huff

Membru
  • Content count

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by huff

  1. 1.6D VS 2.0D

    V50 1.6d 2007 cumparat in 2011 la 150.000 km (reali) si vandut in 2013 la 220.000 km Nici o problema majora, nici la motor, nici in rest. - DPF schimbat de primul proprietar la 140k - volanta batea discret de cand am cumparat-o, cand am vandut-o era la fel - schimbat ambreiaj compresor AC pe la 180k - schimbat MAF pe la 200k - schimbat punte diode alternator pe la 215k Pornea perfect in orice conditii. Am fost foarte multumit de masina si de motor.
  2. Inchidere portbagaj

    Am incercat eu dar e aproape imposibil fara sa-l distrugi. E indesat intr-un spatiu ingust si lipit cu un gen de silicon foarte dur.
  3. Inchidere portbagaj

    Asta este ansablul care contine switch-ul de la portbagaj si contactele pentru lampile numar. Vine cu totul, l-am schimbat si eu chiar azi http://www.volvopartshop.com/inner-tailgate-handle---s40-04-07--v50-04-07-12282-p.asp
  4. Cumpar s40?

    1.7 CDTI este Isuzu indiferent de putere. 1.3 CDTI, 1.9 CDTI si 2.0 CDTI sunt de origine Fiat.
  5. becuri faza scurta led

    http://goo.gl/rKlwhm
  6. E si un lant intre axele cu came.
  7. Schimb distributie S40 din 2005

    Pe unele scrie Ford...nu ca ar avea vreo importanta.
  8. Pai aici am scris inainte sa-l indopam cu vaselina
  9. Se poate schimba doar prezonul si la 2004+. Nu gasesti original Volvo dar poti cumpara orice prezon de Ford, eu am gasit de Mondeo Mk3 si s-a potrivit perfect. Sau poti pune unul de pe un butuc vechi, poate mai are cineva care a schimbat rulmentii.
  10. Mecanicii nu il aud
  11. Mi-a aparut si mie un huruit si incerc sa izolez cauza. Inca nu sunt convins de la ce e.
  12. Cum se manifesta? Avea joc sau facea zgomot?
  13. Alarma mea nu vrea sa se opreasca !

    Cele cu alarma de fabrica mai au o sirena dedicata.
  14. Intrebari legate de S40 1.6d

    Eu merg pe 6,5 in oras. Dar da, depinde de stilul de mers. Vara cu AC si stat aiurea in trafic se duce si in 8,5.
  15. Interval schimbare distributie

    Care carte zice pana la 90 de mii? Asta daca ar fi pe lant, dar nu este...
  16. 1.6 benzina are distributie pe curea nu pe lant, 8 ani sau 160 mii de km daca imi amintesc corect.
  17. ce fel de ulei sa folosesc?

    @thor4ever: Cand au aparut motoarele astea, norma C1 nici macar nu exista, asa ca hai sa nu fim mai catolici decat papa. Da, exista uleiuri cu specificatii mai bune decat Edge-ul ala dar de aici si pana la a spune ca a fost "prostit" si ca e "ulei de Dacie" e drum lung. WSS-M2C-913B este uleiul pe care Ford il recomanda pentru 99% dintre motoarele lor, diesel, benzina, turbo sau aspirat si e ok chiar daca nu are norma C1...
  18. ce fel de ulei sa folosesc?

    Stii ca 1.6d care e pe Volvo este si pe Mini, nu? Asta asa ca tii neaparat sa vezi pe bidon marca de masina...
  19. ce fel de ulei sa folosesc?

    Cred ca exagerezi cu prostitul, nu e un ulei rau chiar daca nu apare si Volvo in lista aia. Are totusi norma C3, e ok pentru DPF chiar daca nu e cel mai bun.
  20. Intrebari legate de S40 1.6d

    Adevar graiesti! On topic: Motorul de 1.6 benzina nu l-as recomanda. L-am condus pe Focus. Este un motor fiabil, fara probleme deosebite dar nu-ti ofera nici un fel de placere la drum. E "lesinat" si te obliga sa-l urci des peste 4000rpm chiar si cand e vorba de manevre lejere. In oras e rezonabil la condus dar destul de gurmand. Sare foarte usor de 10l/100km. In afara orasului, cu un mers relaxat, este relativ economic in schimb. Este un motor mic, putere modesta, cuplu modest performante pe masura. Cred ca mai potrivit ar fi macar motorul de 1.8 daca alegi benzina.
  21. Sfaturi cumparare Volvo V50

    DPF-ul, daca ajunge la 200 de mii de km (vorbesc de 1.6d) si se infunda, nu inseamna ca este prost sau ca motorina a fost proasta sau ca ceva este defect. Asta este durata lui de viata, este specificat si in documentatie. Cand am cumparat V50-ul cautam o masina fiabila, ieftin de intretinut, cu taxe mici si cu un consum bun. Pana acum (dupa ~2 ani de zile si 60 mii km) nu am ce sa-i reprosez dar tine mult de felul in care masina a fost intretinuta inainte. Motorul de 1.6 este suficient pentru caroseria asta atata timp cat nu ai de la el asteptari aberante. Pe Focus exista si varianta de 90CP pe break... Consumul de asemenea este rezonabil, 4-6 extraurban si 6,5-9 urban.
  22. Sfat achizitionare S40 2008

    Nu este chiar asa. Da, platforma este aceeasi dar caroseria nu are nici o legatura, electronica este diferita, sistemele de siguranta sunt diferite, finisarea este diferita. Impart aceleasi subansable, punti, frane, suspensie, motoare, transmisii si altele dar caroseria nu are nimic in comun cu Focus-ul si se cunoaste. Nu am nimic cu Focus-ul, chiar am unul in familie, dar mi-ar fi greu sa ma intorc la interioarele de Ford dupa ce am fost intr-un Volvo. In plus, in ciuda aparentelor, noul Focus folosete aceeasi platforma ca si pana acum
  23. Sfat achizitionare S40 2008

    Anul de fabricatie al masinii din anunt e cel mult 2007. Daca ar fi fost 2008, cum scrie in anunt, era modelul cu facelift.
  24. Norma de Poluare S40 MS II

    1560 este cilindreea corecta la motorul asta, de asemenea conform seriei nu are DPF (cel putin nu din fabrica). Da jos capacul de plastic de pe motor si fa o poza motorului, se observa foarte simplu daca are sau nu. N-am inteles de unde e adusa masina, vorbesti si de Germania si de Ungaria. In Germania stiu ca se mai practica adaugarea DPF-ului dar nu stiu daca il ia cineva in considerare la noi daca nu a fost din fabrica.