Brava

Sa facem ceva cu carburantul asta ...

266 posts in this topic

saptamana trecuta am vorbit cu un prieten sofer pe camion sa vaad cat ii dincolo benzina

daca ii un pic mai scump ca la noi la ei ;ii dau 2 canistre sa-mi aduca benzina din germania (sper ca acolo ce platesc ala primesc ;la noi cred ca benzina de 95 ii de 90 de fapt)daca pot ingras mai bine statul german:lol: :lol: :lol:

el oricum face germania de3-4 ori pe luna

Ma pot abona si eu cu o canistra? :lol::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ca protestul sa aiba urmari benefice trebuie ca benzinariile sa fie aproape goale timp de citeva saptamini. numai asa ii punem in dificultate. ce se face acum e un inceput , insa nu-i afecteaza.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajuta si simpla scadere a consumului ! Sigur, trebuie sa fie semnificativa. Oricum nu ne putem imagina ca o sa-i "dovedim" noi pe ei... Dar o reducere a consumului de carburanti pe toata România, de circa 10-15 %, i-ar pune pe ganduri, zic eu. Si poate s-ar mai sparge putin gasca. In sensul ca, ma astept ca, la un moment dat, fiind sub presiunea cifrei de afaceri in scadere, unul dintre cei mari sa reduca pretul, pe ideea ca astfel, va da lumea navala la el. Sa vezi atunci panica pe ceilalti, carora le vor scadea si mai mult cantitatile vandute...

Dar, poate tot ce gandim noi aici e numai o... utopie...

Nu am idee nici macar cati conducatori de automobile ( nu vorbesc aici de dube, camioane, TIR -uri , autobuze, microbuze si autocare ) sunt macar informati ca pe forumuri se incearca o coagulare a unei anumite conduite fata de fenomenul scumpirii carburantilor. Poate cel mult 20 % sa fi auzit macar de aceste lucruri. Iar dintre ei, cati oare pun si in practica diferite masuri ? Daca macar unul din patru aplica o reducere ( sau abtinere ) de consum, atunci inseamna ca 5 % din automobilisti fac ceva. Doar ceva, nu totul ! Unde totul ar insemna consum zero...

Hmmm... cam frectie la picior de lemn...

Insa, eu zic sa nu disperam, caci poate din creuzetul acestor discutii se va naste vreo idee mai eficienta !

Share this post


Link to post
Share on other sites

mail primit acu cateva ore.....

POPOR ROMAN, ROMANIE, TREZESTE-TE !!!

PROTESTUL DE LA BENZINARII TREBUIE SA CONTINUIE

SINGURA SOLUTIE ESTE CA SA FIM SOLIDARI SI

INCEPIND CU JOI 20 IANUARIE, TIMP DE 2 SAPTAMINI,

SA NU ALIMENTAM DE LA NICIO BENZINARIE OMV-PETROM.

RESTUL BENZINARIILOR NE ASTEAPTA !!!

FARA CLIENTI, SAU O REDUCERE DE 75-80% A CLIENTILOR, PE O DURATA DE 2 SAPTAMANI OMW VA AVEA PIERDERI CONSIDERABILE, ESTIMATE LA ZECI DE MILIOANE DE EURO.

OMV-PETROM NU POATE SA-SI PERMITA ASA CEVA.

IN FINAL VOR REDUCE PRETUL !!!!! NU AU ALTA SOLUTIE !!!!

In anul 1998 in Franta s-a aplicat exact acelasi gen de protest.

Shell a rezistat doar 5 zile, apoi a cedat.

PRESA, TV DIN EUROPA SI TOATA LUMEA VOR TRANSMITE ACEASTA SITUATIE, IAR POPORUL ROMAN VA CISTIGA RESPECTUL CELORLALTI, VA ARATA CA POATE SA FACA SI CE TREBUIE, CA NU ESTE RESEMNAT.

PENTRU OMW-PETROM AR FI O MARE SURPRIZA ! !!!

NU SE ASTEAPTA LA ASA CEVA, DEOARECE OMW CREDE CA :

· SUNTEM UN POPOR FARA VOINTA SI CONSTIINTA NATIONALA;

· NOI ROMANII NU PUTEM SA FACEM ASA CEVA, CA SUNTEM O MAMALIGA MOALE ;

· DACA AM “INGHITIT” IN TACERE, FARA SA AVEM NICI O REACTIE, MIZERIA DE CONTRACT PRIN CARE OMW A PRIVATIZAT PETROM-ul, POT IN CONTINUARE SA NE TRATEZE CU DISPRET, SA NE MANIPULEZE IN MOD DISCRETIONAR;

· GUVERNUL NOSTRU NU SE VA IMPLICA IAR EI, OMW VOR PUTEA SI MAI DEPARTA SA FACA CE VOR, SI SA NE-O TRAGA CUM VOR !! !!!!!!!!!!!

