie, chiar dacă nu s-a manifestat în niciun fel - motorul mergând la fel de bine. Pe VIDA vezi eroarea, dar nu apare vreo indicație precisă dacă e vorba de bujii arse sau releu dus. Așa că trebuie să le măsori. Dacă nu e nici de acolo, treci la releu. Ciudat e că cel puțin la 1.6 (nu știu dacă și la 2.0) mesajul apare în bord doar când sunt arse toate 4, altfel nu.
  3. V50 schimbare bec pozitie

    Salut,, Găsești un manual de utilizare atasat (S40) - corespunde cu V50 la faruri. Pagina 195. Spor la treabă! s40.pdf
  4. Din păcate, eu nu știu pe nimeni în Iași.
  5. @Msorin Ce valori are in mers de o schimbi? Mie imi facea figuri si ajungea la valori peste normal (2.2) - undeva la 2.8 dar nu imi limita motorul. Verific-o mai bine inainte sa o inlocuiesti.
  6. Oprire in mers

    La 1.6D e nevoie sa amorsezi filtrul ca sa iti functioneze.
  7. Volvo v501.6 d zgomot motor

    Da, despre el ziceam.
  8. Pe ce gume mergem iarna asta?

    Michelin Alpine 5. Le recomand.
  9. Volvo v501.6 d zgomot motor

    Cel de la ax, da.
  10. Volvo v501.6 d zgomot motor

    Salut Gabriel, Țăcănitul acesta metalic l-am avut și eu recent la motor (2009, 1.6D). Zgomotul venea de la lanț + întinzător distribuție. Odată schimbate, nu s-a mai auzit nimic. Gândindu-mă serios, ți-aș recomanda schimbarea distribuției cu totul ca să scapi de orice bătaie de cap. Succes  
  11. Stiri Volvo .

    Uite, am dat peste un video care este un foarte bun exemplu. Un spaniol, care conducea un Volvo, are un accident cu un camion care se răstoarnă peste ei. Și nimeni nu este rănit.    
  12. Volvo v60 alternator

    @Radu1036 vezi ca sunt niște băieți pe forum care mănâncă Volvo pe pâine. Au și service auto. Caută puțin despre @BraiaVadim / @Midnight Caller / @Bogdan G, fă-ți o programare la unul din ei și scapi de griji.
  13. Schimbare sistem audio

    Salut, Îți zic din proprie experiență că merită. Caută VDASH Hungary pe Facebook, ia legătura cu cei de acolo, și spune-le ce ai vrea ca să îți facă o estimare de preț. Posibil să îți ia ceva manoperă mai scumpă la C30 pentru că spațiu de lucru este mai greu accesibil, ceea ce presupune mai mult timp petrecut pentru demontare interior, montare cablaj, schimb difuzoare, remontare interior, etc. Un neajuns ar fi faptul că dacă insiști pe volum maaaaaare, încep plasticele să-ți joace prin mașină. În altă ordine de idei, dacă ești hotărât, go for it.
  14. Achizitie Volvo V40 Polestar

    Salut. Îți zic atât: ia-o! Cum zicea și Mișu, mașina e fiță, și nu găsești multe asemenea. Succes și te așteptăm să te fălești cu ea în fiecare vineri seară, la întâlnire.
  15. Lipsa putere motor

    Salut, Caută pe cineva cu tester VIDA ca să vezi care este cauza și apoi găsește mecanic pentru reparație. În Constanța nu știu pe nimeni, să-ți recomand, din păcate. Numai bine