AMINTITI-VA DE DECEMBRIE 1989. DACA ATUNCI AM FOST MANIPULATI, SA DOVEDIM CA AM INVATAT CEVA SI DUPA 20 DE ANI SA ARATAM CA AVEM DEMNITATE, CA NU SUNTEM VACA DE MULS NICI PENTRU OMW DAR NICI PENTRU ALTII == atentie la ROSIA MONTANA !!!

TREBUIE CA 2 SAPTAMINI SA NU ALIMENTATI DE LA OMW-PETROM.

AVEM ACUM ACEASTA OPORTUNITATE, REZULTATUL LACOMIEI DUSE PESTE LIMITA DE OMW, DAR SI DE TRADAREA GUVERNULUI NOSTRU.

SA ARATAM, CA NOI ASTIA MULTI, STIM ACUM CE TREBUIE SA FACEM

2

danT

Dati mai departe acest mesaj, sa ajunga in toata tara

RECUNOSTIINTA TINERILOR , EI SUNT VIITORUL ROMANIEI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum propunerea lui @Iulirx este mai putin viabila datorita timpului lung de indeplinire (multi,foarte multi sunt nevoiti sa alimenteze)dar am vazut-o copy\paste si prin alte locuri, se pare ca ideea @Betty prinde contur prin C-ta, adica urmatorul pas va fi de-a nu alimenta de la ...PETROM (se pare ca va avea cel mai mare impact) pentru o perioada de o luna de zile (nu se vor imprumuta ei la nesfarsit)acesta find nevoit sa faca ceva in sensul evitari problemelor, speram un pas inapoi.Personal cred ca o perioada de 2 luni va sensibiliza/atentiona.

Cele bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt 100% convins că absolut nici o maşină nu se va alimenta cu nici un gram de combustibil de la OMW, problema e că se vor alimenta de la OMV şi Petrom cam 98% din cele care şi până acum se alimentau tot de la ei...

Cu părere de rău pot spune că nu am încredere în puterea poporului român nici câtă am în lupul marsupial. Dacă Islanda ar vrea să ne cucerească, ar reuşi în cel mult o săptămână şi trei zile.

Legat de revolte, întotdeauna se întâmplă la fel: se revoltă doi-trei, se lasă cu amenzi, eventual o arestare şi o bătaie din partea forţelor de (dez)ordine, se linişteşte toată lumea, inclusiv cei care nu s-au revoltat şi gata... mergem la bere...

Personal, promit că nu voi alimenta de la OMV sau Petrom nu două săptămâni de acum-încolo, ci atâta vreme cât în jurul meu, pe o rază mai mică de 50 de kilometri, se află un Rompetrol. Nu voi putea face aceaşi promisiune, însă, când va fi vizat Rompetrolul... şi asta pentru că, sincer, nu cred că revolta-mi va repara vreodată sistemul de injecţie. ;D

http://www.boicotlapompa.ro/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am dat si eu mail ... de raspuns nu cred ca o sa-mi raspunda .

"Herr Ruttenstorfer, Der Benzinpreis ist ubertrieben! Let's einen Weg zu finden Treibstoffpreise zu reduzieren .

Vor Macht rund 70 Liter pro Woche, der Preis für einen Liter war 0,80-0,90 Euro, jetzt bis zu 10 Liter als Nahrungsmittelpreise bei 1,2 gestiegen, 1,3 Euro und wie ich mit den öffentlichen Verkehrsmitteln fahren. In Rumänien das Durchschnittsgehalt verdienen Sie die meisten Menschen ist von 250 bis 300 Euro, und der Preis für Kraftstoff ist der gleiche wie in Deutschland, wo das Gehalt um 1000 Euro ist.

Ich verstehe 40% des Rohmaterials von Kraftstoff aus Rumänien sind hier nur 60% oder weniger, zu importieren, und doch der Preis ist der gleiche wie in Österreich oder Deutschland.

Mit freundlichen Grüßen,

Vadim Braia "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am dat si eu mail ... de raspuns nu cred ca o sa-mi raspunda .

Esti optimist .....eu cred ca nici nu il citeste :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esti optimist .....eu cred ca nici nu il citeste :D

Il va citi,dar nu cred ca primeste vreun raspuns.:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu mai am in rezervor motorina din Austria, de la Jet cu 1.27 eu/l. :-)

Langa mine am un Omv si Lukoil si se pare ca OMV a inceput sa aibe mai putini clienti.

Protestul trebuie continuat. Doar asa nu vom mai incuraja sa fim jupuiti de bani.

Cine ar fi crezut ca Mahatma Gandhi, cu protestele lui, va reusi sai invinga pe englezi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vreti o solutie garantata, ar fi deschiderea unui lant de benzinarii "Nemultumitul S.R.L" la care benzina sa se vanda la 4 RON si motorina la 3.8 RON. Toti cei nemultumiti sa se uneasca, sa faca un mic SRL si sa deschida benzinarii in cateva orase mari din tara. Pe langa reducerea preturilor, se aleg si cu o afacere, o sursa de venit pt ei si familiile lor. Dar desigur, pt. romani e mai simplu sa stranga fise si sa faca proteste copilaresti.

Dimineata am vrut sa alimentez de la Petrom, dar era coada mare la Petrom-ul de pe Oasului. Cand am ajuns la

pompa, nu aveau 99+ :D. Deci nu am alimentat. De data asta m-au boicotat ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cosmote Petrol :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rand

Asta cu Nemultumitul SRL seamana cu povestea din ''Ferma animalelor''

Ca sa vedeti ca s-a boicotat cat de cat, vanzarile la o statie Lukoil au crescut cu 30-35% de cand e protest. Oare nu ne ajuta si concurenta OMV sa facem boicotul asta ???

Eu nu cred ca o sa-i dam pe spate pe OMV pt ca grosul consumului le va ramane, firme cu contract, camioane, etc.

Marele avantaj ar fi daca le vom atrage macar atentia ca ..... bussinesul lor trebuie sa aiba si clienti (multumiti)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pare ca ceva.ceva s a intamplat.Mai multe detalii aici

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citez:

"Rompetrol a anuntat ca va ieftini incepand de marti (adica 25 ianuaie, nota mea) preturile de referinta la benzina comercializata in reteaua proprie cu trei bani pe litru. Reducerea se datoreaza eliminarii incepand cu data de 21 ianuarie a taxei de un cent pe litru aferenta Fondului special pentru produse petroliere (FSPP)."

adica praf ....in ochi <_<

Complet de acord :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu ma tin de cuvint, chiar daca sint singur: nu voi mai alimenta de OMV-Petrom cel putin o luna, protestind incepind de pe 16 ianuarie.

Restul puteti sa scrieti aici leme, gen: "praf ....in ochi", "Esti optimist .....eu cred ca nici nu il citeste (mail-ul), "proteste copilaresti", "nu va faceti nici o speranta" , etc.

Succesuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am uitat in spate pe deconturi. Pana in decembrie am alimentat aproape exclusiv OMV in masina de firma, in medie cam 400 l motorina pe luna (mergand chiar pana la 600 in lunile bune). S-au lins pe bot cel putin de banii astia, in ianuarie nu am pus o picatura de la ei. Alimentez Mol acum. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nici eu n-am mai trecut de la sfarsitul lunii decembrie pe la Petrom, de unde alimentam mereu. O sa incep sa vizitez Rompetrol de-acum :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirm si eu orientarea mea catre rompetrol......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa vorbim in limbajul comentatorilor sportivi de pe sticla, sa "punem presiune" pe ei !:rolleyes:

@ Florin, nu esti singur... e adevarat ca unii s-au specializat in a demola orice idee mai curajoasa, dar asta nu inseamna ca renuntam, nu ? Chiar mai dulce ar fi atunci succesul. Iar de nu se va rezolva nimic, macar noi stim ca nu am fost doar simpli chibiti. Cu o picatura, acolo, am pus si noi umarul la urrnitul stancii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu alimentez de ceva vreme doar de la Rompetrol! O fi din cauza faptului ca il am la coltul strazii? :-\

Petrom nu am bagat niciodata, OMV - doar de cateva ori, iar de restul, Mol-ul sa traiasca (dar e cam departe).

Edited by claudiupuiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu bag de la Mol, asa nu ajung banii mei nici la romani nici la austrieci, nici la kazahi. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stire de... aproape ultima ora (ca a mai zis cineva):

Petrom si Rompetrol, primele doua mari companii petroliere la nivel national, au anuntat ca vor reduce pretul unui litru de carburanti cu 0,04 lei, respectiv 0,03 lei, ca urmare a sistarii colectarii taxei de 0,01 dolari pentru Fondul Special de Produse Petroliere.

Pfuiiiii!!!! Sunt de-a dreptul impresionata de reducerea "substantiala" a pretului carburantilor... atata i-a interesat, cu alte cuvinte... :angry:

Edited by Raula

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now